WWDC 2012

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
appworld

Re: WWDC 2012

Мнение от appworld »

http://www.phonearena.com/news/iOS-6-be ... bs_id31168

Радвайте се :-E
Аз лично не искам да я инсталирам бетата още..Не ми се занимава после с resync..
5.2.00
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Sphinx написа:... до колкото знам, iPad 1 има доста по-добър процесор от 3GS-a и си нямам и на идея защо и той не го поддържа...
Така е. iPad 1 е с 1GHz Corex A8 процесор (като на iPhone 4, но той е с 512MB RAM), макар че е с 256MB памет, колкото памет има и 3GS (а той пък е с по-слаб 600MHz Corex A8 процесор). Т.е. явно е някакво "политическо" решение да няма iOS6 за първия иПад, щом за 3ГС може. :)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
Sphinx

Мнение от Sphinx »

jeff1980 написа:Защо да не пробваме iOS 6 без акаунт на разработчик? Какви проблеми ще имаме?
Ще си навлечеш тон проблеми. Бях помислил, че iPad-a ми замина, когато тръгнах да експериментирам. Не искаше дори и рестор да му се прави. Занимавах се около 5-6 часа да го оправям. Дори бях писал и във форума, но за съжаление, нямаше толкова глупави като мен, та да си играят. Изчакай лятото ;) Тъкмо ще усъвършенстват картите :))
-iPad 32GB 3G
-The New iPad 64GB 4G
-iPhone 3GS 16GB
-iPhone 4 32GB
-iPhone 4S 64GB
-iPod NANO 16GB + Wrist = iWatch
jeff1980

Мнение от jeff1980 »

Благодаря, момчета! Няма да пипам нищо!
Vesynka

Мнение от Vesynka »

Всичко е супер, но с тези ниски заплати кой ще си вземе Макбуук Про?? В Америка хората си живеят екстра високи заплати, евтина стока.. Живея на морето и всеки 2-ри чужденец има макбуук..Поне на Айфоните им слагат горе долу приемливи цени ..
mykacu

Мнение от mykacu »

Засега липсва опцията за спиране на 3g-то, която май в БГ се ползва доста.
Открих и неприятен бъг в галерията - завъртяните снимки не се отварят :(

Ето и малко screenshot-чета
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На въпроса дали съм с developer account - да
tihorib1

Мнение от tihorib1 »

Активира се и без девелопер акаунт. Изпробвано на iphone 4:

1.Updeit iTunes 10.6.3
2.Изтегляте IOS 6 beta1 http://www.multiupload.nl/ZZM3N5GNQD
3.Устройството не трябва да е Jaibrek
4.Стартирате iTunes и натискате Shift и Check for update показвате изтегления файл за IOS 6 правите ъпдеита и сте с активирана IOS6
п.п
(задължително телефонът трябва да е ФО или да се ползва с оператора, към който е заключен)
Последно промяна от tihorib1 на 13 Юни 2012, 14:20, променено общо 3 пъти.
wallase

Мнение от wallase »

Би ли описал как се активира без акаунт и откъде да го свалим iOS 6
victor11

Мнение от victor11 »

Като избереш ъпдейт (а не рестор), ще остане активиран (задължително телефонът трябва да е ФО или да се ползва с оператора, към който е заключен). Човекът ти е дал линк за теглене, по-нагоре из темата има също.
appworld

Мнение от appworld »

ЕЕЕ постарали са се apple тоя път,доста е различен новата ОС от предишните на външен вид,все едно си си сложил приятна winterboard тема ^^
5.2.00
appworld

Мнение от appworld »

Добавил съм phonearena във facebook и всичко ми се вижда на началната страница

http://www.phonearena.com/news/Assemble ... id31198#1-
5.2.00
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Vesynka написа:Всичко е супер, но с тези ниски заплати кой ще си вземе Макбуук Про?? В Америка хората си живеят екстра високи заплати, евтина стока.. Живея на морето и всеки 2-ри чужденец има макбуук..Поне на Айфоните им слагат горе долу приемливи цени ..
Ми няма да си купиш макбук про бе пич, ще си вземеш уиндоусче и делче за 700 лева и ще си джъткаш. Като почнеш да правиш пари ще си го купиш тогава :) И аз искам новата А6-ца на ауди ама няма пари. Шанс. Хората си живеят както са си го направили да си живеят.
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
Sphinx

Мнение от Sphinx »

tihorib1 написа:Активира се и без девелопер акаунт. Изпробвано на iphone 4:

1.Updeit iTunes 10.6.3
2.Изтегляте IOS 6 beta1 http://www.multiupload.nl/ZZM3N5GNQD
3.Устройството не трябва да е Jaibrek
4.Стартирате iTunes и натискате Shift и Check for update показвате изтегления файл за IOS 6 правите ъпдеита и сте с активирана IOS6
п.п
(задължително телефонът трябва да е ФО или да се ползва с оператора, към който е заключен)
И аз бях направил така с iOS5 beta-та. Не бих го повторил за нищо на света. Въпреки това, изглежда уникално :x .. Е, ще дочакаме септември. Тъкмо ще има и нов iPhone ...
-iPad 32GB 3G
-The New iPad 64GB 4G
-iPhone 3GS 16GB
-iPhone 4 32GB
-iPhone 4S 64GB
wallase

Мнение от wallase »

Защо за нищо на света не би сложил бета версия. Какво се е случило с iOS 5?
Аватар
Sphinx

Мнение от Sphinx »

wallase написа:Защо за нищо на света не би сложил бета версия. Какво се е случило с iOS 5?
Имаш проблеми ако не си с developer акаунт ;)
-iPad 32GB 3G
-The New iPad 64GB 4G
-iPhone 3GS 16GB
-iPhone 4 32GB
-iPhone 4S 64GB
Vesynka

Мнение от Vesynka »

iNewbie написа:
Vesynka написа:Всичко е супер, но с тези ниски заплати кой ще си вземе Макбуук Про?? В Америка хората си живеят екстра високи заплати, евтина стока.. Живея на морето и всеки 2-ри чужденец има макбуук..Поне на Айфоните им слагат горе долу приемливи цени ..
Ми няма да си купиш макбук про бе пич, ще си вземеш уиндоусче и делче за 700 лева и ще си джъткаш. Като почнеш да правиш пари ще си го купиш тогава :) И аз искам новата А6-ца на ауди ама няма пари. Шанс. Хората си живеят както са си го направили да си живеят.
Аз съм момиче бтв и съм само на 20 още..Уча и работя изкарвам си пари, ама за лаптоп 3000 лв, нее!Един млад студент, не може си позволи такова нещо, освен ако мама и тати не му дадат парички.. Има лаптопи за 700 лв, но аз не бих си взела такъв . За лаптоп съм дала най мн 1600 лева и пак си джиткам на игрички и всичко, имам и Айфон, ама това е друга тема .Аз казах, че БГ феновете не могат си позволят такъв лаптоп, а пък ти както искаш ме разбирай . Човек може си вземе един лаптоп за 1500 лв и да му се кефи, а 3000 лв си е цифра в БЪлгария .Ти май си от тези хора, който се хвалят, че имат Макбуук и се правиш на много богат и не ми давай акъл какъв лаптоп да си взема аз говорих като за България изцяло. Без да знаеш не говори.. Сори за флоода..

Бтв снимките на новата ОС са супер :)
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Aми тогава....ти 20годишно момиче, поради что се цаниш за лаптоп от Про серия? Нима ти е нужен за извършване на професионална високоплатена работа?!? Едва ли!
Съществуват 2 серии лаптопи на Apple:
- MacBook Air - лаптоп за редовия потребител (деца, майки, бащи, тийнейджъри, студенти, баби, дядовци, чичовци и пр.);
- MacBook Pro - лаптоп за професионалисти (търсещи идеалната среда между мобилност и производителност).

То името му го подсказва - ПРО ;)
Ако ползваш MacBook Pro за работа (и ти е наистина нужен за тази дейност/работа), то ще му избиеш парите за месец, макс 2 (зависи от конфигурацията).
А иначе ако ви се водя по логиката, то, да взема да си купя Mac Pro за настолен компютър, да мога да си слушам музиката на него, нищо че струва 5-6-7000лв. ... @-)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

То точно това е, че сме "фенове" :) Повечето искат про заради маркетинга на Apple а не заради друго :) Аз да ти кажа имах едно HP, което си взех във втори курс и с него си карах пет години, изплати си парите около 50 пъти някъде :) Про-то си го взех и си го изплатих с първия проект след това за половин месец работа.

Иначе за стандарта си прав, ама мен ме дразни повече, че навремето ме приеха в Сидни ама не можах да събера едни 40 000 долара, пък в техническия беше колко 300-400 лева на семестър :) Тъй, че последния проблем ни е на нас, че не може да си купим новото про :) Ама тва ни е народна черта, познавам доста хора, които карат коли по-скъпи от апартаментите си, което не ми се струва съвсем логично ;;)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Все пак новият МакБуук Про не е за всеки, наистина. И аз му се кефя, но какво да се прави - няма да си взема заради цената, пък и не ми е нужен ЧАК такъв лаптоп. Но си има хора за всичко и както казва angelovarna - за някой, който ще изкарва пари с него, си заслужава въпреки цената... а той и по принцип си заслужава парите, но просто самите пари са си доста, както се изразява и Vesynka. Всеки си е прав за себе си. Иначе, че има "чалгизация" и "изхвърляне" от много хора, за което говори iNewbie, на всеки е ясно. :-w
Аз например съм метнал око на още един Еър, от новите, че сегашния вече е на доста "километри", а и едва си го делим с жената =)) . Един нов 2012 модел MacBook Air 13" MD232LL/А 8GB RAM, 256GB SSD ще ми се отрази достатъчно добре като възможности и повече не ми е нужно. Е... "леко" кофти е, че и той ще струва около 3500 лв. по нашенско (а в Щатите е USD $1599, което е към 2600 лв. да речем :| ), но това е положението. Все пак е "само" колкото два иФон-а и ще трябва да го "спестя от банички" някак... както е лафът - кеф, цена няма. B-)

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

От новмак обявиха вече цени...и са средно с около 200лв над тези на последните предлагани модели.
Доскорошните модели (а именно от късната 2011та) са на "намалени" цени (които всъщност са си същите каквито бяха до вчера)....
MB Air 13"ка - базова конфигурация е на 2550лв.
а MB Pro 13"ка - от 2600лв нагоре.

Ползвам си лаптопа за работа (уеб дизайн, разработка) и забавление. Моделът е вече поостарял: MB Pro 15" late 2008 (P8600 2.4GHz, 8GB DDR3 RAM, 750GB HDD @7200rpm), но все още ми върши перфектна работа.
Бих си взел Air, но трябва да му поръчам повече RAM още при самата поръчка на машината, което не ме устройва. Също така ми е нужен оптичен/комбо аудио порт, с който лаптопите от Air серията не разполагат. Така че ако реша да ъпгрейдвам - ще е към MB Pro 13".
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Vesynka

Мнение от Vesynka »

За хора с работа е идеален, да..Аз се изказах за себе си лично и за такива като мене, явно тука има доста хора навътре с бизнеса ..Аз сега съм с Сони Вайо и съм доволна иначе си имам Айфон 4 и си ги плащам сама вноските .Всеки сам решава за себе си..Аз познавам хора който имат Макбуук Про и Айфони и не знаят, за какво и как да ги използват, ама това е друга тема.Аз може и да имам пари, но пак не бих дала за която и да била серия Мак, защото и по ефтин лаптоп ми върши работа..Иначе за Айфона си заслужава всеки лев.Мене ми харесват функциите на Ейпъл и удобствата, които предлагат на клиентите си с техните продукти, следя всичко и съм доволна от последните неща, а затова че някои ме разбраха по-грешно лошо няма здраве дае. И въобще не му се каня на Про-то само вметнах, че е скъп, а на Air не ме кефи RAM-та и доста неща в него..
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Какво точно в "рамта" на Еър-а не те кефи? Кеф ти 4ГБ, кеф ти 8ГБ... само дето трябва да решиш това нещо още при покупката. Но туй е същото и при най-новия Ретина Про. Каквото купиш в началото - това е. Смяната е въпрос на смяна на цялото дъно, което си е... доста кинти. Просто човек трябва добре да помисли какво купува и няма грижи. ;)
Последно промяна от mitku на 13 Юни 2012, 21:22, променено общо 1 път.

Sovar

Мнение от Sovar »

И аз много искам Mac-че, но ще е втора ръка, защото нов е много скъп. Виждам, че предлагат доста читави за по 1600лв. Поне това съм видял тук. Също така искам и iPad, уникално удобство. Но скоро няма да стане, за съжаление :(

Но всичко с времето си :)
A4kata,brat

Мнение от A4kata,brat »

Ще дАдете ли линк от къде да сваля ios6 за айпод тъч 4 . КАак да си направя деев акаунт??
iPod Touch 4 gen. 8gb White FW 5.0.1
iPhone 3G[S] 8GB Black FW 5.1.1
Аватар
Sphinx

Мнение от Sphinx »

A4kata,brat написа:Ще дАдете ли линк от къде да сваля ios6 за айпод тъч 4 . КАак да си направя деев акаунт??
Developer акаунт се купува от хора, които разбират от приложения и ги програмират. Цената на такъв акаунт е 99$ и с него получаваш правото да изпращаш заявки към Apple със своите приложения. Също така можеш да разглеждаш и да поправяш новите версии на iOS преди всички други. Разбира се, няма смисъл да купуваш ако не можеш да програмираш. Видях, че доста се говори за новите Macbook Pro с невероятния Retina дисплей и новия Маcbook Air, чиято цена е намалена, но за съжаление, нямах интерес и не знам точно какво ново има. Нещото, което ми направи силно впечатление е, че като реших да си сглобя един Macbook Pro, за да вия цената му, едно че беше доста по-слаб от лаптопа, който ползвам в момента (Alienware m17x r3), а и беше с 500$ по-скъп. Някои от вас ще кажат, че материалите, от които е изграден за по-скъпи - нима alienware не правят скъпи дизайни от качествени материали ? Характеристиките ми са едни от най-добрите и въпреки това ми струваше само ~3200$ без такси и други. Надявам се да разберете, че няма смисъл от закупуването на компютри на Аpple ;)

пп: Само да напиша малко от характеристиките ми - Nvidia GTX675M 2GB, 16GB RAM 1600МHz, 3,7GHz Intel i7 Sandy Bridge, 1TB HDD, 120Hz 3D monitor + 3d glasses. Тъй че ако някой мисли да си купува Macbook Pro да се замисли дали иска да изглежда като някой богаташ, който си купува, каквото е модерно или да си купи нещо, което изглежда уникално и се представя уникално като лаптоп ;) И ето един лаф от 9gag по темата:
Изображение
Веднага го поискахте, а ? ..
Последно промяна от Sphinx на 13 Юни 2012, 22:26, променено общо 2 пъти.
-iPad 32GB 3G
-The New iPad 64GB 4G
-iPhone 3GS 16GB
-iPhone 4 32GB
-iPhone 4S 64GB
Заключено