Проблем с Push e-mail.

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
adrianch0

Проблем с Push e-mail.

Мнение от adrianch0 »

Здравейте,

Имам iPhone 4 и предната вечер получих един мейл със около час закъснение (по принцип ми е на Push notifications и винаги като ми прати някой и до 1-2 минути максимум го получавам). След като получих този мейл със закъснение и се очудих, защото не беше ставало преди така. Днес наобяд обаче си влизам в мейла, и гледам как имам 3 нови съобщения, а iPhone-a ми нито веднъж не ми е сигнализирал (не просто звук, дори и цифрата с непрочетени мейлове я нямаше на иконата), и трябваше да си влезя в мейла за да ми ги получи. Не знам от какво стана този проблем, но днес цял ден правих проучвания и ето какво пробвах до сега:

- Изтрих си акаунта, рестартирах телефона, въведох си акаунта наново.
- Изтрих последните съобщения, в случай че някое от тях ми пречи на сигнализацията.
- Добавих друг акаунт (Gmail - по принцип съм с Yahoo!) за да видя как е, работеше сякаш в началото, но после отказа.
- Рестартирах рутера, пробвах с 3G.
- Правих Хард ресет (Home button + Sleep button)
– Сигурно има и още неща които съм правил и в момента не се сещам, но нито едно не изглежда да се справя с този проблем.

Благодаря ви предварително за съветите,

Поздрави
Rushh

Re: iPhone 4 - проблем с Push e-mail.

Мнение от Rushh »

Здравейте.

Моя проблем е същия като "adrianch0" (Днес наобяд обаче си влизам в мейла, и гледам как имам 3 нови съобщения, а iPhone-a ми нито веднъж не ми е сигнализирал (не просто звук, дори и цифрата с непрочетени мейлове я нямаше на иконата), и трябваше да си влезя в мейла за да ми ги получи.).
Понеже ползвах търсачката и видях, че има вече пусната тема по моя проблем затова реших да я пусна тука :) проблема се появи след Jailbreak на телефона (преди това го нямах този проблем)пробвах няколко начина... някои от тях са начините на "adrianch0"
Та как бих могъл да си разрешя проблема, без да си махам Jailbreaka ?

Мерси предварително.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

За gmail:

1.Влизате в "Settinigs">"Mail,Contacts,Calendar" и кликвате на "Add Account"!

В отворилия се прозорец избираме "Microsoft Exchange".

Изображение

2.Въвеждате информацията за вашия Gmail акаунт(Domain да остане празен) и натискате "Next".

Изображение

3.Ако всичко сте въвели правилно ще се отвори прозорец и таба "Server" дописвате този адрес: "m.google.com" и "Next"!

Изображение

4.В отворили я се прозорец натискате "Save" и сте готови!

Изображение

5.Задават се от "Settinigs">"Mail,Contacts,Calendar" !

Изображение
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

Може да е от 2неща:
1. Това е бъг на iOS който се появява при заключените телефони.
Самия Push спира да работи, пробвай дали ти работят Push-нотификациите има една програмка в стора "iPusher"

2. Пощата на Yahoo прави проблем с пуш-нотификациите

Ако си G-mail използвай програмката на google
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
victor11

Мнение от victor11 »

Относно т.1: това не е бъг, още по-малко пък на iOS - появява се, когато телефонът не се активира с карта на оператора, както трябва да бъде, а се ползва хактивация.
Rushh

Мнение от Rushh »

victor11 написа:Относно т.1: това не е бъг, още по-малко пък на iOS - появява се, когато телефонът не се активира с карта на оператора, както трябва да бъде, а се ползва хактивация.
Телефона сам го активирал със заключената си карта винаги нея си ползвам не знам от какво може да се получило това.

Мерси "gogi71" работи перфектно.

Поздрави
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

victor11 написа:Относно т.1: това не е бъг, още по-малко пък на iOS - появява се, когато телефонът не се активира с карта на оператора, както трябва да бъде, а се ползва хактивация.
Донякъде си прав, това е направено нарочно така.
Но преди като бях с 4.3.3 бях си активирал телефона с карта на оператора, и пак ми правеше проблем
Демек бъгва все пак :)

ПП: недей те синхронизира Google контактите когато сте влезли като Microsoft Exchange account, някои контакти не се копират пълноценно.
Все пак ако държите много на синхронизация с Google contacts, направете го чрез iTunes.
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
adrianch0

Мнение от adrianch0 »

А някакво удачно решение за Yahoo! Mail?
victor11

Мнение от victor11 »

Изтрий имейл акаунта, рестартирай телефона, след което го създай наново.
adrianch0

Мнение от adrianch0 »

Пробвах много пъти, даже и с ресет (home button+sleep button)
victor11

Мнение от victor11 »

Пробвай тогава да добавиш един нов фиктивен yahoo акаунт - казват, че оправяло нещата.
georgi4

Мнение от georgi4 »

Малко по рано се снабдих с оригинална карта на заключения си айфон 4, но не можах да го накарам да съобщава през мейл акаунта на АБВ.БГ.
Ползвам си инструкциите от форума за POP3 и мога само пускайки допълнителния "Fetch" да получавам мейлите.
IPhone 7
victor11

Мнение от victor11 »

От абв малко трудно ще го подкараш. :) Ако искаш известявания от тази поща, настрой си от сайта им да ти изпращат есемес при получен мейл.
adrianch0

Мнение от adrianch0 »

victor11 написа:Пробвай тогава да добавиш един нов фиктивен yahoo акаунт - казват, че оправяло нещата.
Как мога да направя това?
victor11

Мнение от victor11 »

Еми как - направи си за конкретната цел нов yahoo акаунт и го добави и него в телефона. Ще имаш два акаунта в телефона, но пък ще получаваш известявания.
adrianch0

Мнение от adrianch0 »

Проблема си остава, направих си още един акаунт и го въведох, но така пак не получавам мейлове както трябва...
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

Каква е разликата между microsoft exchange и директно G mail?
adrianch0

Мнение от adrianch0 »

При мен проблемът все още си остава...
Аватар
zdravko70

Проблем при активиране на Exchange mail account

Мнение от zdravko70 »

Здравейте, опитвам се да настроя мейла си в gmail през exchange за да мога да получавам веднага без закъснения мейлите, но ми дава грешка can not get mail. the connection to the server failed. имам и нет на картата и WIFI
интересното е че на iphone4s се активира без проблем, но при 5-цата дава тази грешка..
Някакви предложения за решаване на проблема?
Публикувай отговор