The New iPad или лаптоп?

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Berbamarto

The New iPad или лаптоп?

Мнение от Berbamarto »

Решил съм да си взема Ipad 3 или лаптоп ,но силно се колебая кое от двете да избера. Таблетите ми се виждат малко по-удобни и леки , а и поне според мен това е бъдещето на технологиите. От друга страна, лаптопите са с windows ,което за стандартите на България е по-добрият вариант може би. Не съм много запознат. Като цяло устройството ще ми е нужно за презентации и интернет, а с Ipad-а мога да имам интернет навсякъде ,защото имам 3G на Iphon-а. Ще помоля за съвет ако някой има мнение по въпроса или е по-подробно запознат със нещата.Благодаря предварително.
Аватар
hitman

Re: The New iPad или лаптоп?

Мнение от hitman »

Определено лаптоп. :)
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
spieluhr

Мнение от spieluhr »

Зависи. Ако имаш компютър - вземи таблета. Но ако нямаш читав компютър под ръка, определено лаптоп.
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Berbamarto написа:Решил съм да си взема Ipad 3 или лаптоп ,но силно се колебая кое от двете да избера. Таблетите ми се виждат малко по-удобни и леки , а и поне според мен това е бъдещето на технологиите. От друга страна, лаптопите са с windows ,което за стандартите на България е по-добрият вариант може би. Не съм много запознат. Като цяло устройството ще ми е нужно за презентации и интернет, а с Ipad-а мога да имам интернет навсякъде ,защото имам 3G на Iphon-а. Ще помоля за съвет ако някой има мнение по въпроса или е по-подробно запознат със нещата.Благодаря предварително.
Ако ще го ползваш за работа (презентации, имейл, браузване и интернет) задължително айпад. Ако ще го позлваш за фотошоп примерно или да се занимаваш с фтп-а и др., разбира се, че PC. Но аз съм с айпад и е перфектен.
Sei was du bist!
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Имам компютър ,не е особено добър ,но ми върши работа. Единстеното което не разбирам е как мога да прехвърлям файлове от iphone или от ipad на друг компютър без на него да има itunes?
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Да по-скоро за презентации и сърфиране съм предвидил да го ползвам. Навикнах на сафарито на iphona и ми много по-голямо удоволствие да работя с него отколкото с internet explorer примерно.
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Прехвърляне на презентации чрез имейл.....??
Sei was du bist!
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Да ,но така съм зависим от интернет. Имам предвид да го използвам като флашка за пренос на данни и да не съм зависим от интернет, itunes и т.н.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

МакБуукЕър.
"Мисля-значи съществувам"
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Прекалено ми е скъп за съжаление ,иначе мерси за предложението.
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Зависим от интернет... какво значи зависим? Нима днес съществува компютър, без интернет връзка?!? Плюс това, има една програмка от айтунс и чрез нея използваш айустройството като флашка.
Sei was du bist!
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Да знам я, но не знам как се борави с нея. Къде да намеря дадената директория , в която да запазя файловете без itunes?
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Без програмката не можеш да го ползваш като флашка.
iPhone 6+
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Berbamarto написа:Да знам я, но не знам как се борави с нея. Къде да намеря дадената директория , в която да запазя файловете без itunes?
Абе я се управяй сам бе! Я! http://lmgtfy.com/?q=iphone+as+usb
Sei was du bist!
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Мерси за помощта, надявам се да не съм ти загубил много време. :)
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

След като вече имаш някакъв компютър, независимо, че е стар, определено ти препоръчвам ipad. Вече за над 90% от задачките се справям успешно с таблета. Нося го навсякъде с мен, дори когато съм с мотора. Батерията ми кара почти една седмица (зависи колко се ползва).
Ползвам го за броузване, фейсбук, скайп, бизнес кореспонденция, онлайн банкиране, текстообработка, електронни таблици, да скенирам и съхранявам документи и визитки, да гледам филми, да тегля торенти, да правя диаграми и презентации, за видеообработка, да нося и показвам всичките снимки, за отдалечен достъп до охранителните камери и до компютъра в офиса ми, да администрирам сървъри през ssh, за навигация, за пътеводител в чужбина, за четене на книги, за календар и напомняне за срещи и събития, за бележник с бележки. Ipad е може би най-добрата Game конзола, в пъти по-добри игри от psp и всичко останало. Всъщност засега не може да се ползва единствено за програми и работа, които изискват прецизна работа с мишка и за разглеждане на разни архаични сайтове, които все още са на флаш, но те са на доизживяване.

Почти всичките ми файлове и данни са онлайн - така са ми достъпни навсякъде и не могат да се изгубят, ако нещо се случи с устройството. За обмяна на файлове между всичките ми устройства ползвам dropbox - много добра услуги, светлинни години са по-напред от iclouds. Сега имат промоция и всеки може да увеличи безплатното си пространство до 16Г, което е повече от достатъчно за лични файлове и документи.

Препоръчвам ти ipad с мобилен интернет и 32GB. Според мен това е оптималната комбинация и цена. 16GB е малко, а 64 е твърде скъп.

А за да можеш да ползваш пълната функционалност и да нямаш преблеми с управлението на файловете ти препоръчвам да имаш jailbreak.

А това за лаптопа с уидоуса - хм, мнението ми е: има ли джаджата уиндоус - бягай надалеч!
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

отчасти съм съгласен с pavelsofia, НО: за мен Ipad не става за обработка на текст, снимки и таблици. това беше причина да мина на Air. за разглеждане на всякакъв тип информация е ОК, но стигнеш ли до момента с обработката й - нещата куцат. да не говорим, че ако няма джейл, работата с файлове и папки е изключително затруднена и иска iTunes.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
AudiSline

Мнение от AudiSline »

Пред същата дилема съм: Macbook Air или Ipad ?
За да се разреши въпроса според мен е важно да се спомене за какво човек си ползва компютъра и ще може ли същото да го прави на Ipad-а .

Ползвам компютъра за:
-гледане на снимки
-публикуване на обяви в мобиле.бг и карс.бг
-слушане на музика
-ровене по форумите
-използвам застрахователен софтуер, които работи на базата на сертификати и се инсталира и пуска от firefox, IE и може би друг браузър, за който ще имам информация в понеделник.
-връзка с мобилен принтер
-връзка с жичен принтер чрез USB

Последните 3 ме притесняват, че няма как да станат с Ipad, но вие сте специалистите, може и да измислите нещо.
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

дори и по някакъв начин последните 3 неща да ти кажат че може да се случат, съвета ми е 1во да видиш на живо
как става и дали те устройва. аз си мисля че ще има проблем. иначе снимките как мислиш да ги качваш на таблета ?
има ограничения в това отношение ако е с физически носител - флашка или карта с памет ! през нета - няма проблем.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

По-скоро макбуук про(може по-стар модел, примерно от 2010-та) с дуал буут = уин и мак. Иначе няма да се справиш в частта със софтуера.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Определено компютър е по-доброто и по-универсално решение - последните 3 точки от изискванията наистина няма да станат с иПад. Както и по-горе казаха - дори и по-стар лаптоп ще върши работа. Т.е. - някакъв МакБуук Еър ще е оптимално решение заради по-малкия си размер и тегло, щом се търси добра мобилност и сравнение с иПад. :)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
AudiSline

Мнение от AudiSline »

Бях се насочил към Мак Еър, но ме посъветваха да изчакам новите модели, в същото време ми щукна идеята за Ипада, но се отказвам.
Благодаря за бързите и изчерпателни отговори.
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Новите модели ще бъдат с по добро графично ядро и бързодействие /което е плюс за игрите и други ресурсоядци/. В посочените от теб дейности не виждам нищо подобно. Тоест и моделите 2011г ще ти свършат работа. Друг е въпроса че може малко да им паднат цените като излязат новите моделчета :)
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
ngkkabranski

Мнение от ngkkabranski »

ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ Е ЛАПТОП! С МНОГО ПО ГОЛЯМА ФУНКЦИОНАЛНОСТ Е!ПОНЕ ВСЕ ОЩЕ!
Публикувай отговор