Iphone 4 - Home бутона, не винаги реагира.

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
ggeshev

Re: Iphone 4 - Home бутона, не винаги реагира.

Мнение от ggeshev »

Аз съм с бяла 16ка и имам този проблем. Няма логика цветът на телефона да е определящ за компонентите му вътре...
mario221

Мнение от mario221 »

Попринцип има.До колкото си спомням белия го пуснаха по-късно.
BlackDynamite

Мнение от BlackDynamite »

Здравейте! Нека споделя и аз за този бутон. Купих си iphone 4 от глобул и ми направи този проблем. Пратих го в София с гаранцията и на мен ми върнаха телефона след един месец и бе да са го пипали. След 3 пращания в сервиз и след 2 месеца чакане ми пратиха нов, който ми прави проблем с микрофона и понякога не ме чуват. Вече ме е срам да ходя в германос. Иначе е много гадно да ти "забива" хом бутона цяла седмица седях на "сетингс" :), но е гадно и да не те чуват ! Бих казал на всички да си търсят правата като потребители и да си използват смело гаранционните карти !!! Успех!
Iphone4

Home button

Мнение от Iphone4 »

Здравейте, от вчера имам проблем с хоум бутона на моя айфон 4.Закупен е от глобул и мисля, че има 2 години гаранция.Ама дали биха ми я зачели понеже в повечето случаи не работи... само ако де натисне силно в ляво. Иначе знаете ли колко време горе-долу би отнел процесът по ремонтирането при тях?
With Iphone 4 16 gb 5.01
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
buddhabar

Мнение от buddhabar »

Телефоните не се ремонтират, а се подменят при установен проблем. И аз имах същия проблем с бутона, пратих го в сервиза и ми го върнаха с ъпдейтнат софт и УЖ оправен проблем. Да, ама не....... вдигнах се до сервиза лично да го занеса на "майстора" който беше "оправил" проблема и го накарах 5 мин. да го натиска бутона /при мене се появяваше проблема основно когато исках да отворя таск мениджъра/, докато и той самия не установи, че всъщност има ПРОБЛЕМ. След 2 дни имах нов телефон /втори подред/. Моя съвет е, ако сервиза е близо до вас, носете си телефоните лично и покажете какъв е проблема.
iPhone 6 Plus ФО Ментелски iOS 9.1
acronym

Мнение от acronym »

Да, а ако не сме близко, какво правим? :))
Аз имам проблем със сензора за близост, който не се проявява постоянно а при определени условия (спира да работи).
И съм сигурен, че ще ми го върнат не пипнат. Жалко обаче, че не мога да се вдигна от Бургас до София за да се заниавам със скандали в сервиза. :-/
iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
buddhabar

Мнение от buddhabar »

Е това е неприятен проблем. Единствения ти вариант е да го пращаш в сервиза докато не го сменят, но това си е игра на нерви. Ако си от търпеливите ти препоръчвам да се позанимаваш, все пак телефона е в гаранция!
Аватар
PYovchevski
Обратна връзка:

Мнение от PYovchevski »

Привет, моя iphone 4 има също такъв проблем. Мислих си че е заради дето го изтървах един път но явно не е в това проблема. Между другото засега се пооправи но пак се случва някой път да не реагира. В такъв случай почвам да помпя (натискам) бутона и се оправя.
Apple iPhone 4 32GB White iOS 5.0.1 - Neverlocked
Apple MacBook 5,1 13" Late 2008 - Aluminium
acronym

Мнение от acronym »

buddhabar написа:Е това е неприятен проблем. Единствения ти вариант е да го пращаш в сервиза докато не го сменят, но това си е игра на нерви. Ако си от търпеливите ти препоръчвам да се позанимаваш, все пак телефона е в гаранция!

На пук на всички негативи които четох и чух за гаранционното обслужване, седмица и половина след като оставих телефона в офис на Мтел заради проблема със сензора за близост, днес ми се обадиха да ида да си взема новият апарат. :) Направо обаждането беше песен в ушите ми. :) Дано нямам проблеми за напред.

Така, че всички с гаранционни телефони, не чакайте а ги носете за обслужване. :)
iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
inutero

Мнение от inutero »

Доколкото съм чувал на хоум-бутона на айфоните се натрупва нещо като кеш памет, която бърка работата му. Т.е. проблема е софтуерен, не е в хардуера. Рекалибрация на бутона се извършва по следния начин:
1. Задържаш Power Button докато "Slide to Power Off" се появи.
2. Задържаш Home Button, докато се върнеш в хоум скрийн :)

Не е зле тая процедура да се повтаря периодично.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Бате, направо изби скалата, та стрелката се огъна... =))
"Мисля-значи съществувам"
inutero

Мнение от inutero »

Alxx написа:Бате, направо изби скалата, та стрелката се огъна... =))
Че съм тъп-тъп съм, ама поне се обоснови, че се чувствам още по-тъп o_O
buddhabar

Мнение от buddhabar »

inutero написа:Доколкото съм чувал на хоум-бутона на айфоните се натрупва нещо като кеш памет, която бърка работата му. Т.е. проблема е софтуерен, не е в хардуера. Рекалибрация на бутона се извършва по следния начин:
1. Задържаш Power Button докато "Slide to Power Off" се появи.
2. Задържаш Home Button, докато се върнеш в хоум скрийн :)

Не е зле тая процедура да се повтаря периодично.
Тая процедура изобщо не върши работа. Изчел съм де що има за тоя проблем и само сервиз му е майката.
stancheff

Мнение от stancheff »

аз две четворки смених до сега и двете с проблем при хоум бутона ... изтеглих си активатор от сидия всичко ок ама ако си с тетърд джейлбрейк или ако искаш да си вкараш телефона в дфу мод кво прайм ? поръчах си отверки бутон от ибей за 10 паунда ... смених го и нямам проблем за сега ... изглежда постоянно дават дефект тия бутони нещо не са ги доизкусурили как требва
Before--> iPhone 4 FW 5.1.1 FU via AT & T Customer Service :))
Now--> iPhone 4S FW 5.1.1 FU, White edition
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

inutero написа:
Alxx написа:Бате, направо изби скалата, та стрелката се огъна... =))
Че съм тъп-тъп съм, ама поне се обоснови, че се чувствам още по-тъп o_O
Щом загряваш бъзика, значи не си тъп. Само не се връзвай на глупости от нета. Бутонът не е добре защитен от влага(примерно пот от ръцете) и окислява контактите. Отваряне, чистене и обработка с препарат му е майката. Ей тия френдове ги правят добре: http://alekserviz.com
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

колеги, днес направих номера със спирта и мога да споделя, че определено нещата се подобриха. няма нищо общо с преди, супер :)
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
buddhabar

Мнение от buddhabar »

Това е временно решение на проблема. След няколко дена пак ще почне да прави номера.
k.dimitrova89

Мнение от k.dimitrova89 »

Здравейте, наскоро си купих 4G, втора ръка и тези дни ми се появи същия проблем. От ден на ден става все по-зле. Телефона е в гаранция и съм решила да го занеса в сервиза на Мтел утре, обаче искам да попитам какво става ако се стигне до смяна, подписват ли се на ново документи и т.н, понеже титуляра на номера е от София, аз не съм... съответно очаквам да ударя на голям камък. Може ли някой на когото са сменили апарата да ми обясни каква е процедурата по замяна. Благодаря предварително!
buddhabar

Мнение от buddhabar »

Ако го подменят, единствено отразяват подмяната в гаранционната карта и слагат печат и дата. Не се подписват никакви документи, освен приемно-предавателния протокол.
alfazulo

Мнение от alfazulo »

И аз имах същия проблем. Дадох го за ремонт в Globul, но след месец чакане ми дадоха нов апарат.
iPhone 4/16GB/ФО IOS 5.1.1
martin21

Мнение от martin21 »

Аз също имам проблем с една 4-ка от Мтел. Въпросът е че не винаги работа бутона. Мисля да го занеса в Мтел, а според вас има ли значение в кой магазин ?
dobre

Проблем с home бутон на iphone 4

Мнение от dobre »

Проблема е,че от време на време не иска да работи и се налага по силно натискане,а понякога не ще и на 4,5 натискания.. доста изнервящо е.
Въпроса е колко струва този бутон и евентуално подмяната му в сервиз ? Тоест с 2 думи за колко ще ми излезе ремонта,благодаря предварително :)
krasen1987

Мнение от krasen1987 »

Забелязвам че цената за смяна наа бутона мн играе едни казват 20 че чак до 80-90 лв .Нз защо е така като бутона е един и същ и начина на смяна е един и същ. ?:-/ Във Варна става на въпрос.За сега наи добра цена ми обявиха от СкайФон на Владислав 20лв .Ако саъм бил полезен на някой все пак благодаря и със Здраве ;;)
Публикувай отговор