Iphone 4 - Home бутона, не винаги реагира.
Re: Iphone 4 - Home бутона, не винаги реагира.
Аз съм с бяла 16ка и имам този проблем. Няма логика цветът на телефона да е определящ за компонентите му вътре...
Попринцип има.До колкото си спомням белия го пуснаха по-късно.
-
Здравейте! Нека споделя и аз за този бутон. Купих си iphone 4 от глобул и ми направи този проблем. Пратих го в София с гаранцията и на мен ми върнаха телефона след един месец и бе да са го пипали. След 3 пращания в сервиз и след 2 месеца чакане ми пратиха нов, който ми прави проблем с микрофона и понякога не ме чуват. Вече ме е срам да ходя в германос. Иначе е много гадно да ти "забива" хом бутона цяла седмица седях на "сетингс"
, но е гадно и да не те чуват ! Бих казал на всички да си търсят правата като потребители и да си използват смело гаранционните карти !!! Успех!

Home button
Здравейте, от вчера имам проблем с хоум бутона на моя айфон 4.Закупен е от глобул и мисля, че има 2 години гаранция.Ама дали биха ми я зачели понеже в повечето случаи не работи... само ако де натисне силно в ляво. Иначе знаете ли колко време горе-долу би отнел процесът по ремонтирането при тях?
With Iphone 4 16 gb 5.01
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
Телефоните не се ремонтират, а се подменят при установен проблем. И аз имах същия проблем с бутона, пратих го в сервиза и ми го върнаха с ъпдейтнат софт и УЖ оправен проблем. Да, ама не....... вдигнах се до сервиза лично да го занеса на "майстора" който беше "оправил" проблема и го накарах 5 мин. да го натиска бутона /при мене се появяваше проблема основно когато исках да отворя таск мениджъра/, докато и той самия не установи, че всъщност има ПРОБЛЕМ. След 2 дни имах нов телефон /втори подред/. Моя съвет е, ако сервиза е близо до вас, носете си телефоните лично и покажете какъв е проблема.
iPhone 6 Plus ФО Ментелски iOS 9.1
Да, а ако не сме близко, какво правим?
Аз имам проблем със сензора за близост, който не се проявява постоянно а при определени условия (спира да работи).
И съм сигурен, че ще ми го върнат не пипнат. Жалко обаче, че не мога да се вдигна от Бургас до София за да се заниавам със скандали в сервиза.

Аз имам проблем със сензора за близост, който не се проявява постоянно а при определени условия (спира да работи).
И съм сигурен, че ще ми го върнат не пипнат. Жалко обаче, че не мога да се вдигна от Бургас до София за да се заниавам със скандали в сервиза.

iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
MacBook Air
Е това е неприятен проблем. Единствения ти вариант е да го пращаш в сервиза докато не го сменят, но това си е игра на нерви. Ако си от търпеливите ти препоръчвам да се позанимаваш, все пак телефона е в гаранция!
- PYovchevski
- Обратна връзка:
Привет, моя iphone 4 има също такъв проблем. Мислих си че е заради дето го изтървах един път но явно не е в това проблема. Между другото засега се пооправи но пак се случва някой път да не реагира. В такъв случай почвам да помпя (натискам) бутона и се оправя.
Apple iPhone 4 32GB White iOS 5.0.1 - Neverlocked
Apple MacBook 5,1 13" Late 2008 - Aluminium
Apple MacBook 5,1 13" Late 2008 - Aluminium
buddhabar написа:Е това е неприятен проблем. Единствения ти вариант е да го пращаш в сервиза докато не го сменят, но това си е игра на нерви. Ако си от търпеливите ти препоръчвам да се позанимаваш, все пак телефона е в гаранция!
На пук на всички негативи които четох и чух за гаранционното обслужване, седмица и половина след като оставих телефона в офис на Мтел заради проблема със сензора за близост, днес ми се обадиха да ида да си взема новият апарат.

Така, че всички с гаранционни телефони, не чакайте а ги носете за обслужване.

iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
MacBook Air
Доколкото съм чувал на хоум-бутона на айфоните се натрупва нещо като кеш памет, която бърка работата му. Т.е. проблема е софтуерен, не е в хардуера. Рекалибрация на бутона се извършва по следния начин:
1. Задържаш Power Button докато "Slide to Power Off" се появи.
2. Задържаш Home Button, докато се върнеш в хоум скрийн
Не е зле тая процедура да се повтаря периодично.

Бате, направо изби скалата, та стрелката се огъна... 

"Мисля-значи съществувам"
Че съм тъп-тъп съм, ама поне се обоснови, че се чувствам още по-тъпAlxx написа:Бате, направо изби скалата, та стрелката се огъна...

Тая процедура изобщо не върши работа. Изчел съм де що има за тоя проблем и само сервиз му е майката.inutero написа:Доколкото съм чувал на хоум-бутона на айфоните се натрупва нещо като кеш памет, която бърка работата му. Т.е. проблема е софтуерен, не е в хардуера. Рекалибрация на бутона се извършва по следния начин:
аз две четворки смених до сега и двете с проблем при хоум бутона ... изтеглих си активатор от сидия всичко ок ама ако си с тетърд джейлбрейк или ако искаш да си вкараш телефона в дфу мод кво прайм ? поръчах си отверки бутон от ибей за 10 паунда ... смених го и нямам проблем за сега ... изглежда постоянно дават дефект тия бутони нещо не са ги доизкусурили как требва
Before--> iPhone 4 FW 5.1.1 FU via AT & T Customer Service
Now--> iPhone 4S FW 5.1.1 FU, White edition

Now--> iPhone 4S FW 5.1.1 FU, White edition
Щом загряваш бъзика, значи не си тъп. Само не се връзвай на глупости от нета. Бутонът не е добре защитен от влага(примерно пот от ръцете) и окислява контактите. Отваряне, чистене и обработка с препарат му е майката. Ей тия френдове ги правят добре: http://alekserviz.cominutero написа:Че съм тъп-тъп съм, ама поне се обоснови, че се чувствам още по-тъпAlxx написа:Бате, направо изби скалата, та стрелката се огъна...
"Мисля-значи съществувам"
колеги, днес направих номера със спирта и мога да споделя, че определено нещата се подобриха. няма нищо общо с преди, супер 

Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Това е временно решение на проблема. След няколко дена пак ще почне да прави номера.
-
Здравейте, наскоро си купих 4G, втора ръка и тези дни ми се появи същия проблем. От ден на ден става все по-зле. Телефона е в гаранция и съм решила да го занеса в сервиза на Мтел утре, обаче искам да попитам какво става ако се стигне до смяна, подписват ли се на ново документи и т.н, понеже титуляра на номера е от София, аз не съм... съответно очаквам да ударя на голям камък. Може ли някой на когото са сменили апарата да ми обясни каква е процедурата по замяна. Благодаря предварително!
Ако го подменят, единствено отразяват подмяната в гаранционната карта и слагат печат и дата. Не се подписват никакви документи, освен приемно-предавателния протокол.
И аз имах същия проблем. Дадох го за ремонт в Globul, но след месец чакане ми дадоха нов апарат.
iPhone 4/16GB/ФО IOS 5.1.1
Аз също имам проблем с една 4-ка от Мтел. Въпросът е че не винаги работа бутона. Мисля да го занеса в Мтел, а според вас има ли значение в кой магазин ?
Проблем с home бутон на iphone 4
Проблема е,че от време на време не иска да работи и се налага по силно натискане,а понякога не ще и на 4,5 натискания.. доста изнервящо е.
Въпроса е колко струва този бутон и евентуално подмяната му в сервиз ? Тоест с 2 думи за колко ще ми излезе ремонта,благодаря предварително
Въпроса е колко струва този бутон и евентуално подмяната му в сервиз ? Тоест с 2 думи за колко ще ми излезе ремонта,благодаря предварително

-
Забелязвам че цената за смяна наа бутона мн играе едни казват 20 че чак до 80-90 лв .Нз защо е така като бутона е един и същ и начина на смяна е един и същ.
Във Варна става на въпрос.За сега наи добра цена ми обявиха от СкайФон на Владислав 20лв .Ако саъм бил полезен на някой все пак благодаря и със Здраве