iPhone 4[S]
Re: iPhone 4[S]
не е джейлбрейкнат обаче мисля че няма и бекъп лл 

http://prikachi.com/images/495/4503495a.jpg ето това е ... и по показания час се ориентирам че е след появата на проблема
ами да чудесно просто
.. стига да знаех как се прави
... Благодаря много за помощта 

-
Закупуване на iPhone 4S
Здравейте съфорумници, от няколко седмици обмислям да си закупя iPhone 4S и следователно започнах да разглеждам различни форуми за иФон като този ми хареса най-много и за няколко дена изчетох доста информация, но вместо да си отговарям на въпросите, се появиха още повече. Предварително се извинявам за въпросите, които ще задам, защото може би няма да отговаряте за 1ви път на тях, но не мога да намеря подходящите отговори и затова прибегнах до създаването на нова тема.
В момента съм абонат на Мтел, но след като разгледах различните оферти за иФон мисля, че най-добрата оферта е на Глобул и по-точно Globul UNITED и затова мисля да си купя смартфона от там. Друга причина, поради която ще избера Глобул е от лични съображения, но това е отделна тема на разговор.
Въпросите са ми главно свързани с закупуването и първите стъпки в употребата на иФон-а. Доста мои приятели имат въпросния телефон и съм го разглеждал, но те не се интересуват толкова и не могат да ми обяснят за някои неща. Мисля, че в този форум ще намеря доста по-добри отговори. Въпросите ще ги изброявам с 1/ 2/ 3/, защото иначе ще стане много объркано и ще ви е по-трудно да ми помогнете.
1/ Мислите ли, че закупуването на иФон от Глобул е добра идея, при положение, че ги предпочитам пред другите мобилни оператори и за какво трябва да гледам при закупуването на телефона (в смисъл има ли версии, които не могат да се отключат или при някои версии да има софтуерни проблеми)?
2/ Когато си закупя телефона какви са първите неща, които трябва да направя? - трябва ли да го Jealbreak-вам, Unlock-вам или нещо подобно и какво по-точно правят тези неща?
3/ Трябва ли да си Unlock-вам телефона при положение, че не искам да използвам карта различна от Глобулска или това Unlock-ване ми позволява да правя и други неща?
4/ Четох за някакви TurboSim карти. Трябва ли ми да си закупя подобна карта?
5/ Каква е разликата между "отключване" и "разкодиране"?
Това е за момента каквото се сещам да питам, най-вероятно по-късно ще се появят още въпроси. Може би нещата, за които съм питал са доста сходни и елементарни, но просто искам да разбера някои работи преди да направя такава голяма инвестиция. Още 1 път се извинявам за глупавите въпроси.
Поздрави!
В момента съм абонат на Мтел, но след като разгледах различните оферти за иФон мисля, че най-добрата оферта е на Глобул и по-точно Globul UNITED и затова мисля да си купя смартфона от там. Друга причина, поради която ще избера Глобул е от лични съображения, но това е отделна тема на разговор.
Въпросите са ми главно свързани с закупуването и първите стъпки в употребата на иФон-а. Доста мои приятели имат въпросния телефон и съм го разглеждал, но те не се интересуват толкова и не могат да ми обяснят за някои неща. Мисля, че в този форум ще намеря доста по-добри отговори. Въпросите ще ги изброявам с 1/ 2/ 3/, защото иначе ще стане много объркано и ще ви е по-трудно да ми помогнете.
1/ Мислите ли, че закупуването на иФон от Глобул е добра идея, при положение, че ги предпочитам пред другите мобилни оператори и за какво трябва да гледам при закупуването на телефона (в смисъл има ли версии, които не могат да се отключат или при някои версии да има софтуерни проблеми)?
2/ Когато си закупя телефона какви са първите неща, които трябва да направя? - трябва ли да го Jealbreak-вам, Unlock-вам или нещо подобно и какво по-точно правят тези неща?
3/ Трябва ли да си Unlock-вам телефона при положение, че не искам да използвам карта различна от Глобулска или това Unlock-ване ми позволява да правя и други неща?
4/ Четох за някакви TurboSim карти. Трябва ли ми да си закупя подобна карта?
5/ Каква е разликата между "отключване" и "разкодиране"?
Това е за момента каквото се сещам да питам, най-вероятно по-късно ще се появят още въпроси. Може би нещата, за които съм питал са доста сходни и елементарни, но просто искам да разбера някои работи преди да направя такава голяма инвестиция. Още 1 път се извинявам за глупавите въпроси.
Поздрави!
Re: Закпуване на iPhone 4S!
1) Да. Ако ще го ползваш със SIM-карта на Глобул, закупуването на телефона от тях е оптималният начин още повече щом мислиш да си направиш нов договор към тях. И така ще можеш да направиш оптимална оферта съобразена с твоите нужди за абонамент, лизинг, плащане в брой и изобщо, така както е най-подходящо за теб.
2) Няма нищо, което да е нужно да правиш. Нищо "специално" - щом купуваш телефона от Глобул и ще се ползва със SIM-карта на Глобул. Не е нужно да го "unlock"-ваш, не е нужно да го джейлбрейкваш (това е евентуалноа възможност за личен избор след това ако телефонът ти е със подходяща версия на иОС, за която да е наличен джейлбрейк, а ако не смяташ да го джейлбрейкваш - няма значение коя версия е и винаги може да се ъпдейтне до последната налична). Джейлбрейк-ът е да получиш достъп до всички файлове и заключени възможности на телефона, за да можеш да инсталираш разни допълнителни софтуерни неща... евентуално - кракнати. Но ако ще го ползваш само с официалните софтуерни възможности и инсталираш само официален софтуер (или евентуално си го купуваш) - не ти е нужен джейлбрейк. С две думи - нищо не ти "трябва", а вече дали ще "искаш" си е твоя работа.
3) Не. Както вече казах - щом ще ползваш Глобул-ски телефон с Глобул-ска карта, не е нужно да го отключваш.
4) Не. Тези т.нар. турбо-СИМ карти са за отключване на заключени към даден оператор телефони, за да се ползват с друг оператор. Т.е. - НЕ ти трябва (както стана дума в предните точки).
5) Няма разлика "отключване" и "разкодиране" означава едно и също - отключване на заключени към даден оператор телефони, за да се ползват с друг оператор.
2) Няма нищо, което да е нужно да правиш. Нищо "специално" - щом купуваш телефона от Глобул и ще се ползва със SIM-карта на Глобул. Не е нужно да го "unlock"-ваш, не е нужно да го джейлбрейкваш (това е евентуалноа възможност за личен избор след това ако телефонът ти е със подходяща версия на иОС, за която да е наличен джейлбрейк, а ако не смяташ да го джейлбрейкваш - няма значение коя версия е и винаги може да се ъпдейтне до последната налична). Джейлбрейк-ът е да получиш достъп до всички файлове и заключени възможности на телефона, за да можеш да инсталираш разни допълнителни софтуерни неща... евентуално - кракнати. Но ако ще го ползваш само с официалните софтуерни възможности и инсталираш само официален софтуер (или евентуално си го купуваш) - не ти е нужен джейлбрейк. С две думи - нищо не ти "трябва", а вече дали ще "искаш" си е твоя работа.
3) Не. Както вече казах - щом ще ползваш Глобул-ски телефон с Глобул-ска карта, не е нужно да го отключваш.
4) Не. Тези т.нар. турбо-СИМ карти са за отключване на заключени към даден оператор телефони, за да се ползват с друг оператор. Т.е. - НЕ ти трябва (както стана дума в предните точки).
5) Няма разлика "отключване" и "разкодиране" означава едно и също - отключване на заключени към даден оператор телефони, за да се ползват с друг оператор.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
-
Re: Закпуване на iPhone 4S!
Благодаря за бързия отговор. Сега само остана да проверя в Глобул дали още са валидни офертите, защото има 1 точка в сайта, която ме притеснява. - "Промоционалните предложения за закупуване на мобилен телефон iPhone на лизинг с абонаментни програми GLOBUL Web&Talk и програми GLOBUL UNITED са валидни до 30.04.2012 или до изчерпване на количествата." Мисля да им изпратя 1 емайл да ги попитам.
-
Re: Закупуване на iPhone 4S
Валидни са просто са писали така защото смениха плановете от 1.05
Не се притеснявай отивай и взимай
Не се притеснявай отивай и взимай

iPhone 11Pro Max 256GB SpaceGrey iOS 13
Apple Watch 5
Apple TV 4K 32GB
MacBook Air 2017
Apple Watch 5
Apple TV 4K 32GB
MacBook Air 2017
-
Тези дни ще отида и ще си купя!
А имам още 1 въпрос. Този jealbreak какво променя в телефона и може ли да навреди по някакъв начин, тъй като докато разглеждах форума намерих 1 тема, в която се питаше как може да се махне въпросният jealbreak и си помислих "защо ще го маха като с нищо не пречи"...
Поздрави!
А имам още 1 въпрос. Този jealbreak какво променя в телефона и може ли да навреди по някакъв начин, тъй като докато разглеждах форума намерих 1 тема, в която се питаше как може да се махне въпросният jealbreak и си помислих "защо ще го маха като с нищо не пречи"...
Поздрави!
Чакаме те в сектата на Стив Джобс! Имаме бисквитки! 

Ще се самоцитирам от по-горе: "Джейлбрейк-ът е за да получиш достъп до всички файлове и заключени възможности на телефона, за да можеш да инсталираш разни допълнителни софтуерни неща... евентуално - кракнати. Но ако ще го ползваш само с официалните софтуерни възможности и инсталираш само официален софтуер (или евентуално си го купуваш) - не ти е нужен джейлбрейк."HristoStoichev написа:... Този jealbreak какво променя в телефона и може ли да навреди по някакъв начин... как може да се махне въпросният jealbreak и си помислих "защо ще го маха като с нищо не пречи"...
Т.е. - не ти "трябва" джейлбрейк... въпрос на личен избор е дали го искаш и дали смяташ да ползваш някакви възможности чрез него. По принцип самият джейлбрейк НЕ пречи, НО отваря доста възможности, с които потребителят поради незнание, неразбиране и т.н. може да си скапе телефона (и много често се случва

Другото нещо за което "пречи" джейлът е, ако се получи някакъв проблем с телефона. Тогаз ПРЕДИ да го занесеш на сервиз за евентуални гаранционни претенции, ТРЯБВА да махнеш джейлбрейка. Иначе просто ще те върнат, че проблемът си е твой.

Махането на джейла става чрез просто преинсталиране на телефона - стандартна възможност в iTunes. Няма никакъв проблем да се преинсталира по всяко време (освен евентуално това, че ще сложи последна версия на иОС и после доста време може да нямаш възможност отново да го джейлбрейкнеш).

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
-
Нов iPhone 4S!
Здравейте, днес се договорих с 1 човек за iPhone 4S 16GB заключен към Глобул. Утре ще ми го прати с наложен платеж и с опция да мога да отворя пратката. Тъй като съм новобранец в тази сфера, реших да попитам във форума, където със сигурност има доста запознати с тази тема. Въпросът ми накратко е за какво да гледам преди да платя за телефона. Сещам се, че трябва да погледна за гаранционната карта и след това ще отворя кутията, която е запечатана (телефона е чисто нов) и ще го пусна, но от тук нататък трябва ли да гледам за нещо или щом тръгне и бутоните работят всичко е ОК? Благодаря предварително!
Re: Нов iPhone 4S!
значи няма да е активиран, ще ти трябва микро сим на глобул, да го тестваш.
-
Без сим карта няма да стане така ли ?
не, няма как.
-
Значи ще взема СИМ карта от Глобул преди да пристигне телефонът. Днес човекът, който ще ми го прати ми каза, че iPhone-ът ще пристигне утре и това е чудесна възможност днес да ида до Глобул, за да си взема микро СИМ. Та вече като имам микро СИМ за какво трябва да гледам като пусна телефона?
Поздрави!
Поздрави!
Еми след като е чисто нов, просто виж дали работи.. Няма какво да гледаш.. така или иначе има гаранция към Глобул, дори да стане нещо ще си идеш до сервиза. А каква е цената която сте договорили?
iPhone 6+
аз искам да попитам... как важи гаранцията при новия купувач ... след като е записана на този , който го е закупил?!Благодаря предварително!
-
Цената, на която го договорих е 750лв.
Могат да ти направят проблем в сервиза ако са в кофти настроение. Казваш че ти е подарък и минава номера обикновено. Но ако ти се при иска да го ънлокнеш официално, забравяш изобщо за случая без личната карта на оригиналния собственик.d3vian написа:аз искам да попитам... как важи гаранцията при новия купувач ... след като е записана на този , който го е закупил?!Благодаря предварително!
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
но дори и да го ънлокнеш гаранцията пак си важи така ли ? И още нещо... какво значи джейлнат?Благодаря!
unlock става след като ти изтече договора от оператора пускаш молба и той ти го отключва да се ползва с карти на други оператори. Гаранцията разбира се си важи.
jailbreak е един вид хакване на телефона за да ти се отвори един нов маркет (Cydia) подобно на App Store . С повече безплатни приложения, навигации и много различни програми. Някой не желаят да го хакват както и аз. Но след като го ползваш с карта към който оператор е заключен не виждам проблем да го джейлнеш.
А относно отключването при покупка от друг човек... ще ви кажа ноември като отивам за моя. Съмнява ме проблем да направят, но ще видим
jailbreak е един вид хакване на телефона за да ти се отвори един нов маркет (Cydia) подобно на App Store . С повече безплатни приложения, навигации и много различни програми. Някой не желаят да го хакват както и аз. Но след като го ползваш с карта към който оператор е заключен не виждам проблем да го джейлнеш.
А относно отключването при покупка от друг човек... ще ви кажа ноември като отивам за моя. Съмнява ме проблем да направят, но ще видим

iPhone 6+
Благодаря много за информацията !