The New iPad или лаптоп?
-
The New iPad или лаптоп?
Решил съм да си взема Ipad 3 или лаптоп ,но силно се колебая кое от двете да избера. Таблетите ми се виждат малко по-удобни и леки , а и поне според мен това е бъдещето на технологиите. От друга страна, лаптопите са с windows ,което за стандартите на България е по-добрият вариант може би. Не съм много запознат. Като цяло устройството ще ми е нужно за презентации и интернет, а с Ipad-а мога да имам интернет навсякъде ,защото имам 3G на Iphon-а. Ще помоля за съвет ако някой има мнение по въпроса или е по-подробно запознат със нещата.Благодаря предварително.
Re: The New iPad или лаптоп?
Определено лаптоп. 

iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Зависи. Ако имаш компютър - вземи таблета. Но ако нямаш читав компютър под ръка, определено лаптоп.
Ако ще го ползваш за работа (презентации, имейл, браузване и интернет) задължително айпад. Ако ще го позлваш за фотошоп примерно или да се занимаваш с фтп-а и др., разбира се, че PC. Но аз съм с айпад и е перфектен.Berbamarto написа:Решил съм да си взема Ipad 3 или лаптоп ,но силно се колебая кое от двете да избера. Таблетите ми се виждат малко по-удобни и леки , а и поне според мен това е бъдещето на технологиите. От друга страна, лаптопите са с windows ,което за стандартите на България е по-добрият вариант може би. Не съм много запознат. Като цяло устройството ще ми е нужно за презентации и интернет, а с Ipad-а мога да имам интернет навсякъде ,защото имам 3G на Iphon-а. Ще помоля за съвет ако някой има мнение по въпроса или е по-подробно запознат със нещата.Благодаря предварително.
Sei was du bist!
-
Имам компютър ,не е особено добър ,но ми върши работа. Единстеното което не разбирам е как мога да прехвърлям файлове от iphone или от ipad на друг компютър без на него да има itunes?
-
Да по-скоро за презентации и сърфиране съм предвидил да го ползвам. Навикнах на сафарито на iphona и ми много по-голямо удоволствие да работя с него отколкото с internet explorer примерно.
-
Да ,но така съм зависим от интернет. Имам предвид да го използвам като флашка за пренос на данни и да не съм зависим от интернет, itunes и т.н.
-
Прекалено ми е скъп за съжаление ,иначе мерси за предложението.
Зависим от интернет... какво значи зависим? Нима днес съществува компютър, без интернет връзка?!? Плюс това, има една програмка от айтунс и чрез нея използваш айустройството като флашка.
Sei was du bist!
-
Да знам я, но не знам как се борави с нея. Къде да намеря дадената директория , в която да запазя файловете без itunes?
Абе я се управяй сам бе! Я! http://lmgtfy.com/?q=iphone+as+usbBerbamarto написа:Да знам я, но не знам как се борави с нея. Къде да намеря дадената директория , в която да запазя файловете без itunes?
Sei was du bist!
-
Мерси за помощта, надявам се да не съм ти загубил много време. 

-
- Обратна връзка:
След като вече имаш някакъв компютър, независимо, че е стар, определено ти препоръчвам ipad. Вече за над 90% от задачките се справям успешно с таблета. Нося го навсякъде с мен, дори когато съм с мотора. Батерията ми кара почти една седмица (зависи колко се ползва).
Ползвам го за броузване, фейсбук, скайп, бизнес кореспонденция, онлайн банкиране, текстообработка, електронни таблици, да скенирам и съхранявам документи и визитки, да гледам филми, да тегля торенти, да правя диаграми и презентации, за видеообработка, да нося и показвам всичките снимки, за отдалечен достъп до охранителните камери и до компютъра в офиса ми, да администрирам сървъри през ssh, за навигация, за пътеводител в чужбина, за четене на книги, за календар и напомняне за срещи и събития, за бележник с бележки. Ipad е може би най-добрата Game конзола, в пъти по-добри игри от psp и всичко останало. Всъщност засега не може да се ползва единствено за програми и работа, които изискват прецизна работа с мишка и за разглеждане на разни архаични сайтове, които все още са на флаш, но те са на доизживяване.
Почти всичките ми файлове и данни са онлайн - така са ми достъпни навсякъде и не могат да се изгубят, ако нещо се случи с устройството. За обмяна на файлове между всичките ми устройства ползвам dropbox - много добра услуги, светлинни години са по-напред от iclouds. Сега имат промоция и всеки може да увеличи безплатното си пространство до 16Г, което е повече от достатъчно за лични файлове и документи.
Препоръчвам ти ipad с мобилен интернет и 32GB. Според мен това е оптималната комбинация и цена. 16GB е малко, а 64 е твърде скъп.
А за да можеш да ползваш пълната функционалност и да нямаш преблеми с управлението на файловете ти препоръчвам да имаш jailbreak.
А това за лаптопа с уидоуса - хм, мнението ми е: има ли джаджата уиндоус - бягай надалеч!
Ползвам го за броузване, фейсбук, скайп, бизнес кореспонденция, онлайн банкиране, текстообработка, електронни таблици, да скенирам и съхранявам документи и визитки, да гледам филми, да тегля торенти, да правя диаграми и презентации, за видеообработка, да нося и показвам всичките снимки, за отдалечен достъп до охранителните камери и до компютъра в офиса ми, да администрирам сървъри през ssh, за навигация, за пътеводител в чужбина, за четене на книги, за календар и напомняне за срещи и събития, за бележник с бележки. Ipad е може би най-добрата Game конзола, в пъти по-добри игри от psp и всичко останало. Всъщност засега не може да се ползва единствено за програми и работа, които изискват прецизна работа с мишка и за разглеждане на разни архаични сайтове, които все още са на флаш, но те са на доизживяване.
Почти всичките ми файлове и данни са онлайн - така са ми достъпни навсякъде и не могат да се изгубят, ако нещо се случи с устройството. За обмяна на файлове между всичките ми устройства ползвам dropbox - много добра услуги, светлинни години са по-напред от iclouds. Сега имат промоция и всеки може да увеличи безплатното си пространство до 16Г, което е повече от достатъчно за лични файлове и документи.
Препоръчвам ти ipad с мобилен интернет и 32GB. Според мен това е оптималната комбинация и цена. 16GB е малко, а 64 е твърде скъп.
А за да можеш да ползваш пълната функционалност и да нямаш преблеми с управлението на файловете ти препоръчвам да имаш jailbreak.
А това за лаптопа с уидоуса - хм, мнението ми е: има ли джаджата уиндоус - бягай надалеч!
отчасти съм съгласен с pavelsofia, НО: за мен Ipad не става за обработка на текст, снимки и таблици. това беше причина да мина на Air. за разглеждане на всякакъв тип информация е ОК, но стигнеш ли до момента с обработката й - нещата куцат. да не говорим, че ако няма джейл, работата с файлове и папки е изключително затруднена и иска iTunes.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Пред същата дилема съм: Macbook Air или Ipad ?
За да се разреши въпроса според мен е важно да се спомене за какво човек си ползва компютъра и ще може ли същото да го прави на Ipad-а .
Ползвам компютъра за:
-гледане на снимки
-публикуване на обяви в мобиле.бг и карс.бг
-слушане на музика
-ровене по форумите
-използвам застрахователен софтуер, които работи на базата на сертификати и се инсталира и пуска от firefox, IE и може би друг браузър, за който ще имам информация в понеделник.
-връзка с мобилен принтер
-връзка с жичен принтер чрез USB
Последните 3 ме притесняват, че няма как да станат с Ipad, но вие сте специалистите, може и да измислите нещо.
За да се разреши въпроса според мен е важно да се спомене за какво човек си ползва компютъра и ще може ли същото да го прави на Ipad-а .
Ползвам компютъра за:
-гледане на снимки
-публикуване на обяви в мобиле.бг и карс.бг
-слушане на музика
-ровене по форумите
-използвам застрахователен софтуер, които работи на базата на сертификати и се инсталира и пуска от firefox, IE и може би друг браузър, за който ще имам информация в понеделник.
-връзка с мобилен принтер
-връзка с жичен принтер чрез USB
Последните 3 ме притесняват, че няма как да станат с Ipad, но вие сте специалистите, може и да измислите нещо.
дори и по някакъв начин последните 3 неща да ти кажат че може да се случат, съвета ми е 1во да видиш на живо
как става и дали те устройва. аз си мисля че ще има проблем. иначе снимките как мислиш да ги качваш на таблета ?
има ограничения в това отношение ако е с физически носител - флашка или карта с памет ! през нета - няма проблем.
как става и дали те устройва. аз си мисля че ще има проблем. иначе снимките как мислиш да ги качваш на таблета ?
има ограничения в това отношение ако е с физически носител - флашка или карта с памет ! през нета - няма проблем.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
По-скоро макбуук про(може по-стар модел, примерно от 2010-та) с дуал буут = уин и мак. Иначе няма да се справиш в частта със софтуера.
"Мисля-значи съществувам"
Определено компютър е по-доброто и по-универсално решение - последните 3 точки от изискванията наистина няма да станат с иПад. Както и по-горе казаха - дори и по-стар лаптоп ще върши работа. Т.е. - някакъв МакБуук Еър ще е оптимално решение заради по-малкия си размер и тегло, щом се търси добра мобилност и сравнение с иПад. 

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Бях се насочил към Мак Еър, но ме посъветваха да изчакам новите модели, в същото време ми щукна идеята за Ипада, но се отказвам.
Благодаря за бързите и изчерпателни отговори.
Благодаря за бързите и изчерпателни отговори.
Новите модели ще бъдат с по добро графично ядро и бързодействие /което е плюс за игрите и други ресурсоядци/. В посочените от теб дейности не виждам нищо подобно. Тоест и моделите 2011г ще ти свършат работа. Друг е въпроса че може малко да им паднат цените като излязат новите моделчета 

Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
-
ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ Е ЛАПТОП! С МНОГО ПО ГОЛЯМА ФУНКЦИОНАЛНОСТ Е!ПОНЕ ВСЕ ОЩЕ!