Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
При мен не става, пробвах и двата метода, но не става, при старият няма никакъв ефект, а при първиат въвеждам това "%Program Files (x86)%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 в Run и става това:
Някой може ли да помогне?
Затваряш iTunes!Натискаш Windows+R след това browse/преглед,намираш папката на iTunes и натискаш iTunes.exe.След това въвеждаш ръчно /setPrefInt carrier-testing 1 и натискаш OK.
Пробвах по първия метод - нямам избор за разширение. Пробвах по втория метод (ръчно търсене+добавяне на другото) прие ми го и стартира iTunes ... и сега .. ? iPhone 4s към Глобул - Windows 7 Ultimate 64bit
Как се инсталират операторските бъндъли (не е задължително да имате направен джейлбрейк):
victor11 написа:
1. Изтеглете нужния ви бъндъл.
2. В iTunes натиснете shift+check for updates и в отворилия се прозорец променете филтъра за файлови разширения да е .ipcc, след което посочете изтегления в т. 1 операторски бъндъл и натиснете ОК.
3. Рестартирайте телефона.
Ако операцията е успешна, ще имате ново операторско лого.
Забележка: ако iTunes не ви дава за избор файлови разширения *.ipcc, направете следното:
victor11 написа:
За Windows:
Натискате бутон "Windows" + бутон "R". В диалоговия прозорец въвеждате:
Код:
"%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1
Ето за това става въпрос, нямам разширение .ipcc , и правя 2-рия метод , но като напиша всичко просто се стартирва iTunes.. не знам какво трябва да следва , ако някой обясни - благодарство!
Какъв текстов документ, бе, човек, разширението трябва да е .bat. Ако си го изтеглил като нещо друго, го преименувай. След това го сложи в инсталационната директория на iTunes, чукни двукратно върху него, за да се стартира и си готов - би трябвало iTunes вече да може да ти показва и разширения .ipcc.
Процедурата за iPhone 2G 8GB с FW 3.1 Unlocked & Jailbreaked под Mac OSX SL е следната:
1. Отидете до папка /private/var/mobile/Library/Carrier Bundle.bundle/
2. Копирайте тук двата файла за тъмен фон (Default_CARRIER_Vivacom.png) и за светъл фон (FSO_CARRIER_Vivacom.png)
2. Отворете файла carrier.plst с Property List Editor
3. Отидете до ключа StatusBarImages и го отворете
4. Копирайте Item 62 и го поставете. Новопоказалия се ключ Item 63 променете както следва:
- CarrierName: vivatel
- DefaultImage: Default_CARRIER_Vivacom.png
- FullScreenOpaqueImage: FSO_CARRIER_Vivacom.png
5. Запазете файла и рестартирайте iPhone-а
След като изпълните тези стъпки би трябвало без проблеми да имате новото лого на ВИВАКОМ!
Здравейте Опитах по този начин, с разликата че съм с Windows (просто в carrier.plst промених имената в StatusBarImage) но не се получи. Понеже не виждам да е описан някакъв друг начин за 3.1(3 в моя случай) някой би ли помогнал? Благодаря!
п.с. Пропуснах да спомена, че съм с Мтел и свалих бъндълите за Мтел.
Процедурата за iPhone 2G 8GB с FW 3.1 Unlocked & Jailbreaked под Mac OSX SL е следната:
1. Отидете до папка /private/var/mobile/Library/Carrier Bundle.bundle/
2. Копирайте тук двата файла за тъмен фон (Default_CARRIER_Vivacom.png) и за светъл фон (FSO_CARRIER_Vivacom.png)
2. Отворете файла carrier.plst с Property List Editor
3. Отидете до ключа StatusBarImages и го отворете
4. Копирайте Item 62 и го поставете. Новопоказалия се ключ Item 63 променете както следва:
- CarrierName: vivatel
- DefaultImage: Default_CARRIER_Vivacom.png
- FullScreenOpaqueImage: FSO_CARRIER_Vivacom.png
5. Запазете файла и рестартирайте iPhone-а
След като изпълните тези стъпки би трябвало без проблеми да имате новото лого на ВИВАКОМ!
С карта на Виваком съм, но логото от известно време го няма. Пише име на друг оператор вероятно е Румънски- COSMOTE. Телефона е 3Гс. Качих версията от 5.0.1 на 5.1.1 с надеждата, че ще се оправи, преди това и reset all network settings ама не стана. Много бих искал да си върна стария Carrier name, опитах по този начин, но стигнах до " 4. Копирайте Item 62 и го поставете." Та моите items са 61 не 62, отделно, че въобще не ми дава "copy" на последно изброения ( правя го през телефона с Ifile) и моля за помощ!
Добре де това да се покаже името на румънския оператор ти ли го постигна , как и на коя версия.Ако си го направил на 5.0.1 , направо те поздравявам , защото аз каквото и да правех не ставаше.
Не си ли запази някъде carrier.plist да си го върнеш ако не става процедурата.
Освен това ръководството е за 3.1 , не знам дали се отнася за 5+
Iphone 5- 6.0.2- Iphone 4 5.1.1
PC-Sandy Bridge-Windows 7
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
jigita написа:Добре де това да се покаже името на румънския оператор ти ли го постигна , как и на коя версия.Ако си го направил на 5.0.1 , направо те поздравявам , защото аз каквото и да правех не ставаше.
Не си ли запази някъде carrier.plist да си го върнеш ако не става процедурата.
Освен това ръководството е за 3.1 , не знам дали се отнася за 5+
Това стана случайно, в смисъл нямах покритие от виваком и тела фиксира ръмунския бъндъл и сега каквато и вивакомска карта да сложа пише COSMOTE. С Ментел и Глобул не е така!
Това ми е ясно. Ползвах вече Зепелинката, обаче там е работата, че искам да ми се показва операторското лого по подразбиране със сим картата, а не да ми пише някаво си- COSMOTE. :/