Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Понеже не съм много на ти с айпадите някой може ли да ми обясни какво точно значи това 4Г? А и каква е разликата между wi-fi версията и 4G версията? Предполага при 4G има някакъв мобилен нет ,но не съм много запознат. И ако може да ми кажете заслужава ли си да се вземе айпад 4G от америка или само wi-fi ,защото 4G ще е към американските мобилни оператори.
4G е четвърто поколение безжични мобилни мрежи. Тя е наследник на 3G и 2G стандартите. Като 4G мрежите обикновено са най-малко четири пъти по-бързи от 3G мрежите. Като технологията поддържа максимална скорост на обмен на данни до 100 Mbps при честотна лента 20 MHz. 4G достъпът е няколко пъти по-бърз от 3G като архитектурата и е пригодена специално за пренос на данни, което за потребителите означава по-високи скорости и интерактивни услуги от рода на онлайн игри и др.
Няма 4G оператор...а ако сам неможеш да разбереш дали имаш нужда от някакво устройство...защо си мислиш че някакви непознати хора в някакъв форум ще могат?
Цените изглеждат прилични, както за "Новия iPad", така и за "стария" iPad 2.
Но доста странно ми изглежда липсата на "ново" име. Доста тъпо звучи "Новия iPad". Е, той ще е "нов" още известно време и после вече няма да е "нов". А когато излезе още по-нов другата година, какво - пак ли ще е "нов"? Трябваше да си сложат логичното име iPad 3 още от сега.
Иначе самият iPad изглежда добре премерен и като възможности и като цена.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Цените са прилични, ама за хАмериканците.
Ако тук дойде на подобна цена (по вероятно да ми цъфнат налъмите) ще съм едни от първите на опашката пред магазина.
iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
Цените са им перфектни , тези само с wifi са си доста изгодни даже, но имам странното чувство, че ще му сменят името, но да мине малко време ( само това ми се върти в главата ) . А колкото до самия "the new iPad" е великолепен ! Аз не мога да се сетя някой дали е правил до сега толкова феноменален таблет , уникална резолюция, перфектен процесор и с тва 4г ще спечелят много, защото в другите страни се поддържа 4г (само в някои).
Пп: някой знае ли дали ще iPhoto кракната, защото много ме кефи, супер ме зарибиха на презентацията още, но не ми се дават 4-5$
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL] now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion
Новият iPad има доста неща, които очакваха повечето хора. Добре е, че не са увеличили теглото, на никой не му се носи тухла . И не са махнали хоум бутона. За мен това си е уникална част от продуктите на Apple.
А сега като поддържа 4G LTE, това означава ли, че ще може да се използва интернет и през 3G?
Досега подходът на Apple винаги е бил каквато е цената в американски долари, такава е в евро за Европа. Накратко, цените ще са горе-долу колкото тези на iPad 2 при излизането, досега винаги е било така. Поне хубавото е, че ако човек има познати, пътуващи до САЩ скоро, могат да му вземат само wi-fi версия, която ще работи еднакво навсякъде, и така излиза доста изгодно.
Честно казано, не виждам много смисъл от iPad с мобилна връзка, wi-fi е напълно достатъчен. Ако толкова е нужна, съвсем спокойно може да се използва iPhone като hotspot, ако няма публичен wi-fi hotspot наблизо. Но това са редки случаи, имам iPad 2 от около 9 месеца, и случаите, когато съм имал нужда от мобилен интернет се броят на пръстите на едната ми ръка. Просто устройството е такова, че предполага използване в затворено помещение. Е, сигурно има хора, които искат да си го ползват на плажа или на вилата, но както споменах, един iPhone е напълно достатъчен за целта. Най-малкото, спестява още един договор за мобилни услуги ...
Добавено: Сигурно има нещо сбъркано в мен, ама 5 долара са 7,50 лв. в момента, което е един обяд в не много скъпо заведение в София в момента, или около половин нормална книга. Не знам, ама ако човек толкова много иска такова приложение, ще се прежали за някакви си 7,50 лв. Да струваше $50, повече бих го разбрал, ама $5, и то при положение, че самия iPad струва 100 пъти повече ...
zhivik написа:
... Добавено: Сигурно има нещо сбъркано в мен, ама 5 долара са 7,50 лв. в момента, което е един обяд в не много скъпо заведение в София в момента, или около половин нормална книга. Не знам, ама ако човек толкова много иска такова приложение, ще се прежали за някакви си 7,50 лв. Да струваше $50, повече бих го разбрал, ама $5, и то при положение, че самия iPad струва 100 пъти повече ...
Не е кой знае кво, но като си направил рег без кредитна карта и искаш да си купиш нещо е малко тъпо, защото трябва да правиш нов. Иначе сигурно ще се намери кой дая кракне и поне на 5.0.1 да си я ползваме
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL] now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion
zhivik написа:
... Добавено: Сигурно има нещо сбъркано в мен, ама 5 долара са 7,50 лв. в момента, което е един обяд в не много скъпо заведение в София в момента, или около половин нормална книга. Не знам, ама ако човек толкова много иска такова приложение, ще се прежали за някакви си 7,50 лв. Да струваше $50, повече бих го разбрал, ама $5, и то при положение, че самия iPad струва 100 пъти повече ...
Не е кой знае кво, но като си направил рег без кредитна карта и искаш да си купиш нещо е малко тъпо, защото трябва да правиш нов. Иначе сигурно ще се намери кой дая кракне и поне на 5.0.1 да си я ползваме
Абсолютно ли си сигурен? Всъщност, няма проблем да си въведеш средство за плащане по-късно, само трябва да го направиш през iTunes, даже не е необходимо да се опитваш да сваляш нещо, просто си влизаш в профила и добавяш каквото е необходимо.
Все едно, кой каквото иска да прави, просто според мен не си заслужава усилията за нещо под 10 лв.
Напълно съгласен съм с колегата @zhivik
Повечето прилжоения в app stor-a са направо безплатни.
Приложението което аз ползвам най-много на таблета ми е Awesome Note http://itunes.apple.com/us/app/awesome- ... 50496?mt=8
Струва си всеки лев който съм дал за него и смятам че за сега си е възстановило инвестициите.
Мен лично не ме бърка да дам някой и друг долар за приложение. При все че съм дал към 1000лв за таблет, остава и да съм клошар та да не си отпусна душата за 5-6лв.
Само да вметна, че и от Виваком обявиха няколко дни след анонса на мтел за lte изграждане и въвеждане в употреба на такава мрежа. Но и тяхната е в процес на тестове и не се предлага като услуга за крайни клиенти..
iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
iPad 2 3g 32GB black 5.0.1 @Mtel