12 причини да не купуваме iPhone 3G

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Re: 12 причини да не купуваме iPhone 3G

Мнение от Adamov »

Това е толкова тъпо, че чак като го чета и ми се присира. Още по-малко, че повече от половината неща са пълна измислица. Аман от хейтъри. Аман от некадърници. Аман от хора, дето пишат за нещо, което не са и виждали.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
shtobe

Мнение от shtobe »

хахаха....коментарите извозват!! =))
iphone 3g 8GB - 2.2
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

Хахахахаахаха... Колко глупост има по-този свят...
На места дори някои предимства на iPhone са изтъкнати като недостатъци, например капацитивния дисплей, който няма равен. Имал съм WM устройства и знам с каква сила трябва да настискаш със стилуса.
Бях чел и още една тяхна статия - "Защо PC превъзхожда Mac". Забележете - недостатък на Apple беше "прекално старомодният дизайн". Имаше сложена снимка на iMac и PC с хиляди кабели отзад. И РС-то било по-красиво...
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Адамво, мери си приказките, че Блъди пише за това списание и ще те накаже. Даже сигурно той е писал тази статия :)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Аз искам да ме запознае с тоя дето е писал статията. Лично ще му кажа какво мисля. И с Адамво ще го запозная даже.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Питай шефа. Той трябва да знае.
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

БТВ, по-интересно би било сравнение между iPhone и iPhone 3G.
Днес научих, че в новият няма док в комплекта. Относно автора на статията - не мисля, че е Bloody. Той не би писал срещу iPhone и Apple изобщо.
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Много ясно, че няма да пише срещу iPhone. Нямате си и идея колко е наплашен от Адамво ахеахеа
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Същата простотия имаше и за пътвия айфон. Тва е нещо като "Бе тя тая S класа много гадна бе, баси недостатъците има! Пълна с екстри които те объркват, много е голяма, грозна е, оправлява се сама. Никога не бих си я зел. Шси карам москвича, той е 100 пъти по-як и с по-изчистен дизайн".
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Отдавна вече не пиша за PC World... това е някаква гнусна преводна статия, която може би не е и добре преведена дори... ;)

Ето малко коментари по отделните точки:
1. От Apple много ясно обясняват защо няма мултитаскинг като този при WM, защото това забозва телефона и пречи на нормалното му функциониране с течение на времето, а и води до по-кратък живот на батерията. Решението с Push-а при iPhone е доста по-интересно, макар да поражда някои неприятни въпроси относно сигурността на данните за потребителя... В крайна сметка начина на използване на телефон трудно може да позволи ефективна и най-вече удобна за потребителя многозадачна работа с няколко приложения, най-вече заради ограничените ресурси на мобилните устройства.

2. Колко телефона с WM реално са с висока резолюция и колко приложения могат да се възползват от наличието на такава (и двете като че ли се броят на пръсти), докато при iPhone всички са с читави екрани с малък размер на точката и добра широкоформатна разделителна способност.

3. Сравнение на база само на мегапиксели?, резолюцията на сензора често няма много общо с качеството на получаваните снимки, защото дори по-ниска резолюция може да дава много по-читави снимки, ако сензор а и контролната електроника просто са по-качествени. А това за автофокуса е тотално безумие, ръчен фокус да сте виждали някъде на мобилен телефон наскоро?

4. Както добре знаем записът на видео не е хардуерно, а софтуерно лимитиран. Тоест стандартно телефона не разполага със софтуер за запис, но вече има адекватни работещи решения, които добавят тази възможност с инсталирането на допълнителен софтуер.

5. На колко места у нас, а и по-света има адекватно работеща и с добро покритие 7,2 Mbps HSDPA мрежа, да не говорим до колко тези мобилни устройства реално могат да оползотворят такава висока скорост на трансфер.

6. Колко често ви се налага да преглеждате офис документи (много рядко предполагам) на своя мобилен телефон, а сега си помислете кога за последно ви се е трябвало да редактирате или създавали такива на телефона си?

7. А от колко години има WM операционна система и от кога е налице Apple? Около 600 официални приложения в AppStore буквално за няколко месеца, откакто има SDK и поне още толкова отпреди това изцяло неофициални, без наличието на нормална среда за разработка. За колко месеца си мислите, че този брой програми ще се удвои, утрои, учетвори...

8. Според първите снимки на 3G версията батерията вече не е запоена, а е сменяема! Всъщност за 1 година, откакто има iPhone колко от вас са си сменили батерията, защото им се е налагало (макар да не е лесно, тя все пак е сменяема!).

9. Тук от Apple може би наистина трябва да се замислят и за компилатор за PC... :P

10. Моля, колко оператори, а не само у нас продават на промоция висок клас мобилни телефони с WM?

11. Има вече и показалки за iPhone, мака да не са супер удобни и добре реализирани.

12. Физическата клавиатура е свързана с по-големи размери по традиция...

Когато се прави подобен анализ трябва да се гледа безпристрастно на нещата и най-вече да има пълна информация за положението, а не да го даваме на база на лични предпочитания и да личи тотално непознаване на материята... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ей, шефе, как не те мързя да отговориш на тази шитня? :) Лошото е, че много хора ще видят статията и ще си извадят много грешни изводи. Аз лично получих линкът от доста приятели, които не са виждали Айфон и никой не подлагаше на съмнение написаното там.

П.С.
Знам, че не пишеш за тях отдавна. Бъзиках се :) Аз пък не рекламирам при тях отдавна и вече знам, че съм направил правилен избор.
Аватар
Nikaru

Мнение от Nikaru »

Този написал статията трябва да бъде кастриран а децата му застреляни.

Като видя някой телефон различен от айфон, направо ми се драйфа. Никога не бих се върнал към Нокия или Сони Ериксон, ако ще и кафе и свирки да почнат да правят.

Всеки, който притежава айфон може да го смени за последно поколение друг апарат, но не всеки притежател на друга марка може да мине на айфон, така че за мен това са злободневни комплекси.

Бих си смени телефона само за друг с марката Епъл и нищо друго, като считам че достатъчно добре познавам пазара и съм имал доста телефони и следя кое как се развива.
Хаквам сигнатури...
...съобщението е оставено от Администратора!!!
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

Bloody - защо изобщо си даваш труда да реагираш на такива "глупави глупости"? По-добре - убий глупака с мълчание !

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Аз пък не мога да разбера, защо се опитватете да оспорвате тези минуси....Не е там въпроса....
Истината е, че са споменати 12 минуса, а умишлено никой не споменава плюсовете - а те са много и съществени....
1. Iphone е много по пъргав и "риспонсибъл" от всеки WM
2. Дисплеят на IPHONE е много по-чувстивтелен.
3. Iphone поддържа мултитъч.
4. Дисплеят е много по-ярък.
5. Основните сток приложения са много по-интуитивни и добре разработени - Не случайни при WM приложението S2U2 е особено популярно, а то чисто и просто копира iphone 1:1
6. Никой WM не може да постигне такaва издържливост на батерията - разговор, Wi-Fi, музика
7. Отлично качество на звука

8...9...10....11... и т.н. може всеки от вас да допълни

Но все пак не забравяйте, че ако не беше комюнити общността, Iphone щеше да си остане една затворена и ограничена система, целяща да ви измъква стотинки от джоба за всяка нота и пиксел картинка.....
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Точно защото много хора могат да се подлъжат, вярвайки безрезервно на написаното...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Ами нека да напишем в една стики тема плюсовете...Иначе влизаме в техния капан....Всяко нещо има минуси, дайте да ги приемем и да им покажем, защо въпреки тези минуси трябва да станат част iphone - България

Примерно:101 причини да си купим Iphone B-)
fidodido

Мнение от fidodido »

Като видя някой телефон различен от айфон, направо ми се драйфа.

Всеки, който притежава айфон може да го смени за последно поколение друг апарат, но не всеки притежател на друга марка може да мине на айфон, така че за мен това са злободневни комплекси.

Бих си смени телефона само за друг с марката Епъл и нищо друго!

=D> =D> =D> =D> =D>
atanas

Мнение от atanas »

Ами да не купуват в крайна сметка. Че то и без туй няма за всички. Продуктът е и трябва да си остане елитен, не за всеки сульо.
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Никой ли не прочете как започва статията:
iPhone 3G вече се продава в много страни от света, но според специалистите от MSMobiles.com в много отношения телефоните, базирани на Windows Mobile превъзхождат новия апарат на Apple...
Мисля, че това е достатъчно за да не се чете и възприема от потребителите като миродавна информация :)
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Е как... пише думичката специалисти... :P
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

С другото съм съгласен, само малко коментари по първите три:
Bloody написа: Ето малко коментари по отделните точки:
1. От Apple много ясно обясняват защо няма мултитаскинг като този при WM, защото това забозва телефона и пречи на нормалното му функциониране с течение на времето, а и води до по-кратък живот на батерията.

Всичко е въпрос на реализация на операционната система и приложенията. Забелязал съм, че с цел да не се "сбозват" нещата Епъл орязват повече от половината функции, които на другите платформи се приемат за даденост. И го изтъкват като предимство :-D В крайна сметка аз ползвам телефона и мога да преценя дали ми се харчи по-бързо батерията. Което в доста случай не е чак толкова голям фактор. Всъщност една от причините да не заползвам iPod/iPhone за основно PDA е точно това, че мога да пусна browser или ICQ или Skype(fring) или Weather forecast. Но само едно по едно. На дъртия ми аксим нищо не ми пречи да имам 5 таба в браузъра, 3 в скайп, да преглеждам PDF и т.н.

2. Колко телефона с WM реално са с висока резолюция и колко приложения могат да се възползват от наличието на такава (и двете като че ли се броят на пръсти), докато при iPhone всички са с читави екрани с малък размер на точката и добра широкоформатна разделителна способност.

VGA се появява през летото 2003то в WM със WM2003SE. Устройства с такава резолюция има много. Много значи средно голяма двуцифрена бройка. Почти всяко съвременно приложение има версия за QVGA/VGA. Сафарито, макар и приличен браузър (ех, този флаш), макар и с доста удобен начин за зуум е доста по-неудобно от едно VGA PDA, да не говорим за Nokia N800/810, с нейните 800x480, където zoom е практически излишен.
Който ползва навигация знае колко карта се вижда на QVGA и на VGA.

3. Сравнение на база само на мегапиксели?, резолюцията на сензора често няма много общо с качеството на получаваните снимки, защото дори по-ниска резолюция може да дава много по-читави снимки, ако сензор а и контролната електроника просто са по-качествени. А това за автофокуса е тотално безумие, ръчен фокус да сте виждали някъде на мобилен телефон наскоро?

Камерата на iPhone e зле. По това спор няма. Ръчен фокус няма или е по-скоро някакъв изчанчена азиатска екзотика. При масата телефони такъв просто липсва. Фoкусът е в определена точка и толкоз. От друга страна не се сещам за масов WM телефон с автофокус или и да има е доста нов модел.
Редакция на документи на мобилно устройство, дори такова с клавиатура е пълен кошмар, нов пък чета доста .pdf, както и по някой .doc от време на време. Но пък с това iPod-a се оправя напълно прилично.

Не се опитвам да натарапя WM>all мнение, излагам си коментара по три точно определени твърдения, не ме нападайте (:
Пък и говоря от позицията на многото опит, който имам с всякакви класове мобилна техника, както си личи от подписа ми.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

MoridinBG, тук именно е проблемът ти не гледаш на нещата като обикновен масов потребител, точно защото не си такъв, а имаш опит и познания... идеята обаче на MS и на Apple е точно този тип устройства да са масови и са както за обикновения юзър, така и за по-адекватните потребители. Специално по отношение на мултитаскинг-а ясно, че ако човек знае какво и как да прави няма проблеми, но факт е че повечето хора не се оправят адекватно, но за сметка на това могат да се оплакват че приложението X не им върви, защото няма достатъчно памет свободна за него и т.н.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Ааа, това е друго. Тогава си взимаш устройство с $300 долара повече, което има 128МБ рам и всичко върви :-D
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Аз ползвах WM (Qtek 9100) 2 години.. ми тоя мултитаскинг (най-вече да въведа някой сериен номерй който копирам от текстов файл) ми е трябвал в мнооого малко случай...аз съм сигурен, че ще излезне нещо което да ползволява работа на "заден план" както в момента няколко чат програми работят, ако, че $teve Jobs заплю поддръжката на тази функционалност.

По-скоро ми липсва copy/paste във ОС-а :(
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Публикувай отговор