Кой оператор да избера?
-
Кой оператор да избера?
Здравейте,
Поръчал съм си 4ес от Германия и трябва да дойде скоро и смятам да си пусна нов тарифен план, но не мога да реша кой ще ми е най-изгоден. За сега съм се спрял на Globul Web and Talk Super, защото повечето ми познати са на глобул, но не знам интернета и покритието на Глобул как са. В момента съм на Мтел, но тарифата ми е ужасна. Та интересувам се какво бихте ми препоръчали. Не водя много разговори, но в интернет се ровя доста. Мерси предварително
Поръчал съм си 4ес от Германия и трябва да дойде скоро и смятам да си пусна нов тарифен план, но не мога да реша кой ще ми е най-изгоден. За сега съм се спрял на Globul Web and Talk Super, защото повечето ми познати са на глобул, но не знам интернета и покритието на Глобул как са. В момента съм на Мтел, но тарифата ми е ужасна. Та интересувам се какво бихте ми препоръчали. Не водя много разговори, но в интернет се ровя доста. Мерси предварително
- angelovarna
- Обратна връзка:
Re: Кой оператор да избера?
На Мтел 3g/2g мрежата им е най-добра в България (в сравнение с тези на глобул и виваком). Като цяло също покритието им е по-добро от на Глобул и Виваком.
Пример ти давам веднага - ако си от Варна, вземи 3 телефона (по един с карта от всеки от трите оператора), като стигнеш табелата на Прибой карай още километър напред. Спи и виж кой от трите телефона ще има обхват. На мен глобул ми вади до 1 черта и често пада сигнала, виваком - въобще няма сигнал, а мтел ми е с пълен обхват на 2г режим на мрежата.
В твоя случай, след като повечето ти познати са на Глобул, е добре да вземеш в предвид това, дали ти се налага често да излизаш от града, където живееш. Понеже ако в момента някои от твоите познати има добър обхват (в града където живееш), значи няма да имаш особени проблеми да си избереш по-изгодна оферта от съответния оператор.
На месец плащам по 26лв. мес. такса и да ти кажа - множко е за това, което дават, но преди година и нещо си беше приятна оферта: 2000минути в мрежата на Мтел, 30мин към всички мрежи, 100 смс-а, 100ммс-а всеки месец, 512МВ мобилен трафик на висока скорост+неограничен на 128kbps.
Миналата зима в Трявна си руутвах нета от телефона към лаптопа, на Нова година около час и половина съм гледал клипове в YоuTube и да ти кажа - скоростите са стабилни и добри. При все, че се намирах извън големи населени места.
Общо взето - доволен съм от Мтел, от близо 6 години съм им клиент и нямам оплаквания.
Преди това ползвах услугите на Глобул, но след няколко техни изцепки (надписване на сметки) се отписах и не съжалявам.
Плановете на Виваком са доста изгодни. Но тъй като цяло цените на минута между операторите в БГ са еднакви при всичките оператори - движеща сила в избора на оператор е това, колко от познатите, с които най-често се чуваш към кой оператор са.
Пример ти давам веднага - ако си от Варна, вземи 3 телефона (по един с карта от всеки от трите оператора), като стигнеш табелата на Прибой карай още километър напред. Спи и виж кой от трите телефона ще има обхват. На мен глобул ми вади до 1 черта и често пада сигнала, виваком - въобще няма сигнал, а мтел ми е с пълен обхват на 2г режим на мрежата.
В твоя случай, след като повечето ти познати са на Глобул, е добре да вземеш в предвид това, дали ти се налага често да излизаш от града, където живееш. Понеже ако в момента някои от твоите познати има добър обхват (в града където живееш), значи няма да имаш особени проблеми да си избереш по-изгодна оферта от съответния оператор.
На месец плащам по 26лв. мес. такса и да ти кажа - множко е за това, което дават, но преди година и нещо си беше приятна оферта: 2000минути в мрежата на Мтел, 30мин към всички мрежи, 100 смс-а, 100ммс-а всеки месец, 512МВ мобилен трафик на висока скорост+неограничен на 128kbps.
Миналата зима в Трявна си руутвах нета от телефона към лаптопа, на Нова година около час и половина съм гледал клипове в YоuTube и да ти кажа - скоростите са стабилни и добри. При все, че се намирах извън големи населени места.
Общо взето - доволен съм от Мтел, от близо 6 години съм им клиент и нямам оплаквания.
Преди това ползвах услугите на Глобул, но след няколко техни изцепки (надписване на сметки) се отписах и не съжалявам.
Плановете на Виваком са доста изгодни. Но тъй като цяло цените на минута между операторите в БГ са еднакви при всичките оператори - движеща сила в избора на оператор е това, колко от познатите, с които най-често се чуваш към кой оператор са.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
-
Мерси мисля да си пусна на мтел, а да си взема отделно една карта с безплатни минути към Глобул, защото много познати имат проблем с 3дж мрежата на Глобул. А дали ще мога да ида в мтел и да ги помоля да мина на друга тарифа и да ми дадат микро симкарта с номера, който ми е в момента.
-
Здравей,alekspasov написа:А дали ще мога да ида в мтел и да ги помоля да мина на друга тарифа и да ми дадат микро симкарта с номера, който ми е в момента.
Ако ми оставиш на ЛС телефона си, ще проверя каквото те интересува

- angelovarna
- Обратна връзка:
Няма нужда да си даваш телефона на Crazy_Heart, от Мтел няма да ти дадат микро-сим карта. Дават такава само ако си купиш iPhone от тях или устройство, което изисква такава карта за да се ползва.
Иначе си плащаш 20лв. и ти дават картата (в този случай няма нужда от подписване на договор).
Аз си изрязох моята стара сим карта по шаблони, намерени в интернет и сега си я ползвам без абсолютно никакви проблеми.
Иначе си плащаш 20лв. и ти дават картата (в този случай няма нужда от подписване на договор).
Аз си изрязох моята стара сим карта по шаблони, намерени в интернет и сега си я ползвам без абсолютно никакви проблеми.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
За да не отварям нова тема ще попитам тук.
Към момента кой е по изгодният оператор (най вече заради мобилният нет)
Става въпрос за фабрично отключен 4S
П.С. Като се замисля повечето ми познати са на Глобул
Към момента кой е по изгодният оператор (най вече заради мобилният нет)
Става въпрос за фабрично отключен 4S
П.С. Като се замисля повечето ми познати са на Глобул
Еми след като са ти на Глобул >> Глобул. Защо за върпос.. интернета горе-долу е навсякъде еднакъв, въпроса е кой оператор ще Ви върши по-добра работа. Като малките деца питате..
Относно колегата от покрайнините на Варна.. еми не навсякъде е еднакъв обхвата, така че Вие си решавате, с преимущество е месечната такса и номерата които имате!!!
Относно колегата от покрайнините на Варна.. еми не навсякъде е еднакъв обхвата, така че Вие си решавате, с преимущество е месечната такса и номерата които имате!!!
iPhone 6+
ГЛОБУЛ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И чети всичко преди да подписваш!
Sei was du bist!
gogo и защо да мине на Ментел? Като мобилния нет в големите градове е еднакъв единствено по селата се различават операторите.. плюс това на човека абонатите са на Глобул а и имат по изгодни оферти! Директно минаваш на Web&Talk 25лв /месец
iPhone 6+
е да, ама човека има нужди, и ги споделя, твоята препоръка не е правилна!
iPhone 6+
За този телефон Мтел ще ти свършат работа най-добре... Колкото и да не ми се иска да го призная...
Виваком държат най-добра репутация в момента. Дори и те да правят гафове от време на време са най-добрия и сполучлив избор.
Ами да ти кажа аз съм доволен. 15-20лв някъде плащам отделно за интернет. Добре е и навсякъде където съм ходил съм имал покритие и обхват. Понякога ми е бавничък, но е рядко.gogo68 написа:Ама им е най-зле нета!
15-20лв отделно ??! Колега тука говорим за нормалните тарифи където нета е +5лв към месечния абонамент.. ти щом за 20лв понякога ти е бавен, трябва да идеш да ги линчуваш..
iPhone 6+
братле теб са те изпързаляли на макс... кви са тия 15-20 лева за 3г интернет?! Глобул имат неограничен интернет за 3 лева отделно на месец, а Мтел за 5 мисля.. аз съм на Мтел и съм доста доволен от нета им определено е по-бърз от глобулския каквото и да си говорим
иначе Мтел според мен са най-големите мошеници 

http://soundcloud.com/kossov/into-the-deep
Само слабите се стремят към порядък...силните владеят хаоса!
Само слабите се стремят към порядък...силните владеят хаоса!
Не знам брато, 750мб мисля, че беше, за около 15-20 лв на месец. Понеже съм в бизнес група и не знам точно колко е.pipera написа:братле теб са те изпързаляли на макс... кви са тия 15-20 лева за 3г интернет?! Глобул имат неограничен интернет за 3 лева отделно на месец, а Мтел за 5 мисля.. аз съм на Мтел и съм доста доволен от нета им определено е по-бърз от глобулския каквото и да си говориминаче Мтел според мен са най-големите мошеници
-
- Обратна връзка:
M-Tel Плащам 25,50 Неограничен 2.5 Гб и пада скороста.Отделно такса 12 лева и само таксите ми излизат около 40 лв с ДДС. Интернета е перфектен 

iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
За 25лв остава и да не е перфектен.. За мен е излишен разход.. 500мб на максимална скорост за 5лв допълнително ми е достатъчно.
iPhone 6+
Според мен по-добрата оферта е на Глобул. По-точно планът web&talk, който е с 1500мин + 1500 SMS + 150MMS към глобул, 100мин към други мрежи и неограничен интернет от който е 1GB(1000mb) на максимална скорост. Цената на този пакет е 34.90лв. Все пак за всяко лице по-изгодният оператор е индивидуален, защото примерно аз почти нямам приятел или роднина(с който говора често) на Mtel... защо аз да съм? За сега съм доволен от вече споменатата програма и плащам само месечната такса.
iPhone 4S/16GB/Black/FL GLOBUL/iOS 5.0.1