"Октопад" - първият работещ прототип на български таблет

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
avirex

Re: "Октопад" - първият работещ прототип на български таблет

Мнение от avirex »

Колеги,не се лигавете,това е дипломна работа на "пича" от БАН..... :))
Новият план на M-tel - "Шизофреник" - говориш със себе си за 0 стотинки на минута неограничено. : D
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Знаете ли колко взима този човек в БАН? Не повече от 700лв. Майка ми с 2 висши (микробиология, органична химия) взима 500лв., условията за работа са първобитни, студено е, никой не им дава пари за НИЩО! Искам да Ви кажа че на фона на условията там това си е чудо на техниката...
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Еми като е студено, мизерно и няма финансиране, да ги закриват! То ясно че полза няма от тях! Или да ги финансират яко, или да ги махат да ходят в чужбина хората поне там да ги оценят, в Булгаристан се подиграват с тях!
iPhone 6+
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

darkheroz написа:
gorgior написа:А аз като ти чета постовете се учудвам, че пича на 17 години има доста повече акъл от теб 32-годишния. Да не говорим за самоуважение.
На мен дори да ми го подарят бих го изхвърлил в кофата на секундата.
Но ако му сложат една ябълка на гърба, ще си дадеш и дупенцето, нали?! А виждал ли си първия прототип на Ейпъл ? И въобще в ролята на какъв даваш оценка на труда на хора и то учени!
Само дето прототипа на Джобс и Возняк е от 1976 !!! А сега сме 2012 !!!
Виж му аватара пича е назад във времето. :))
Добре,че ти му разясни какво съм искал да кажа,защото ако бях го написал аз щеше да го приеме като заяждане.
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Ей това за аватара беше МНОГО ня място :D
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

@
gorgior написа: Но ако му сложат една ябълка на гърба, ще си дадеш и дупенцето, нали?!
No aко му сложат едно българско знаме на гърба, ще си дадеш и дупенцето, нали?!

Аз до сега не съм чувал за патентоване на дипломна работа... Аз приемам работата на тези учени като пълна гавра с България. Надявам се, да не са ни чули от Европа или САЩ, че направо срам ме хваща. Не можеш да изобретяваш вече нещо и да искащ финансиране, което е създадено, независимо преди колко години! Да ги подкрепяме да продължават с опити - ДА, но да ги подкрепяме за този Октопад, мисля че самоиронията идва в повече.
Не коментирам факта, че няма нищо българско в този таблет, разбира се освен въпросната кутия от Своге бонбони. Както пича по-горе каза, след 10-15 години може и да видим нещо, току-виж изобретят и лаптопа!
Sei was du bist!
MaxT

Мнение от MaxT »

ОктоСакат.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
A4kata,brat

Мнение от A4kata,brat »

Спокоййно хора , ще се оправим , ще се оправим някой ден :D:D
iPod Touch 4 gen. 8gb White FW 5.0.1
iPhone 3G[S] 8GB Black FW 5.1.1
Soze

Мнение от Soze »

Пази боже сляпо да прогледа ...

То е хубаво човек да е оптимист но чак пък толкова ...
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Изборът е само един!
- София, Терминал 2 !
iPhone 6+
Аватар
m0v3mp3

Мнение от m0v3mp3 »

:D съгласен !
Аватар
avirex

Мнение от avirex »

donpeev написа:Изборът е само един!
- София, Терминал 2 !
Да,ама на къде,държавите фалират една след друга...а и нали свършва света края на годината,та на къде.... ?:-/ :)
Новият план на M-tel - "Шизофреник" - говориш със себе си за 0 стотинки на минута неограничено. : D
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

хах.. края на света- глупости, няма да си идем толкова лесно :))
а относно фалирването , ако може да така да го наречем на Гърция.. пожелавам си ние да сме на тяхното място. Всяка година получаваш 13-та и 14-та заплата от поне 1500 евро, ДДС-то ти е 8%, всеки си има фирма и не му дреме какво остава с държавата. И те сега ревът, че им махат 13-та и 14-та заплата... представяте ли си.. ама явно хората си знаят , а ние българите сме свикнали да ни мачкат и да мълчим....
iPhone 6+
Аватар
m0v3mp3

Мнение от m0v3mp3 »

а забелязали ли сте че този таблет на всички видеа, поне които аз съм гледал, е с някакво изкачащо кабелче. може би задрядно... :-B и вероятно това нещо няма батерия, а и да има едва ли държи дълго без ток.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

alex331700 написа:http://vbox7.com/play:ac1344ef84
Това превъзхожда IPad
да.. само октопад-а има възможност за връзка с принер... що за глупост.. старата ми нокия също има.. да не говоря за новите модели на iPhone и падовете и т.н. ... просто уникален боклук, а относно патентоването, не че струва пари а просто от Патентно ведомство няма да го удобрят защотото не покрива критериите!
iPhone 6+
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

=)) + :((
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

nasoblg95 написа:Като чета повечото мнение се отчайвам и ме е срам да кажа, че съм българин. От сега казвам, че следващите изречения са изразяване на моето мнение и не искам да засегна никого!

Хора усетете се малко! От БАН са направили нещо уникално, нещо, което аз лично не съм си мислил, че може да го направят българи (аз съм на 17 и не знам дали са правили бълграски таблети или телефони преди години), но нямате правo да говорите така. Винаги трябва да се почне от някъде. Колкото и да е грозно, колко и да е дебело, колкото и да е бавно е някакво начало. Някаква стъпка напред, която може да доведе до нещо голямо. Не е сигурно дали ще стане нещо, но винаги трябва да има надежда и да сме оптимистично настроени. Какъв е смисъла да се бъзикаме с нещо, което е направено от българи?!? Та по дяволите, ние трябва да сме горди за това!

Замислете се над горните изречение. Туко виж съм бил прав и някои се е съгласил с мен. :)

Хайде поздрави на всички и лека седмица. :)
Евала, че едно момче на 17г. има повече акъл и самоуважение от повечето от Вас взети заедно. Евала на GORGIOR, че само той го осъзна и го каза, но най вече евала на хората от БАН които със смешния си и ограничен бюджет и средства са измислили нещо. Аз лично се радвам и се гордея с това което са постигнали, защото все пак е нещо. А някой от Вас зададе ли си въпроса: защо изглежда така облепено и грозно? Защото е прототип. Погледнете всеки един нов модел автомобил на който са направили снимка папараците как изглежда - скрит, облепен целия и нищо общо с това което е в действителност.

Сори браточки ама не се сдържах.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Soze

Мнение от Soze »

Ади стига си се правил и ти на патриот !!! Не виждаш ли че е срам и позор тоя Октопад? По добре без него от колкото да се пилее време в разработката му. Тая ниша отдавна е запълнена и там не могат да пробият нашите от БАН. Няма какво да се лъжем. Един ден ако излезе на пазара в него ден чушкопеците ще са с по добри характеристики. Сори ама това е истината.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

В поста ми няма нищо патриотично, защото самия аз, а и повечето хора не са способни на патриотизъм. Тази дума има значение, което не смятам, че всеки може да го осъзнае. Затова и не се смятам за такъв. А ти драги ми причтелю се надявам наистина да осъзнаваш какво казваш.
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

[quote="niksan76"][/quote]
Момче, и Стив Джобс е нямал кинти като студент, но е направил революция, така че млъквай ;)
Sei was du bist!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ето нещо, което може би ще ви извади главите от Задниците , въпреки че не вярвам!!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=736384

http://www.duma.bg/duma/node/5140
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Soze

Мнение от Soze »

Освен да го чакаш да излезе на пазара и да отвориш една тема да ги противопоставим и да ни затвориш устите.
Аз ако искам многофункционална лаборатория (ха ха ) в чантата си имам и EEE PC и там мога да свързвам какво ми е кеф.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

iCeco написа:
niksan76 написа:
Момче, и Стив Джобс е нямал кинти като студент, но е направил революция, така че млъквай ;)
С този език ще се държиш на улицата и пред блока, защото не съм ти "момче" при положение, че сигурно си на годините на сина ми. Айде малко да се поуспокоиш и да не ми казваш какво да правя ако обичаш. Ако ще да си сложиш и Iphone 5 в подписа няма да ме трогнеш особено. Ще те помоля да не ми заповядваш какво да правя. Стив Джопс може да не е имал "кинти", но той е един и няма да има друг като него. И Веселин Маринов пее, но не може да е Майкъл Джексън и никой никога няма да бъде. Не сравнявай дългогодишен труд на гений с обикновен проект на обикновен човек.
Аватар
m0v3mp3

Мнение от m0v3mp3 »

приятели задръжте парата поне докато го "произведат" ;)
Заключено