Преди 2 дни приятелката ми си е обновила FW до 5.0.1 през iTunes "без да иска" и тези дни трябва да и оправя телефона.
Та накратко:
iPhone 3GS 16Gb - ФЗ ; модел: MC131J/А (Япония) ; Baseband: 06.15.00 ; Bootloader: 6.4_M3S2
Преди беше с 4.3.3 и същият BB и беше отключен с redsn0w + ultrasn0w.
/Искам да вметна, че не съм го отключвал аз/
Като начинаещ първо активирах телефона като ползвах директно от JailBreak бутона на redsn0w 0.9.10b3 без да пипам нищо от Extras и телефона се активира, след това добавих и ultrasn0w 1.2.5, но телефона не се отключи... Като се зачетох разбрах, че съм допуснал грешка с това, че съм активирал Location Services по време на активацията и най-вероятно затова в момента телефона не разпознава СИМ, но сигурно съм допуснал и други. Опитах и с Corona, но и там нямаше ефект

След като изчетох всичките коментари в тази и още няколко статии ето какво разбрах...
1.) Тегля iPhone2,1_5.0.1_9A405_Haactivated_Custom_Restore.ipsw от gogi71
2.) Отварям redsn0w 0.9.10b3 -> Extras -> Select IPSW -> Посочвам файла от т.1
3.) След това избирам Pwned DFU
4.) Отварям iTunes -> Shift + Restore -> Посочвам файла от т.1
5.) Инсталира се наново (дано без проблеми)
6.) Инсталирам ultrasn0w 1.2.5 (последна версия) и би трябвало всичко да е ОК (да работи с кой да е оператор)
Моля да ме коригирате ако пропускам или бъркам нещо! Още веднъж искам да вметна, че правя това за сефте

ПП: Изтеглих tinyumbrella-5.10.03 и запазих shsh въпреки, че не разбрах за какво са ми и как точно се ползват