iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
kali@

Re: iPhone 4[S]

Мнение от kali@ »

Ами всъщност не го взех от Плесио,защото се оказа,че са му вдигнали цената на 1400 :P .От Мултирама го взех за 1350 с една год.гаранция е,незнам защо е така ?:-/ дано не ми се налага.Още го разучавам,засега са ми ясни нещата,но ще видим докога :))
Честита коледа на всички :)
sdimov

Мнение от sdimov »

@kali@

Честито, да го ползваш със здраве. Телефончето е супер и ще се очароваш от него :)

@dafuq1330

Да, това го пише, но лошия опит от много ползвани телефони с Li-ion батерии, показва, че не е чак толкова розово, колкото го пишат. Първите няколко цикъла задължително си ги правя пълен-празен и след това си зареждам когато поискам.

Поздрави,
С. Димов
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
dafuq1330

Мнение от dafuq1330 »

Това разбира се си е твой избор, но опита ми с не малко устройства с такива батерии показва че горното е истина. Не целя да убеждавам някой, просто казвам че от личен опит съм потвърдил, че няма нужда от тези цикли.
Nerv3n

Мнение от Nerv3n »

Истината за осигуряване на по-дълъК живот на батерията е да се изключат location services тотално и пощи и други програми да се обновяват ръчно. Не е болка за умиране. Иначе като цъкам IB2 батерията заминава точно за 3 часа =))
Iphone 4s 16gb black FU
Ipad 3g 16gb
mykacu

Мнение от mykacu »

dafuq1330 написа:Информация директно от сайта на Apple. Чудех ви се какви ги говорите и реших да намеря официално твърдение доказващо неправотата ви и го намерих. Литиево-йонните батерии нямат никаква нужда от зареждане-разреждане, както и изчакване да паднат до 0%, демек ползваш и зареждаш когато искаш. А ето го и твърдението:

You can also recharge a lithium-ion polymer battery whenever convenient, without the full charge or discharge cycle necessary to keep nickel-based batteries at peak performance. (Over time, crystals build up in nickel-based batteries and prevent you from charging them completely, necessitating an inconvenient full discharge.)
Да, но пише и това:
Use iPhone Regularly
For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Be sure to go through at least one charge cycle per month (charging the battery to 100% and then completely running it down).
http://www.apple.com/batteries/iphone.html
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

kali@ написа:Ами всъщност не го взех от Плесио,защото се оказа,че са му вдигнали цената на 1400 :P .От Мултирама го взех за 1350 с една год.гаранция е,незнам защо е така ?:-/ дано не ми се налага.Още го разучавам,засега са ми ясни нещата,но ще видим докога :))
Честита коледа на всички :)
Да си го ползваш със здраве и дълго! Весела Коледа на всички!
Mr. Bean
Sovar

Мнение от Sovar »

Някакви впечатления от камерата на телефона? Защото на тъмно не прави никак хубави снимки, даже излиза нещо като бяло петно. Не знам дали е от светкавицата или от кейса, протектора на гърба, но не прави хубави снимки, През деня е доста добро положението, но не съм го тествал оптимално...
Аватар
Ross

Мнение от Ross »

Sovar написа:Някакви впечатления от камерата на телефона? Защото на тъмно не прави никак хубави снимки, даже излиза нещо като бяло петно. Не знам дали е от светкавицата или от кейса, протектора на гърба, но не прави хубави снимки, През деня е доста добро положението, но не съм го тествал оптимално...

Да, вечер си снима гадно при всички положения. Денем е ок за камера на телефон.
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

дам оказа се че всеки кейс, протектор, калъф прави мизерии със светкавицата. Свалих кейса и прави снимки за изложба. Аз на концерта на Амон Амарт , снимам, снимам и все бели снимки, вика бре тоя телефон се скапа. Обаче ми скимна и свалих калъфа и почна да снима супер. КОето от моя страна е малко слабо изпълнение на задния панел и светкавицата няма никакъв ринг около нея които да насочва снопа светлина а го разсейва. Може това да е бил трсения ефект. Та така, ако снимате със светкавица снимайте без кейс, калъф, бъмпер или квото и да било на задния панел.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Sovar

Мнение от Sovar »

А аз си мислех, че е има проблем, но явно не е така. Добре, че беше Danteix :D
mirage

Мнение от mirage »

Аз докато бях с бял iPhone 4S имах проблеми със светкавицата. При сегашния ми черен нямам никакви забележки.
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Привет Колеги.
Нека споделя и аз моите впечатления от 4S. Миналата седмица си взех телефона от М-тел версия 5.0.1 и вече съм леко разочарован от модела. Понеже си запазих и 4-ката и ползвам и двата, имам база за сравнения. Както е казал мечо пух - колкото повече, толкова повече :) :
1, Дисплея на 4-ката е по-хубав от този на 4S (с по хубав контраст е, детайлите са по ярки и на бял фон си е абсолютно бяло, докато при 4s е доста мъглив и мътен, бялото сивее и не е хич бяло)
2, Звука в слушалката на 4-ката е доста по силен и ясен, докато при 4s e по тих и неясен, по-глухо се чува.
3, И сега моя основен проблем, зараждащ разочарованието ми. - При 4s има един дразнещ звук по време на разговор. Нещо като статично електричество. Много дразнещо жужене. Доколкото си спомням този въпрос беше вече дискутиран във форума но никой не излезе със становище за този проблем. Нека ако някой колега има подобен проблем сподели своето мнение, защото се замислям за рекламация в М-тел.
4, На места на които с 4-ката ми накъсва и трудно се провежда разговор с 4s си говоря спокойно. Евала за което на любимата ни марка. Определено са решили проблема с обхвата.
5. 4S e определено по-бърз, двата телефона един до друг и се забелязва осезателна разлика. Още един плюс за новия красавец.
6, Проблема с батерията няма да го засягам, защото тази тема вече стана банална. Всички знаем как да си пестим тока на телефона и не смятам че има нещо повечо за дискотиране от това което се изприказва до момента.

Това е от мен.
Поздрави на всички колеги и весели празници. Пожелавам на всички много здраве и семейно щастие.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Хаха, махнете го тоя телефон бе. Кво си давате парите. Нека америкнаците да се кфят там ,да си лафят с телефона. Абсолючтно безмислено е да се сменя 4 за 4С, и то тука в БГ...

Отивай да ти го сменят тия тапаци...
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Полза от замяна вероятно няма да има никаква - всички (или почти всички) 4S имат проблема, просто малко хора му обръщат внимание. В темата, чийто линк бях публикувал по-горе, има разкази от ползватели, които са на 4-5-ти апарат и статичният шум присъства на всеки един образец. Има различни теории относно причините за наличието му, но вероятно само Apple знае в какво точно е проблемът. Шумът (при мен поне) далеч не винаги е доловим/наличен при разговори; понякога, когато го чуя и променя позицията си (завъртя се с няколко градуса, примерно) шумът изчезва. Обаче той е доловим далеч не само от говорителчето, но и при трансфер на данни се чува ясно, ако човек долепи ухо до логото на Apple на гърба на телефона. Последното не е проблем, ако въпросният шум не интерферираше при разговори. Мрежата за сведение е GloBul в режим 3G със слабовато покритие - 2-3 чертички на индикатора (местоположение: София).

Апропо, ползвам кейс на Cygnett (Urban Shield, brushed aluminum: http://www.cygnett.com/products/cases/u ... e_4_3.html и той съвсем не пречи на светкавицата...
iPhone 5s 16 GB Space Gray 7.1 beta 2
Sovar

Мнение от Sovar »

Никакви проблеми със звука по време на разговор, кристален е. За бялото не знам, преди 4S бях с 3Gs и всичко ми изглежда идеално в момента.
Повече ме интересуват снимките на тъмно ....
Sovar

Мнение от Sovar »

Добър резултат ...

Изображение
sdimov

Мнение от sdimov »

Супер резултат, ама си изключил всичко, нали?

Това с батерията са спекулации според мен.

Поздрави,
С. Димов
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Sovar

Мнение от Sovar »

Бях изключил 3G-то на 3% , защото бях навън и ми трябваше малко заряд да имам в батерията. До 3% си беше с включено 3G. Иначе е включено Location и Siri, постоянно, + 3G-то.
manaster

Мнение от manaster »

Здрвейте всички,

предварително се извинявам, ако повтарям върпоси или се изразявам некомпетентно или неточно, но съм нов и за това не ме съдете прекалено. Съвсем скоро (3 дни) минах от Nokia на Iphone 4S 16 16ГБ ФЗ. По принцип не искам да изразявам положителните впечатления от устройството, защото те действително са много. Едно обаче не ми дава мира - батерията. При изключено 3Г, Wi-Fi,Push, Location тя продължава да пада с по 2 % на всеки 15-20 мин.
Още веднъж се извинявам ако повтарям, някои теми, но все пак ако можете да помогнете да подобря работата на батерията ще съм ви благодарен.
Трябва ли да я изчакам да падне напълно и тогава да я заредя напълно - 12 - 14 часа? Нещо конкретно?

Благодаря предварително.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Sovar написа:Добър резултат ...

Изображение
Ако въпросните 4+ часа са реална употреба (и то не предимно като музикален плеър), да - не лош резултат... Само че едва ли е така, защото всеки час апаратът извършва фонова дейност (свързана с обмен на данни), индикирайки 2-3-4 минути usage time (в зависимост от включените програми за периодични проверки на статуса - мейл, FB, twitter, etc.).
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

4часа и 40мин. използване за 3дни , това е непостижимо за мен ! жалите ли ги тея зверове (айфоните), за да постигнете такива резултати, защото аз по 4часа ползване правя на ден като 1час и кусур са разговори. Не знам, но ми е странно да дам 1000лв. и да го ползвам по-малко от 2ч. на ден ! Съжалявам ако съм се изказал не на място :)
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

manaster написа:Здрвейте всички,

предварително се извинявам, ако повтарям върпоси или се изразявам некомпетентно или неточно, но съм нов и за това не ме съдете прекалено. Съвсем скоро (3 дни) минах от Nokia на Iphone 4S 16 16ГБ ФЗ. По принцип не искам да изразявам положителните впечатления от устройството, защото те действително са много. Едно обаче не ми дава мира - батерията. При изключено 3Г, Wi-Fi,Push, Location тя продължава да пада с по 2 % на всеки 15-20 мин.
Още веднъж се извинявам ако повтарям, някои теми, но все пак ако можете да помогнете да подобря работата на батерията ще съм ви благодарен.
Трябва ли да я изчакам да падне напълно и тогава да я заредя напълно - 12 - 14 часа? Нещо конкретно?

Благодаря предварително.

Разреждаш я до падане, после 12ч в контакта, разреждаш пак и пак 12ч контакт после както ти падне. А иначе провери ли дали си спираш отворените приложения? (2 пъти хоум бутона и те излизат, задържаш върху някое и почват да мърдат и може да ги затвориш)
iPhone 6+
manaster

Мнение от manaster »

Относно отворените приложения...гледам да ги спирам след използване по начина описан от теб....но не бях направил упражнението с 12-те час......сега телефона е на нула и го "ръгам" за 1-вите 12 часа и после пак.....като имам резултат ще поствам.
Благодаря за бързата реакция.
Sovar

Мнение от Sovar »

ivoalex написа:Ако въпросните 4+ часа са реална употреба (и то не предимно като музикален плеър), да - не лош резултат... Само че едва ли е така, защото всеки час апаратът извършва фонова дейност (свързана с обмен на данни), индикирайки 2-3-4 минути usage time (в зависимост от включените програми за периодични проверки на статуса - мейл, FB, twitter, etc.).
Имам си iPod, тъйче музика на него не слушам. Използвам го предимно за разговори и интернет (safari, FB, Sportal и прочие).
simona_nedeva

Мнение от simona_nedeva »

Обичам телефона, великолепен е! Батерията е супер!
Публикувай отговор