iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
ayl

Re: iPhone 4[S]

Мнение от ayl »

Ми с това, което даваш, че правиш, батерията ти е перфектна. Все пак след едномесечна употреба мога да кажа, че със сигурност е по-зле от 4-ката и това се дължи в невъзможността да се изключи 3Г-то. За съжаление такъв фикс за 4S никога няма да има, защото доколкото прочетох самия чип не позволява да се спре 3Г-то. Който е свикнал, като мен, да не го ръчка много и да кара по 5 дена, както беше с четворката, сега се дразни със сигурност.
iPhone 4S ФО 5.0.1
Аватар
bvlgarione

Въпрос за батерията на iPhone 4S?

Мнение от bvlgarione »

Вчера си закупих iPhone 4S вечерта беше около 20-30% и не изчаках да падне до край и го оставих да се зареди до сутринта около 12 часа (проблем ли е, че не го изчаках) .Днес след цял ден употреба резултатите бяха 7h/10m USAGE и 9h/2m Standby.Изчаках преди малко да падне напълно (чак се изключи) и го оставих изключен да се зареди до сутринта!

Та въпроса ми е дали е проблем, че не я дочаках да падне до край батерията и включих телефона да се зарежда и колко трябва да са нормите за батерията (време на работа и стендбай) и с течение на времето, ще стане ли т.нар. разработване на батерията и да държи все повече.?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Apple iPhone 4S 16GB BLACK
Sony VAIO C series WHITE
ivoalex

Мнение от ivoalex »

ayl написа:Ми с това, което даваш, че правиш, батерията ти е перфектна. Все пак след едномесечна употреба мога да кажа, че със сигурност е по-зле от 4-ката и това се дължи в невъзможността да се изключи 3Г-то. За съжаление такъв фикс за 4S никога няма да има, защото доколкото прочетох самия чип не позволява да се спре 3Г-то. Който е свикнал, като мен, да не го ръчка много и да кара по 5 дена, както беше с четворката, сега се дразни със сигурност.
Не съм особено високо технически грамотен, но как същият този чип преминава автоматично и безпроблемно в режим на радиото 2/2.5G, когато 3G липсва, а софтуеърно да не може това същото действие да се имплементира в UI-то?... По-скоро съм склонен да вярвам на версията за Siri като причина за премахването на бутона за 3G-toggle - Apple просто си промотират активно новата бета-функционалност на устройството и iOS-a, жертвайки издръжливостта на батерията (при това с 2-ядрен чип, който по всички ревюта, които съм чел, би следвало да има с 30-на% по-икономичен power management от едноядрените такива) :(
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Споко като излезне джейла за 4S опцията за спиране на 3г ще я има в Cydia сигорен съм :)
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Какво значи че 3Г не може да се спира?? Settings/network/ data on/off tova kakvo e??! А уай фи-то си работи..
iPhone 6+
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

donpeev написа:Какво значи че 3Г не може да се спира?? Settings/network/ data on/off tova kakvo e??! А уай фи-то си работи..
това е интернета
3G е друго
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
ivoalex

Мнение от ivoalex »

donpeev написа:Какво значи че 3Г не може да се спира?? Settings/network/ data on/off tova kakvo e??! А уай фи-то си работи..
Ето кратка справка за това що е то 3G/3.5G:
"Възможност за изключително бърз достъп до интернет и обмен на данни, както и на разнообразни мултимедийни услуги, които не са възможни при досегашните скорости в мобилните мрежи.

Максимална скорост за download в UMTS/HSPA мрежата до 21 Mbps максималната скорост за upload до 5.76 Mbps.

След успешно проведени изпитания, GLOBUL ще бъде първият български мобилен оператор, който ще предложи на своите клиенти скорост за пренос на данни до 21 Mbps в своята мрежа от „трето поколение” (3G). Тази скорост е два пъти по-висока от предлаганата от другите мобилни мрежи в България до момента и се осъществява по технологията High Speed Packet Access (HSPA).

UMTS/HSPA+ или т.нар 3G+ (Super 3G) поддържат и скоростти от над 40 Mbps за download и над 10 Mbps за upload."

В добавка: 3G мрежите работят на различни честоти от 2G/2.5G (GPRS/EDGE), съответно енергопотреблението при режим на телефонното радио 3G/3.5G е почти 2 пъти по-високо (не само заради честотите). Проблемът, който бе разискван по-горе във връзка с 4S, е в обстоятелството, че няма опция за смяна на честотните режими на телефонното радио (изключване на 3G/3.5G и съответно включване на 2G/2.5G) чрез бутон - така както е при старите модели телефони на Apple; което води до по-бързото изтощаване на батерията.

Сега ясно ли е?

PS. Детайлно четиво по темата: http://en.wikipedia.org/wiki/3G
theuser

Мнение от theuser »

ivoalex написа: Сега ясно ли е?
Като изключим частта за Глобул... ;)
М-Тел все още е единственият оператор, предлагащ най-висока скорост при мобилен интернет - най-високата скорост в България за 3G мобилен интернет - до 42 Мbps, може да се ползва в пет от големите градове в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе.

В още 540 населени места, 3G мрежата на М-Тел поддържа все още недостижимата за останалите телекоми скорост до 21 Mbps. Допълнително, в други 520 населени места с население от над 1 милион и 800 хиляди души, клиентите на М-Тел сърфират със скорост до 14.4 Мbps.
http://www.standartnews.com/biznes/vrac ... 19695.html
Sovar

Мнение от Sovar »

Ето малко и за моята батерия:

Usage: 5 hours, 14 minutes
Standby 2 Days, 13 hours

Тези резултати са с включено 3G, Siri и Location.

Останал заряд 1%.
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

theuser написа:
М-Тел все още е единственият оператор, предлагащ най-висока скорост при мобилен интернет - най-високата скорост в България за 3G мобилен интернет - до 42 Мbps, може да се ползва в пет от големите градове в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе.

В още 540 населени места, 3G мрежата на М-Тел поддържа все още недостижимата за останалите телекоми скорост до 21 Mbps. Допълнително, в други 520 населени места с население от над 1 милион и 800 хиляди души, клиентите на М-Тел сърфират със скорост до 14.4 Мbps.

Аз пък ще ти кажа че на глобул е 3 пъти по- бърз ;)) на практика, теоритически мен не ме засяга
Sei was du bist!
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

ЯСНО ! :)
iPhone 6+
theuser

Мнение от theuser »

iCeco написа: Аз пък ще ти кажа че на глобул е 3 пъти по- бърз ;)) на практика, теоритически мен не ме засяга
2 телефона, точка с добър 3G сигнал и на двата оператора, пускаш им по един Speed test и виждаш практика и теория. Всичко останало е Бла...бла...бла ;)

А ако не си разбрал, тези които връчват сертификата тестват НА ПРАКТИКА:
Това показа независимото изследване на Net Check в пет от най-големите градове в страната.

Резултатите, които извеждат Мобилтел като оператор с най-бързата 3G мрежа, бяха базирани на повече от 2500 качвания и сваляния на файл през мобилната мрежа за 60 секунди.
Явно твоята практика е друг тип...но да не разводняваме темата B-)
sNitE

Мнение от sNitE »

Sovar, добър резултат. А някой забелязва ли да има фантом юсидж? При мен се получава около 5 минути за 8-9 часа, някой друг с подобни наблюдения?
ivoalex

Мнение от ivoalex »

sNitE написа:Sovar, добър резултат. А някой забелязва ли да има фантом юсидж? При мен се получава около 5 минути за 8-9 часа, някой друг с подобни наблюдения?
Това вероятно е вследствие на някои процеси, които си пуснал да се извършват на фон: примерно, проверка на email, или push за Twitter, Facebook, Google+... Съвсем нормално е да имаш 5 мин. за 8-9 часа; при мен обикновено е 2-3 мин. на час, но аз съм пуснал повечко процеси, та смятам, че подобен "phantom usage" е напълно логичен.

5 часа батерия за мен не е достатъчно добро (и аз се движа около 5-5.5 часа); вероятно може да се оптимизира още iOS-а, както са в процес на оптимизация и повечето основни програми от AppStore. iCloud-ът също го "ровичкат" постоянно, така че и там вероятно ще има подобрения, които ще направят батерията да издържа още малко повече. Обаче 3G-то е основният виновник за тези показатели и ако не сложат toggle-button, все едно - ще трябва на 30-на часа да си зареждаме апаратите.

За скоростите на Глобул и Мтел не споря (2 години ползвах вторите, сега съм на "mobile data"-услугите на първите); просто намерих цитат, който описва технологията. O**O
iPhone 5s 16 GB Space Gray 7.1 beta 2
kali@

Какво трябва да знам при покупка на iphone 4s

Мнение от kali@ »

Здравейте,регистрирах се току що :) и най-вероятно честичко ще ви претеснявам ?:-/
Днес смятам да си купя iphone 4s и имам няколко въпросчета:
има ли значение от кой магазин ще го взема,насочила съм се към Плесио ,ще си го ползвам с моята карта,която ще трябва да сменя с микро...нали така?
другото:чета за някакви активации,ще ми трябва ли такова нещо,при положение,че тел. би трябвало да е откл.?
извинявам се предварително за тъпанарските въпроси,но не съм наясно ама хич с iphone-а
и последно какво да питам в магазина,преди да го купя?
благодаря ви
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Гледай да е фабрично отключен телефона, иначе ще си имаш проблеми! А за другите ти въпроси чети във форума и ползвай търсачката! Ще намериш отговори на всички въпроси! L-)
Mr. Bean
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

iCeco написа:
theuser написа:

Аз пък ще ти кажа че на глобул е 3 пъти по- бърз ;)) на практика, теоритически мен не ме засяга
Хаха, Виваком бие всички , не се карайте...
kali@

Мнение от kali@ »

Благодаря gogo68
Ами аз ще ги попитам,и се надявам ако ми кажат,че е фабрично отключен,наистина да е така...това мога ли да го проверя някакси,преди да го взема?
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Защо да те лъжат в магазина?
Ако наистина си го купиш, моля те избягвай такива въпроси за напред....
kali@

Мнение от kali@ »

uomoto,не разбрах какви въпроси да избягвам ?:-/
а защо да ме лъжат,на този въпрос аз не мога да ти отговоря!
и да,вече си го купих =))
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

само операторите продават заключени телефони. верига за техника която не предлага договори към оператор няма как и да ги предлага заключени към някой оператор. тоест ако го вземеш от плесио ще ти свалят кожата от гърба барабар с ризата, но ще е отключен фабрично.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

kali@ написа:Благодаря gogo68
Ами аз ще ги попитам,и се надявам ако ми кажат,че е фабрично отключен,наистина да е така...това мога ли да го проверя някакси,преди да го взема?
От къде и за колко го взе, ако не е тайна? :)
Mr. Bean
sdimov

Мнение от sdimov »

Така като гледам от Плесио за 1349.00 лв с Гаранция - 1 година Apple. Много ми е чудно, защо като си го купиш от магазин отключен ти е 1 година гаранцията, а от оператор 2? Странно е защо се пренебрегва този факт и хора ползващи М-тел или Глобул(за Вивата е ясно там мърдане няма) си купиват ФО телефони на по-скъпа цена, с 1 година гаранция.

Дори и елементарна математика показва, че от оператор телефона излиза хем по-евтин, хем имаш 2 години гаранция. Договорът е за 2 години, но да кажем, че така или иначе не може да се сключи за по-малко от година. В моя случай 1072 лв. струва телефона и след година ако реша да го прекратя трябва да платя неустойка в размер на оставащите такси 20(таксата)х12(месеца)=240 лв.. 1072+240=1312 лв. Но това ако го прекратя предсрочно, ако не го прекратя...телефона си е 1072 лв. Едни 277 лв. по-малко от магазин, а от телефоните продавани във Форума 100-150 лв.

Разбира се ФО телефон си има предимство - можеш да използваш каква да е карта. Моят съвет е, да прецените дали си заслужава по-скъп телефон, с по-малко гаранция и ФО, или по-евтин, с повече гаранция и ФЗ, който след изтичане на договора ще е ФО.

Весели Празници!
С. Димов
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Гаранцията за физическо лице на територията на България по закон е 2 години!!! Друг е въпроса, че не го спазват! Търсете си правата! L-) А за това дали човек да си купи ФЗ или ФО е друга тема за разговор - всеки сам си преценява. Аз например предпочитам да е ФО! Весили празници!
Mr. Bean
dafuq1330

Мнение от dafuq1330 »

Информация директно от сайта на Apple. Чудех ви се какви ги говорите и реших да намеря официално твърдение доказващо неправотата ви и го намерих. Литиево-йонните батерии нямат никаква нужда от зареждане-разреждане, както и изчакване да паднат до 0%, демек ползваш и зареждаш когато искаш. А ето го и твърдението:

You can also recharge a lithium-ion polymer battery whenever convenient, without the full charge or discharge cycle necessary to keep nickel-based batteries at peak performance. (Over time, crystals build up in nickel-based batteries and prevent you from charging them completely, necessitating an inconvenient full discharge.)
Публикувай отговор