iPhone 4S не винаги намира 3G мрежа след излизане от същата

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
bokouser

iPhone 4S не винаги намира 3G мрежа след излизане от същата

Мнение от bokouser »

Привет на всички и направо с проблема:
Става въпрос за iPhone 4S, няколко пъти ми се случва пътувайки, минавам през места където няма 3G мрежа (появява се E), но след това връщайки се на място, където 100% има 3G, не иска сам да се закачи към 3G мрежа, надписа E си седи и където и да влизам (през Safari и тн.) не иска да използва 3G мрежа, която по принцип е приоритетна.
Когато се случи за първи път помислих, че в квартала се е скапало 3G покритието, обадих се в Call центъра на М-тел и там след като ме увериха, че мрежата им е наред, ми казаха да го рестартирам и чак тогава се закачи към 3G. От тогава го следя и лошото е, че не го прави всеки път, по някога си се сменя и се връща в 3G без проблем, но по някога си забива на E и това е. Ресторнах го с бек ъп, но същата работа.
Според вас какво да предприема, телефона е нов с гаранция от М-тел. Едва ли в сервиза ще могат да му направят нещо повече, а и такъв проблем, който се появява от време на време е малко труден за показване.
Аватар
bokouser

Re: iPhone 4S не винаги намира 3G мрежа след излизане от същата

Мнение от bokouser »

Сега се замислям, дали да не го ресторна без бек ъп?
И кой е по-добрият вариант: restor през iTunes или reset all settings през самия телефон?
victor11

Мнение от victor11 »

Едва ли проблемът е в телефона, по-скоро в лошото покритие. Вместо да го рестартираш, включи и изключи самолетния режим.
Аватар
bokouser

Мнение от bokouser »

Следващият път ще пробвам така но не си е работа, преди с друг телефон не ми се е случвало подобно нещо, не би трябвало да е нормално.
Някой друг, който използва 4S в мрежата на М-тел, дали има същите симптоми?

П.С. В моя случай как е по-добре да го ресторна - през DFU Режим или през Рековъри режим?
victor11

Мнение от victor11 »

И в двата случая крайният резултат е един и същ.
buddhabar

Мнение от buddhabar »

И на мене от време на време ми се случваше с 4-ката, като затворя след разговор /понякога минава в Edge режим/ не искаше да включи 3G, трябваше в Settings-General-Network изключа и да включа обратно 3G и чак тогава зацепваше. След един Restore взе че се оправи. Скоро не ми го е правило. Рестора беше през iTunes без DFU Mode, направо така, както си е включен и върнат Back up.
iPhone 6 Plus ФО Ментелски iOS 9.1
Аватар
bokouser

Мнение от bokouser »

Еми ще го ресторна и ще му дам set as new iphone пък дано се оправи. Ясно е, че в сервиза едва ли ще му направят нещо различно.
Един път вече ми го смениха, вторият ден след покупката изписа no service и часове не поиска да влезе в мрежа. На *88 ме посъветваха направо да отида в магазина да го сменя, без да се занимавам със сервизи (нямало проблем до 3 дена след покупката).
Някакси е тъпо да дадеш толкова пари и само проблеми.
sdimov

Мнение от sdimov »

Аз съм 4S, но проблеми засега нямам, навсякъде си е 3G. По принцип си прав, но хората дават по 60-70хил. лв. за коли и само проблеми. Не си го слагай прсърце. Като има проблеми даваш в сервиз и така. Аз с една Нокия имах проблеми, но това е машина и е късмет. Според мен ако го ресторнеш ще се фиксне.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
bokouser

Мнение от bokouser »

Ресторнах го като му дадох "set as new iphone" пък да видим.
Публикувай отговор