Съвет за монитор?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
menabg

Съвет за монитор?

Мнение от menabg »

Кой от моделите е по добър или да ми предложите някой на същите пари:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533333
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533308
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: Съвет за монитор?

Мнение от Bloody »

И двата са гадни, но за толкова пари - толкова, тоест стават за тези пари и този клас... предполагам ти трябва монито рза домашно ползване, без особени претенции към цветово представяне и зрителни ъгли... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
menabg

Мнение от menabg »

Ами да домашно ползване и чертане... ти какъв модел би ми предложил?
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Не ми се вързвай, професионално изкривяване на тема монитори... много съм капризен :P

На Samsung не ме радва единствено сервиза, но това си е лично отношение, иначе стават... макар с тези 2ms матрицата да е леко "изнасилена" с overdrive, но хич да не ти пука. Все пак може да се огледаш и за нещо по-изгодно с PVA/MVA-базирана матрица и 8ms време за отговор, вместо да се метнеш на тeзи с TN. Това разбира се вдига и ценовата граница...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
menabg

Мнение от menabg »

Предложи някой модел до 600 лв. ако ти се занимава.
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Ами да кажем, че и до 600лв. не може да се вместиш с нещо 20-инчово с по-читава матрица, ще трябва да се прежалиш поне за към 800, което вече идва неоправдано за твоите нужди, така че мятай на единия от тези Samsung-и щом са ти харесали.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Тъй като и аз съм професионално изкривен, ще се съглася с Блъди. Самсунг правят панели за много от другите производители (дори и за Еизо), но за мен тяхните монитори са шит. След като нямаш бюджет за Еизо или Нек, каквото и да вземеш в този ценови клас, ще е кажи речи едно и също. Добре е да го видиш преди да го купиш. Накарай ги да ти го пуснат. Имам забележки и към избора ти на доставчик, ама ти си знаеш.
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Мнение от dastorm »

и аз съм против Самсунг .

Разгледай тези :

Philips - 190B8CS - 19" TFT monitor, 5ms, 0.294mm, Brightness: 300cd/m2, Contrast ratio 800:1, Dinamic Contrast 3000:1, Viewing Angle: 176/170, TCO'03, Zero Bright Dot™, DVI-D, USB, Speakers, Silver - около - 549 лв с ДДС

http://www.p4c.philips.com/files/1/190b ... ss_eng.pdf

Philips - 220CW8FB - 22" Wide TFT monitor, 5ms (Smart Response 2ms), 0.282 mm, Brightness 300 cd/m2, Contrast ratio: 1000:1, Smart Contrast 4000:1, Viewing Angle: 160/160, TCO'06, DVI-D, USB, HDCP ready, Speakers, Black, - около 479 лв с ДДС

http://www.p4c.philips.com/files/2/220c ... ss_aen.pdf
My personal Blog for living in US
blog.mitko.us
marto1914

Мнение от marto1914 »

Вторият е много хубав, но сигурен ли си че е на тези пари
menabg

Мнение от menabg »

ъфффф незнам вече какъв да избера.........
stone cold

Мнение от stone cold »

а да попитам, на apple мониторите на какво ниво са, примерно ето този
http://store.apple.bg/IMC-Apple-Store/W ... .1.7.1.3.1
iphone 3G/8Gb firmware 2.2 by Alveliky
MacBook Black user
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами зависи кой им ги прави на Епъл дисплеите, но за тези пари ще вземеш прекрасно Еизо, което със сигурност ще е по-добро от епълския монитор.
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Мнение от dastorm »

marto1914 написа:Вторият е много хубав, но сигурен ли си че е на тези пари
Ако въпроса ти беше за към мен . Да сигурен съм , това е крайно клиентска цена с ДДС.
menabg написа: ъфффф незнам вече какъв да избера.........
аз съм на мнението ,че Филипс си е Филипс .
А и каквото и друго да вземеш , гледай да е с 3 години гаранция . Че онзи ден видях по "ГОЛЕМИТЕ МАГАЗИНИ" , Филипс монитори с по 1 година гаранция . Което си е живо е*ане с клиента.
blog.mitko.us
Аватар
Handel
Обратна връзка:

Мнение от Handel »

И аз съм пред подобна дилема, но се чудя между LG 22' и Asus 22', вие да кажете нещо по въпроса?
iPhone 8GB 3.1.2
Калъф - Дънков джоб
Преди да питаш, виж отговора тук!
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Мнение от dastorm »

и LG и Asus , имат по 5-6 модела на 22 инча , добре е да се спреш на някой модел за да може да се даде повече информация.
Аз лично преди време взех на познат LG с вграден TV tuner , модела е - M228WA . И макар ,че LG не са ми много насърце , останах с добро впечетление .
Макар ,че от друга страна Asus , ми навява по добри мисли .
blog.mitko.us
Аватар
tnt

Мнение от tnt »

SLAF написа:а да попитам, на apple мониторите на какво ниво са, примерно ето този
http://store.apple.bg/IMC-Apple-Store/W ... .1.7.1.3.1
Тук положението е малко странно.. (btw линка ти не баца, затова предполагам че питаш или 20" или за 23") и двата ги ползвам понеже.
Та странното е, че когато седнах пред 20" apple cinema display през 2004 -та ми падна шапката... И аз съм капризен на тема монитор и винаги съм предпочитал CRT (понеже се занимавам с графика) и особено за печат CRT-то винаги ми е пълнило всички критерий (говоря за добро 21" - 23" crt dell или sony навремето поне). И така седнах аз пред 20" ябълков дисплей и онемях.... адски качествен образ , градиоенти,сиво, цветове, потресаващ ъгъл на видимост 178гр, и по ветикала и хоризонтала. Поне за 2004-2005 та беше top тиво! Остави , че индустриялния дизайн на самия монитор кърти мивки... има 2х usb и 2х 1394 входове отзад, абе красота и удобство.. а и в комплект с power mac G5 нещата заспиваха.(сега вече и с mac pro :) )

Средата на 2006 седнах пред 23" acd... о;ужас... освен че е голям и хубав беше РОЗОВ!!!! По края си има розово, което се вижда на сив или бял фон много!.. Тогава разрових форуми и се оказа , че "пинко" е ходил на гости и при мнооого други хора закупили си 23" ACD произведен преди 1вгуст 2006. Е моя беше от тях за съжаление, точно от първите и беше голямо рязочаровние:( Даже след калибрация остана това сияние... Тогава стуваше 1200$
Сега пак съм с 23" ACD но купен скоро и слалва богу е произведен след август 2006-та , когато apple са оправили проблема с розовото. Сега образа е пак идеален. Сега струва 900$
Вече не се занимава и печат, немога да преценя как е но все пак 20"-ката ми седеше една идея по-добре във всяко отношение, освен размера разбира се. Това е.

Забравих за кажа , че поне 20" acd е с philips мартрица.

http://www.apple.com/displays/
iPhone original 8GB 1.1.2 OTB > 1.1.4>2.0.1>2.2
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

Моето мнение относно мониторите е да си вземеш Apple монитор и да забравиш за случая. Аз дори и за домашно ползване бих си взел Apple. В момента ако не се лъжа де мисля, че 19'' apple монитор е около 760 лв. с ДДС. Но това си е мойто мнение. Ако позволите да се изкажа по темата със Samsung и аз не ги харесвам, ако не е Apple то тогава по-добрия вариант е SONY. И още нещо, щом ще се ръсиш с 600 лв. дай още 200 за да не те е яд, че си взел боклук за 600 лв та ако ще да е и 24'' =:) =:)
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Sony обаче от доста време не правят монитори... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

Bloody, може и така да е но аз от 3 г. работя на Apple монитор, нямаше как да знам. Единствените монитори SONY които ползвам са Broadcast за превю на видеосигнал. Явно пазара се променя бързо. =:)
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Аватар
tnt

Мнение от tnt »

Apple нямат 19".
Моделите са 20" 23" и 30"
Поне от края на 2004-та.
А CRT-та са спряли да правят още по-отдавна. :)
Съгласен, съм че 20" apple cinema display е изключителен монитор, но като цяло ако не става дума за Mac, може Philips, Dell или Eizo да се търси, ако говорим за качествен дисплей.
iPhone original 8GB 1.1.2 OTB > 1.1.4>2.0.1>2.2
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
menabg

Мнение от menabg »

съвет за монито до 700 лв :) мерсиии
Аватар
ereptor
supporter

Мнение от ereptor »

Аз те саветвам направо да си земеш 1 42''/47'' телевизор и да си свържеш компа с него =))
iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
kkp

Мнение от kkp »

Мога да се изкажа относно Philips ... ползувам ги от много време ... сменил съм много модели и размери (само Philips) и бях много доволен от всички. Последния който си взех е 220EW8 Спокойно мога да кажа че съм много недоволен. До тук бях с Philips. Изгоряха 2 пиксела (единия успях да го фиксна). През аналоговия кабел е неизползваем - плуват какви ли не вълни и морета. През DVI няма проблеми, ама ....
iPhone 4 iOS4.1
menabg

Мнение от menabg »

http://stealtech.org/?_cid=2&spid=8877" onclick="window.open(this.href);return false; за тоя някакво мнение ? и като цяло LG
kkp

Мнение от kkp »

Матриците на LG се правят от фирма с име LgPhilips - http://www.lgphilips-lcd.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

С две думи не съм сигурен дали бих взел и LG.
iPhone 4 iOS4.1
Публикувай отговор