iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Sovar

Re: iPhone 4[S]

Мнение от Sovar »

zdravko77612 написа:699 лв за iphone 4s при месечен абонамент 54.90 лв., мисля, че беше- направо страшно изгодно. Договорът се сключва за 2 години. Можете сами да си направите аритметиката. Месечните такси за 24м + цената на телефона в брой е 2016.60 лв. Към тази цена прибавете и разговорите и тя може да набъбне до 3000 лв, а може и повече, т.е средно по 50 лв допълнително за разговори, защото 54 лв е само месечната такса. За толкоз пари хората си купуват що годе свястна кола. За сега най-добри оферти предлагат глобул. За 24м., по 54лв. с включена такса и лизинга на апарата 1296 лв. Това е най изгодното за момента, иначе най-добрият вариант е човек да си купи телефона на свободна цена от чужбина.
Много обичам кръчмарските сметки.

Да не използваш Orange, че такива сметки правиш?

Ти абонамент винаги ще си плащаш, нали им използваш услугите? Какво искаш, да не плащаш абонамент ли? Това, че взимаш телефон на лизинг и КЪМ МЕСЕЧНИЯ АБОНАМЕНТ ти добавят още 40лв. какво от това? Това е само за телефона. Като ги правите тия криви кръчмарски сметки не включвайте абонамента! Все едно да си вземеш кола на лизинг и да смяташ вноската+използвания бензин на месец и да кажеш, че тази кола ще ти излезна 100 000 лв. На какво да върви на "здрасти ли"?

Същото е и с телефона, да говориш ей така, без да си плащаш абонамент за услугите. Навсякъде ти искат месечен абонамент.
Sovar

Мнение от Sovar »

iPhone 4S 64GB излезна вече на лизинг в M-Тел. Има го на сайта им.

Не разбирам защо го няма 4S 16GB на лизинг и защо предлагат само черен. Пак ли след 6 месеца белия ще го изкарат като току що излезнал?!?!

Ще чакаме покрай празниците да ги видим.
Аватар
snooperchi

Мнение от snooperchi »

Тези се гаврят с клиентите си..
Полезни Ръководства за iPhone

iPhone 6S Space Grey 16GB iOS 9.2.1 - (ФО)
favalon

Мнение от favalon »

sovar, не знам къде какво гледаш, но аз вчера ходих в магазина и имат всичките модели на изплащане, от черните бяха останали само 4 бройки - 2х64, 2х32 и 1х16. Бели имаше много, черните се разграбват още до обяд. : )
simzeppelin

Мнение от simzeppelin »

Къде си ходил, в кой мтел?
stax

Мнение от stax »

Хей внимавайте с покупките към Ментел. Аз си купих iPhone4 32GB и изрично питах ако стане така че прекратя договора ще ми го отключат ли? Служителите казаха ДА. ДА ама НЕ. Сега ми се налага да заминавам за чужбина и искам да прекратя договора, като си изплатя неустойките във вид на месечни такси до края на договора, както и лизинга на телефона. Това добре обаче сега ми заявяват, че телефона няма да ми бъде отключен понеже бил взет на промоция и такива глупости, въпреки че аз след като го изплатя той става моя собственост. Това са Ментел измамници, които гледат да те прецакат. Отключването ставало само след изтичане на 2-те години и след подписване на нов договор, това ми го заявяват най-нагло от оператора, а това не е описано в договора. Подавах жалби и към тях, след това в комисията за защита на потребителите и пак нищо нестава.

Казвам ви правете си сметка като си взимате нещо от М-тел това е най-шибания оператор в БГ и с най-неизгодните договори. Сетих се и още нещо таксите за 24 месеца не са 24 а са 25 но и това е завоалирано да го знаете. Първата такса ви я искат веднага и тя не се приспада, а ви остават още 24 такси.

Да не говорим, че преди покупката в част от офисите им ми казаха че ако искам телефона трябва да си пусна още една карта на някав тарифен план? Аз разбира се им се изсмях но има хора и на това ще се вържат, абе само измами и скрити условия. Гледайте всичко да го пише черно на бяло иначе на приказки казват едно, а накрая става друго и няма оправия.

Ако някой може да ми даде съвет как да постъпя ще съм благодарен. Мисля да пиша на Apple, как някъв шибан БГ оператор се ебава с продуктите им и мами клиентите, които са си платили всичко и в крайна сметка не могат да го ползват. Като се надявам те нещо да направят и застъпят, все пак и те държат на някакви условия към операторите но незнам какви са.
MaxT

Мнение от MaxT »

.
Последно промяна от MaxT на 08 Дек 2011, 20:00, променено общо 1 път.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
Sovar

Мнение от Sovar »

stax написа:Хей внимавайте с покупките към Ментел. Аз си купих iPhone4 32GB и изрично питах ако стане така че прекратя договора ще ми го отключат ли? Служителите казаха ДА. ДА ама НЕ. Сега ми се налага да заминавам за чужбина и искам да прекратя договора, като си изплатя неустойките във вид на месечни такси до края на договора, както и лизинга на телефона. Това добре обаче сега ми заявяват, че телефона няма да ми бъде отключен понеже бил взет на промоция и такива глупости, въпреки че аз след като го изплатя той става моя собственост. Това са Ментел измамници, които гледат да те прецакат. Отключването ставало само след изтичане на 2-те години и след подписване на нов договор, това ми го заявяват най-нагло от оператора, а това не е описано в договора. Подавах жалби и към тях, след това в комисията за защита на потребителите и пак нищо нестава.

Казвам ви правете си сметка като си взимате нещо от М-тел това е най-шибания оператор в БГ и с най-неизгодните договори. Сетих се и още нещо таксите за 24 месеца не са 24 а са 25 но и това е завоалирано да го знаете. Първата такса ви я искат веднага и тя не се приспада, а ви остават още 24 такси.

Да не говорим, че преди покупката в част от офисите им ми казаха че ако искам телефона трябва да си пусна още една карта на някав тарифен план? Аз разбира се им се изсмях но има хора и на това ще се вържат, абе само измами и скрити условия. Гледайте всичко да го пише черно на бяло иначе на приказки казват едно, а накрая става друго и няма оправия.

Ако някой може да ми даде съвет как да постъпя ще съм благодарен. Мисля да пиша на Apple, как някъв шибан БГ оператор се ебава с продуктите им и мами клиентите, които са си платили всичко и в крайна сметка не могат да го ползват. Като се надявам те нещо да направят и застъпят, все пак и те държат на някакви условия към операторите но незнам какви са.
Вчера имах същия проблем, изплатих го и ми отказаха да го отключат. Даже ми казаха, че нямало как да се отключват! Изплатих си го и сега след изписани жалби смятам да се махам от тия мошеници, писна ми от тях.
MaxT

Мнение от MaxT »

Току що приключих с разглеждането на тарифните планове в сайта на Apple. Извода е, че и трите оператора, които го предлагат в Америка имат сходни оферти. Телефона - $200 + 2 годишен план от $59,99 до $189,00. Сметките оставям на тези, които си мислят че тук ни идва много скъпо. А рахата става пълен като видиш какво ти предлагат за тези пари, най-ниската тарифа - 450 минути в мрежата на оператора + 200 МБ на максимална скорост. :))
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
gorang

Мнение от gorang »

Взех на жена ми 4S 16гб от Глобул на 24 вноски по 24 лв с ДДС, като е на фирмата и ще си върна ДДС-то. Вярно с тарифен план 50 лв с ДДС на месец, но той и отговаря точно на потреблението и ги плащам така или иначе. На практика като си взема ДДС-то и отделно ми мине за разход, телефонът ми излиза по-малко от 450 лв. А и ми остана един 3gs (старият й телефон).
Iphone 3GS 16GB OS4.0
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

MaxT написа:Току що приключих с разглеждането на тарифните планове в сайта на Apple. Извода е, че и трите оператора, които го предлагат в Америка имат сходни оферти. Телефона - $200 + 2 годишен план от $59,99 до $189,00. Сметките оставям на тези, които си мислят че тук ни идва много скъпо. А рахата става пълен като видиш какво ти предлагат за тези пари, най-ниската тарифа - 450 минути в мрежата на оператора + 200 МБ на максимална скорост. :))
е то ясно, че няма ей така да ти го дадат за 200$, ама така или иначе американците си плащат толкова сметка.. както и при нас..
iPhone 6+
Аватар
zhivkom

Мнение от zhivkom »

Хора, трябва да разберете нещо МНОГО ВАЖНО:
Престанете да сравнявате държавите и да се "тюхкате" колко по-евтин бил еди си къде.
Субсидирането на един артикул, зависи пряко от средната месечна сметка на абонатите в държавате за която се предлага.
Колко голяма субсидия за апарат очаквате в страна , в която средната месечна сметка е 15 лева?
За сравнение в САЩ е 59,90 $.
iPhone 6 Plus 9.0
MacBook Air 2013 OS X El Capitan
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

....то такова е и съотношението на заплатите ни горе долу :))

...та май не ме разбираш аз на къде бия... смисъла ми е следния .. ако аз плащам 20лв месечен абонамент тук в България, а Джеймс плаща 50$ абонамент в САЩ, в следващия момент при нас айфона идва за 1000лв а при Джеймс за 200$ ..... не се жалвам , просто такава ни е държавата и такива са ни заплатите....
..а иначе новия Айфон е супер от 10дни го имам и немога да му се нарадвам и да се начудя какви неща има и поддържа ;))
iPhone 6+
stax

Мнение от stax »

Sovar написа:
stax написа:Хей внимавайте с покупките към Ментел. Аз си купих iPhone4 32GB и изрично питах ако стане така че прекратя договора ще ми го отключат ли? Служителите казаха ДА. ДА ама НЕ. Сега ми се налага да заминавам за чужбина и искам да прекратя договора, като си изплатя неустойките във вид на месечни такси до края на договора, както и лизинга на телефона. Това добре обаче сега ми заявяват, че телефона няма да ми бъде отключен понеже бил взет на промоция и такива глупости, въпреки че аз след като го изплатя той става моя собственост. Това са Ментел измамници, които гледат да те прецакат. Отключването ставало само след изтичане на 2-те години и след подписване на нов договор, това ми го заявяват най-нагло от оператора, а това не е описано в договора. Подавах жалби и към тях, след това в комисията за защита на потребителите и пак нищо нестава.

Вчера имах същия проблем, изплатих го и ми отказаха да го отключат. Даже ми казаха, че нямало как да се отключват! Изплатих си го и сега след изписани жалби смятам да се махам от тия мошеници, писна ми от тях.
Днес говорих в Глобул принципно ако си купя телефон какви са условията и времето, което трябва да мине за да го отключат. Отговориха ми че Apple имат условия към тях когато телефона е на лизинг да бъде заключен към мрежата на оператора за една година. След това след искане от оператора могат да го отключат. Понеже служителката не беше 100% сигурна това дали е така и дали няма и нещо друго като условия ми каза, че ще пише e-mail на Apple и ми поиска телефон на който да ми се обади за да ми каже точно за условията. Когато ми се обади ще пиша какво ми е казала.

Ако наистина след една година Apple отключват телефона към Глобул значи и към Ментел ще трябва да е така... едва ли са различни условията за отключване към двата оператора. Тогава Ментел ще ги съдя и ще ги спукам. Те затова и шикалкавят и тази информация за отключването я няма черно на бяло, а само на приказки.
achkata

Мнение от achkata »

Така и така темата се е разводнила:).. та да попитам и аз дали някой случайно няма някаква информация по въпроса:
Някой да има на идея от Германос или глобул или който и да е от представителите им, кога или наблюдения през какъв интервал ще зареждат 4s-ки, че в който и да е от офисите им да звънна из Варна.. все отговора е нямаме налични..
Записах си се в списъка с чакащи от седмица и нещо насам и си чакам културно да ми звъннат обратно все някога.
Бе тия хора наистина ли зареждат по 5бройки на кръст?
Не съм на зор да го получа на минутата.. просто се надявам да не ми звъннат след месец два, че няма и да помня че съм им пускал заявка за телефон хеле че съм им оставял депозит някакъв :d
PS: ползвам услугите и на глобул и дори съм доволен от тях..о чудо :))
И. да искам да си го взема от тях поради ред причини
iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
iPad 2 3g 32GB black 5.0.1 @Mtel
Аватар
smacone

Мнение от smacone »

Същата работа, ходих до няколко клона на Германос и Глобул във Варна търсейки бял iPhone 4S, отговориха ми, че нямало наличен в цяла България !? WTF :)) ? И все пак си оставих капаро, защото ме увериха че тази седмица ще има доставка.
Sovar

Мнение от Sovar »

Аз вече се сдобих с 4S 16GB White, страшен!
sttarr1234

Мнение от sttarr1234 »

И аз се запизах за бяла 4с,в Пловдив ми казаха същото,че в цяла България нямало 4с нито бяло нито черно.И ги попитах кога ще си получа телефона казаха ми ''сряда''-следващата седмица,ама коя следваща седмица незнам..
:D :D
Аватар
Ross

Мнение от Ross »

Наистина е трудно купуването на iPhone 4S White от Глобул, Моя го взех миналата седмица и го чаках 4 дена, защото в София нямаше никъде по магазините и ми го намериха от страната и го докараха с куриер. Казаха ми че скоро ще има достатъчно бройки.
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Относно Пловдив - 4ес 16гб има и черни и бели от Глобул. Не Германос ,а Глобул. Купих 2 за последните 3 седмици, около 2часа ми отне да го сторя. Как става? Влизате в сайта им, виждате офисите с телефоните, и почвате наред , "имаме го наличен в личния ни склад (всеки магазин си има личен склад, различен от общия за града) , до 15мин можем да го доставим". Отиваш - капаро, чакаш 15-20мин и пристига! Препоръчвам офиса в Кючук Париж до старите хали! От там взех и 2-та ! Успех на всички!
П.С. при лизинг - капарото се връща разбира се!
iPhone 6+
Sovar

Мнение от Sovar »

Много ми е интересно колко GHz е процесорът на 4S.
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

CPU 1 GHz Dual-core Apple A5
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
ivoalex

Мнение от ivoalex »

DanteIX написа:CPU 1 GHz Dual-core Apple A5
Да, идентичен с CPU-то на iPad 2; разликата е, че е клокнат на 800 MHz при iPhone-a (вероятно с цел оптимизиране на батерията).
Аватар
smacone

Мнение от smacone »

Тия от Глобул все още го нямат, нямам думи просто. Минаха 2 седмици... И си нямат на представа, кога ще го получат :-X
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

за кой град става въпрос ? тук в Разград имат сякви 16, 32, 64
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
Публикувай отговор