Зареждане на iPod от неоригинално зарядно
Зареждане на iPod от неоригинално зарядно
Става дума за iPod Touch 4gen... Въпросът ми е има ли някакви рискове, ако го зареждам от контакта, не с оригиналния адаптер, а с един на Energizer, който ми е наличен...
-
Re: Зареждане на iPod от неоригинално зарядно
За жалост риск за устройството има и не бих препоръчал да се зарежда с неоригинално зарядно устройство тъй като контролерът на зарядния процес в iPod 3 и 4 поколение е усъвършенстван да разпознава с точност вида на зарядното устройство. При първите две поколения не беше проблем да се използват и неоригинални зарядни устройства но със сходни параметри на оригиналното. Сега при новите поколения нещата се промениха и при употреба на неоригинално зарядно сработва защита. В резултат индикацията е, че няма зареждане или ако такава индикация се появи то не след дълго излиза съобщение за грешка. При няколко поредни опита е възможно зарядният тракт да дефектира. Проблемът идва от там, че напреженията в оригиналното зарядно са малко по-различни от останалите, които се продават.
Аз лично от няколко месеца редовно си зареждам айпода (touch 4g) със зарядното на телефона ми (HTC) и съм нямал проблеми досега. Просто имам чувството, че от ел. контакта се зарежда по-качествено, а и по-бързо...
-
dimitrov6100@abv.bg незнам какъв проблем си срещал,но лично аз си взех за към 5-10 лв зарядно(не е оригинално) и нямам абсолютно никакви проблеми при зареждането.
аз пробвах да заредя iphone 4 с не оригинално зарядно, и проблема беше, че докато се зареждаше не можех да пусна нищо защото имаше несъответствия с бутоните който натискам,и това което прави телефона
-
Веднага ще отговоря на въпроса! Първият проблем, който може да възникне при недобре екранирани зарядни устройства на корпуса (особено при металните корпуси на телефоните) се образува статично електричество, което впоследствие прави практически невъзможна работата на тъчскрийна. Второто нещо, което всъщност е по–важно: възможно е да има несъответствие в зарядния ток и напрежението, което води със сигурност до повреда в зарядния тракт на телефона (контролера, който осъществява практически процеса на заряд и контролира заряда на батерията). Това със сигурност вече е проблем, изискващ сервиз. Слава Богу при мен не се стигна до крайности, но при повечко четене и ровене в интернет тези проблеми са описани от много потребители. Със сигурност не съм първият, който е забелязал подобно нещо. Все пак при вас е имало късмет, че зарядното работи добре с телефона! Слава Богу! Успех!explosivebg написа:dimitrov6100@abv.bg незнам какъв проблем си срещал,но лично аз си взех за към 5-10 лв зарядно(не е оригинално) и нямам абсолютно никакви проблеми при зареждането.
Здравейте, нов съм във форума, и наскоро се сдобих с Ipod touch 4g. За да не пускам нова тема ще задам въпроса си тук. Наскоро си поръчах ето това зарядно http://www.amazon.com/Neewer-Two-Pin-EU ... roduct_top Ако някой има повече информация дали може да доведе до някакъв проблем с ipod-а? На самия адаптер пише 100-240V, 50-60Hz, output 5V. Поразрових се из чуждестранни сайтове и според ревютата, никой до сега не е срещал проблем, но все пак исках да попитам и тук. Мерси предварително.
-
Според мен не би следвало да има проблем при зареждането на iPod-a с такова зарядно. Все пак има параметрите на оригинала. Стига да са верни тези данни, разбира се. Опитай да заредиш с него и ако устройството не даде предупреждение, значи всичко е наред. По време на зареждането друг тест е като се опиташ да работиш с екрана. Ако устройството реагира коректно, значи филтрацията при това зарядно е наред и не би следвало и за в бъдеще да има проблем.
Поздрави!
Поздрави!
Благодаря, за бързия отговор. Сега забелязах, че и на Amazon Kindle е подобно зарядното, със същите параметри, та ако зарядното е такова, каквото го представят би трябвало всичко да е наред.
-
Не винаги данните са верни. Аз лично си имах ядове с едно такова зарядно и се принудих да си взема оригинално. Има и на Hama но те не успяват да заредят батерията напълно. Неотдавна пробвах подобно на това, което си дал като линк и се оказа, че работи добре. Колко ще издържи е трудно да се каже (грее яко докато зарежда iPod-a), но се справя за сега.
Днес пробвах зарядното, и работи добре. Не изписва грешка при свързване, и дисплея работи нормално, даже пиша в момнта от ipod-а докато се зарежда. Не забелязвам и да се нагрява, което е добре. Ще видим колко дълго ще издържи. 

-
Браво! Много се радвам че няма проблем! Дано да издържи по-дълго време! Значи моделът работи добре! Ако има промяна се надявам да споделиш!ou7law1 написа:Днес пробвах зарядното, и работи добре. Не изписва грешка при свързване, и дисплея работи нормално, даже пиша в момнта от ipod-а докато се зарежда. Не забелязвам и да се нагрява, което е добре. Ще видим колко дълго ще издържи.
Зареждай смело.
Аз лично използвам зарядното на LG-to си.
http://www.google.bg/imgres?q=LG+travel ... HBA&zoom=1
Всяко подобно зарядно, с USB трябва да ти върши работа. Параметрите му са като USB то на компютъра така, че е все едно дали зад USB-то имаш компютър или такъв адаптер. (Разбира се ако не си върл фен на частите от волта и ампера)
Аз лично използвам зарядното на LG-to си.
http://www.google.bg/imgres?q=LG+travel ... HBA&zoom=1
Всяко подобно зарядно, с USB трябва да ти върши работа. Параметрите му са като USB то на компютъра така, че е все едно дали зад USB-то имаш компютър или такъв адаптер. (Разбира се ако не си върл фен на частите от волта и ампера)
НЕ се занимавайте с китайчетата. Купих си едно такова от 6 лева, викам си нищо му няма. Зареждах два дена с него, но един приятел ме помоли да му го дам назаем за 2-3 дена. Преди малко ми каза, че е замирисало на изгоряло, прецакало му кабела и айпода замръзнал...
-
Ами нормално е да се случи подобно нещо! Все пак оригиналът си е оригинал и са спазени изискванията за безопастност и съвместимост. При китайските реплики такъв контрол няма или ако има е доста занижен. Що се отнася до съвместимостта – там нещата са още по трагични. Параметрите на зарядния ток изобщо не съответстват на изписаното в техническите параметри дадени от самия производител и тъй като при тези производства се използват нискокачествени материали, липсва съответният контрол на качеството цената им е именно такава. Те затова и се продават тъй като цената им е изключително ниска и мнозина се подвеждат именно по този показател. Затова и бих препоръчал на всички, които четат темата в този форум да не се занимават с реплики тъй като това може да им струва доста скъпо в крайна сметка (ремонт в сервиз).
Поздрави!
Поздрави!
Дааа бе. Сигурно и по тази логика да не си купя някой китайски заден капак за айпода, а да дам 99лв. за оригинален щото видиш ли въпросната щампована ламаринка е направена само от качествени материали и освен това е минала качествен контрол.
Пълни глупости за будали. Не го знам shadowOne какво зарядно си е купил, но е наивно да се твърди, че ей това зарядно http://imageshack.us/photo/my-images/100/123123g.jpg/ , е с по-ниско качество само защото е няколко пъти по-евтино от епълското. На раковска като ми предложиха зарядно за 60лв. направо си излязох. Ако си мислите, че в епълските зарядни има някакви невиждани и нечувани технологии сте в голяма лъжа. Не виждам какво повече или по-малко качествено може да има в един диод или кондензатор. Условно казано разбира се, но тук не говорим за някакви сложни апаратури, а за една мижава платчица с няколко кльопнати елемента на нея. А може да сте сигурни, че и USB-то, и моето зарядно, и епълското си имат едни няколко процента отклонения от напрежението и тока, които са си напълно нормални..
Та след като моето неоригинално зарядно дава 5.1В и 0.7А, USB 5.1В, ампеража около 0.5 и вариране според някои обстоятелства, на епъл доколкото видях е 1A т.е излиза, че единственото неудобство в сравнение с оригиналното зарядно е евентуално по-бавното зареждане на батерията. Числа и толкова. Хубавото на точните науки е, че няма разни изгъзици от рода има печатче на епъл, няма печатче, шапката му е адидас и други ала бала ученически простотии.
Пълни глупости за будали. Не го знам shadowOne какво зарядно си е купил, но е наивно да се твърди, че ей това зарядно http://imageshack.us/photo/my-images/100/123123g.jpg/ , е с по-ниско качество само защото е няколко пъти по-евтино от епълското. На раковска като ми предложиха зарядно за 60лв. направо си излязох. Ако си мислите, че в епълските зарядни има някакви невиждани и нечувани технологии сте в голяма лъжа. Не виждам какво повече или по-малко качествено може да има в един диод или кондензатор. Условно казано разбира се, но тук не говорим за някакви сложни апаратури, а за една мижава платчица с няколко кльопнати елемента на нея. А може да сте сигурни, че и USB-то, и моето зарядно, и епълското си имат едни няколко процента отклонения от напрежението и тока, които са си напълно нормални..
Та след като моето неоригинално зарядно дава 5.1В и 0.7А, USB 5.1В, ампеража около 0.5 и вариране според някои обстоятелства, на епъл доколкото видях е 1A т.е излиза, че единственото неудобство в сравнение с оригиналното зарядно е евентуално по-бавното зареждане на батерията. Числа и толкова. Хубавото на точните науки е, че няма разни изгъзици от рода има печатче на епъл, няма печатче, шапката му е адидас и други ала бала ученически простотии.
Последно промяна от Snegorin на 24 Ное 2011, 23:20, променено общо 1 път.
-
Тук не коментираме капаци! И нека не забравяме, че всеки сам решава какво да прави и с аксесоари на кой производител ще комплектова устройството си! Зададен е конкретен въпрос, изказано е мнение. Това е всичко! Няма нужда от заяждане. Човекът, задал въпроса сам ще реши какво да прави. И още: при китайските производства си е голям късмет на какво ще попадне човек. Все пак бдителността е задължителна при работа с такива артикули тъй като при много от тях е и въпрос на лична безопастност!Snegorin написа:Дааа бе. Сигурно и по тази логикада не си купя някой китайски заден капак за айпода, а да дам 99лв. за оригинален щото видиш ли въпросната щампована ламаринка е направена само от качествени материали и освен това е минала качествен контрол.
Пълни глупости за будали. Не го знам shadowOne какво зарядно си е купил, но е наивно да се твърди, че ей това зарядно
Е с по-ниско качество само защото е няколко пъти по-евтино от епълското. На раковска като ми предложиха зарядно за 60лв. направо си излязох.
Ти май не знаеш къде ти е произведен айподаdimitrov6100@abv.bg написа: И още: при китайските производства си е голям късмет на какво ще попадне човек. Все пак бдителността е задължителна при работа с такива артикули тъй като при много от тях е и въпрос на лична безопастност!

-
В безсмислен спор не ми се иска да влизам, но все пак: Наясно съм, че устройството ми е произведено в Китай и че именно в Китай се сглобяват повечето от устройствата на големите компании, приозвеждащи електроника. Наясно съм и с това, че при тези производства контролът за качеството на продукцията се осъществява именно от компанията, организирала това производство. На тази компания принадлежи и технологията за производство, в някои случаи дори и част от компонентите се доставят в Китай, друга част се произвеждат отново в Китай. Разликата обаче, която искам да отбележа се състои в следното: при неоригиналните електронни устройства проблемът се състои в това, че качествен контрол практически няма или ако има, е силно занижен, влаганите материали при производство не винаги са от качеството, което изискват големите компании (Apple, Sony Ericsson, Nokia и т.н.), персоналът, произвеждащ нелегалните продукти едва ли е минавал съответното обучение и т.н. В резултат от спестените средства, материали и квалифицирани кадри много от фабриките за такава продукция пускат на пазара некачествени стоки, които се оказват и опасни както за здравето на човека, така и за околната среда. Не случайно и цената на такива продукти е ниска – с качество не могат да пробият на пазара и затова се опитват да пробиват с ниски и дъмпингови цени. Разбира се, не всички фабрики в Китай трябва да бъдат обвинявани в производство на некачествена продукция. Все пак в постовете се говори именно за НЕОРИГИНАЛНИ продукти, което само по себе си подразбира нелегална продукция, наподобяваща оригиналната само по външен вид и донякъде, по параметри без гаранции за съвместимост. Това са реплики на известни марки и именно защото са реплики са обект на вниманието на тази тема.Snegorin написа:Ти май не знаеш къде ти е произведен айподаdimitrov6100@abv.bg написа: И още: при китайските производства си е голям късмет на какво ще попадне човек. Все пак бдителността е задължителна при работа с такива артикули тъй като при много от тях е и въпрос на лична безопастност!. Абсолютно го казвам без да се заяждам. Просто може да не си обърнал внимание, за това да те предупредя че е китайски. Въпрос на безопасност, разбираш.
Приемам постовете ти като заяждане и нищо повече. Твое право е да се заяждаш с когото пожелаеш. В тази тема просто се опитах аз и още няколко човека да предложим на човека, задал въпросите си няколко варианта и както вече споменах, негово право е да реши дали да приеме и кое мнение ще приеме. На никого не налагам мнението си и не смятам че то е миродавно. Просто от техническа гледна точка се опитах да се обоснова тъй като от практиката ми на човек, който ремонтира именно мобилни телефони, в частност продукция на Apple съм се сблъсквал с дефекти причинени именно от такива нелегално произведени реплики на оригинални аксесоари чийто произход се оказва неизвестна фабрика в Китай. Ако това за теб е недостатъчен аргумент за това да изкажа мнението си, не знам какво би било достатъчен аргумент и дали изобщо има такъв.
Жив и здрав бъди и дай Боже никога да не пострадаш именно от такава продукция, за която стана дума в тази тема!
Поздрави!
До сега не съм имал проблем с моето зарядно. Взех го за 1,85$ от амазон, досега съм си зареждал и Ipod-a и Iphonе-a около 10 пъти с него и нямам проблем. Пуснал съм линк на зарядното в предишното ми мнение в темата.
искам да попитам при зареждане на айфон 5 с неоригинално зарядно което не ми дава грешка при сверзване , има и разпознаване с компютъра разликата е само че по бавно ми я зарежда таа вредя ли на батерията на телефона с това че я зареждам с менте зарядно