Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
На моя 4S днес му е 4ти ден без зареждане. 3Г не съм спирал, абсолютно всички глупости са пуснати, нотификации, локализации, сири... ровил съм около 2 часа нет, около 20 мин ГПС и няколко разговора......
Я дай един скрийншот (Settings--> General--> Usage), че нещо ми се сртува послъгваш!
Time since last full charge
Usage 4 Hours, 46 Minutes
Standby 6 Days, 6 Hours
Call Time
Current Period 1 Hour, 15 Minutes
Lifetime 1 Hour, 15 Minutes
Cellular Network Data
Sent 2,3 MB
Received 27,8 MB
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Time since last full charge
Usage 4 Hours, 46 Minutes Standby 6 Days, 6 Hours
Call Time
Current Period 1 Hour, 15 Minutes Lifetime 1 Hour, 15 Minutes
Cellular Network Data
Sent 2,3 MB
Received 27,8 MB
Тук нещо ми се разминава.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Според мен не се разминава особено драматично. Имам апарата от 12-ти, установих, че батерията не издържа повече от 5 часа и 30 мин с малък +/- usage. При този обем данни, ако не е включвал WiFi, съвсем нормално е да му издържи толкова много (ползвал го е почти и само като слушалка). Аз го докарах до 46 часа standby, но независимо от standby-я, usage-ът трудно може да надмине 5.5 часа (с изключение на слушането на музика, там батерията с разрежда много по-бавно). При мен при браузване/преглед на twitter/facebook/im+/google+/email през WiFi батерията се разрежда със скорост 1% на всеки 3.5-4 минути. Има и т.нар. phantom/background usage, който у някои потребители съставлява огромен процент от общото време (standby) - ето при такъв случай има проблем. Телефонът се разрежда, независимо от обстоятелството, че всъщност не е ползван (примерно: standby - 1 hour, usage - 55 min.). По епълските форуми твърдят, че този "phantom/background usage" не бива да превишава 3-4% на час; ако е повече, значи апаратът има проблем. Това всеки може да тества лесно на своето устройство и да установи наличието на евентуален бъг, който цеди батерията.
По отношение на опцията за изключване на 3G и преминаване на телефонното радио на режим EDGE/GPRS - премахването на тази възможност от 4S изглежда е следствие от наличието на Siri: тази функция работи само в 3G/WiFi. Явно в Apple държат да придвижват активно потребителите към въпросната бета-функционалност (пък и това е основният акцент в рекламните клипове на апарата) и дори в рекламите по Sky UK на активно промотирания нов iPhone, с големи букви се подчертава връзката между Siri и нуждата от бърз интернет достъп за нейното осъществяване. Поради което вече имам съмнения, че отново ще се появи бутона "3G on/off"...
Възможно е. Но аз нямам никакво намерение да правя jailbreak на телефона си. Ако исках хаквания, експерименти, нови images, etc., щях да си остана на недодялания андроид, който ползвах 2 години. Така че липсата тоя "бутон" е проблем за мен.
Вторият шот не се отваря. Можеш ли да го постнеш отново. Не те обвинявам , че лъжеш, просто искам да видя някои детайли.
"iPhone has been plugged in since the last full charge"
да 2 пъти за по 5 минути , да си кача Infinity Blade и 2 албума на Septic Flesh. Това е всичко на всичко. Батерията държи доволно дълго за разговори. Ако ровиш в нета активно или ползваш дълго GPS нормално е да падне за под ден. Ако това ви е малко, искам да ми покажете телефон, който държи повече за постоянно ровене в нета през 3г или Wi-fi , или GPS
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Така си е, аз с моя 4ес , заредих го в 15ч - всичко включено, фейсбуци , скайпове, поща, времето, разговори, на другия ден цял ден разцъкване, докато пътувах гледах мач онлайн, после пак не съм го оставял, и вечерта гледах по него Столичани в повече, беше на 4% и го пуснах да се зарежда.. мисля че повече от това не може да държи.. а още на икономично ползване не съм го засичал колко ще кара.. мисял че 3 денонощия трябва да успее
"iPhone has been plugged in since the last full charge"
да 2 пъти за по 5 минути , да си кача Infinity Blade и 2 албума на Septic Flesh. Това е всичко на всичко. Батерията държи доволно дълго за разговори. Ако ровиш в нета активно или ползваш дълго GPS нормално е да падне за под ден. Ако това ви е малко, искам да ми покажете телефон, който държи повече за постоянно ровене в нета през 3г или Wi-fi , или GPS
А това вече е друга бира брат. Ако си го зареждаш всеки ден по 10-ина минути може и половин година да ти покаже стендбай.
От изчетените 18 страници до тук, разбирам че Apple искат максималко да предотварти "джелването" което е разбираемо,но това води до други последици като тия проблеми с обхвати и батерий.Май колкото повече се стремят да ги направят непробиваеми смартфони то толкова повече ги "осират".Един казва едно,друг друго за тия батерий на 4S,явно различните партиди някой са с минуси...За момента ще се въздържа от покупката на iPhone 4[S] защото не ми се ходи със зарядното и където видя контакт аз да съм залепнал за него това е лично мое мнение де,на някой пък им харесва да дремят пред контактите...Както и да е,аз обаче с интерес ще продължа да следя темата и коментарите Пожелавам на всички безаварийно ползване на "ЯБЪЛКИТЕ СИ" и по малко проблемни играчки да има
Абе, момче, кат си чел 18 страници, пък направили ти впечатление, че се обясни , че проблема с батерията е от iOS 5.0 а не от iPhone 4S. Този проблем го има и на 3GS и на 4 и е софтуерен. Следи темата с интерес, белким научиш нещо, интересно
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
А и "проблема" на 4-kата с антената какво общо има с джейлването. Да не би формата и материала, с който е направена антената да попречи на хакерите да отключат софтуерно телефона. Проблем го пиша в кавички, защото съм с 4 ка 8 месеца и проблем с антената досега не съм имал. И сега обхвата ми е пълен на 3G.
Здравейте. Смятам много скоро да си купя Iphone, но има едно нещо което още не ми е ясно. Всички много ми хвалят т. нар. ФО телефони и казват, че са по-добрият избор. Моят ще е заключен към глобул и въпреки че повечето от приятелите ми не са на глобул, не виждам причина да не си го взема към тях. Те го дават с план за неограничен интернет, което в крайна сметка е едно от най-важните неща за един Iphone доколкото знам. Та някой би ли ми обяснил, с какво един отключен iPhone би бил по-добър?
Че ще работи с абсолютно всички оператори с нищо друго. Иначе трябва да правиш unlock аки въобще може да се направи. Най добре си го вземи от оператора към който ще го ползваш
В интерес на истината, имам сим карта с много бонуси към Виваком, но интернета ми е по 2,40 на мегабайт, пък и с нея тези бонуси ги използвам само за трима души, всички други познати са на останалите 2 оператора .
Така че не ми е почти никакъв проблем да съм на глобул, просто ми беше интересно защо така ги хвалят отключените телефони.
Заключените винаги излизат по-евтино, а и по някое време може да ти го отключат ако искаш без доплащане. Като възможности са напълно еднакви. Разгледай предложенията на тарифите с iphone на операторите и която ти хареса най-много го вземи от там.
Аз вече съм решил че ще е на глобул и как ще си го взема, нямам намерение да плащам по 300 лв интернет на месец, само за да си остана с моята сим карта.
Плана на Vivacom - surf & talk е в пъти по-добър от тези на другите оператори, но ти си знаеш.