Пренос на данни и телефонен указател от един айфон на друг

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
foster

Пренос на данни и телефонен указател от един айфон на друг

Мнение от foster »

Здравейте,
както си личи съм нов в този форум и може би въпросът ми е елементарен, но се сблъсквам за пръв път с този проблем.
В момента съм с Iphone 3GS и другата седмица ще минавам на Iphone 4GS и искам да прехвърля цялата информация от единия телефон на другия, в това число телефони, снимки, записки.

Може ли някой от вас да ми даде някакъв съвет, как това може да стане?

Благодаря ви предварително!
Аватар
tsb_bg

Re: Пренос на данни и телефонен указател от един айфон на друг

Мнение от tsb_bg »

През iCloud първо синхронизираш 3S а после 4S
iCloud-a синхронизира акаунта а не устройството, т.е. едно и също съдържание можеш да имаш на няколко устройства

PS Само музиката, която не е качвана (купувана) от AppStore ще трябва да синхронизираш допълнително прес iTunes
iPhone 8 256GB ФО iOS 16.3 без JB с NanoSIM на А1
MacBook Air | Intel Core i7 2.2 | 8GB DDR3 | SSD 520 | Mac OS X 12.4.1.
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

никъде не е споменато че на 3гс-а му е качен iOS 5 !
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
foster

Мнение от foster »

Ами да, всъщност съм с версия 3.0. Малко е старичка, но имах притеснения, че ако се опитам да кача някоя по-нова, може да ми се блокира телефона или нещо такова.
Иначе това с iCloud-а не го знаех.
И как точно става това? Трябва да инсталирам iCloud на 3Гс-а ли? Доколкото знам, iCloud-а си го има фабрично заложен в 4гс или греша?
karry

Мнение от karry »

Понеже го имах идентичния проблем,затова ще споделя как най лесно аз си качих целия списък с абонати.
Първо от предишния телефон си направих папка с адресите, метнах си ги на компа и от там си ги изпратих от една поща в друга(от абв.бг в yahoo.es-примерно).Отворих си пощата от Ифона в която си бях пратила папката и си изтеглих файла с всички абонати. >:) :B
foster

Мнение от foster »

аха, ясно. това звучи лесно наистина. а как направи тази папка с телефонните номера? на самия телефон или чрез пренос от телефона на компютъра. и ако е така, как точно ги прехвърли на компа?
karry

Мнение от karry »

Това зависи от модела на телефона.
Аз го направих по следния начин.Влезнах си в контактите и зададох всичките номера да ми се прехвърлят по блутут към компа и то ги изпрати като файл.Може и по друг начин задаваш един номер да ти бъде изпратен по блутут към компа и на някои модели има опция да те пита само този номер ли или всички,ако има опция цъкаш всички.
После файла го метнах в пощата.
Аватар
bgdn

Мнение от bgdn »

И понеже сте големи разбирачи да ви кажа най-лесния начин:

1. Вземаш стария телефон, бодваш го с кабел към компютър, пускаш iTunes и казваш Backup.
2. Изчакваш, вадиш от кабела
3. Вземаш новия телефон, бодваш го, iTunes, казваш Restore
4. Пиеш бира.

Всичко от стария телефон ще се прехвърли към новия: снимки, SMS, контакти, настройки, мейли, пинизи и т.н.
tribaleo

Мнение от tribaleo »

И понеже си голям разбирач да си чувал че от джейлнат телефон не се връща бекъп?
iPhone 5S FW 7.1.2
Публикувай отговор