iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
ivoalex

Re: iPhone 4[S]

Мнение от ivoalex »

Soze написа:Почнахте да издребнявате. Какви са тези митове че 3G стопява буквално батерията !!!
Еми аз пък ползвам и Skype и ми се налага да не го изключвам 3G така че не ми дреме че няма опция която никога не съм ползвал.
Не са никакви митове, а горчив опит в продължение на 2 години с Мото Майлстоун и МТелски мобилен нет - първо с едни тарифки от 15 лв. на месец, срещу които цената мегабайт от 2.5 лв. ставаше 1 стотинка; после сърф 512 МБ, после 1 ГБ... Дет' се вика: от зората на приемливия ценово мобилен интернет имам впечатления и с общи приказки за издребнявания няма да променя наблюденията си.
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

sinbad0 написа:
Pak_0 написа:Здравейте,нов съм в форума, както също мисля и да се присъединя към цялата зелена група с един аифон 4S мисля че всички знаем за проблема с батерията, интересува ме единственно дали батерията ще ме изкарва повече от 2 3 дена ( само при разговори без ползване на 3джи) вобще 3g-то ще е изключено винаги.А до колкото разбрах проблема идва наи вече от там от новата функция Сири, заради която трябва постояно 3-джи мрежата да е включена ако не се лъжа . . Може ли да ми помогнете с някаква по задълбочена информация относно този проблем с батерията , при всички апарати ли е, при индивидуални броики ли е , заради много нови функции ли, заради по слабата с 100 часа батерия от предния аифон . . и.т.н Мисля че тука е мястото за тези въпроси . . ако не съм сгрешил . . : )
До колкото знам,защото имам само един познат с 4s няма опция за изключване на 3г. Това че само Сири точи батерията не е вярно и 3 дни може да изкараш само ако изключиш всички екстри и намалиш светлината на екрана,но тогава няма да казваш че имаш iPhone.
Какво значи това че не мога да си изклча 3 джи-то? искам да си изключа интернета просто и да си го ползвам главно за разговори а когато искам да си пускам интернета.Не ми трябват сири и такива неща. Това имах в предвид
България е обект на брутална конспирация пълна зомбинация с мозъчна манипулация
,експлоатация, финансова кастрация,идеална предпоставка за ментална деградация !
zoidss

Мнение от zoidss »

Голяма част явно не правят разлика между 3G и мобилен интеренет. На 4S нямате опция да спрете конкретно 3G. Там спирате мобилен интернет, съответно нямате и 3G. В моите очи това е удобство, не знам кое точно ви притеснява.
От около седмица ползване мога да кажа, че батерията на 4S държи повече от стария ми 3GS като не правя нищо, за да пазя заряд. Модула за wifi върти постоянно, скайп, фейсбук, туитър са активирани, получавам си мейлите постоянно. Предполагам с течение на времето и малко повече заряди нещата ще се подобрят още.
Тези, които имат iPhone 4 е безмислено да го сменят за 4S. След доста разговори със Сири става ясно, че на този етап повечето неща не са достъпни за България. За камера с 3MPx повече и някакви хардуерни статистики не си струва преподписване на договори, чакане за одобрение и т.н. Ако сте корпоративен клиент на Глобул имате голям шанс да получите телефон веднага. Ако не, ще трябва да изчакате да се уверят, че ако дадат на вас няма да остане без телефон някой по-важен клиент за тях. Бизнес приоритети...кво да прайш. Като цяло Глобул не разполагат с безкрайно много бройки и това не зависи от тях. Когато (ако) Дойче Телеком им прати тогава ще го пуснат по-свободно. Мтел си имат други ядове, но и те ще го пуснат около празниците предполагам.
4S/32GB/White
FW 5.0.1
ivoalex

Мнение от ivoalex »

zoidss написа:Голяма част явно не правят разлика между 3G и мобилен интеренет. На 4S нямате опция да спрете конкретно 3G. Там спирате мобилен интернет, съответно нямате и 3G. В моите очи това е удобство, не знам кое точно ви притеснява.
От около седмица ползване мога да кажа, че батерията на 4S държи повече от стария ми 3GS като не правя нищо, за да пазя заряд. Модула за wifi върти постоянно, скайп, фейсбук, туитър са активирани, получавам си мейлите постоянно. Предполагам с течение на времето и малко повече заряди нещата ще се подобрят още.
Тези, които имат iPhone 4 е безмислено да го сменят за 4S. След доста разговори със Сири става ясно, че на този етап повечето неща не са достъпни за България. За камера с 3MPx повече и някакви хардуерни статистики не си струва преподписване на договори, чакане за одобрение и т.н. Ако сте корпоративен клиент на Глобул имате голям шанс да получите телефон веднага. Ако не, ще трябва да изчакате да се уверят, че ако дадат на вас няма да остане без телефон някой по-важен клиент за тях. Бизнес приоритети...кво да прайш. Като цяло Глобул не разполагат с безкрайно много бройки и това не зависи от тях. Когато (ако) Дойче Телеком им прати тогава ще го пуснат по-свободно. Мтел си имат други ядове, но и те ще го пуснат около празниците предполагам.
Как по-просто да се изразя: не желая телефонът ми да работи в режим 3G, а в 2.5G (EDGE, GPRS) - съответно на други радио честоти, в мрежа, която е обикновено с доста по-силен сигнал на територията на България (а и далеч не само) от 3G/HSDPA. Което не значи, че не искам да ползвам мобилен интернет достъп, а просто това да се осъществява през един по-тесен "шлюз" за предаване/приемане на данни.

Купих апарата от Глобул на 12-ти (ден след премиерата му) като техен клиент - физическо лице от повече от 1 година; дори получих обаждане на 10-ти вечерта, в което ми обясниха какви ще са цените и тарифните планове. Оттогава (12-ти) са минали 5 дни, което може би е предпоставка за изчерпване на количествата им и появата на някакви рестрикции по отношение продажбата на не-бизнес абонати.

По отношение на батерията:

след 4 пълни цикъла зареждане/разреждане, пълен restore на устройството (не просто пачване на 5.0 -> 5.0.1, а изтегляне на целия имидж/OC - около 830 MB), set в iTunes като съвсем ново устройство; изкл. Location Services, Blutooth, iCloud sync, WiFi sync с iTunes: разреждането на батерията в stand-by е отлично - под 1% на час, НО при сравнително леко натоварване - (WiFi или 3G) браузване през Safari, проверка/четене на Twitter, Google+ и/или Facebook бързината на разреждане на батерията става неприемлива: по 1% на всеки 3-4 минути. Към настоящия момент показателите за употреба на устройството след последния пълен цикъл на разреждане/зареждане са:

- ниво на батерията: 50%
- активна употреба (USAGE): 3 часа и 28 мин.
- stand-by: 20 часа и 18 мин. (трябва да уточня, че 8 часа от този stand-by апаратът бе в Airplane Mode /т.е. с изключено GSM-радио).

Това за мен (и с оглед на прочетеното от хора, ползващи по-стари модели на iPhone) не са впечатляващи резултати, па макар и да са донякъде приемливи и далеч от проблемите на някои собственици, които се оплакват от 8-10 часа максимум stand-by.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Пропуснах само да уточня, че се намирам в София в зона на колебаещ се 3G-сигнал: 2-3 индикаторни чертички на антената при максимум 5. Във въпросните 5 дни откак притежавам устройството съм се движил сравнително малко из града и то предимно в центъра; като цяло то е било повечето време стационирано.
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

zoidss написа:Голяма част явно не правят разлика между 3G и мобилен интеренет. На 4S нямате опция да спрете конкретно 3G. Там спирате мобилен интернет, съответно нямате и 3G. В моите очи това е удобство, не знам кое точно ви притеснява.
Явно и ти не ме разбра.Говоря при положение че телефона се ползва чисто и само за разговори ! без видеоразговори без радио приемници без сякви тем подобни 3 джи връзки . . разбираш ли . . Какво като го махна 3джи-то и си говоря само? Когато искам нещо ще си го пусна, защо да се хаби батерия . .
,експлоатация, финансова кастрация,идеална предпоставка за ментална деградация !
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

В крайна сметка, вашето мнение какво е . . аифон 4 или аифон 4С ? антена срещу батерия . . с кое от двете ми предлагате да рискувам . Искам по качествения телефон, а не по функционалния.
ayl

Мнение от ayl »

Човекът ти го каза по-горе - ако имаш 4-ка, стоиш си с нея, не си струва, ако нямаш нито един от двата - вземаш 4S.
iPhone 4S ФО 5.0.1
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

ayl написа:Човекът ти го каза по-горе - ако имаш 4-ка, стоиш си с нея, не си струва, ако нямаш нито един от двата - вземаш 4S.
Мерси ти за съвета . . Направо и да исках не можех да се досетя ! (:| Питам кое е по качествено, като апарат кое е с по малко бъгове и.т.н а не ПОПРИНЦИП кое е по-добро.Както казах на телефона няма да се ползва 3-джи, главно ще е за разговори ! в моя случаи кое ще ми е по удобно, притеснителната антена или притеснителната батерия. това ми беше въпросът.
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Няма нищо притеснително за антената при iPhone 4...за 4S са протеворичиви нещата относно батерията, но това си е софтуерен проблем и ще се оправи със следващите версии. Мойто мнение е 4-та. L-)
Mr. Bean
krilatt

Мнение от krilatt »

[/quote]Как по-просто да се изразя: не желая телефонът ми да работи в режим 3G, а в 2.5G (EDGE, GPRS) - съответно на други радио честоти, в мрежа, която е обикновено с доста по-силен сигнал на територията на България (а и далеч не само) от 3G/HSDPA. Което не значи, че не искам да ползвам мобилен интернет достъп, а просто това да се осъществява през един по-тесен "шлюз" за предаване/приемане на данни.

Купих апарата от Глобул на 12-ти (ден след премиерата му) като техен клиент - физическо лице от повече от 1 година; дори получих обаждане на 10-ти вечерта, в което ми обясниха какви ще са цените и тарифните планове. Оттогава (12-ти) са минали 5 дни, което може би е предпоставка за изчерпване на количествата им и появата на някакви рестрикции по отношение продажбата на не-бизнес абонати.

По отношение на батерията:

след 4 пълни цикъла зареждане/разреждане, пълен restore на устройството (не просто пачване на 5.0 -> 5.0.1, а изтегляне на целия имидж/OC - около 830 MB), set в iTunes като съвсем ново устройство; изкл. Location Services, Blutooth, iCloud sync, WiFi sync с iTunes: разреждането на батерията в stand-by е отлично - под 1% на час, НО при сравнително леко натоварване - (WiFi или 3G) браузване през Safari, проверка/четене на Twitter, Google+ и/или Facebook бързината на разреждане на батерията става неприемлива: по 1% на всеки 3-4 минути. Към настоящия момент показателите за употреба на устройството след последния пълен цикъл на разреждане/зареждане са:

- ниво на батерията: 50%
- активна употреба (USAGE): 3 часа и 28 мин.
- stand-by: 20 часа и 18 мин. (трябва да уточня, че 8 часа от този stand-by апаратът бе в Airplane Mode /т.е. с изключено GSM-радио).

Това за мен (и с оглед на прочетеното от хора, ползващи по-стари модели на iPhone) не са впечатляващи резултати, па макар и да са донякъде приемливи и далеч от проблемите на някои собственици, които се оплакват от 8-10 часа максимум stand-by.[/quote]

Пич, жена ми е с 4s от 11-ти ноември показателите май са идентични - има два пълни цикъла разреждане-зареждане в момента е на 5% батерия с 7ч 55 мин usage с 1 ден и 6 часа stand by. Всичко е включено на он единствено е махнато автоматичното синкване на time zone, което май най-много яде батерията. iOS 5 e телефона. Мисля че показателите са ок.
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

Значи да си взимам аифон 4S :) Проблемите с батерията са преувеличени . .
ayl

Мнение от ayl »

Pak_0 написа:
ayl написа:Човекът ти го каза по-горе - ако имаш 4-ка, стоиш си с нея, не си струва, ако нямаш нито един от двата - вземаш 4S.
Мерси ти за съвета . . Направо и да исках не можех да се досетя ! (:| Питам кое е по качествено, като апарат кое е с по малко бъгове и.т.н а не ПОПРИНЦИП кое е по-добро.Както казах на телефона няма да се ползва 3-джи, главно ще е за разговори ! в моя случаи кое ще ми е по удобно, притеснителната антена или притеснителната батерия. това ми беше въпросът.
Проблемът с антената на 4-ката е точно толкова преекспониран колкото проблема с батерията на 4S. Батерията на 4S ми държи не по-малко от тази на 4-ката ми допреди 10-ина дена. Настройките са същите, софтуера - същия. И при мен нета е изключен, ползвам главно wi-fi. Като бързина на зареждане на менютата, 4S видимо е по-добър, камерата е с класи отгоре който каквото и да си говори и да подценява новата камера. Сири не ползвам, защото акцента ми е отвратителен изглежда. Моят съвет е да вземеш 4S.
iPhone 4S ФО 5.0.1
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

Благодаря за отговора ти приятелю.Ще си взема 4С , мислех да изчакам за аифон 5 , обаче като дизайн мисля че ще го развалят.Така че грабете здраво аифона 4С ! :))
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

Искам да споделя нещо по темата относно този медиен и маркетингов продукт на apple iphone4s. Днес го видях, и работих с него, защото един приятел си го беше взел от globul. Мойте впечатления са, че apple са заложили на две неща: на висока разделителна способност, т.е на камера и видео, и на Siri, което за мен е по скоро гъзария отколкото практическа необходимост, но както и да е. По отношение на бързината, не бих казал, че е по бърз от Iphone4, a напротив не се забелязва никаква видима поне не за мен разлика. Личното ми мнение е, че Iphone4s е всъщност Iphone4, които може да се обобщи само с едно единствено нещо Siri. Toва е видимата разлика замен. Ако съм запален фотограф, ще си купя професионален фотоапарат, а не телефон. Не правя критика в момента,а просто изразявам лично мнение, защото с техника се занимавам от много години още като ученик, а също така съм и работя в магазин за компютъри. В заключение бих казал, че iphone 4s излезна на пазара с една едничка цел, а тя е да запуши дупките за джейлбреак и да увеличи в пъти продажбите на Aplle. А как стана това отговора вие го знаете Siri.
Това са лостовите механизми на маркетинга. Ако не е така защо не пуснат siri, и за iphone4?. Отговора е един, за да ориентират хората към iphone4s - високи продажби (siri), стремеж за ограничаване на джейла.
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

Има доста разлика.Аппъл имат още мноооого хляб за продаване , аифон 4С е няква междинка ; )
ivoalex

Мнение от ivoalex »

krilatt написа:
Пич, жена ми е с 4s от 11-ти ноември показателите май са идентични - има два пълни цикъла разреждане-зареждане в момента е на 5% батерия с 7ч 55 мин usage с 1 ден и 6 часа stand by. Всичко е включено на он единствено е махнато автоматичното синкване на time zone, което май най-много яде батерията. iOS 5 e телефона. Мисля че показателите са ок.
Да, ОК са, но това не е достатъчно с оглед какво са постигали собствениците на 4 и 3GS със старите версии на iOS 4.xx, както и с това, което постигат някои ползватели на 4S. Ето в тази огромна тема https://discussions.apple.com/thread/3391947 са докладвани случаи от собственици на новия модел със stand-by 80+ часа и usage 8+ часа, с настройки подобни на тези, които описваш при жена си. Т.е. всичко си се ползва безпроблемно и почти без ограничения. Значи, можело, но и следователно има проблем - при някои драстичен (батериите им се саморазреждат на stand-by за 8-10 часа), при други - не. Чакаме 5.0.2, белким оправят досадния battery leakage.

PS. По-късно през деня (след като батерията се изцеди напълно - до 1%) ще докладвам точните пълни данни за usage и stand-by.
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Pak_0 написа:Благодаря за отговора ти приятелю.Ще си взема 4С , мислех да изчакам за аифон 5 , обаче като дизайн мисля че ще го развалят.Така че грабете здраво аифона 4С ! :))
Ти да не хвърляш боб?! =)) =)) =))
Mr. Bean
Аватар
maintf

Мнение от maintf »

Някой да пробва който има S - силно се надявам да е вярно Unlock Your iPhone 4S Without Jailbreaking http://bit.ly/ubiiZS
First Generation iPhone 8GB with 2.1 FW
iPhone 6 128GB iOS 10
iPhone 7 256 GB Jet Black
iPhone 7 256 Plus GB Silver
MaxT

Мнение от MaxT »

Два пъти пробвах и нищо не стана, почти съм убеден че правя всичко както е описано.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

И аз така доколкото разбрах това е тестова версия все още очаква се да има актуализации.
Аватар
Pak_0

Мнение от Pak_0 »

ivoalex написа:
krilatt написа:
Да, ОК са, но това не е достатъчно с оглед какво са постигали собствениците на 4 и 3GS със старите версии на iOS 4.xx, както и с това, което постигат някои ползватели на 4S. Ето в тази огромна тема https://discussions.apple.com/thread/3391947 са докладвани случаи от собственици на новия модел със stand-by 80+ часа и usage 8+ часа, с настройки подобни на тези, които описваш при жена си. Т.е. всичко си се ползва безпроблемно и почти без ограничения. Значи, можело, но и следователно има проблем - при някои драстичен (батериите им се саморазреждат на stand-by за 8-10 часа), при други - не. Чакаме 5.0.2, белким оправят досадния battery leakage.

PS. По-късно през деня (след като батерията се изцеди напълно - до 1%) ще докладвам точните пълни данни за usage и stand-by.
Ми телефона нали е с 8 часа в 3-джи, точно за такова време се оплакват повечето хора че им падат батериите,Нормално е всеки които си закупи телефона да си изключва 3-джито, но все пак в първия ден аифон е продаден мисля че на 4 милиона души, 0,5% от тези хора да имат проблеми с батерията това са хиляди души ! според мене е преувеличено . . :) Да когато махнеш 3-джито махаш доста опции и интернет и всичко обаче когато ти трябва нещо си го пускаш и пак си го изключваш ! не може да е перфектния телефон . .
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

А как "махаш 3G-то", като няма такваз опция в менюто на 4S?

П.П. "Решението" дето да спираш целия нет НЕ устройва повечето хора (като мен например). Аз например през повечето време си стоя на EDGE защото на 3G много харчи батерия. Но си имам нет нон-стоп и си следи поща и всички.
B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

mitku написа:А как "махаш 3G-то", като няма такваз опция в менюто на 4S?

П.П. "Решението" дето да спираш целия нет НЕ устройва повечето хора (като мен например). Аз например през повечето време си стоя на EDGE защото на 3G много харчи батерия. Но си имам нет нон-стоп и си следи поща и всички.
B-)
Именно. Как ще спирам изобщо нета, след като имам синхронизация на поща, Google Talk (чрез IM+ Pro), Twitter, Facebook и т.е. Аз съм си купил компютър с телефонни функции, а не слушалка. А и на стария ми Андроид телефон не се е налагало да правя подобни гимнастики и въпреки това батерията му в EDGE/GPRS изкарваше по 3 денонощия без проблем. Както и да е.

Ето данните от разярда/използването на батерията след последното зареждане:

- battery level: 1%
- usage: 6 часа 1 мин.
- standby: 1 ден и 22 часа

Трябва да се има предвид, че във въпросния standby (от 46 часа) са включени общо 15 часа, в които апаратът е бил в airplane mode, с напълно изключен екран/ ровичкане в менюта или тем подобни. Имам и screenshot, но не мога да го приложа тук, тъй като трябва да давам линк, а не съм го качил никъде из нета.

Направих си експеримент след пълната разрядка снощи - заредих телефона на 100%, изключих го от зарядното, но го оставих на standby този път, а не минах в airplane режим. За точно 8 часа апаратът бе загубил едва 2% заряд на батерията, което е отлично постижение (о.5% на час) с оглед на недоброто 3G-покритие на Глобул, в което се намирам. Всъщност този standby отговаря 1:1 на спецификациите на производителя - 200 часа в 3G. Но както отбелязах по-горе, проблемът идва е при ползване на апарата със средно натоварване (IM+, Safari, Twitter, Facebook, Mail - писане, проверка, четене) - тогава зарядът пада с по 1% на 3-4 минути, което ми се вижда незадоволително. Може би за режим 3G това е dobro постижение, но мен не ме удовлетворява напълно, поради което ще се радвам, ако върнат опцията за изключване на 3G-режима на радиото на телефона.
ayl

Мнение от ayl »

По всяка вероятност никога няма да има опцията за изключване на 3G в менюто на 4S. Прочетох, че самия чип не поддържа тази опция хардуерно. Така било и при iPad 2. Аз нямам айпад и не мога да кажа дали това е истина, но звучи логично. Прочетох го в iClarified.
iPhone 4S ФО 5.0.1
Публикувай отговор