Playstation емулатор на iPhone

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Playstation емулатор на iPhone

Мнение от GVB »

Преди малко ровейки се из нета намерих това приложение, което доста хора чакаме.

Ето тук има филмче, за да видите как изглежда самото приложение.

Какво ни трябва, за да си качим емулатор за PSX?

1. Ето този файл psx4iphone_0_3_0.zip
2. Tрябва да си свалите и BIOS файла - scph1001.bin
3. Да имате на лице какъвто и да е Софт, за да качите файловете на iPhone-а си.

Какво правим, за да го инсталираме?

1. Старираме софт-с, с който ще правим качването на файловете, аз лично както добре знаете ползвам iPhoneBrowser.
2. Отивате в директоря /Applications/ и правите нова папка psx4all.app и качвате всичко, което има в psx4iphone_0_3_0.zip файла в тази директория. Като задължително трябва да му дадете права 755!!! Това го направих файл по файл през "Squid" много малка и полезна програмка, която свалих от Installer.
3. След това си качвате и файла scph1001.bin в същата директория
4. Рестартирате телефона и вече имате иконката на екрана. (не забравяйте правата да са 755, защото ще видите само бял екран ако стартирате софта без тези права)

Къде се слагат игрите?

Ето тук /var/root/Media/ROMs/PSX/

Какви формати файлове поддържа този емулатор?

Код за потвърждение: Избери целия код

.ISO
.BIN ("RAW" rip from tools such as CDRDAO and CloneCD)
.IMG (such as from CloneCD)
.Z   (from PocketISO compressed BIN files)
.ZNX (from PocketISO compressed BIN files)
В момента не поддържа, но скоро:
.BZ
От къде да си сваля рипнати PSX игри?

Аз лично написах в google "download ripped psx games" и отворих първия линк предполагам има и дури начини, но аз така се здобих с няколко игри, за да тествам.

Как да конвертирам и направя ISO...BIN и т.н. файловете по-малки? (как да ги Rip-на)

До колкото прочетох в интернет това става чрез PocketISO

Какво включва новата версия на този софт?

Код за потвърждение: Избери целия код

Changelog:
v0.1.0 - 
- Public release
v0.0.9 -
- Added save state support!
- Fixed graphic bugs introduced in v0.0.8.
- Fixed a dynarec bug related to the graphics bug.
- Fixed memory card in-game saving.
- Fixed delete rom bug. Should delete .table files as well now.
- Default settings have autosave enabled, interlace disabled, frameskip disabled. Adjust as needed.
- Changed icon to kmacleod's icon. Thanks! :)
v0.0.8 -
- Changed the PSX CYCLE to 4.0 for a balance of performance and compatibility.
- Improved the dynarec code (better optimising for the MIPS zero register). Better performance.
- Changed default settings to mute sound and turn interlacing off.
- Included new icons and controller design by those at ipodtouchfans.com. Thanks everyone!
- Fixed memory card in-game saves. Better testing needed to confirm though.
v0.0.7 -
- Fixed a lot of compatibility issues due to an ISO caching bug. Games such as FF7 now work!
- Changed the default PSX CYCLE increment back to 2.5 for compatibility reasons (FF Tactics now works).
- Improved performance slightly.
- Added new icon donated by a friendly beta tester. (Author: Please contact ZodTTD if you would like to be in the readme credits).
v0.0.6 - 
- A quick but important bug fix that should improve compatibility even further.
v0.0.5 - 
- Added support for BIOS for compatibility. BIOS support on by default.
- Added support for ZNX compression.
- Fixed various dynarec bugs to improve compatibility.
- Switched to portrait mode for reasons of performance increase.
- Added fixed icon by rokrboy and toomuchcaffiene
v0.0.1 - Initial version
п.с. Тествах с една малка и доста тъпа игра, но с по голяма не съм, защото лягам да поспя докато тия 400МB се качат на телефона. Но като цяло софта сестартира и не би трябвало да има проблем.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
foolmastah

Re: Playstation емулатор на iPhone

Мнение от foolmastah »

Игри от кой PS по-точно поддържа този емулатор? Някъде четох, че е за PSP, PS1 и забележете PS2, което ми се струва малко невероятно.
Изображение
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Аз лично пробвах с PS1 и играта, която пробвах тръгна Може след като се прибера от работа да конвертирам едно PSP да видя какво ще стане :).
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Емулатора е за Playstation 1 игри само, за справка и необходимия BIOS файл от такава конзола. Не очаквайте да качите игра за Playstation 2 и да може да я играете на телефона си, най-малкото защото емулацията за PS2 изисква по-големи системни ресурси. А и засега този емулатор е направен само за PSX (Playstation 1)... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Мерси, Boody спести ми малко совободно време, което щях да отделя за този тест.
Аватар
foolmastah

Мнение от foolmastah »

GVB, съжалявам за неверната информация, която дадох. :oops:

Все пак се поразрових в официалния сайт на програмата и открих списък с тестваните досега игри - Това също може да спести малко време от пробването на не особено добре вървящи игри. Аз например видях, че Tekken 3 не си заслужава чак следкато я инсталирах. :(

Edit: установих следното: при някои хора едни игри тръгват, а при други същите игри не тръгват. Не гледайте списъка с тестваните досега игри. Понякога е верен, но понякога не. Пробвайте и вижте за себе си всяка игра, която ви хареса. Да, знам - голяма мъка е да се качват големи файлове на iPhone-а...
Последно промяна от foolmastah на 24 Дек 2007, 20:52, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Не няма проблем. То за това е форума, за да коментираме темите и да стигнем някак си до истината :).
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Все пак имайте предвид, че емулатора е в ранен бета статии на разработка, при което е нормално да има проблеми и да не вървят добре всички игри, но дебните проблеми ще бъдат постепенно изчистени, както стана и с другите емулатори за iPhone...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
foolmastah

Мнение от foolmastah »

Не знам как стоят нещата при вас, но аз успях да подкарам всяка една игра. За сметка на това нито една не върви достатъчно бързо за да се играе... :cry:

Edit: всъюност успях до някъде да накарам Worms World Party да заработи на приемливи fps, но с много баране по настройките на емулатора. Аз лично ще чакам нова версия преди да започна да го ползвам. Освен това все още не може да се играе в landscape mode, което допълнително разваля удоволствието.
Изображение
Аватар
ashgan

Мнение от ashgan »

Хора, защо като се опитам да си кача тоя bin файл през total commander на телефона ми дава грешка и игрите не ми тръгват (не знам дали двете неща са свързани)?
You see beauty I see pain
You see sky and I see acid rain
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

ashgan написа:Хора, защо като се опитам да си кача тоя bin файл през total commander на телефона ми дава грешка и игрите не ми тръгват (не знам дали двете неща са свързани)?
Ти как копираш файла от Explorer или от Total Commandera, защото ако хващаш файла от Exp и после го пускаш в Commandera няма да стане. Трябва да от левият прозорец на Commandera да влезнеш в дир с bin файла и от там да го метнеш в iPhone-a.
Аватар
ashgan

Мнение от ashgan »

Изобщо не отварям explorer-а, само с commander-а се опитвам да го прехвърля. Игрите ги качвам, другите файлове също. Обаче тоя като се опитам да го метна и ми дава няква грешка, която не изписва каква е, и yes и no. Като избера No ми го показва в телефона с размер 0, а като му дам yes е около 400кБ, а иначе файлът е 512кБ. Грешката ми я дава при 87 % от качването.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

За съжеление при мене не е имало подобни проблеми...и ми е малко странно. Пробвай с winSCP или iphonebrowser.
Аватар
ashgan

Мнение от ashgan »

И с iPhoneBrowser се получава същия ефект - качва ми файла (без да изписва грешка този път) обаче е по-малък от този на компютъра. :cry:
С тая програма не си виждам файловете на компютъра, така че drag and drop от explorer-а, нали (с iPhoneBrowser за първи път работя, така че ако нещо бъркам кажете)?
turganay

Мнение от turganay »

С winSCP по какъв начин се качва емулатора, пробвах описания начин но нищо, само не знам защо в прозореца където трябва да напиша 0755 имам друго, слагам отметка за да напиша на негово място 0755 и в момента, в който дам копи пак ми се враща стария надпис rw-r-r-(+x) направих всичко рестартирах го и никакава икона не ми се появи?
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

turganay написа:с winSCP по какъв начин се качва емулатора,пробвах описания начин но нищо,само не знам защо в прозореца кадето трябва да напиша 0755 имам друго ,слагам отметка за да напиша на негово място 0755 и в момента който дам копи пак ми се враща стария натпис rw-r-r-(+x) направих всичко рестартирах го и никакава икона не ми се появи

Пробвай с това....
ashgan написа:И с iPhoneBrowser се получава същия ефект - качва ми файла (без да изписва грешка този път) обаче е по-малък от този на компютъра. :cry:
С тая програма не си виждам файловете на компютъра, така че drag and drop от explorer-а, нали(с iPhoneBrowser за първи път работя, така че ако нещо бъркам кажете)?
Да така се прави...но нямам на идея защо при теб има проблем...пробвай с по малък файл.
turganay

Мнение от turganay »

Здравейте, може ли да ми кажете като си кача емулатора и този bin файл, излиза ми икона на IPhona, влизам в нея и нищо празна страница и отдолу ми пише: No ROMs Found, No PSX ROMs were found. Please upload ROMs to
/var/root/Media/ROMs/PSX.

Виждам че ми иска да кача играта в тази директория, но при мен не саществува, имам само /var/root/Media и до там
/ROMs/PSX ги нямам, според вас къде греша, благодаря Ви предварително.
Аватар
ashgan

Мнение от ashgan »

Трябва сам да си я създадеш тази директория.
turganay

Мнение от turganay »

Създадох си я тази директория, след това избрах си играта Worms World Party, качих ги двата файла единия е PBP а другия е BIN, качвам ги през WIN SCP давам им копи след това 0755, и ок, влизам си в емулатора този път ми излизат настройки, пускам играта и нищо, само джойстика отдолу и това е, къде греша според вас?
Аватар
Elle

Мнение от Elle »

Предавам се! От няколко дена се мъча да подкарам игри с този емулатор и не знам къде бъркам... Показва любимото 'No PSX ROMs were found...' Сложих две игри (bin/cue) в /var/mobile/Media/ROMs/PSX, понеже съм с 1.1.3, пробвах и /var/root/Media/ROMs/PSX и нищо...Използвам iphoneBrowser и Squid, задала съм права 775 и съм направила всичко по реда си. Пробвах и да добавя няколко линка в Installer за директен download на игри, обаче не се появява нова категория и не се сещам какво друго да направя, моля помогнете ако можете...
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Elle написа:Предавам се! ...Използвам iphoneBrowser и Squid, задала съм права 775 ...
Офф: O-) едва ли е от тва ама..Правата 775 ли си задала или 755 ? :-X
Аватар
Elle

Мнение от Elle »

Да, извинявам се...755 съм задала, не е от това...
Аватар
Sharki_WeeD

Мнение от Sharki_WeeD »

Имам много гаден проблем! Значи когато стартирам игра с емулатора ми изписва: BIOS NOT FOUND: scph1001.bin LOAD FAILED. А файла scph1001.bin съм го качил задал съм права 755 на всички файлове в папка psx4all.app. Качил съм игрите и на тех съм задал права 755 и не искат да тръгнат игрите? Идей за проблема?

А може и да е от файла scph1001.bin защото го свалих от друг сайт, тъй като дадения в темата не съществува. Ако смятате че е от файла плс даите линк за да го сваля от друго място.
striptiziorass

Мнение от striptiziorass »

И аз имам абсолютно същия проблем. Всичко съм направил както си пише, обаче не става това съобщение нон-стоп ми вдига кръвното-> "BIOS NOT FOUND: scph1001.bin LOAD FAILED" може би наистина е от фаила или от какво не знам. Ако някои има идея да пише плс.
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Google -> scph1001.bin :))
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Публикувай отговор