Ако ви е омръзнало да гледате стандартния интерфейс на iPhone или iPod touch вече може да го разнообразите, променяйки разнообразни графични елементи и иконите за стартиране на приложения.
Вижте тази снимка долу и ми кажете - има ли начин да оправя dock-а така, че да пасва точно да долния ръб на екрана и да няма такова разстояние под него, за да пасват отраженията?
Не съм сигурен, че разбрах как промяната на големината на иконите ще премести dock-а по-надолу...
Моята идея беше така, както оригиналния "правоъгълен" док пасва точно на долния екран, по същия начин и този в стил Leopard да залепне там и да не изглежда, че виси във въздуха.
Ами човек значи това, че дока ти е по-нагоре означава, че PNG файла е по голям по височина и самото изображение е изместено спрямо долната крайна точка на цялата картинка.
Ето пример за това как трябва да бъде:
A ето така може би е твоята картинка:
Сега дано ме разбираш
iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
А къде мога да намеря инструкции за редактиране на темите и съответните размери на необходимите изображения? И също - мога ли да сменя само изображението на дока в последствие с Customize?
Дока можеш да си го смениш и със SMB като предварително си направиш собствена тема или мяташ *.png файла с док изображението в съответната папка където се намират Mini Dock и Dock на iPhone-a, като за целта може да ползваш iPhoneBrowser
iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Да, ама не. http://code.google.com/p/customize/wiki/ImageInfo каза, че размерът на док-изображението трябва да е 320х91. Е -това от моята тема е с точно същите размери. Значи причината да виси във въздуха не е тази.
Размера на .png файла ти е 320x91, но самото изображение е по-малко. Виж примера даден от Tomi_m, размера на двата .jpg файла е 362х105, но самото изображение е изместено спрямо долния край на картинката. Това което трябва да направиш е да отвориш файла с дока си в графичен редактор и да преместиш изображението да пасне с долния край на файла.