Iphone 4s от Америка

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
simona_nedeva

Iphone 4s от Америка

Мнение от simona_nedeva »

Здравейте,
влюбила съм се в Iphone 4s и в всичките му екстри, Сири и т.н....Но телефона тук, в БГ струва от 1300 до 2000 лева, което за мен е неприемливо, не знам за вас ?:-/ За това влезнах в официалният сайт на Apple и намерих там телефона, отключен и 100 процента оригинален за 600 долара... Цената е приемлива! Едно нещо само ме притеснява. Дали ако си поръчам телефона от Америка ще може да върви тук, в БГ и ще хваща интернет..Ще се погоди ли на нашите мрежи?
Ако някой знае, поръчвал си е или нещо такова, моля да ми ПОМОГНЕ?
Planins

Re: Iphone 4s от Америка ? ? ?

Мнение от Planins »

Ами аз преди бях точно като теб - исках много iPod Touch 4G 64GB, тука струваше 800, там излизаше 500 лв. И понеже чичо ми живее в Атланта (САЩ) веднаха поисках да ме уреди. Оказа се обаче, че
1. (може да съм в грешка, ноо...) не можеш да го поръчаш за България от сайта на Apple - ако влезеш на International България не фигурира там - така беше до много скоро, мисля че нищо не се е променило. Дотук обаче мене си ме устройваше, защото имах човек там... обаче..
2. начислява се мито, и то не на цената на продукта в Амреика, а на българската, така че не знам каква е в проценти, обаче няма да ти излезе по-евтино

А иначе няма никакви проблеми с мрежите, щом е ФО (не съм ползвал досега ФО, така че и някой друг да каже, но съм почти сигурен, че няма да имаш проблеми). В крайна сметка, чичо ми прати iPod-a по приятел пътуващ към България..
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Ако сега си поръчаш няма да работи на никакви мрежи в България. Отключени телефони в Америка ще се предлагат от ноември месец на цена 649$ за 16ГБ версия. Колегата отгоре каза, че ако поръчаш нещо от щатите тук ще трябва да пла
аш мито. :)

Ето и снимка от сайта на Apple в САЩ

Изображение
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Само за размисъл ако все пак успееш да поръчаш от Щатите. Цената там е $650, добавят се да речем около 7% за щатски данък в повечето щати (нещо подобно на нашето ДДС), което са още около $50 и се добавят още $50-ина за доставка до тук и цената става към $750, което са около 1065лв. После мито няма да има доколкото знам (но не съм сигурен), но ДДС-то е задължително и съответно цената става около 1280лв. Към тази цена се добавя и още някой лефф за разни таксички в митниците и цената почти се закръгля на 1300лв., а се добавят и около половин ден нерви и разправии по митниците (разбира се и някоя и друга седмица или месец за цялата процедура с доставката). Още ли мислиш, че е добра идея да се поръча от Щатите (или че цената от 1300лв. е "много висока")? B-)
Между другото - ако се поръча от Англия, цената излиза около 1130лв. с доставката до България (а от ЕС няма никакви допълнителни данъци, такси и т.н.). Това е положението. Не гледай САМО цената в сайта в Щатите. Ако искаш 4С, ще трябва да се бръкнеш. А ако нямаш пари и искаш да минеш далеч по-тънко или ще "гризнеш дървото" или просто се откажи. :)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
simona_nedeva

Не аз имам роднина в САЩ и ще ми го прати без мита и такива глупости, не ми е толкова за парите, това си е мой проблем, единственото нещо, за което се притеснявам е дали ще върви с нашите мрежи, но щом казвате, ще ви се доверя...Пък и аз ще си го поръчам към Коледа, за това ще се надявам да падне цената...пък ако не ... ще купувам какво да правя.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Относно работоспособността: ако вземеш ФО (фабрично отключен), т.е. този, който е с цена $650 в сайта - ще работи и в България. B-)
Ако вземеш обаче някой по-евтин ФЗ (фабрично заключен) има 2 варианта: ако е към АТ&Т - няма да работи сега с българска карта, но да кажем след 6-7-8- месеца може и да проработи (а може и да не проработи ;) ); а ако вземеш заключен към Веризон - няма никакъв шанс да проработи тук. :-w
Последно промяна от mitku на 23 Окт 2011, 19:39, променено общо 1 път.

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

аз (т.е. НИЕ :) ) поръчваме предимно от америка но митото излиза доста почти 25% е от цената на продукта?? ти как го поръчваш телефона, (не говоря ако мислиш някой познат да ти го носи :) ) мерси :)
anonim4o

Мнение от anonim4o »

Няма значение дали роднина ще ти го праща от щатите на митници ще го спрат за ДДС и мито -ДДС винаги се плаща а мито се плаща за получаване на стоки които са над 150 евро. Мой роднина ми прати преди айпод и не беше упоменал цената точно за да избегнем митото и ДДС (но като не се упомене цената нямаш застраховка на пратката между другото) но на митница всички пратки се отварят и митничарката (50 годишна леля) като го видя и веднага включи какво е и дори цената му знаеше(да се ненадяваш на лелята) и имах големи разправии - наложи се да плащам ДДС и мито на цената за доставка тя няма как да не се упомене на колета фирмата доставчик я печата като това беше абсурдно просто но ме разтакаваха по кабинети разпити на няколко места кой е този от къде го познавате и т.нат. Най лесно става ако направо роднината ти идва насам и да ти го донесе тогава минава за негова вещ и готово. Иначе за себе си си казах че ако си поръчвам пак нещо ще е от Англия - никакви такси и глупости и ти идва направо в къщи или най-близкия пощенски клон.
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

anonim4o написа:Няма значение дали роднина ще ти го праща от щатите на митници ще го спрат за ДДС и мито -ДДС винаги се плаща а мито се плаща за получаване на стоки които са над 150 евро. Мой роднина ми прати преди айпод и не беше упоменал цената точно за да избегнем митото и ДДС (но като не се упомене цената нямаш застраховка на пратката между другото) но на митница всички пратки се отварят и митничарката (50 годишна леля) като го видя и веднага включи какво е и дори цената му знаеше(да се ненадяваш на лелята) и имах големи разправии - наложи се да плащам ДДС и мито на цената за доставка тя няма как да не се упомене на колета фирмата доставчик я печата като това беше абсурдно просто но ме разтакаваха по кабинети разпити на няколко места кой е този от къде го познавате и т.нат. Най лесно става ако направо роднината ти идва насам и да ти го донесе тогава минава за негова вещ и готово. Иначе за себе си си казах че ако си поръчвам пак нещо ще е от Англия - никакви такси и глупости и ти идва направо в къщи или най-близкия пощенски клон.
мерси мн за бързия отговор :) ... ясно каква била работата.. щото ми направи впечатление когато пазарувам от ebay и други английски сайтове че не ми искат мито и някакви допълнителни такси, пък от америка искат и то доста :)) , но вече ще знам :) мерси много отново :)
anonim4o

Мнение от anonim4o »

Защото сме в европейкия съюз е така. Може без проблем да се поръчват стоки от всички държави на EU само да има кой да ти направи доставката
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

:)) еми незнам... специално от апъл като поръчвах ме караха да плащам мито и някакво допълнително ддс... но като поръчвам от други сайтове (ПАК ОТ АМЕРИКА) с - "Worldwide free shipping" - не ми искат никакви пари за доставка и тем подобни - просто си плащам стоката като дойде + застраховката (тя е от около 5-12лева, което е нищо в сравнение с таксите от апъл) :)
anonim4o

Мнение от anonim4o »

Кога последно си поръчвал аз също тази година имам 3 поръчки от USA и винаги бях на митница да си ги получа и да си платя ДДС. Също така от USA ли са пратени да не е някой американски сайт но като поръчаш доставката да пристига от страна в EU. имах такъв случай приятно ме изненада поръчах от сайт в USA а пратката пристигна от Швеция
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

anonim4o написа:Кога последно си поръчвал аз също тази година имам 3 поръчки от USA и винаги бях на митница да си ги получа и да си платя ДДС. Също така от USA ли са пратени да не е някой американски сайт но като поръчаш доставката да пристига от страна в EU. имах такъв случай приятно ме изненада поръчах от сайт в USA а пратката пристигна от Швеция
последно миналата година си поръчвах от епъл нов кейс за лаптопа - като ми искаха мито защото дойде директно от там, но иначе преди месец си поръчах едни джаджи от едни американски сайтове и ми пристигнаха на адрес като си платих само цената + 7лв и нещо за застраховка... попринцип до колкото знам тези сайтове с worldwidefreeshipping продуктите им минават през англия преди да дойдат до българия :)
aeonveil

Мнение от aeonveil »

Ако ще се взема ФЗ 4S към който и оператор да е, трябва да работи с всички мрежи ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ! Веризон, АТ&Т няма значение. iPhone 4S поддържа GSM !И! CDMA мрежи ;)
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Re: Iphone 4s от Америка

Мнение от mitku »

... но ако си стоиш с американската карта. Кой мислиш, че ще го вземе за да го ползва тук с американска карта? Т.е. както съм писал по-горе - "гризваш дървото" ако вземеш заключен телефон (особено пък ако е Веризон). =))

Аватар
Laa
Обратна връзка:

Мнение от Laa »

Ок, аз си зададох въпроса в друга тема, но да попитам и тук:

На мен има възможност да ми донесат 4с от щатите декември месец, ФО.

Някой може само да ме светне какви са тези мини сим карти, които използват той и четворката и мога ли да си взема такава от виваком? Твърдят ми тук обкръжението (работното), че само мтел имали такива карти. Сестра ми обаче има 4ката на мтел и знам, че и тя си режеше картата, разбирайте самичка, вкъщи с кухненската ножица :))

И аз съм със същите притеснения, дали ще ми работят всички услуги. Също ми е интересно Сири дали изобщо ще може да се ползва. Аз имам приличен американски акцент и така и така само на английски говоря по цял ден, не ми пречи и на телефона да му говоря на английски :)

Съжалявам за глупавите въпроси, извинението ми е, че съм женско :Р
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

simona_nedeva написа:Здравейте,
влюбила съм се в Iphone 4s и в всичките му екстри, Сири и т.н....Но телефона тук, в БГ струва от 1300 до 2000 лева, което за мен е неприемливо, не знам за вас ?:-/ За това влезнах в официалният сайт на Apple и намерих там телефона, отключен и 100 процента оригинален за 600 долара... Цената е приемлива! Едно нещо само ме притеснява. Дали ако си поръчам телефона от Америка ще може да върви тук, в БГ и ще хваща интернет..Ще се погоди ли на нашите мрежи?
Ако някой знае, поръчвал си е или нещо такова, моля да ми ПОМОГНЕ?
Най-добре е ако някои идва към тука да ти го донесе за да те отърве от мита такси занимавки и т.н.
4S ФО ще ти излезе около 700$ официално купен от AppleSTORE със американското "ддс"
Този телефон работи в целия свят, подържа всички налични мобилни мрежи
Laa написа:Ок, аз си зададох въпроса в друга тема, но да попитам и тук:

На мен има възможност да ми донесат 4с от щатите декември месец, ФО.

Някой може само да ме светне какви са тези мини сим карти, които използват той и четворката и мога ли да си взема такава от виваком? Твърдят ми тук обкръжението (работното), че само мтел имали такива карти. Сестра ми обаче има 4ката на мтел и знам, че и тя си режеше картата, разбирайте самичка, вкъщи с кухненската ножица :))

И аз съм със същите притеснения, дали ще ми работят всички услуги. Също ми е интересно Сири дали изобщо ще може да се ползва. Аз имам приличен американски акцент и така и така само на английски говоря по цял ден, не ми пречи и на телефона да му говоря на английски :)

Съжалявам за глупавите въпроси, извинението ми е, че съм женско :Р
- режеш картата и няма проблем.! споко
- всичко ще му работи ако е ФО
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
simona_nedeva

Ей, хора много ви благодъря.... Мито в никакъв случай няма да плащам ! Ще го метне някой приятел, те всички си идват по Коледа, малко ме притеснява цената, тоест ДДС-та и такива простотии да не би да стане.....
Ако го поръчам в някакъв абонаментен план той ще изтече чак след 2 години, тоест . . . не ме устройва...
minko_k2

Мнение от minko_k2 »

Вярно ли е, че iPhone 4s има Bluetooth 4.0
Cazinal

Мнение от Cazinal »

minko_k2 написа:Вярно ли е, че iPhone 4s има Bluetooth 4.0
Вярно ли е, че в сайта на Apple (apple.com) го пише?
iPhone 4 32 GB, iOS 5.1.1 , ФЗ - M-Teл, not jailbroken.
Sag niemals nie!
minko_k2

Мнение от minko_k2 »

Аз там не мога да разбера какво и къде го пише
wladkyyy

Мнение от wladkyyy »

И аз имах мераци за поръчка от Америка обаче имаш 20% ддс и 6% такси което е доста защото ти го смятат на цената от Америка !А и да го осводиш от митницата е доста нерви и чакане!
Ipad [2]16gb IOS 5.0.1 BLACK Jailbreak with GreenPois0n Absinthe
Аватар
kinobla

Мнение от kinobla »

За микро симовете от вивател, като отидеш в магазин (примерно в някой мол) и им кажеш че искаш микро сим ти го дават безплатно, ако за първи път го сменят. Ако и друг път са ти давали такава карта и я нямаш(примерно е открадната) ще трябва да платиш 14 лв. Аз ходих преди месец-два и разузнавах. А и също да спомена мтел са лъжливи к**елета.
iPod Touch 1G 16GB - iOS 3.1.3 JB
iPad 2 16GB Wifi - iOS 5.0
iPhone 4s 16GB - iOS 5.0.1
Публикувай отговор