iOS 6
Re: iOS 5
Направих всичко, което си написал + още 5-6 неща, които не си включително ресет, триене и добавяне на мейл акаунти и кви ли не глупости. Просто батерията си изчезва дори и да не се пипа телефона. Чакам си следващия ъпдейт и тва е, половината нет е пропищял
Аз push и location services и на 4ката си ползвах, ама го нямаше това нещо да не мога да изкарам половин ден баси.

MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
- panteleimonov
iNewbie забелязваш ли колко ти е юсиджа след като ти са изключени всички бекграунд програми... ако върти би трябвало да има нещо което да точи..сигурно си го гледал ама все пак..Примерно сега на 66% и имам малко над два аса юсидж батерията ми кара втори ден и сам си направил всички настройкити за намаляване на използването на батерията.
При мен нещата се оправиха като изключих Location Services -> System Services -> Setting Time Zone
Докато функцията е включена (ON)стрелката индикираща локалозацията е непрекъснато виолетова (т.е. активна) и батерията не издържа и 10 часа. Като го изключих започна да го докарва до 36+ часа.
Не че го имам това за нормално, но и на мен ми омръзна при всяка нова версия да ровя по 2-3 дни в настойките, да гледам кое приложение или функция какво прави (при положение, че нищо ново не е качвано и не са променяни настройки) за да може въобще да си ползвам телефона поне един ден без зареждане ....
Според мен не съм си купил "слушалка" и факта, че тези функции са предвидени не би трябвало да ги изключвам едно по едно за да мога единствено да ползвам телефона 8 часа (не да говоря 8 часа нон-стоп а да мога да набирам и да ме набират)
Докато функцията е включена (ON)стрелката индикираща локалозацията е непрекъснато виолетова (т.е. активна) и батерията не издържа и 10 часа. Като го изключих започна да го докарва до 36+ часа.
Не че го имам това за нормално, но и на мен ми омръзна при всяка нова версия да ровя по 2-3 дни в настойките, да гледам кое приложение или функция какво прави (при положение, че нищо ново не е качвано и не са променяни настройки) за да може въобще да си ползвам телефона поне един ден без зареждане ....
Според мен не съм си купил "слушалка" и факта, че тези функции са предвидени не би трябвало да ги изключвам едно по едно за да мога единствено да ползвам телефона 8 часа (не да говоря 8 часа нон-стоп а да мога да набирам и да ме набират)
iPhone 8 256GB ФО iOS 16.3 без JB с NanoSIM на А1
MacBook Air | Intel Core i7 2.2 | 8GB DDR3 | SSD 520 | Mac OS X 12.4.1.
MacBook Air | Intel Core i7 2.2 | 8GB DDR3 | SSD 520 | Mac OS X 12.4.1.
Даунгрейд ios 5 към 4.3.x
1. Ако имаш сигнатури:
-- ДФУ рестор с 4.3.3 оригинален
-- дава грешка (1) (error 1)
-- Пускаш РедСноу, от extras избираш 4.3.3 файла (оригинален)
-- вкарваш телефона в ДФУ
-- цъкаш на Kick Out of recovery и си готов
Victor, сложете го това някъде при инструкциите за даунгрей ако искате, доста хора питат за този проблем
1. Ако имаш сигнатури:
Victor, сложете го това някъде при инструкциите за даунгрей ако искате, доста хора питат за този проблем
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Mного добро ръководство колега...видях и опитах.Проблема е,че модема си остава 04.11.08,и става безсмислено да оставам на 4.3.5:)hitman написа:Даунгрейд ios 5 към 4.3.x
1. Ако имаш сигнатури:
- panteleimonov
сега съм със ос 5 тетърд и според мен заедно с 4.3.3 почти няма разлика.Вярно ос-а има мн функции които имат нужда от нет но,както каза един колега по-назад този телефона е направен не само да се следи кога ще ти падне батерията,а напълно да се изкефиш на функциите му,вситова в рамките на нормалното разбира се (поне максимум 2 дена)
.Засега никой не е излязъл със становище дали е от ос-а дали от джейл-а дали е от телефона..В крайна сметка според мен значение има джейл-а (да не забравяме,че в бекраунд се зареждат библиотеки от самия хак,както и тези които бачкат с гевей пак се захранва този чип с някаква енергия.За това имам желание да си кача само къстъм на ос-а без ъпдейт на ББ за да видя какво е без джейл 

При проблеми с батерията на iPhone на iOS5:
1. Първото, което направих беше ресет на телефона: Settings -> General -> Reset All Settings
2. После спрях блутута General -> Bluetooth -> Off
3. Спрях системните локейшън сървисес Settings -> Location Services -> System Services -> Setting Time Zone -> Off
4. Спрях Push-а на мейл акаунтите си Settings -> Mail -> Fetch New Data -> Push -> Off
5. Спрях 3G-то. Това го направих заради скапаната услуга на mTel. Пускам го само когато браузя иначе имам проблеми с качеството на връзката и какво ли още не.
6. Спрях Ping от Settings > General > Restrictions > Enable Restrictions > Ping > OFF
Оставил съм си в нотификейшън центъра Phone, Messages, Reminders, Calendar (sync-нат през iCloud с мака), Weather Widget, Mail (3 акаунта), Facebook, Foursquare. След ресета трябваше да спра някои неща примерно автоматично да ми редактира написаните думи и да ми проверява спелинга, но мисля, че това са дреболии, които всеки може да си оправи за пет минутки.
Дано съм бил от помощ на някой
1. Първото, което направих беше ресет на телефона: Settings -> General -> Reset All Settings
2. После спрях блутута General -> Bluetooth -> Off
3. Спрях системните локейшън сървисес Settings -> Location Services -> System Services -> Setting Time Zone -> Off
4. Спрях Push-а на мейл акаунтите си Settings -> Mail -> Fetch New Data -> Push -> Off
5. Спрях 3G-то. Това го направих заради скапаната услуга на mTel. Пускам го само когато браузя иначе имам проблеми с качеството на връзката и какво ли още не.
6. Спрях Ping от Settings > General > Restrictions > Enable Restrictions > Ping > OFF
Оставил съм си в нотификейшън центъра Phone, Messages, Reminders, Calendar (sync-нат през iCloud с мака), Weather Widget, Mail (3 акаунта), Facebook, Foursquare. След ресета трябваше да спра някои неща примерно автоматично да ми редактира написаните думи и да ми проверява спелинга, но мисля, че това са дреболии, които всеки може да си оправи за пет минутки.
Дано съм бил от помощ на някой

Последно промяна от iNewbie на 20 Окт 2011, 20:41, променено общо 1 път.
MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
@zdravko70 ти виж сега като портнат Siri и всички се юрнат да питат телефона си "да си взема ли днес палтото" и като се почне един хубав 3G трафик кво ще правим с батериите
Май ще се закупува ей такова нещо

Май ще се закупува ей такова нещо

MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
Ако ще питаме Siri за времето,значи още сме си в къщи, чудим се какво да облечем и сме на WIFI ....(Поршето е в гаража)iNewbie написа:@zdravko70 ти виж сега като портнат Siri и всички се юрнат да питат телефона си "да си взема ли днес палтото" и като се почне един хубав 3G трафик кво ще правим с батериите![]()
Май ще се закупува ей такова нещо![]()
![]()
Споко, все още няма 3г трафик.
Докато отидем на работа, телефочето е със скрийн протектор в кожения кейс във вътрешния джоб на якоето ( 3г,data,локализейшън и ноутификейшън на офф!)
На работа няма защо да го ползваме (имаме служебен тел. и интернет) и си стои кротко и мирно на бюрото.(без вибрация)
След работа един-два разговора, отново във вътрешния джоб и обратно в къщи. ( brightness на 50% )
В къщи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пускаме WIFI, и преди сложим телефона на зарядното се кефим че е на 87% батерията...
Иначе имаме айфон 4 със 1500 функции (най-малко) и в събота в кафенето можем да го сложим на масата да се вижда...

-
Доколкото знам siri e за iphone4s, да и аз така чух, че е възможно да го пригодят за iphone4 знаели човек. Само,че има една малка подробност siri е предназначена главно за usa, а за Европа ще има ограничени функции, а за България незнам. Другото, което намерих в нета е доколкото се сещам, че ако хакерите се доберат до кода на приложението това ще даде повод за отключване на телефона. Това мисля, че е в основата на всичко бавят джейла заради iphone4s да пуснат за 4 а като направят за s и за него.
Харесвам Iphone, но тази нова екстра siri, която по никакъв начин не ни е полезна в България ни бави джейла.
Харесвам Iphone, но тази нова екстра siri, която по никакъв начин не ни е полезна в България ни бави джейла.
Как се трият "documents & data" на приложенията?
Settings->General->UsageSovar написа:Как се трият "documents & data" на приложенията?
На приложения, на които може да се изтрият документи и данни, без да се налага да изтриеш самото приложение, като ги избереш, трябва да има горе бутонче Edit. За тест пробвай с Music или Video app примерно.
След като качих 5 като званя на някой ми излиза "Call Forwarding Active". Как да го махна?
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Settings-->Phone-->Call Forwarding-->OFF
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Здравейте, нормално ли е след като си активирам локейшъна мрежата към която се регистрира телефона да прекъсва постоянно? През 1 минута ме кънектва и после пак дискънект и така постоянно + това ютуб не ми работи........ Къстъмът ми е хактивирания...
iPhone 3GS 32Gb Black, Custom firmware 5, BB 06:15:00, Bootloader 6.4, Windows 7 Ultimate
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Добре правите ли вички неща, които описахме да се правят за хора с 06.15.00 ББ? При настройването на телефона изключвае ли Location Services? Правите ли ре-джейлбрейк с Redsn0w 0.9.9b6?
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Да изключих го когато настройвах телефона, но включих опцията find my iPhone, освен ако това приложение включва локейшъна...... не знам.......nasoblg95 написа:Добре правите ли вички неща, които описахме да се правят за хора с 06.15.00 ББ? При настройването на телефона изключвае ли Location Services? Правите ли ре-джейлбрейк с Redsn0w 0.9.9b6?
П.П. Случайно да знаеш как се казваше приложението от сидия, чрез което снимките на контактите се виждат в адресната книга?
iPhone 3GS 32Gb Black, Custom firmware 5, BB 06:15:00, Bootloader 6.4, Windows 7 Ultimate
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Не знам как се казва, а направи ли ре-джейлбрейк с redsn0w 0.9.9b6?
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Точно ти Find My Iphone прави номера не го включвай в началото
i7 2600k 4,8Ghz custom water cooling Asrock z68 extreme4 gen3 Sapphire HD7970oc - SSD Corsair Force GT , RAM- 4x4 corsair vengeance C8 LAN- Killer 2100 BigFoot pro PSU- Corsair HX850W CASE- CM Storm Trooper
-
имам въпрос кой версии все още се подписват официално 

Можеш да провериш тук: http://theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=SHSH
- panteleimonov
На някой след ъпдейт до ос 5 да му работи персонал хотспот фз или фо.. И ако има някой на ментел фз и да му работи хотспот-а нека да пише как го е пуснал,че както се подразбира имам този проблем,даже незнам вграден ли е в новата ос..Малко хелп. 

- snooperchi
Вграден е, да. Пуска се от Settings>General>Network и най-отдолу
И аз се чудих къде го и там го намерих. Тръгва без проблем, просто ON цъкваш, слагаш собствена парола и воала. Дано помогна.

- panteleimonov
snooper знам аз как се пуска хотспот-а просто идеята е че при мен го няма на мтел съм
въвеждам си аз настройките които бяха преди но на 4.3.3 се въвеждаха още един път в тетърд сега туй меню тетърд го няма и проблема е че не ми излиза и хот спот-а