iOS 6

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
WeeD

Re: iOS 5

Мнение от WeeD »

Не разбирам как няма да сте доволни... Аз съм предоволен от 5цата... Единственото, което нямам даже право да нарека недостатък, е факта, че няма ънтетърд джейл, но вярвам, че скоро ще се появи, щом подкараха сири... иОС 5 си е много стабилна операционна система, с максимално улеснение на всички съвременни нужди на човек, използващ такъв смартфон, а и 5цата прави още по-пълноценен телефона. Това е което имам да кажа - 6ца пиша на 5цата аз :)
П.П. Ще ви видя, когато всички съвременни и нови приложения се програмират за иос5, а вие връщате на 4 (без реално да има причина, може би защото няма някаква фрапираща разлика). Да не забравяме факта, че иос е най-стабилната операционна система за смартфони, след нея е андроида и после чак мобилния прозорец. Това означава, че хората са направили достатъчно, сега могат просто да добавят нови функции, което и правят.
Iphone 4 Factory Unlocked iOS 5
АйСИФОН, АйСИКТИР, АйСИНДЖИР, АйКЪМНАС :)
Soze

Мнение от Soze »

sake написа:А защо Cydia не ми запазва SHSH за iOS 5? ?:-/
Това май ще е вече спомен !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
BulgarianSS
Обратна връзка:

Мнение от BulgarianSS »

Аз съм предоволен от 5-тата версия.
Незнам за какви крашове говорите,но при мен няма проблем - ъпнах си през Itunes-а без проблеми.
Нововъведенията са добри,остава само свестен Jail и нещата заспиват.
Това което виждам като минус е,че батерията като че ли ми пада по-бързо,но ще съм сигурен след като я сменя.
iPhone 3GS 16GB 5.0 ФЗ(Глобул)
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

Mr.S написа:Досега се мъчих и резултатът е следния: 5.0 (custom) ~ 4.3.5 (original) ~ 4.3.3 (custom) и вече спирам, че ми писна... :-X :&
Може да се даунгрейдне.
1. Ако имаш сигнатури:
-- ДФУ рестор с 4.3.3 оригинален
-- дава грешка (1)
-- Пускаш РедСноу, от extras избираш 4.3.3 файла (оригинален)
-- вкарваш телефона в ДФУ
-- цъкаш на Kick Out of recovery и си готов

Нямам идея ако си ФЗ прочети си там за модем версията, да не се окаже, че нещо ще се заключиш
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Аватар
sake

Мнение от sake »

Soze написа:
sake написа:А защо Cydia не ми запазва SHSH за iOS 5? ?:-/
Това май ще е вече спомен !

Защо :(
iPhone 3GS (32GB/FU)
OS Version: 6.0.1 (8C148a)
Firmware: 05.16.07
Model: MC141DN (T-Mobile DE)

iPhone 4 (16GB/FU)
OS Version: 6.1.3 (9B208)
Firmware: 04.10.01
Model: MC603DN (Vodafone DE)

iPhone 6 (64GB/FU)
OS Version: 9.3.3 (13G34)
Firmware: 4.71.00
Model: MG4F2ZD/A (Swisscom CH)
Ugn_ws

Мнение от Ugn_ws »

Всичко добре за сега, мо не знам откъде да си пусна gestures :(
iPhone 5 16GB white/ iOS 7 Beta 1/ ФЗ M-tel
iPad 1st Gen 32GB/ iOS 5.0.1 Sn0wbreeze/ Corona untethered
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Settings>Genaral>Accessibility>Assistive Touch >On
Ugn_ws

Мнение от Ugn_ws »

gogi71 написа:Settings>Genaral>Accessibility>Assistive Touch >On
Много съм зле, какво да правя с това- някакви точки ми излизат... И сегаа?

И още нещо, може ли да ми пише отгоре и датата, не само часа?
iPhone 5 16GB white/ iOS 7 Beta 1/ ФЗ M-tel
iPad 1st Gen 32GB/ iOS 5.0.1 Sn0wbreeze/ Corona untethered
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Едва ли вече ще има untethered jailbreak. Но все пак ще доживеем, ще видим.

Проблема с батерията при iOS става все по-сериозен според мен. Ако реално си настроиш нещата, които повечето от нас ползват - мейл, фейсбук, форскуеър, смс, фото стрийм, синк на календар положението става ужасно - без да се използва телефона батерията се стопява с часове. Отделно 5 минути браузене в кенефа - 10% батерия долу. Не искам Сири, искам 12 часа поне да ме държи батерията и да го скапвам от цъкане тоя телефон баси...
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

@iNewBye -> е на моя iphone4 защо аджаба батерията му държи повече отколкото като бе с iOS4? Но като цяло не ги е имал тези проблеми с батерията, които изреждаш. А да, не е джейлван :) ;)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
kolega

Мнение от kolega »

iNewbie написа:Проблема с батерията при iOS става все по-сериозен според мен.
Явно проблемът с батерията при теб не е от iOS 5. Аз също потвърждавам, че с петицата батерията ми се държи много добре.
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
Аватар
bukich

Мнение от bukich »

И при мен се наблюдава доста по-добра работа на батерията с iOS 5.
iPhone 4S 16GB white ФЗ iOS 6.1, No jailbreak
MacBook Pro 13 mid 2010 - OS X Mountain Lion 10.8.2
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

kolega написа:
Явно проблемът с батерията при теб не е от iOS 5. Аз също потвърждавам, че с петицата батерията ми се държи много добре.
Какво значи "явно" бе "колега". Как така е от мен, от лошата ми карма ли или от зодията? След слагането на iOS-а батерията свършва за секунди. Нищо му няма на телефона ми - нито е джейлнат нито нищо - най-нормалния iTunes ъпдейт на 12ти с всичките му рестарти, рестори и тн. С 5 апликации на кръст.

Какво значи, "колега" че ти се държи батерията "много добре", може ли да ми обясниш? Натоварване, разговори, интернет потребление, 3г, wifi? За пет минути браузене през 3г 5-10 процента батерия да пада не е нормално каквото и да ми пишеш !
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
kolega

Мнение от kolega »

iNewbie написа:
kolega написа:
Какво значи "явно" бе "колега". Как така е от мен, от лошата ми карма ли или от зодията? След слагането на iOS-а батерията свършва за секунди. Нищо му няма на телефона ми - нито е джейлнат нито нищо - най-нормалния iTunes ъпдейт на 12ти с всичките му рестарти, рестори и тн. С 5 апликации на кръст.

Какво значи, "колега" че ти се държи батерията "много добре", може ли да ми обясниш? Натоварване, разговори, интернет потребление, 3г, wifi? За пет минути браузене през 3г 5-10 процента батерия да пада не е нормално каквото и да ми пишеш !
я, бързо тичай до аптеката за едно валерианче и след това пак прочети внимателно какво пише по-горе L-)
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

iNewBie - ето какво е средното натоварване на телефона ми на ден (откарва 3 дни с едно зареждане, като остава на не по-малко от 20 и няколко % батерия преди да го пусна да се зарежда):
- телефона предимно оперира в 2Г режим на свързаност с оператора (Мтел, който има пълен обхват в моя район);
- инсталирани са 22 програми;
- автоматична проверка на два мейл акаунта: на всеки час;
- разговори на ден - 1-2 часа;
- смс-и на ден: от 5 до 10;
- получавани email-и дневно: над 10;
- сърфиране в интернет (комбинирано 3г и/или wifi): половин час дневно;
- игране на игри (2Д): половин час дневно.
- слушане на музика: 1 час дневно;
- проверка във фейсбук: 1-2 пъти дневно
- ползване на камерата: 1-2 снимки дневно, 1/3 видео клипове дневно (усреднени резултати за трите дни).

Не съм джейлвал и съм възхитен от живота на батерията. С такова натоварване дневно (като това по-горе), HTC Desire, HTC Mozart, Samsung Galaxy S откарваха до 24 часа макс.
Така че явно всичко е до оптимизация на процесите.
А да, длъжен съм да отбележа - не оставям почти никакви приложения, да работят на заден фон. Освен това, както отбелязох по-горе 3Д игри почти не се пускат, видео почти не се гледа (визирам това от youtube), 3G ползвам само когато браузвам в интернет, през останалото време е изключен.
Ясно е, че ако не оставя цял ден телефона и съм играл 3д игри, постоянно в 3г свързаност, не излизам от facebook, youtube, снимам със светкавица през деня, и имам по 15 приложения на фонов режим - батерията няма да изкара и до вечерта.
Всичко е от начина на ползване на телефона.

@inewbie - пиша го този ферман за да можеш да пробваш моят вариант и да споделиш как се държи батерията при теб при такова ползване. ;)

//edit: Защо не направим такава тема, където всеки да сподели как си ползва телефона и колко му държи батерията? Какво мислите? :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Е то има, но никой не пише в нея: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =174&hilit

Иначе, за това ползване, което показваш е нормално да деяни повече. При мен всичко е екстремно, както и винаги е било, но пак вадя разлика от предишната ОС (в минус, разбира се) Но определено си прав за индивидуалното потребление!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

@kolega, не ме пращай за валериан, а иди да си пишеш домашните. Ако нямаш нещо по темата да кажеш с което да допринесеш за разговора е по принцип по-добре нищо да не пишеш. Не само тук, а по принцип.

По темата. Оказа се, че си има бъг в iOS 5. Бъга се проявява при големи пощенски кутии. Незнайно защо ако имате поща с да речем 5-10000 писма в нея, нещо някъде из всичкия софтуер зацикля и започва да прави безобразно много връзки през 3G. Като добавим и скоростта на работа на мтелското 3G нещата стават трагички. Решението е Reset + Backup Restore. Направих го, спрях и 3G-то, което ще ползвам само при нужда за браузене. Заредих батерията в 13:09. Да видим колко време ще я бъде. До тука един WiFi sync и един разговор и падна на 98% но това е нормално за сега.
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

16:00 - 93% батерия без употреба на телефона.
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
BulgarianSS
Обратна връзка:

Мнение от BulgarianSS »

Какъв проблем с пощенската кутия намерихте?
Служебната ми поща пристига на 3GS-а ми,ползвам си вграденият mail клиент на телефона,не трия писма,тъй като хронологията ми е важна и нямам проблем.
Може бъга да се появява,ако ползвате други mail програми,но аз не виждам смисъл от тях,тъй като вградената си се настройва доста лесно.
За батерията(моята е за смяна,но това е друг въпрос) - 1 час и половина играене на игри + слушане на музика през това време,проверка на пощата през 3G мрежата - през 20 мин горе долу,проверка на файса през 30-тина мин. и около 1 час разговори до този момент - батерията падна до 56% ( постоянно включен Location-a,Push нотификациите и т.н.).
iPhone 3GS 16GB 5.0 ФЗ(Глобул)
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

18:20 без да докосна телефона, дори да му светне дисплея - 88%

16:00 - 93%
18:20 - 88%

За 2 часа и 20 минути 5% батерия без да се докосне телефона. Да, имам Push на мейл акаунтите, което би трябвало да пести батерията. Днес едно писмо не съм получил, още повече, че спрях 3G-то, ресетнах телефона. По прости сметки, за 24 часа 51.5% от цялата батерия ще се изхабят без да докосвам телефона си!
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
victor11

Мнение от victor11 »

BulgarianSS написа:Да, имам Push на мейл акаунтите, което би трябвало да пести батерията.
Push-a определено няма да ти спести от батерията. Ако искаш това, проверявай пощата ръчно.
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Ако разгледаме технологията идейно именно това и е целта, вместо регулярно да проверявам мейла да получавам пинг от доставчика при нов такъв. Освен това Pusha беше включен и когато бях на 4.3.3 но нямах този очевиден проблем. 18:50 - 81% батерия със спрян пуш. Да видим какво ще стане :)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
jdg

Мнение от jdg »

Все пак работят ли новите функционалности на Safari, защото при мен ги няма :(
sphex

Мнение от sphex »

jdg написа:Все пак работят ли новите функционалности на Safari, защото при мен ги няма :(
При мен Reader-a си работи перфектно, ако имаш предвид табовете - няма ги, защото са само за iPad.
iPhone 4 ▪ 16 GB ▪ iOS 5 ▪ GLOBUL
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

Ако имаш проблеми с батерията провери от General да не би да са включени locacion servis, wi-fi, notification, от network 3G, bluetooth, трябва да са на off, когато не се използват, а не да са постоянно включени. Също така, когато работите с някое приложение след това трябва да го изключите, защото не го ли изключите то си работи не е достатъчно само да затворите приложението, а трябва да прекратите дейността му. За да стане това кликвате двапъти на HOME бутона и най долу ще видите отворените приложения. Задържате върху едно от тях и най-горе се появява червено кръгче т.е трябва да го изтриете. По този начин му прекратявате работата. Това е дано да съм помогнал, ако е нещо друго незная.
Доколкото чух ios5 има такъв проблем и все още не се знае на какво се дължи въпреки всичко направи това което съм написал може и да има полза.
Публикувай отговор