iNewBie - ето какво е средното натоварване на телефона ми на ден (откарва 3 дни с едно зареждане, като остава на не по-малко от 20 и няколко % батерия преди да го пусна да се зарежда):
- телефона предимно оперира в 2Г режим на свързаност с оператора (Мтел, който има пълен обхват в моя район);
- инсталирани са 22 програми;
- автоматична проверка на два мейл акаунта: на всеки час;
- разговори на ден - 1-2 часа;
- смс-и на ден: от 5 до 10;
- получавани email-и дневно: над 10;
- сърфиране в интернет (комбинирано 3г и/или wifi): половин час дневно;
- игране на игри (2Д): половин час дневно.
- слушане на музика: 1 час дневно;
- проверка във фейсбук: 1-2 пъти дневно
- ползване на камерата: 1-2 снимки дневно, 1/3 видео клипове дневно (усреднени резултати за трите дни).
Не съм джейлвал и съм възхитен от живота на батерията. С такова натоварване дневно (като това по-горе), HTC Desire, HTC Mozart, Samsung Galaxy S откарваха до 24 часа макс.
Така че явно всичко е до оптимизация на процесите.
А да, длъжен съм да отбележа - не оставям почти никакви приложения, да работят на заден фон. Освен това, както отбелязох по-горе 3Д игри почти не се пускат, видео почти не се гледа (визирам това от youtube), 3G ползвам само когато браузвам в интернет, през останалото време е изключен.
Ясно е, че ако не оставя цял ден телефона и съм играл 3д игри, постоянно в 3г свързаност, не излизам от facebook, youtube, снимам със светкавица през деня, и имам по 15 приложения на фонов режим - батерията няма да изкара и до вечерта.
Всичко е от начина на ползване на телефона.
@inewbie - пиша го този ферман за да можеш да пробваш моят вариант и да споделиш как се държи батерията при теб при такова ползване.
//edit: Защо не направим такава тема, където всеки да сподели как си ползва телефона и колко му държи батерията? Какво мислите?