Да помогнем на Skyhook Wireless за по добър WPS
Да помогнем на Skyhook Wireless за по добър WPS
Всеки от нас знае, че iPhone ползва Информацията от клетъчните кули и безжичните точки за достъп до интернет за да открие своето местоположение без намесата на GPS.
В България обаче нашите многобройни и заключени безжични точки не са картографирани в системата на Google и в частност на Skyhook Wireless, чиито услуги ползва програмата за откриване на местоположението на iPhone и на iPod Touch.
Това което може би повечето от нас не знаят е че тази инфомация можем ние самите да я предоставим на Google чрез този линк:
http://www.skyhookwireless.com/howitworks/submit_ap.php
Единственото нещо което трябва да знаме е MAK адреса на Рутера който разпространява мрежата и неговото местоположение.
Аз лично си вкарах моя вече. На страницата пише че информацията ще бъде актуализирана до седмица в партньорската мрежа (предполагам Google)
Освен че всеки от нас може да направи същото, би било страхотно ако убедим големи безжични доставчици като Novo.bg да въведат информацията за всеки свой hotspot.
Нека да подготвим заедно почвата за идването на iPhone 3G в България някой ден, или поне да подобрим услугите на този който сега ни е в джоба!
Нама нужда да се споменава че тази информация може да се използва от всяка друга платформа която има инсталиран така наречения WPS( Wifi Positioning System) клиент, който е просто една програмка.
В България обаче нашите многобройни и заключени безжични точки не са картографирани в системата на Google и в частност на Skyhook Wireless, чиито услуги ползва програмата за откриване на местоположението на iPhone и на iPod Touch.
Това което може би повечето от нас не знаят е че тази инфомация можем ние самите да я предоставим на Google чрез този линк:
http://www.skyhookwireless.com/howitworks/submit_ap.php
Единственото нещо което трябва да знаме е MAK адреса на Рутера който разпространява мрежата и неговото местоположение.
Аз лично си вкарах моя вече. На страницата пише че информацията ще бъде актуализирана до седмица в партньорската мрежа (предполагам Google)
Освен че всеки от нас може да направи същото, би било страхотно ако убедим големи безжични доставчици като Novo.bg да въведат информацията за всеки свой hotspot.
Нека да подготвим заедно почвата за идването на iPhone 3G в България някой ден, или поне да подобрим услугите на този който сега ни е в джоба!
Нама нужда да се споменава че тази информация може да се използва от всяка друга платформа която има инсталиран така наречения WPS( Wifi Positioning System) клиент, който е просто една програмка.
iPhone 4 16GB with firmware 4.2.1 [NO JB]
Macbook Prо 15" (2006), Original Snow Leopard
Re: Да помогнем на Skyhook Wireless за по добър WPS
Както и от всеки друг, който реши да ти влезе в мрежата 

Интересно ми е кога ще чуя от някои от България: Ей страхотно инфо, или идея или просто мерси за информацията.
Това което чувам е обикновенно: да, аз го знам това разбира се, но ти си пропуснал да споменеш, това и това.
С вас няма как да разбере човек дали е написал нещо полезно или просто съм си загубил времето за пореден път.
Това което чувам е обикновенно: да, аз го знам това разбира се, но ти си пропуснал да споменеш, това и това.
С вас няма как да разбере човек дали е написал нещо полезно или просто съм си загубил времето за пореден път.
iPhone 4 16GB with firmware 4.2.1 [NO JB]
Пич, изборът си е твой. Давай си Мак адреса, номера на личната карта, номера на кредитната карта и ЕГН-то на който си поискаш. Само недей да искаш всички да те подкрепят в това. Все пак е демокрация и различните мнения са позволени. Аз лично съм уморен и отвратен да предоставям лична информация на куцо и сакато в името на "доброто" дело. Като изгориш, пак ще си говорим. Надали ще си толкова голям алтруист след това.
Здравейте! Темата е страхотна за онези които разбрат за "кво иде реч" lantinian
Аз лично от доста време-не само знам на теория за какво става въпрос но и на практика
т.е шернах моя нет като хотспот/естествено това не пречи по никакъв начин на интернет връзката ми в къщи/ и сега съм част от "ОГРОМНИЯ кръг от ХОТСПОТ ПРИЯТЕЛИ" по този начин си хващам WIFI нет към моя доставчик където и да съм т.е логвам се с User i Pass и си сърфирам на воля.
А за благодарности-еми не очаквай такива...! Както споменах и в началото много от хората не са на ясно с приимуществото ХОТСПОТ
Направете така че да можете да използвате това малко БИЖУ на Ейпъл пълноценно! Без нет сме заникъде макар и с АИФОН в ръка... ето линк за малко повече инфо: https://www.fon.com/en/info/whatsNew
На antony бих искала да кажа, че докато има такова мислене на хората в България няма да се оправят нещата, колкото и лъскави сгради и хотели да се строят, а по отношение на даването на Мак адреса коментара ми е - колкото и от каквото и да си защитен може да изгориш "ПИч"/нищо лично просто коментар/

Аз лично от доста време-не само знам на теория за какво става въпрос но и на практика

А за благодарности-еми не очаквай такива...! Както споменах и в началото много от хората не са на ясно с приимуществото ХОТСПОТ

Направете така че да можете да използвате това малко БИЖУ на Ейпъл пълноценно! Без нет сме заникъде макар и с АИФОН в ръка... ето линк за малко повече инфо: https://www.fon.com/en/info/whatsNew
На antony бих искала да кажа, че докато има такова мислене на хората в България няма да се оправят нещата, колкото и лъскави сгради и хотели да се строят, а по отношение на даването на Мак адреса коментара ми е - колкото и от каквото и да си защитен може да изгориш "ПИч"/нищо лично просто коментар/

,,,,,,,
- xotspot.com
- Обратна връзка:
WPS има смисъл за телефони без GPS. Google My Location е приложение точно за такива устройства и доколкото знам Google също подкрепя негласно локализирането на WPS от потребители с GPS за постигане на по-голяма точност. Въпросът е как да се мотивират собствениците на GPS телефони да вършат тази неполезна за тях работа 

Ами радвам се, че има такива като Maggynka да оправят държавата. Много се извинявам, че съществувам и спирам прогресът. Също така много се извинявам, че имам различно мнение и че заради такива като мен държавата върви назад. Много се извинявам, че внасям по няколко хиляди лева ДДС, осигуровки и данъци всеки месец на същата тази държава, вместо да си шерна интернета и шапка на тояга. Единственото правилно мнение е това на Maggynka, то и затова държавата ни е такава. Да имаш различно мнение е проява на лош вкус. Аз все си мисля, че да създаваш нещо е по-полезно от шерването на интернет. Като например работни места, производство, плащане на данъци и т.н. Явно съм грешал и хотспотовете ще оправят страната и ще вдигнат пенсиите на бабите. Съжалявам, че темата се измества, но много се дразня от всезнайковци, които не дават на другите право на мнение. Както е казал един велик френски революционер - "Не съм съгласен с твоето мнение, но съм готов да умра за правото ти да го изкажеш". Жалко, че някои живеят още в комунизъм.
Оппааа някой тук май се е засегнал пряко..?! Антъни не спирай прогреса, не спирай да си плащаш данъците, не спирай да изказваш собствено мнение пък може и да оправиш страната ни някой ден..?! Доста си се отклонил от темата, а относно ХотСпот би ви бил полезен за ползване на интернет където и да сте, незнам какво общо има с "оправянето на страната и пенсиите на бабите"?
Искам да те попитам какво според теб означава ВСЕЗНАЙКОВЦИ и отново искам да ти кажа че всеки посещаващ форума е тук за да помогне сподели или научи нещо полезно-аз споделих с вас... Уважавам различното мнение, защото така се ражда истината и се решават много проблеми, не виждам какво общо има това с комунизма/и все пак колкото ни е взел толкова и ни е дал/?! Родителите ти може би са на друго мнение или и те са ВсезнаиковцИ защото имат различно такова?!
Още веднъж бих искала да ти кажа-нищо лично против теб, ставаше въпрос за ХОТСПОТ, ако някой иска и е всезнайко моля да коментира..
Искам да те попитам какво според теб означава ВСЕЗНАЙКОВЦИ и отново искам да ти кажа че всеки посещаващ форума е тук за да помогне сподели или научи нещо полезно-аз споделих с вас... Уважавам различното мнение, защото така се ражда истината и се решават много проблеми, не виждам какво общо има това с комунизма/и все пак колкото ни е взел толкова и ни е дал/?! Родителите ти може би са на друго мнение или и те са ВсезнаиковцИ защото имат различно такова?!
Още веднъж бих искала да ти кажа-нищо лично против теб, ставаше въпрос за ХОТСПОТ, ако някой иска и е всезнайко моля да коментира..

,,,,,,,
Явно не четеш, каво пишеш. Имаше директно обръщение, че докато имало такова мислене (като моето), държавата няма да се оправи. Затова казах, че има доста по-важни неща от хотспотовете, особено като трябва да предоставяш частна информация, без никаква идея кой и как ще борави с нея. Бизнесът ми е свързан с интернет сигурност и съм се нагледал на доста неща. Не искам да споря с теб, нито да влизам в саркастичния ти тон. Щом си тук да помагаш, давай. Засега не съм видял да го правиш, но бъдещето е пред теб. Като модератор, аз лично амирирам всяка помощ, защото физически изнемогваме да отговаряме на всички молби, лични съобщения, скайп и т.н.
Antony след като бизнесът ти е свързан с интернет сигурност к'ъв ти е проблема? Аз много добре чета какво пиша, но май ти си зле със зрението - да разбира се че ще помогна ако мога, но все още се уча четейки компетентни коментари и съм от скоро тук.
Относно: "всеки посещаващ форума е тук за да помогне сподели или научи нещо полезно-аз споделих с вас... "
АЗ споделих... да!!! Не помогнах на никого с което и не претендирам!
След като казваш, че има доста по важни неща от Хотспотовете еми сподели ги моля в други теми!
Бих ти препоръчала да ми отговориш на ЛС за да не пълним ФОРУМА с "баластра" както казва едно приятелче.
Относно: "всеки посещаващ форума е тук за да помогне сподели или научи нещо полезно-аз споделих с вас... "
АЗ споделих... да!!! Не помогнах на никого с което и не претендирам!
След като казваш, че има доста по важни неща от Хотспотовете еми сподели ги моля в други теми!
Бих ти препоръчала да ми отговориш на ЛС за да не пълним ФОРУМА с "баластра" както казва едно приятелче.
,,,,,,,
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
А aз ще си направя редовната забележка за правописа и ще ви кажа стига офтопик... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Krusell Orbit Black/Red калъф
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Шефче ми тя темата е във Общи вече. А Магито и Манафа я осраха - без извинение - отдавна...
...язък за автора
...язък за автора

thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)