Дублиране на контактите
Дублиране на контактите
Здравейте! Качих си ios5 и активирах iCloud. Не знам дали е от това, но контактите ми се повтарят. Активирах и синхронизация с фб. Дали някои има представа каква е причината или да си играя на проба-грешка докато намеря причината. Благодаря предварително
MacBook Pro 13' OS X Lion
iPhone 4 iOS 5.0.1
iPad iOS 5.0.1
iPhone 4 iOS 5.0.1
iPad iOS 5.0.1
Re: Дублиране на контактите на iPhone 4 iOS 5
Дублирането идва че синхронизираш контактите и от е-маил акаънта.Ако имаш въведен е-майл и отидеш на сеттинг ще видиш че там има отметки какво да синхронизираш.ако изключиш контакти би триабвало да ти останат само тези които са синхронизирани с iCloud. Kaнтактс кликни на Групс и ще ти покаже няколко групи (в моя случай са All Contacts, all from my Mac, All iClod i Yahoo).Aз премахнах синхронизацията на контакти от Яхоо-то: Отиваш на Settings. Избираш Mail,contacts ,Calendars.От там вибдаш Accounts.Блез в Яхоо (да речем,аз имам Яхоо , Дж-Майл и И-Клоуд).От там виж какво искаш да ти се синхронизира - майл,Контактс,Календарс,Римайндерс,Нотес,.....)
ако дърбиш бси4ко да ти се синхронизира това от Контактс и Гръпс посочи групата която искаш да ти се вижда когато си на Контактс. ако избереш АЛЛ ще имаш и дъблиране.
Дано си ме разбрал.
ако дърбиш бси4ко да ти се синхронизира това от Контактс и Гръпс посочи групата която искаш да ти се вижда когато си на Контактс. ако избереш АЛЛ ще имаш и дъблиране.
Дано си ме разбрал.
iPhone 5 - 64 GB(white) - iOS 6.0.1
iPhone 4s - 64 GB(black), iOS 5.1.1
iPhone 3G - 8 GB(black), last iOS
iPad 3G - 32 GB, iOS 5.1.1
MacBook Unibody - RAM DDR 3-4GB, 1067 MHz, 2.26 GHz
Magic Mouse
iPod touch 4 generation - 32 GB and 8 GB, iOS 5.1.1
iPod Nano 3rd generation - 4GB
iPod Nano - 8GB
Magic Mouse
iPod Nano - 8GB
Мерси за отговора. Проверих настройките в меил, конт, календар аз имам Yahoo и Gmail, но и на двете са забранени синхронизациите. Поиграх си доста вчера, трих и качвах наново 1000 пъти. В момента в който си активирам iCloud и всичко се дублира. Сега съм си активирал само Find my iPhone, но ми се ще да ползвам и другите неща. Уж чета пък нещо май не ми се получават нещата.
Също така в момента в който дам ON на контактс, както казах те се дублират, а когато дам OFF изтривам всичко! Има ли оправия с това?
Благодаря още веднъж за съдействието
Също така в момента в който дам ON на контактс, както казах те се дублират, а когато дам OFF изтривам всичко! Има ли оправия с това?
Благодаря още веднъж за съдействието
iPhone 4 iOS 5.0.1
iPad iOS 5.0.1
iPhone 4 iOS 5.0.1
iPad iOS 5.0.1
Потърси в Appstore ContactsMerger или подобни програмки - те оправят случаи като твоя.
Аз оправих нещата по много сложен начин и за момента няма да камвам нищо в облака. Като попрочета повечко ще се пробвам пак.
Благодаря все пак
Благодаря все пак
iPhone 4 iOS 5.0.1
iPad iOS 5.0.1
iPhone 4 iOS 5.0.1
iPad iOS 5.0.1
В Contacts ще ти излизат под Groups няколко групи в зажисимост от това какво синхронизираш. Дъблацията идва от там. Аз имам това: All Contacts , All from my Mac и All iCloud.Ако дам на All ще имам дублирани контакти. Ако дам From My Mac ще видя всички контакти които са в моя мак (където преджарително съм задала опцията да се обединят всички повтарящи се контакта - от където най вероятно иджа и твоя проблем0 провери какво имаш в компютъра си и елиминирай контактите които се дублират. Цщото нещо направи и в двете си пощи. И там ще откриеш много повтарчщи се контакти. Дай им и на тях командата за обединение и би трябвало всичко да ти е на 6. Кто отидеш в телефона винаги избирай една група иначе със сигурност ще имаш контакти които се повтарят. Упраънението с е-майл акаунтите е много вайжно за да избегнеш повторенията. Увери се че там всичко е наред и после провери и компщтара ти да видиш че и там нямаш повтарящи се контакти.
iPhone 5 - 64 GB(white) - iOS 6.0.1
Magic Mouse
iPod Nano - 8GB
Magic Mouse
iPod Nano - 8GB
Дори и когато махнеш всички други синхроназции и остане само тази към iCloud отново има две групи - едната е "All iCloud" , а другата "All on My iPhone", така че пак се появява дублиране на контактите.
Това, което аз откривам за сега е само вариантът, при който да се махне синхроназцията към iCloud и тогава ще останат само iPhone-ските контакти, ама в крайна сметка не е това целта.
Ако все пак някой даде работеща идея как да се обединят двете групи "All iCloud" и "All on My iPhone" да чака по Еконт една бира от мен
Това, което аз откривам за сега е само вариантът, при който да се махне синхроназцията към iCloud и тогава ще останат само iPhone-ските контакти, ама в крайна сметка не е това целта.
Ако все пак някой даде работеща идея как да се обединят двете групи "All iCloud" и "All on My iPhone" да чака по Еконт една бира от мен

iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
Трябва да са само на All in iCloud - така всичките контакти ще ти стоят в iCloud и ще ти се синхронизират безжично между устройствата и компютъра. А при смяна на iPhone с нов, много лесно ще ги качваш на новия телефон.