iOS 6
- panteleimonov
Re: iOS 5 Днес!
вече работи сайта на айклауд-> https://www.icloud.com/
Аз като новак, така и не разбрах какво е добре да се направи преди да си сложа updata до ios5. Аз ползвам iphone 4 с ios4.3.5 купен от М-тел, не е jailbreak-нат.
Вярвам, че има мнозина като мен, които чакат с нетърпение да си сложат новата ios5, но не знаят какви привантивни мерки да се вземат преди да го направят. Ще помоля експертите (тук виждам са страшно много) да напишат една инструкция стъпка по стъпка. Това много ще ни помогне, а при следваща възможна среща след подсещане ще получат много бири от нас лаиците
Предварително ви благодаря и ще следя темата през целия работен ден
)
Вярвам, че има мнозина като мен, които чакат с нетърпение да си сложат новата ios5, но не знаят какви привантивни мерки да се вземат преди да го направят. Ще помоля експертите (тук виждам са страшно много) да напишат една инструкция стъпка по стъпка. Това много ще ни помогне, а при следваща възможна среща след подсещане ще получат много бири от нас лаиците

Предварително ви благодаря и ще следя темата през целия работен ден

@Defender
Стъпка 1 - Преди да ъпдейтнеш, за всеки случай направи синхронизация в Тюна.
Стъпка 2 - Когато те попита, даваш "Ъпдейт". Останалото е работа на АйТюнс. Толкоз!
Стъпка 2 - Когато те попита, даваш "Ъпдейт". Останалото е работа на АйТюнс. Толкоз!
"Legio Patria Nostra"
- angelovarna
- Обратна връзка:
Правиш бекъп през iTunes.
Инсталираш iOS5 и като те пита от къде да ресторне - избираш iTunes, чак след това настройваш и почваш да ползваш iCloud.
Инсталираш iOS5 и като те пита от къде да ресторне - избираш iTunes, чак след това настройваш и почваш да ползваш iCloud.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Благодаря много. А минаването към облака има ли някаква процедура? Нещо като регистрация някъде, или да цъкна нещо някъде?housemd70 написа:@Defender
Нямам идея! По принцип "облака" е нещо ново, поне за мен.Defender написа:А минаването към облака има ли някаква процедура? Нещо като регистрация някъде, или да цъкна нещо някъде?
"Legio Patria Nostra"
Мислех си, да се логна в https://www.icloud.com/ ама акто не пише нищо в сайта на Apple не смея.housemd70 написа:Нямам идея! По принцип "облака" е нещо ново, поне за мен.Defender написа:А минаването към облака има ли някаква процедура? Нещо като регистрация някъде, или да цъкна нещо някъде?
че аз се логвам в този сайт от много време , до сега само дето пишеше че си е бета , няма нищо страшно от логванетоDefender написа:Мислех си, да се логна в https://www.icloud.com/ ама акто не пише нищо в сайта на Apple не смея.housemd70 написа:Нямам идея! По принцип "облака" е нещо ново, поне за мен.Defender написа:А минаването към облака има ли някаква процедура? Нещо като регистрация някъде, или да цъкна нещо някъде?

Здравейте искам да попитам някой има ли информация какъв е ВВ на iOS 5.Телефона ми е фабрично заключен с ВВ 04.10.01 отключен с Gevey sim.
Мисълта ми е ако ъпдейтна на iOS 5 дали ще мога да ползвам Gevey sim.
Поздрави
Поздрави
i7 2600k 4,8Ghz custom water cooling Asrock z68 extreme4 gen3 Sapphire HD7970oc - SSD Corsair Force GT , RAM- 4x4 corsair vengeance C8 LAN- Killer 2100 BigFoot pro PSU- Corsair HX850W CASE- CM Storm Trooper
Имам същият въпрос но за ББ 02.10.04iliobossa написа:Здравейте искам да попитам някой има ли информация какъв е ВВ на iOS 5.Телефона ми е фабрично заключен с ВВ 04.10.01 отключен с Gevey sim.
Поздрави
iPhone 4 | Gаlaxy S4
Macbook Pro 15"/i5/4GB
Macbook Pro 15"/i5/4GB
- panteleimonov
Присъединявам се към питанката?!
А моя като е заключен към глобул и си ползвам карта на глобул направо да си действам с ъпдейт на ли няма да имам проблеми
Такаа...Defender написа:Мислех си, да се логна в https://www.icloud.com/ ама акто не пише нищо в сайта на Apple не смея.housemd70 написа:Нямам идея! По принцип "облака" е нещо ново, поне за мен.Defender написа:А минаването към облака има ли някаква процедура? Нещо като регистрация някъде, или да цъкна нещо някъде?
iCloud

За да ползвате услугите трябва да ги активирате през iOS устройство. Тоест спокойно си въведи Apple ID-то и паролата за да прочетеш съобщението, че нямаш активирани услуги.
Като излезе iOS5 в Settings на телефона ще видиш табче с настройки за iCloud. От него може да избереш какво да си бекъваш на клауда и кои апликации да го ползват. Аз съм си включил календар, контакти, ремайндри бекъп и Find my Iphone. След като си включиш услугите ще започнеш да ги виждаш и в уеб страницата.
Ако си на Лион довечера ще излезе ъпдейт най-накрая, който фиксва календара, фото апа, мейла и тн за да се свързва с клауда.
Така работи цялото нещо. Доста добре измислено е и е хиляда пъти по-добре направено от колкото досегашните им опити да направят читъв нет сървис.
Просто трябва да изчакаш до довечера и да се позабавляваш с новите опции. Дано съм бил полезен.
EDIT: Тези, които не са на неограничен интернет трафик план да се подготвят за големи сметки или да си спират и пускат нета всеки път когато не го ползват. Ремайндъри, нотификейшъни всиичко тегли от нета инфо

Последно промяна от iNewbie на 12 Окт 2011, 13:24, променено общо 1 път.
MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
Точно така.yavkata90 написа:А моя като е заключен към глобул и си ползвам карта на глобул направо да си действам с ъпдейт на ли няма да имам проблеми
MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
A за другите от нас отключени с гевей как стоят нещата?iNewbie написа:Точно така.yavkata90 написа:А моя като е заключен към глобул и си ползвам карта на глобул направо да си действам с ъпдейт на ли няма да имам проблеми
пс
излезнал е ъпдейт 10.5 за айтюнс.
iPhone 4 | Gаlaxy S4
Macbook Pro 15"/i5/4GB
Macbook Pro 15"/i5/4GB
Тъй като гевея не може да отключи бейзбенда на iOS 5 ще трябва да направите рестор с къстъм фирмуер до iOS5,за да запазите стария бейзбенд,но засега стойте надалеч,докато излезе читав untethered jailbreak 

iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Да, iOS 5 е тръгнала от Купертино и се очаква в 19:40 по шопско време да е на Ихтиман, а към 19:55 на Църна Маца 

- panteleimonov
За колегите,които имат ФЗ и са ББ 04.10.01 или с ББ,който само гевей отключва ето нещо което се надявам да е добра новина след ъпдейт на нужните инструменти!
http://www.maheshkukreja.com/gevey-sim- ... d-baseband
Дано все пак накрая да се окаже истина. Късмет
http://www.maheshkukreja.com/gevey-sim- ... d-baseband
Дано все пак накрая да се окаже истина. Късмет

въй даааа дано.... че ши стане лоша работа с единия телефон 

- nasoblg95
- Обратна връзка:
Със запазен бейзбенд Гевей работи без проблеми на iPhone 4 iOS 5 GM. Вчера ресторвах на един приятел и телефона си работи на 6. 
А докато ресторнах моя 3GS и ultrasn0w не работеше (нищо ново), но все пак хората от dev-team казаха, че ще пуснат ъпдейт на ultrasn0w, който дори ще работи с iPad baseband (радост за мен
). Още малко остана до официалния ъпдейт. хайде бъдете търпеливи и не правете глупости с ФЗ устройства, за да няма ама сега как да го оправя. 

А докато ресторнах моя 3GS и ultrasn0w не работеше (нищо ново), но все пак хората от dev-team казаха, че ще пуснат ъпдейт на ultrasn0w, който дори ще работи с iPad baseband (радост за мен

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Здравейте,
Може ли някой да ми обясни какво да направя преди да се кънектна към itunes след 20:00 h за да изтегля IOS5. Телефонът е Iphone 4 - версия 4.3.3,Firmware 04.10.01 закупен от Globul, джеилнат с Redsnow. Мисълта ми е трябва ли да сихронизирам преди това нещо. Най - важното ми е да не загубя контактите и мейл настройките ако може да се запазят. И също ако може да обясните какво да направя с програмите от Сидия, които предполагам ще загубя. Има ли начин да съхраня имената им поне или трябва да си ги напиша за да ги тегля на ново с новата IOS5.
Предварително благодаря за оказаното съдействие, но мисля че има по - компетентни по въпроса от мен и искам да съм сигурен че няма да объркам нещо.
Може ли някой да ми обясни какво да направя преди да се кънектна към itunes след 20:00 h за да изтегля IOS5. Телефонът е Iphone 4 - версия 4.3.3,Firmware 04.10.01 закупен от Globul, джеилнат с Redsnow. Мисълта ми е трябва ли да сихронизирам преди това нещо. Най - важното ми е да не загубя контактите и мейл настройките ако може да се запазят. И също ако може да обясните какво да направя с програмите от Сидия, които предполагам ще загубя. Има ли начин да съхраня имената им поне или трябва да си ги напиша за да ги тегля на ново с новата IOS5.
Предварително благодаря за оказаното съдействие, но мисля че има по - компетентни по въпроса от мен и искам да съм сигурен че няма да объркам нещо.
Iphone 5 - iOS 7.0
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Първо, ако си с Мак синхронизираш контактите с Address Book, а ако си с "прозореца" синхронизираш със Google contacts или Outlook. За email-ите не знам как стой въпроса на Windows и няма да пиша да не те объркам. Програмите от Сидия ще се загубят, няма как да ги запзиш тях. Запиши си ги някъде, предполагам не са толкова много, а преди да ъпдейтнеш остави телефона да се синхронизира задължително и след рестора ( не прави ъпдейт щом си с джейлнат телефон) даваш SET AS NEW iPhone пак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! няма да връщаш бекъп.
Дано съм бил полезен.
Дано съм бил полезен.

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Благодаря ти за инфото мисля че долу горе ми стана ясно какви са стъпките.nasoblg95 написа:Първо, ако си с Мак синхронизираш контактите с Address Book, а ако си с "прозореца" синхронизираш със Google contacts или Outlook. За email-ите не знам как стой въпроса на Windows и няма да пиша да не те объркам. Програмите от Сидия ще се загубят, няма как да ги запзиш тях. Запиши си ги някъде, предполагам не са толкова много, а преди да ъпдейтнеш остави телефона да се синхронизира задължително и след рестора ( не прави ъпдейт щом си с джейлнат телефон) даваш SET AS NEW iPhone пак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! няма да връщаш бекъп.
Дано съм бил полезен.
Ако нещо се обърка пак ще пиша.
; ))
Iphone 5 - iOS 7.0
Пичовете със турбо симове по-добре да не бързат да пипат каквото и да било, а що се отнася до другите - който е джейлвал, да има впредвид, че що кракнат софтуер има вътре, всичко изчезва, докато не бъде джейлната новата иос5.
Т.Е. НАКРАТКО КАЗАНО
ФЗ- НИЩО ДА НЕ ПИПАТ, ОСВЕН АКО НЯМА ДА ПОЛЗВАТ ТЕЛЕФОНА КЪМ ОПЕРАТОРА, КЪМ КОЙТО Е ФЗ
ФО/ДЖЕЙЛНАТИ- АКО ЪПДЕЙТНАТ, ЩЕ ЧАКАТ ЗА НОВ ДЖЕЙЛ, ЗА ДА СИ СЛОЖАТ ОТНОВО КРАКНАТИТЕ ПРОГРАМИ
ФО/НЕДЖЕЙЛНАТИ- МОГАТ СПОКОЙНО ДА ЪПДЕЙТВАТ, ДА СЕ ЛОГВАТ В айКЛАУД И ДА СЕ РАДВАТ НА НАЙ-ИЗПИПАНАТА И РАЗРАБОТЕНА СИСТЕМА ЗА ПРЯКО СЛЕДЕНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ С НЕГОВОТО СОБСТВЕНО СЪЛАСИЕ
Т.Е. НАКРАТКО КАЗАНО
ФЗ- НИЩО ДА НЕ ПИПАТ, ОСВЕН АКО НЯМА ДА ПОЛЗВАТ ТЕЛЕФОНА КЪМ ОПЕРАТОРА, КЪМ КОЙТО Е ФЗ
ФО/ДЖЕЙЛНАТИ- АКО ЪПДЕЙТНАТ, ЩЕ ЧАКАТ ЗА НОВ ДЖЕЙЛ, ЗА ДА СИ СЛОЖАТ ОТНОВО КРАКНАТИТЕ ПРОГРАМИ
ФО/НЕДЖЕЙЛНАТИ- МОГАТ СПОКОЙНО ДА ЪПДЕЙТВАТ, ДА СЕ ЛОГВАТ В айКЛАУД И ДА СЕ РАДВАТ НА НАЙ-ИЗПИПАНАТА И РАЗРАБОТЕНА СИСТЕМА ЗА ПРЯКО СЛЕДЕНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ С НЕГОВОТО СОБСТВЕНО СЪЛАСИЕ

Iphone 4 Factory Unlocked iOS 5
АйСИФОН, АйСИКТИР, АйСИНДЖИР, АйКЪМНАС
АйСИФОН, АйСИКТИР, АйСИНДЖИР, АйКЪМНАС