iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Re: iPhone 4[S]

Мнение от angelovarna »

@kinobla като човек, имал по няколко телефона (различни класове) от всичките платформи, които изреди, а именно: iOS, Android, WP7. Мога да ти кажа, че поне за мен най-добра работа ми върши iOS.
Ето предимствата и недостатъците, които забелязах при трите платформи:
WP7
- предимство: бърза и стабилна работа на операционната система, без значение от устройството, на което е инсталирана.
- предимство: добра поддръжка на документите, създавани посредством MS Office.
- предимство: от Майкрософт осигуриха приложение за Макинтош, чрез което можете да си синхронизирате информацията в телефона и да му ъпдейтвате софтуера без проблеми.
- недостатък: липса на възможност за споделяне на интернета от оператора (tethering) и след новия Манго ъпдейт - липсата е само за същестуващите до момента телефони. Произведените телефони след септември месец тази година ще имат тази функция.
- недостатък: все още приложенията в маркета им са малко на брой и от 2 до 4 пъти по-скъпи от тези в AppStore.
- недостатък: бавна синхронизация, както и приложението Zune е доста мудно и за новите потребители: объркващо с десетките си менюта.

Android:
- предимство: една от най-популярните мобилни ОС в момента. Което гарантира все повече нови и нови приложения за ползвателите й.
- предимство: множество модели телефони на различни цени, сред които можете да изберете най-подходящия за вас, но трябва да се внимава при избора, и най-вече за съотношение: качества на батерията и ядра на процесор+големина на екрана.
- предимство: новите услуги от Google са налични първо за Андроид, понякога и едновременно за Андроид и iOS, а за WP7 - "един Господ знае" кога и дали въобще ще се появят.

- недостатък: няма гарантирана поддръжка за всички нови модели телефони (говоря за ъпдейти към по-нови версии на Андроид). В повечето случаи получавате ъпдейт до следващата версия или максимум две версии, излезли след пускането на телефона в продажба. Изключения правят Nеxus телефоните, както и някои от по-скъпите модели.
- недостатък: ако телефона ви е с едноядрен процесор ще наблюдавате лагове и забавяния в работата на операционната система, и главно при работа с widget-и и други добавки.
- недостатък: флаш иска ресурс, което се отразява негативно на живота на батерията.
- недостатък: вируси.

iOS:
- предимство: стабилна работа и отсъствие на лагове, задържания, забивания, внезапни, рестартирания.
- предимство: операционната система е оптимизирана за телефона, който си купувате, което гарантира много добро потребителско изживяване и удоволствие от ползването на телефона.
- предимство: стотици хиляди приложения, с контрол над качеството им, което гарантира сигурност на операционната система, и по-малко крашове на самите приложения.
- предимство: гарантирани ъпдейти за период от 2-3 години (т.е. получавате възможност за ъпдейт до поне две нови генерални версии на операционната система).

- недостатък: усеща се предимно в България->надути цени от операторите.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
4XL

Мнение от 4XL »

Просто изцеждат пазара с този модел но ще си направят мръсно сами . Трябваше да пуснат 4С и 5 едновременно като петицата да е по-скъпа . Сега пускат това 4С хората искат да видят какво е новото Сири и как работи - силно ме съмнява че ще е голямо разочарование за един българин примерно . И по-добрата камера - това е добре но не си заслужава разликата в парите между продаването на безценица на 4 и купуването на 4С на надута цена в началото . На практика само с разликата в парите ще можите да си купите дори едно полупрофесионално огледално-рефлексно тяло дето снимките му ще са на светлинни години по-добри от тия на това телефонче , или пък една сностна камера , или пък една турбосапунерка с двойно повече пиксели и истинска оптика . А най-смешното е че на практика получавате същата функционалност защото докато почнат да се пишат приложения оползотворяващи по-добрия хардуер тя петицата ще излезе и тогава това 4С ще е супер демоде и половината пари няма да може да му се избият . Може би 4С е насочен към хората които тепърва ще си купуват Айфон и ще преминават от друга платформа към него . За истинския Айфон фен това си е губеща инвестиция особено в България където тоя телефон струва колкото една месечна заплата .
Soze

Мнение от Soze »

Ами много е просто, който мисли че няма смисъл да не си го купува ! Аз например ще си го купя макар и да не ми се отрази по никакъв начин на работата ! Предполагам поне ще е с по добър обхват .
Нали знаете коя е най хубавата кола ... ами същата работа и тук.
"новата кола"
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
simzeppelin

Мнение от simzeppelin »

Въпросът е ще го има ли отключен от америка...
Обаждам се в мтел и питам дали имат информация за iphone 4s, момчето нямаше представа за какво му говора...
накрая каза обадете се след 1 седмица
moloko

Мнение от moloko »

Макар че не е тук темата за това ще започна със съболезнования към семеиството и близките на Стив Джобс. Дано това не се отрази "зле" и на Apple като цало...

Според мен нещата с 4S стоят така :
Несъмнено по-добър от 4та.
Телефона е за тези които в момента притежават 3G и 3GS и чиито двугодишни договори изтичат и естествено за всички "зомбирани" фенове на марката.
В 5та ще видим хардуера на 4S + по-голям екран със съответния нов външен вид на телефона и усъвършенстван гласов контрол....... Очаквам 5-та да се появи около края на лятото догодина и да влезе в масова продажби една година след 4S . Не мисля ,че в 5-та ще има 4 ядрен процесор . Тя ще бъде телефон с нов дизайн и стар хардуер.....
iPhone 4 ,6.1, BB 4.12.05 , Jailbreak evasOn 1.2, ФЗ Глобул
Пазаруване от "eBay" , "sportsdirect" и др. контак на лично.
Аватар
snooperchi

Мнение от snooperchi »

Момчета, да не ви разочаровам, но приятел от Мтел ми каза, че до края на годината няма да получат 4S. Не знам как стоят нещата в Глобул, но... за Мтел засега са така. Ако някой от вас има друга информация по въпроса, моля да я сподели с нас, благодаря.
Полезни Ръководства за iPhone

iPhone 6S Space Grey 16GB iOS 9.2.1 - (ФО)
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Голям праз - в Англия ще е в наличност от 14-ти, а от утре се приемат преордери. За тоз който бърза - няма никакъв проблем до края на месеца да има 4С срещу от £500 (за 16ГБ ФО) до към £700 (за 64ГБ ФО). B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

скоро ще ходя в англия и ще видим там как стоят нещата... :) ако има нещо при първа възможност ще пиша ако някой иска да поръчвам
alekspasov

Мнение от alekspasov »

Имам познат в англия, който може да ми прати 4ес. Искам само да питам, ако си взема ънлокнат ще имам ли някакви проблеми с глобул тук и всички финкции ще си вървят ли???
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Ако е ФО - няма да имаш проблем. Т.е. ако го вземе "SIM-free" от магазина на Епъл, без договор с оператор - няма да имаш проблем. B-)

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
acronym

Мнение от acronym »

В крайна сметка телефона поддържа ли 4G, защото на презентацията останах с впечатлението, че го обявиха, а сега по сайтовете бълват ругатни, че няма?
iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
Воден_дух

Мнение от Воден_дух »

Няма ли във форума някой работещ при родните мобилни оператори да даде информация кога да чакаме телефона официално, че не ми се ще да пълня гушите на тукашните търгаши-рекетьори...
Аватар
lian

Мнение от lian »

Някой беше споделил декември месец.
Аватар
WeeD

Мнение от WeeD »

Най-вероятния месец за Глобулското "сефте" е декември, а мтел не го чакайте... Хора, дори да излезе тук, ще е на такива цени, че е по-добре който има познати в Англия и Испания да си го поръчва, просто не си заслужава да чакате да стъпи официално телефона на бг земя, че и след това да дадете още 150-200 лева отгоре :)
Iphone 4 Factory Unlocked iOS 5
АйСИФОН, АйСИКТИР, АйСИНДЖИР, АйКЪМНАС :)
fuji

Мнение от fuji »

Днес ходих до Глобул понеже ми се обадиха да си прехвърля номерата да са на фирмата ми.Договорите ми изтичат декември месец и управителят с който говорих го питах за 4S ми каза евентуално за коледа може да го имат.В момента било още рано да ми каже със сигурност,но я имало тази възможност.Относно цената каза че предполага че ще е същата като на 4-ката само че отново с двугодишен договор.Живот и здраве ще видим.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Някой от вас да е получавал iPhone от Англия? И ако може кажете след колко време идва, чрез коя компания е най-добре. И разбира се колко ви е струвало.
Sei was du bist!
Аватар
maintf

Мнение от maintf »

"SIM-free" от магазина на Епъл чак от ноември. http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=17220
First Generation iPhone 8GB with 2.1 FW
iPhone 6 128GB iOS 10
iPhone 7 256 GB Jet Black
iPhone 7 256 Plus GB Silver
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

iCeco написа:Някой от вас да е получавал iPhone от Англия? И ако може кажете след колко време идва, чрез коя компания е най-добре. И разбира се колко ви е струвало.
Аз лично не съм купувал от там моя иФон, но мой приятел си купи иПад 2 от английския нагъзин преди няколко месеца. Но и аз имам регистрация в английския нагъзин на Епъл ако ми скимне да се разделя с ~1130лв. за 4С ФО 16ГБ. Аз предпочитам да ползвам Givetransport.com (за споменатия иПад 2 пак беше ползвана тази фирма). Струва 7лв. доставката. B-)
maintf написа:"SIM-free" от магазина на Епъл чак от ноември...
Според написаното на английския сайт, доставките започват на 14-ти (и тогаз ще може да се купува и на живо в Англия в нагъзина ако някой е там на място). :-w

Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Мерси за отговора, но все пак са 1300 лева и ако се загуби какво правим? Или някой го свие :|
Sei was du bist!
Soze

Мнение от Soze »

Щом не са ти подредени нещата, даваш още 200 лева и си го купуваш от някой форумен спекулант и ти е мирна главата !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Е, аз какво мога да кажа. Всеки си прави сметката - все пак аз съм обикновен клиент в случая и нямам намерение да правя безплатна реклама. Но иначе ако добавим към споменатия вече по-горе иПад 2 (64ГБ 3Г с цена към 1500 лв.), аз лично съм получавал например фотоапарат Никон Д7000 (цена в БГ - 2000лв.) и фото обектив Никор 17-35/2.8 (последно докато го имаше тук в нагъзина, струваше към 2800лв.) и още една камара други по-евтини неща (между които още 5-6 фото обектива, ако може да е мярка за чуплива стока). Не съм имал НИКАКВИ грижи. Винаги всичко пристига непокътнато и по всяко време се знае къде е. Много е по-сигурно (и като срокове и като пазене на стоката) отколкото пощите; а също и според мен е доста по-добре по същите параграфи от останалите подобни фирми, макар че има и по-евтини (емпреса) и по-скъпи (еконт). /?)

Аватар
kinobla

Мнение от kinobla »

Имам един въпрос. В сайта на аpplе пише, че ако си купя ФО телефон, той ще работи само чрез GSM. Защо е така?? Какъв е смисъла тогава да го направят "world phone", ако ФО не работи с CMDA??
iPod Touch 1G 16GB - iOS 3.1.3 JB
iPad 2 16GB Wifi - iOS 5.0
iPhone 4s 16GB - iOS 5.0.1
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

kinobla написа:Имам един въпрос. В сайта на аpplе пише, че ако си купя ФО телефон, той ще работи само чрез GSM. Защо е така?? Какъв е смисъла тогава да го направят "world phone", ако ФО не работи с CMDA??
Защото го взимаш Sim-Free :)

Още едно въпросче: Освен от Apple Online Store, може ли да се вземе Sim-free iPhone 4[S] и от някои официален магазин на Apple в някой град?
Sei was du bist!
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

Ето цените от предварителните заявки, като и в USA се предлагат sim-free 4S-ки: http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4s ... s-3242.php
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Интересно...
------
В Англия за 16GB 4S - £499 с ДДС = 1129 лв.
В Англия за 32GB 4S - £599 с ДДС = 1355 лв.
В Англия за 64GB 4S - £699 с ДДС = 1581 лв.
------
В Европа за 16GB 4S - €629 с ДДС = 1230 лв.
В Европа за 32GB 4S - €739 с ДДС = 1445 лв.
В Европа за 64GB 4S - €849 с ДДС = 1660 лв.
------
В САЩ за 16GB 4S - $649 + ДДС = $779 с ДДС = 1135 лв.
В САЩ за 32GB 4S - $749 + ДДС = $899 с ДДС = 1309 лв.
В САЩ за 64GB 4S - $849 + ДДС = $1019 с ДДС = 1484 лв.
------
Цената в Англия поне за най-малкия модел излиза дори по-добра от щатската (като се добави ДДС към нея, дори без доставката... а то и без туй не може да се поръча директно от там, но го смятам просто така АКО можеше - пак нямаше да има смисъл). Значи - както обикновено: най-добре да се поръчва от Англия, а от Щатите - само ако го носи човек на ръка. Нищо изненадващо всъщност. B-)

Публикувай отговор