Ръководство: Как да възстановим контактите си!

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
r3b1LLi0n

Ръководство: Как да възстановим контактите си!

Мнение от r3b1LLi0n »

Открих начин да се възстановят контакти ако сте ги изтрили или по погрешка сте цъкнали на "REPLACE" вместо на "MERGE" при синхронизация с iTunes под --- "името на телефона ви" -> "info" -> "sync contacts with - Windows Adress Book" .
При първа синхронизация с друг компютър (при мен специално) цънкнах на "replace" и ми се изтриха всичките 250 контакта... поразрових се из нета и открих начин да ги върна. Ето го и него :)

СТЪПКА 1:
Влизате тук -> viewtopic.php?f=17&t=4663&hilit=how+to+ssh
и следвате инструкциите докато стигнете до крайната цел -> да се свържете чрез SSH с телефона и да отворите операционната му система.

Накратко -> теглите от CYDIA " OpenSSH приложението и го инсталирате , след това пак от сидия теглите BOSS PREFFS и го инсталирате. Пускате BOSS PREFFS и активирате SSH (пускате го от OFF на ON) , пускате и WIFI ,най-добрия вариант е да имате wifi modem и дома.

СТЪПКА 2:
Източник: http://iphonerecoveryonline.com/
ЧРЕЗ SSH намирате следните директории и копирате файловете (оцветени долу с червен цвят) в някоя папка на компютъра ви.

тази директория:
/var/root/Library/AddressBook/AddressBook.sqlitedb
също и тази:
/var/mobile/Library/AddressBook/AddressBook.sqlitedb

СТЪПКА 3:
Влизате тук -> http://iphonerecoveryonline.com/addressbook_step3.php
и цъкате ИЗБОР ,избирате някой от файловете ,които по-рано записахте на компютъра,след това UPLOAD.
При мен бяха общо 3 файла ,един в първата директория и два във втората директория.
Обикновено този с най-голям размер е този който ви трябва.
АКО ви изпише ,че във файла който сте избрали няма контакти за възстановяване изберете следващия файл.
Един от двата/трите фаила съдържа "изтритите" контакти.

След като узпешно ъплоуднете фаила и ви излезе списък с всичките контакти отивате най-долу на страницата и намирате " Next step: Download recovered Address Book "
ЦЪКАТЕ върху синия надпис и ви се появява прозорче което ви позволява да запазите този лист като " .csv" файл на вашия компютър.
Сейфате файла на компютъра ви. (важно (:|f )

СТЪПКА 4:
1) : Цъкате с мишката на Start менюто-> All Programs -> Accessories и цъкате "Address Book". В прозорчето на Address Book цъкате най-горе в ляво File -> Import -> Other Address Book. В появилия се прозорец избирате "Text File (Comma Separated Values)" ,после цъкате Import, намирате CSV файла който сейфахте на компютъра ви от предната стъпка и го селектирате.... следва Next, Избирате полетата които искате да се запазят ,обикновено NAME и MOBILE PHONE .Последно цъкате FINISH.
След като сте направили всичко това ,то вие сте внесли успешно контактите си във вашият WINDOWS ADDRESS BOOK. Остава само да ги синхронизирате чрез iTunes с вашия телефон.

2): Свързвате телефона си с USB кабела и отварятя iTunes избирате го от прозорчето разположено в ляво , след това избирате info меню лентата горе , отбелязвате отметка в квадратчето на "Sync contacts with"
и избирате "Window Address Book", цъкате върху Аpply.

Надявам се ръководството да послужи на някого. :)

Тествано върхy iPhone 2G , firmware 3.1.3 , jailbroken, unlocked.
iPhone 5 :D
Bekov

Re: Ръководство: Как да си възстановим контактите си!

Мнение от Bekov »

Това ръководство може ли да послужи за бекъп, който липсва на компютъра,т.е когато телефона е ресторнат като нов и е изтрил стария бекъп на компютъра?
Аватар
Sashiko20

Мнение от Sashiko20 »

Браво, доста полезно ръководство! :)
iPhone X
Apple Watch Series 1 38mm
MacBook Pro Retina Early 2015
Аватар
r3b1LLi0n

Мнение от r3b1LLi0n »

Bekov написа:Това ръководство може ли да послужи за бекъп, който липсва на компютъра,т.е когато телефона е ресторнат като нов и е изтрил стария бекъп на компютъра?
В момента мисля да се занимавам с рестор на моя телефон понеже е доста бъкан с глупости.
Като го ресторна ще пробвам дали ще работи схемата :)
iPhone 5 :D
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Работи ли на iOS 4 ?
iPhone 5S FW 7.1.2
victor11

Мнение от victor11 »

Не виждам причина да не работи.
HARDWARE ERROR

Re: Ръководство: Как да възстановим контактите си!

Мнение от HARDWARE ERROR »

2 неща мисля че не са както трябва при мен.
1 След като щтракна на линка за сваляне на .CSV файла ми изписва следното нещо на новия прозорец

Download Recovered Address Book file to PC
The payment via PayPal did not complete yet. Please DO NOT CLOSE this window! Be patient as it may take several seconds or a minute to receive notification of your payment.

This window will keep refreshing until the payment completes, then it will take you to the download page.

ии така ми седи стана 2 минути и само си рефрешва без да ми дава да слвалям каквото и да е ....

2 Аз съм с Windows 7 и нямам адресна книга :/
Публикувай отговор