Какви са digitalen.org и какви права имат?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
nikyyyyyy

Какви са digitalen.org и какви права имат?

Мнение от nikyyyyyy »

Искам да попитам какви са тези ваши спонсори - легални ли са, не са ли? Виждам сайта им е направен доста смешно, доста хора се оплакват от тях и като гледам нямат гаранция. Поне никъде не пише, освен в законите - че е задължително еди какво си там еди кой си да дава гаранция еди колко си. Не ми се рови да Ви показвам по кой член какво е нужно. Също искам да попитам с коя куриерска фирма се доставят продуктите понеже не намерих информация на сайта им (ако може да се нарече сайт). И продуктите дали са чисто нови? Примерно лаптопа Air дали е чисто нов? И изобщо доста съмнителна "фирма" ми се струват. Изкупуване на празни кутии и т.н. Не е само мое лично мнение това, моля темата и мненията ми да НЕ бъдат трити, защото това е раздел общи приказки и може да дискутираме всичко.

Благодаря!
Аватар
kati_09

Re: Какви са digitalen.org и какви права имат ?

Мнение от kati_09 »

Аз лично съм си поръчвала и куриерската фирма я забравих коя беше, ама е сигурна работата - нещата за цялата страна идват за 1 или 2 дена. Всичко е ново, разбира се, наиситна обаче единственото е, че няма гарания (не знам, за някои неща може и да дават).
iPhone 2G 8GB v.2.2.1
Аватар
TeDDy

Мнение от TeDDy »

Батка, а аз се чудя от къде си прочел или разбрал (чул), че Дигитален са спонсори на сайта?! o_O Ако бяха такива дали, мислиш, щеше да има други сайтове за аксесоари, а?!

Все пак и аз не съм сигурен на 100%, а на 85%, че не са "официални". Много хорица даряват кинти за сайта и тях ли ще наречеш "спонсори"?! ;-D

А и Дигитален доставят с "Еконт Експрес"
iPhone 2G 8GB 3.1.3 HardCE iMat Black
Жената, ако има пари, мъж не й трябва!
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Дигитален Център НЕ са спонсори на сайта и не знам от къде си останал с подобни впечатления! Дигитален Център са ни партньори по отношение на аксесоарите продавани от тях, тъй като все още у нас няма голям брой компании, които да предлагат толкова сериозна и разнообразна гама от продукти за iPhone. Под партньори да се разбира, че те предоставят по-интересни предлагани от тях продукти за тестване на сайта и това е. Ако имаш въпроси, съмнения или каквото и да е по отношение на фирмата може да се свържеш с тях и да обсъдиш какви са ти притесненията по отношение на тяхната фирма.

И следващия път ще ти трия мненията, докато не се научиш да спазваш елементартните правописни правила във форума, омръзна ми да ти редактирам всяко едно мнение, особено след като вече ти направих и забележка за това!
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Грешката е моя - партньори, не спонсори. А за гаранцията не отговорихте?
blackmore
Обратна връзка:

Re: Какви са digitalen.org и какви права имат?

Мнение от blackmore »

Защо не вземеш да помислиш малко преди да пускаш дадена тема?! Не съм аз този, който трябва да коментира и апострофира, но как пък не видях една свестна тема от теб...
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

По закон всяка закупена стока в България има най-малко 24 месеца гаранция. Това си е за целия ЕС. Няма нужда да имаш специална гаранционна карта, достатъчна е касова бележка, в която пише какъв е продуктът и има дата. Ако ти откажат гаранция можеш да се обърнеш към КЗП. Най-добре обаче да си говориш директно с продавача.
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

Не е точно всяка стока, по-скоро това се отнася до електрониката :)
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

peerless написа:Не е точно всяка стока, по-скоро това се отнася до електрониката :)
Що не прочетеш Законът за защита на потребителите? Ще ти е много полезен. Не е лошо човек да си знае правата. Ще си направя трудът да ви дам малка извадка:

Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.

(2) Ако на потребителя е предоставена гаранция и срокът на гаранцията е по-дълъг от сроковете за предявяване на рекламацията по ал. 1, рекламацията може да се предяви до изтичането на срока на гаранцията.

Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно.

(2) Лицата по ал. 1 са длъжни да поддържат регистър на предявените рекламации.

(3) При предявяване на рекламация лицата по ал. 1 задължително я описват в регистъра.

(4) Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката или е поръчана услугата, или на адреса на управление на търговеца, освен ако в договора или в документа за гаранция е определено друго.
Аватар
Tomi_m
Обратна връзка:

Мнение от Tomi_m »

Форума не е отдел право и не е отдел защита на потребителя. Тук се дават съвети но форума не пазарува от ваше име и не носи отговорност ако сте си купили нещо което не сте го огледали и пробвали преди да го купите. За всякакви въпроси, гаранции и прочие се обръщайте към продавача. Форума не е мол, магазин, посредник, продавач, копувач за да се търси обяснение кой какви гаранции дава или не дава и Защо! Тук е място за черпене на информация, както за това как да работите с iPhone / iPod правилно и в случай на состуерен проблем да помогнем, така и тук е място за споделяне на впечатления от закупена стока или място от което евентуално да получите информация от къде да си купите желан аксесоар.
Но това не е мястото за съвети по Правови въпроси или КЗП (Комисия за Защтита на Потребителя). Всеки сам носи отговорност, както за покупката така и за експлоатацията на даден продукт.
 iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

nikyyyyyy написа:Грешката е моя - партньори, не спонсори. А за гаранцията не отговорихте?

Е добре колко по-ясно искаш да ти се отговори - единствената връзка е,че дават интересни аксесоари за ревюта - дали са легални нелегални мутри и тн и да знаят не им е работа да ти казват - питай ги ти .. междудругото не знам какво недовостваш толкова срещу сайта - в най-лошия случай влиза в категорията приличен ..
Аватар
peerless
Обратна връзка:

Мнение от peerless »

@anthony: Айде иди си прави рекламация на маратонките след 2 години пък да видим какво ще ти кажат, ходи разправяй к`во пише в закона :)
 MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
 iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
 iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

peerless написа:@anthony: Айде иди си прави рекламация на маратонките след 2 години пък да видим какво ще ти кажат, ходи разправяй к`во пише в закона :)
Или пък си купи дискове и след 2 години ги върни. Ще стане да. Но не в БГ понеже знам много случаи с рекламации в големи маркети на 5тия ден с гаранция и всичко и ако толкова държиш на ЛС мога да ти покажа. А относно какви са ми темите - то в заглавието пише - щом някой я счете за безсмислена е редно просто да я подмине, аз си питам неща, които вълнуват мен, слабо ме интересува какво на Вас Ви харесва или нещо подобно. Стана ми интересно какви са понеже сайта е доста аматьорски направен, никъде не пише за гаранция и оттам тръгна всичко. Плюс това е общи приказки - мога да пиша за на баба китениците. Нали така?
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Не знам за кво ми се нахвърляте. Това, че не ви стиска да си търсите правата си е лично ваш проблем. Има комисия за защита на потребителите, която с голям кеф откликва на сигнали. Никой няма да ти смени маратонките, защото са ти се осмърдяли от краката или си ги скъсал от носене, нито пък дисковете, които си надрал с отвертка. Гаранцията покрива фабрични дефекти. А с този манталитет и мисъл, че нищо не може да се направи, ще си останем роби завинаги.
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

anthony написа:Не знам за кво ми се нахвърляте. Това, че не ви стиска да си търсите правата си е лично ваш проблем. Има комисия за защита на потребителите, която с голям кеф откликва на сигнали. Никой няма да ти смени маратонките, защото са ти се осмърдяли от краката или си ги скъсал от носене, нито пък дисковете, които си надрал с отвертка. Гаранцията покрива фабрични дефекти. А с този манталитет и мисъл, че нищо не може да се направи, ще си останем роби завинаги.
Разбира се, че имаме права и трябва да си ги отстояваме, но ето ти един случай, в който знаеш към кого да се обърнеш, знаеш си правата, но никой не ги зачита.

-> http://www.kenanoff.com/blog/archives/129

Това за 2 годишната гаранция е вярно, но магазини като Деком имат 1 година гаранция, нищо че имат и стоки за по над 10 000лв. И не само те - дадох тях за пример. Та мислите ли, че ако си купя iPhone от Дигитален Център след година и половина ще ми признаят каквато и да е гаранция, след като имам касова бележка? Изобщо дали ще съществуват след година и половина? :))
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Няма какво да мислим, обаждаш им се и ги питаш директно какво е положението с гаранцията и всички въпроси които те интересуват относно техните услуги...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Публикувай отговор