Джейлбрейк iOS 4.3 - 4.3.3 чрез JailbreakMe
Re: Джейлбрейк iOS 4.3 - 4.3.3 чрез JailbreakMe
100 % гаранция, разбира се, никой не може да ти даде, но е желателно да изчистиш кеша, историята и бисквитките на Сафари, както и да премахнеш работещите приложения в бекграунд.
Благодаря за помощта, получи се 
Поздрави.

Поздрави.
Да споделя и моя опит - всичко мина ОК на Iphone 4 (4.3.3., ФЗ към Мтел) и Ipad 2 3G 64 GB (купен от САЩ към AT&T) - телефона и таблета си работят отлично, като преди джейла не съм правил чист рестор.
iPhone 4 16GB
iPad 2 3G 64 GB
iPad 2 3G 64 GB
Здравейте на всички,
наскоро си закупих iPhone 4 (от М тел) и реших да го джейлна с JailbreakMe. Версията на телефона е по-стара от 4.3. Поразрових се и от това което прочетох разбрах, че мога да го ъпдейтна през iTunes до точно определена версия. Това ставало като дам ъпдейт и през това време държа Shift-а, така можело да се избере точният ъпдейт, в случаят ще е 4.3.3. Въпросът ми е това дали е реално и може ли така да стане, защото тук чета за някакви сигнатури (на мен нищо не ми говорят)? Благодаря предварително и се извинявам ако въпросът ми е глупав
наскоро си закупих iPhone 4 (от М тел) и реших да го джейлна с JailbreakMe. Версията на телефона е по-стара от 4.3. Поразрових се и от това което прочетох разбрах, че мога да го ъпдейтна през iTunes до точно определена версия. Това ставало като дам ъпдейт и през това време държа Shift-а, така можело да се избере точният ъпдейт, в случаят ще е 4.3.3. Въпросът ми е това дали е реално и може ли така да стане, защото тук чета за някакви сигнатури (на мен нищо не ми говорят)? Благодаря предварително и се извинявам ако въпросът ми е глупав

Сподели с коя версия си.
Реално е, ако имаш сигнатури - потърси темата за TinyUmbrella. В подписа ми има тема за основната терминология, която ще ти избистри нещата относно въпросните SHSH.
Аз съм с 4.2.1. Сега вече съм наясно със сигнатурите, наистина беше полезно
Ще видим какво ще направя.

Ако ще качваш 4.3.3 със къстъм http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=27691
- snooperchi
Кой от тези къстъм версии не е джейлнат, а е просто 4.3.3 ?
Няма такъв, а и не в тази тема е мястото.
Наистина много лесен начин за отключване. Тамън си взех Iphone 4 от Мтел и се чудих, защо немога да си кача игричките и се сетих, че трябва да го отключа. Стана за няма 1 мин.
Мерси!
Мерси!

Здравейте Колеги,
От май месец си имам фабрично отключен (ФО) iPad 2 16GB WiFi+3G (GSM).
От как е купен е със Firmware 4.3.3.
Днес установих, че jailbreakme се справя прекрасно с отключването му.
Въпреки всички не разбрах едно единствено нещо - ще мога ли да ресторна ако нещо се скапе (задклавиатурното устройство инсталира нещо, което забави/скапе iPad-а) след jailbreak-ването ми.
От iphone-dev blog-а разбирам, че няма да мога да върна на 4.3.3 с моето iУстройство дори и да си запазя сигнатурите на сегашната версия.
Това не ме притеснява особено.
Въпросът ми е - ако jail-на сега с jailbreakme докато съм с версия 4.3.3 и реша да ресторна, ще мога ли спокойно да ресторна до текущата актуална версия?
Пример: Сега jail-вам докато съм на 4.3.3 и се радвам на iУстройството, ама след 3-4 седмици (може и по-малко) излиза iOS 5 и решавам, че е най-якото нещо на света. Ще мога ли безпроблемно да си restore-на back-up-а, който си направих днес заедно с инсталиране на iOS 5 или оставам завинаги на jail-нат 4.3.3
Благодаря предварително и се извинявам ако задавам въпрос, на който вече е отговорено, но не можах да намеря отговор.
От май месец си имам фабрично отключен (ФО) iPad 2 16GB WiFi+3G (GSM).
От как е купен е със Firmware 4.3.3.
Днес установих, че jailbreakme се справя прекрасно с отключването му.
Въпреки всички не разбрах едно единствено нещо - ще мога ли да ресторна ако нещо се скапе (задклавиатурното устройство инсталира нещо, което забави/скапе iPad-а) след jailbreak-ването ми.
От iphone-dev blog-а разбирам, че няма да мога да върна на 4.3.3 с моето iУстройство дори и да си запазя сигнатурите на сегашната версия.
Това не ме притеснява особено.
Въпросът ми е - ако jail-на сега с jailbreakme докато съм с версия 4.3.3 и реша да ресторна, ще мога ли спокойно да ресторна до текущата актуална версия?
Пример: Сега jail-вам докато съм на 4.3.3 и се радвам на iУстройството, ама след 3-4 седмици (може и по-малко) излиза iOS 5 и решавам, че е най-якото нещо на света. Ще мога ли безпроблемно да си restore-на back-up-а, който си направих днес заедно с инсталиране на iOS 5 или оставам завинаги на jail-нат 4.3.3
Благодаря предварително и се извинявам ако задавам въпрос, на който вече е отговорено, но не можах да намеря отговор.
Докато не е излязла iOS 5, ако имаш запазени сигнатури, може да ресторнеш към 4.3.3 с помощта на TinyUmbrella. След излизането на iOS 5 вече няма да можеш, заради обновената версия на бейзбенда. Иначе рестор към текуща версия винаги може да се направи, просто ще загубиш джейлбрейка и възможността за такъв, докато не се появи нов работещ инструмент за тази цел.
Относно бекъпа: ще може да го върнеш, ако е правен преди джейлбрейка, в противен случай не е препоръчително.
Относно бекъпа: ще може да го върнеш, ако е правен преди джейлбрейка, в противен случай не е препоръчително.
Благодаря изключително много за отговора, който всъщност потвърждава това, което си мислех.
Иначе, причината да мисля, че няма да мога да върна на 4.3.3 е следният текст на iphone-dev сайта:
Все пак, благодаря, че ме опровергахте.
Сега остава да си сваля TinyUmbrella, да си запазя сигнатурите на не-jail-натия 4.3.3 и ако нещо ми скимне в някой хубав момент ще мога да ресторна на тази версия.
За backup-а - преди jailbreak-ът е.
Иначе, причината да мисля, че няма да мога да върна на 4.3.3 е следният текст на iphone-dev сайта:
Тъй като съм с 4.3.3 и вече има излезнал 4.3.5, четейки текста, си помислих, че няма да мога да го върна.If you have a wifi-only iPad2 and saved SHSH blobs, you’re in good shape. But if you have the GSM or CDMA iPad2, you won’t be able to restore to 4.3.3 or lower once Apple stops signing its baseband. There are a few ideas that might work to get around this limitation, but for now it’s best to assume there’s no going back to 4.3.3 once 4.3.4 is out for iPad2 GSM or CDMA owners.
Все пак, благодаря, че ме опровергахте.
Сега остава да си сваля TinyUmbrella, да си запазя сигнатурите на не-jail-натия 4.3.3 и ако нещо ми скимне в някой хубав момент ще мога да ресторна на тази версия.
За backup-а - преди jailbreak-ът е.
TinyUmbrella се възползва от факта, че бейзбендът на 4.3.3 и 4.3.5 е еднакъв. След като излезе iOS 5 и се спре подписването на 4.3.5, вече няма да може.
Още се чудя защо си взех iPad2 3G ! Не се ли чува за някаква къстам версия без ъпдеит на бейзбанда за 4.3.3 за да няма проблем с рестора ?
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Няма как да качиш къстъм без бутром експлойт, както и да оправиш грешка 1015. Виж, че понастоящем джейлбрейкът става през Сафари.
Имам и аз един въпрос, по който се чудя от известно време. Имам джейлнат Ipad 2 3G и просто решавам, че искам да ъпдейтна до по-нова версия на ОС. Мога ли да го направя директно от iTunes с update (без да правя restore) и би ли имало някакъв проблем с нормалното ползване на устройството?
iPhone 4 16GB
iPad 2 3G 64 GB
iPad 2 3G 64 GB
Тя 1015 ако съм с къстам няма да се появи ама верно без екплойт няма как да се качи ! А знаеш ли какво проверява както качва версията на фирмуера и фурмуер от iPad2 WiFi не става ли да се премодифицира и инсталира за 3G а пък после да не работи 3G_то. И толкова ли е сложно и да се запазват тия подписи и за бейзбанда ??
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Можеш, никакъв проблем няма да имаш за рестор, ъпдейт към актуалната версия.petar83 написа:Имам и аз един въпрос, по който се чудя от известно време. Имам джейлнат Ipad 2 3G и просто решавам, че искам да ъпдейтна до по-нова версия на ОС. Мога ли да го направя директно от iTunes с update (без да правя restore) и би ли имало някакъв проблем с нормалното ползване на устройството?
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
@Soze: те могат да се запазят, но няма да вършат работа. Причината е, че ключът за генерирането им не е статичен, както при фърмуера, а се променя при всеки рестарт на устройството, т.е. подписът, който си запазил, вече няма да е валиден. При iOS 5 и със сигнатурите за фърмуера ще е същото, така че нещата ще стават все по-сложни за хакерите.
-
Аз съм със софтуер 4.3.1 , бейсбенд 04.10.01 и ако ъпдейтна на 4.3.5 какво ще стане , в смисъл каква е разликата между тях и защо е необходимо да се ъпдейтва . Телефонът ми е джейлбрейкнат .
Щом ползваш джейлбрейк, разликата няма да ти хареса. Стой си на 4.3.1.
Само да благодаря още веднъж!
Jail-нах безпроблемно. Стана буквално за няколко секунди.
Последните 2 дни не съм имал много време да се занимавам с iPad-а, но днес мисля да пробвам връзката м/у него и Wiimote-а за някои игрици.
Чета, че било много яко!
Поздрави и благодарности на всички!
Jail-нах безпроблемно. Стана буквално за няколко секунди.
Последните 2 дни не съм имал много време да се занимавам с iPad-а, но днес мисля да пробвам връзката м/у него и Wiimote-а за някои игрици.
Чета, че било много яко!
Поздрави и благодарности на всички!
и аз благодаря
и при мен мина гладко!
а горе долу прегледах на всички мненията в темата , не схванах сменя ли baseband-а на телефона , тоест гаранцията остава ли с този jailbreak?

а горе долу прегледах на всички мненията в темата , не схванах сменя ли baseband-а на телефона , тоест гаранцията остава ли с този jailbreak?
iDesign