clubzendo написа:Значи на колегата дето ме пита за Айфона и за плащане в "кеш"-колега,и 2 пути да искаш да си го платиш кеш-става само при подписване на договор за 2 години,а сумата от 54.90 за абонаментен план е задължителна,защото просто аз може да поискам да си избера за 5 лева на месец,ама няма толкова да се облажат.
Към другите колеги със ненадписаните сметки-Колеги,моля споделете дали са "частни" абонаменти или към някоя "корпоративна" група?
На всякъде по света по-евтиният телефон върви с някакъв договор. Освен тарифата от 54.90 има и други "айфонски" тарифи. Нооо, телефонът си променя цената. И пак не става 2 бона. Само телефона. За тарифните планове не говорим.
Дори и за тарифния план си има начин да избягаш. Аз съм на едногодишен договор. Просто не съм си взимал телефона от ментел. Отключен, 32 GB за прилична цена, която беше поне със 100 лв. по-ниска от ментелската кеш. В ментел само подписах договор, защото този телефон си изисква съответните планове, които се предлагаха само от ментел и византийците.
По въпроса с надписването - на "частен" план съм и нямам впечатление да са ми надписали фактурите. Ако е имало токова, то е в рамките на лев-два, защото горе-долу знам какво правя.
Не знам за византийците и рибакома, но от ментел са ми намалявали цената на роуминг само защото не съм успял да се включа в т.нар. предпочитана мрежа.
А за тарифи от 5 лв. на месец, продължавам да считам, че си има други телефони. Това е бизнес телефон, който предполага, че ще му ползваш всичките функции и ще говориш поне по 5-6 пъти на ден с различни номера. Е това за 5 лв. го няма и няма да го има при никой БГ оператор.
Все едно да си купиш MB S-класа и да го ползваш да ходиш до кварталното кафе. Че и да му туриш газова или да го зареждаш за 10 лв. на бензиностанцията.