Здр.
От вчера се мъча да запиша Lion или Leopard на виртуална машина VMWARE....
Обаче все ми изкарва грешки, че няма виртуалзация ...
И наистина се указа че CPU то ми ( Intel t5800 ) няма виртуализация
Та въпроса ми е има ли начин да го излъжа или на този процесор няма да стани ...
Инсталация на VMWARE Mac OS
Re: Инсталация на VMWARE Mac OS
Еми в биоса ако не намериш опция за виртуализация май няма начин.
iPhone 6 Gold 128gb Factory Unlocked | 2x iPhone 6 Gold 16gb
iPad Air 32GB Space Grey
iPad Air 32GB Space Grey
Ахам ясну
А ако реша да го инсталирам на харда направо трябва ли процесора да поддържа виртуализация ?
И има ли някъде минималните изисквания за Lion или Leopard и за XCode 4
Поздрави.
А ако реша да го инсталирам на харда направо трябва ли процесора да поддържа виртуализация ?
И има ли някъде минималните изисквания за Lion или Leopard и за XCode 4
Поздрави.
Трябва ти хардуерна виртуализация И 64-битови инструкции за да работи МакОС Лион под ВМуер. Т.е. няма да стане, защото тоз процесор ги няма. 
За обикновена инсталация като ХакОс, пак ти трябват 64-битовите инструкции. Много ти е орязан процесорът.

За обикновена инсталация като ХакОс, пак ти трябват 64-битовите инструкции. Много ти е орязан процесорът.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Ахам...
Ами ако реша да направя една конфигурацийка нещо от сорта на
Intel Core2Duo E5800 3.2GHz/s775/800/2MB BOX
Памет DDR3 4GB
Дънна платка sock 775 ASROCK G41M-VS3, PCI ex + вградено видео, + ICH7
+ HDD
Ще бъде ли достатъчно да подкарам Lion с Xcode 4 и да върви поносимо ?
Ами ако реша да направя една конфигурацийка нещо от сорта на
Intel Core2Duo E5800 3.2GHz/s775/800/2MB BOX
Памет DDR3 4GB
Дънна платка sock 775 ASROCK G41M-VS3, PCI ex + вградено видео, + ICH7
+ HDD
Ще бъде ли достатъчно да подкарам Lion с Xcode 4 и да върви поносимо ?
Както ти казах и по-горе - за да подкараш Лион под ВМуер ти трябва процесор, който хардуерно да поддръжа "Intel® Virtualization Technology (VT-x)" и "Intel® 64", а E5800 също няма VT-x (64-битови инструкции има). Т.е. пак няма да върви виртуалката с ВМуер (другите виртуални уъркстейшини не съм ги пробвал). На ESXi също не става и по принцип, но с някои хакове може и да тръгне, но пак със същите хардуерни изисквания (т.е. с тоз процесор - не). Пробвал съм и на още няколко сървърни ОС за виртуалки, но пак е същото.
Ако искаш да го подкараш като ХакОс на стандартен компютър (като тоз, който си описал) - може и да работи, но там е по-сложно и по-"завързано", че зависи от доста други неща (най-вече от дъното) и без да се пробва - не се знае.
Аз например си работя на виртуален Лион но на процесори E6600, T7500, Q9450 и i5, които си имат необходимите хардуерни екстри.
Ако искаш да го подкараш като ХакОс на стандартен компютър (като тоз, който си описал) - може и да работи, но там е по-сложно и по-"завързано", че зависи от доста други неща (най-вече от дъното) и без да се пробва - не се знае.
Аз например си работя на виртуален Лион но на процесори E6600, T7500, Q9450 и i5, които си имат необходимите хардуерни екстри.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
Не, не, аз не искам да го подкарвам на виртуална машина мисля да го сложа направo на харда за основна OS.
Мерси за инфото ще поровя из нета да намеря някоя конфигурацийка за Hackintosh и ще сглобя нещо до 200-300 лв.
Мерси за инфото ще поровя из нета да намеря някоя конфигурацийка за Hackintosh и ще сглобя нещо до 200-300 лв.