Някой изял ли го е като мен с интернет през роуминг

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
muhata

Някой изял ли го е като мен с интернет през роуминг

Мнение от muhata »

Бях в Италия и пристигнах късно. Адреса на хотела не излизаше на навигацията на колата, така че се наложи да вляза за 4-5 пъти в интернет през Edge/GPRS мрежата в старницата от която бях направил резервацията си и в мейла където бях получил потвърждението и телефона на хотела. Оказа се, че това нещо с общо време няколко минути в месечната сметка се отразило като 4 х 99,70 лв., 1 х 67 лв. и 1 х 20 лв. без ДДС. Та, според вас, е ли възможно при цена 1,29/2,29 (препоръчана/непрепоръчана мрежа) за 100кб на практика да съм генерирал такъв трафик с iPhona за няколко минути и да съм направил 4 еднакви сесии. Повече от ясно е, че цената по никъкъв начин не може да съответства на предоставената услуга. все пак за 300 евро можеше изобщо да не търся моят хотел :)))))))))))
с iPhonе 2G и Мтел съм
NatalisZahir

Re: Някой изял ли го е като мен с интернет през роуминг

Мнение от NatalisZahir »

това ми звучи като пълен абсурд. или си се заблудил по отношение интернет употребата си, или има техническа грешка в Мтел.
muhata

Мнение от muhata »

Пробвай да ми обясниш каде може да съм се заблудил.
Интересува ме дали от проверяване на поща и влизане в една страница (http://www.booking.com) мога да съм врътнал 30-тина Мб за 5-6 влизания, общо за около 10-15 минути.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

795 лв. в Амстердам за подобно нещо. Не случайно има data roaming OFF. бутонче.
muhata

Мнение от muhata »

Просто на тази цена смятам, че Мтел (и другите оператори) разчита не да продаде услуга а да се преебе някой случайно.
tnt76

Мнение от tnt76 »

Аз пък платих 245 лв за няколко проверки на пощата и използване на maps l Hc,[rs
Аватар
fizo

Мнение от fizo »

Мале ужас кви цифри само ... Затова OFF на всичкия интернет от BOSS Prefs-a и го карам само на WI-FI :)
Classic iphone 8G 1.1.3-->1.1.4-->2.0-->1.1.4-->2.1-->3.0.1
PC user :(
Nope

Мнение от Nope »

Интернетът в роуминг е доста скъп - около 8лв на МБ и е нормално да се трупа голяма сметка от това...
chris4o

Мнение от chris4o »

Nope написа:Интернетът в роуминг е доста скъп - около 8лв на МБ и е нормално да се трупа голяма сметка от това...
Цени на мобилен интернет:

Глобул: 1.79лв за 100 КВ
М-Тел: 0.99/1.29лв за 100 КВ
Вивател: 0.50лв(минимум) за 100 КВ
nikso

Мнение от nikso »

и аз изгорях така от тъпите м-тел .... Уж за другите телефони пращат настройки и тн. а на тоя как ги правят автоматични незнам, та се обадих на оператор да ми изключат тая услуга и вече спрях да плащам пари на вятъра....
I4ko

Мнение от I4ko »

Да, така си е, затова винаги когато изляза от Б-я си купувам предлатена карта на водафон и за 20 евро си ползвам 2 седмици на воля.

А за бутончето data roaming off не работи. Поне в македония на оператор VIP с български оператор mtel си върви дейтата като пич, когато дейта роуминга е изключен.

А не се безпокойте, мтел преповтарят разговори и данни, няколко пъти се карах с тях за това, защото мога да им го докажа с 2 телефона на мое име.
Аватар
lyubenof

Мнение от lyubenof »

попаднах на темата , та предстои ми ходене в австрия и съм с мтелска 4 ка .. интересно ми е как мога да избегна момента с интернета в роуминг , с 4.3.2 съм и в network data roaming ми е OFF , предполагам с спирането на cellular data ще се реши въпроса но все пак да попитам защото не искам да ме пускат мтел по пързалката с цифрите :)
ако някои има опит в тая област ще съм му благодарен да сподели
MPOWERR

Мнение от MPOWERR »

Най-лесното:Не използвай програми изискващи интернет,а за още по-голяма защита дай оф на Дата Роуминг и на Cellular Data.
iPhone 4 16 GB ФЗ М-Тел(JailbreakMe.com)
iPhone 3GS 32 GB ФО FW:4.2.1
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

минлия декември в Болония, си проверявах пощата, рових ФБ, гледах клипчета в Тубата около 2 часа докато киснах в Макдоналдс на едге и сметката ми беше 45лв. Твоя проблем е обяснен само от това, че си на МеднаТел
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

да споделя и аз, едно приятелче си взе nokia c3 от мтел преди 2 месеца и към програмата си няма безплатен интернет и му навърта втория месец сметка 100лв. без да знае от къде, на фактурата пише интернет трафик , затова аз на глобул си плащам на месец по 2.50лв. и имам неограничен интернет, каквито и мегабайти да ми тегли не ме бърка :)
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Така е по принцип. Трябва си неограничен нет. НО... тук както виждаш става дума за роуминг. А ако излезеш в чужбина, планът ти за Интернет НЕ важи в роуминг и съответно пак ще ти нацепят яка сметка ако го ползваш. Много хора са "го яли" този. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MPOWERR

Мнение от MPOWERR »

Да бе,вторнете се сички защитници на Гло*ул,а като идеш в офиса или магазин и попиташ за нещо седят и те гледат като ли,че си луд...
Преди точно 3 месеца аз взех моята четворка от М-Т*л,защото съм от дълги години клиент само на тях(и до сега съм нямал никакви проблеми с тях или с сметките ми),но преди това отидох и до Гло*бул,за да видя техните оферти(защото в М-Т*л искат да ме обвържат с договор,а там се пфодаваше ФО 4-рки).Влизам в магазина здравей-здрасти и отивам на въпроса колко ще ми струва ФО 4-рка 16гб-1300 лева което е съвсем нормално и започвам да разпитвам по-други въпроси,и не помня какво точно попитах за App Store и пича които беше на работа извади своя iPhone 3GS и започна да ми разправя за jailbreak,аз направо останах като гръмнат,той продължаваше да говори за него,но не спомена нищо за губене на гаранция,така че представете си за какво става на дума...
Не съм от върлите фенове на Ментел,но нека да си го признаем каде е екипът на Глобул каде на М-Тел...
Извън темата:Всичко това го пиша от мойто телефонче и се извинявам,ако някаде съм допуснал правописни грешки.
clubzendo
Обратна връзка:

Мнение от clubzendo »

Абе какво говорите,на майка ми на картата,карта дето стоеше в найлонов плик,даже не и в телефон,дойде сметка 38 лева за мобилен интернет,сега направих и сайт покрай разправиите с мтел,има тема в "общите теми"
Iphone 3G ФО
HTC HD2
Samsung Galaxy SII
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

MPOWERR написа:Да бе,вторнете се сички защитници на Гло*ул,а като идеш в офиса или магазин и попиташ за нещо седят и те гледат като ли,че си луд...
Преди точно 3 месеца аз взех моята четворка от М-Т*л,защото съм от дълги години клиент само на тях(и до сега съм нямал никакви проблеми с тях или с сметките ми),но преди това отидох и до Гло*бул,за да видя техните оферти(защото в М-Т*л искат да ме обвържат с договор,а там се пфодаваше ФО 4-рки).Влизам в магазина здравей-здрасти и отивам на въпроса колко ще ми струва ФО 4-рка 16гб-1300 лева което е съвсем нормално и започвам да разпитвам по-други въпроси,и не помня какво точно попитах за App Store и пича които беше на работа извади своя iPhone 3GS и започна да ми разправя за jailbreak,аз направо останах като гръмнат,той продължаваше да говори за него,но не спомена нищо за губене на гаранция,така че представете си за какво става на дума...
Не съм от върлите фенове на Ментел,но нека да си го признаем каде е екипът на Глобул каде на М-Тел...
Извън темата:Всичко това го пиша от мойто телефонче и се извинявам,ако някаде съм допуснал правописни грешки.
Онзи пич от Глобул можеш да го черпиш Кока Кола защото никаква гаранция няма да ти падне,освен ако не отдеш джейлбрейкнат да представиш иск по гаранция. Един рестор и си готов,така че ти си човека за критика а не продавача.
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

muhata написа:Бях в Италия и пристигнах късно. Адреса на хотела не излизаше на навигацията на колата, така че се наложи да вляза за 4-5 пъти в интернет през Edge/GPRS мрежата в старницата от която бях направил резервацията си и в мейла където бях получил потвърждението и телефона на хотела. Оказа се, че това нещо с общо време няколко минути в месечната сметка се отразило като 4 х 99,70 лв., 1 х 67 лв. и 1 х 20 лв. без ДДС. Та, според вас, е ли възможно при цена 1,29/2,29 (препоръчана/непрепоръчана мрежа) за 100кб на практика да съм генерирал такъв трафик с iPhona за няколко минути и да съм направил 4 еднакви сесии. Повече от ясно е, че цената по никъкъв начин не може да съответства на предоставената услуга. все пак за 300 евро можеше изобщо да не търся моят хотел :)))))))))))
с iPhonе 2G и Мтел съм
Колега трафик ти е генерирало за много неща,location service,notifications,mail/тя пощата си влиза в телефона без да я четеш/ ,като снимаш с фото се връзва с нета да види къде си на картата,и какво ли още не. Виж си в менюто колко програми са обвързани с локейшън и нотификейшън сървис и ще ти стане лошо.
Аватар
lyubenof

Мнение от lyubenof »

така е , и аз имам доста програми които са вързани с location services и точно това се чудя дали ако дам офф на cellular data ще си реша проблема с нежелания трафик В РОУМИНГ .. иначе в бг трафика не ми е проблем защото плана е с неограничени мб .
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

За най сигурно освен всичко на ОФФ дори влез при настройките на нета и ги изтрий. И внимавай с входящите СМС"и да не ти лепнат настройки и да ти включат нещо автоматично. Мой Приятел ходи редовно в Палма с айфон4 и няма проблем с Глобул,просто чака само на wi fi нет и си преглежда каквото му трябва.
MPOWERR

Мнение от MPOWERR »

Пич ти видя ли аз закакво пиша или просто искаш да ми кажеш,че знаеш много,няма нищо лошо,но виж аз за какво пиша...
sinbad0

Мнение от sinbad0 »

Мир човече!
Искам само да знаеш че джейла няма да ти навреди и дори е готино че човека ти е дал съвет. А М Тел не стават за нищо. Глобул са пълна скръб,единстени Виваком стават в момента. Клиент съм на Глобул,но обхвата и нета са катастрофа. За човек с айфон нета и обхвата са най важното нещо,така че нищо против теб.
Лека вечер!
MPOWERR

Мнение от MPOWERR »

Мир и помежду другото аз също имам джейл :))
Публикувай отговор