"Епъл" спря продажбите на "Самсунг Галакси Таб" в ЕС

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
VLa-wot

Re: "Епъл" спря продажбите на "Самсунг Галакси Таб" в ЕС

Мнение от VLa-wot »

uomoto написа:А да не говорим за iOS 5 колко прилича на Android... :&
Прав си :B

iOS 5, ние сме добавили над 200 нови функции
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
MaRiOnDi

Мнение от MaRiOnDi »

mitku написа:@romul, не ти ли е известно, че като копи-пействаш и представяш ЧУЖД текст като свой, ти всъщност плагиатстваш, т.е. - крадеш. Или съответно ако искаш да копи-пейстнеш някакъв такъв текст, се пуска ЛИНК към оригинала. И освен туй - пуснатият от теб текст няма нищо общо с тази тема. :-w
Май се оказа, че има по-хитри от драгия Ромул...!!! =)) =)) =))
-= iPhone 4 16 GB ФЗ М-Тел (JailbreakMe.com)=-
romul

Мнение от romul »

Както съм и написал -ЩЕ ПУСНА (ПОСТНА) НЕЩО.
Не знам как да сложа линк.Само защитавам тезата и мнението си.
Що не ме съдиш,че при решаването на задачи по математика използвам Питагоровата теорема бе пич?
Нещо наистина не мога да ви схвана мисленето.
4г мрежа означава безжичен интернет с такава скорост и трафик, че и по кабела да не можеш да го достигнеш.При наличието на подобна технология в реално време гледаш филми, слушаш музика и правиш каквото си пожелаеш.При тази технология обаче просто нямаш нужда от хард.Тогава обаче епъл не могат да продават 8.16,32 гигабайтовите си телефончета.
По същата логика можеш да защитаваш и М-тел ,че са най-добрия гсм оператор и другите не заслужават да присъстват.Нищо ,че М-тел та работи на цени за разговорите най-скъпи в европа и в сравнение с другите оператори услугите им са откровено шибани.
В Южна Корея, който си купи телефонче самсунг от оператора получава бонус безплатен интернет .
Ти ,като си купиш айфонче от Глобул какво получаваш ?
Какво правят айфон ,че да те спечелят за техен клиент ?
Правят.....забавят новия модел на самсунг да си напродадът 4-ката.
Като се замисля преди години в продължение на 20г. в българия се караха масово лади и москвичи и хората се счупваха да ги хвалят и да се гордеят с тях.Ако някой се сдобиеше със западна кола масово му завиждаха и оплюваха.
romul

Мнение от romul »

Ама не се съмнявай ,че си по-умен от мен аз нямам претенции в тази насока.Може да е смешно но наистина не знам как да дам линк ,не знам и как да си сменя цвета на буквичките.
Абсолютно се чувствам виновен ,че използвам на готово Менделеевата таблица , като се замисля и колко пъти съм цитирал Иван Вазов или Николай Хайтов .......разорен съм.
На мнение съм ,че в спора се ражда истината.
Ама не истината, кой е по-умен ,а дали има право епъл да забранява на други производители да предлагат телефони.
Щото това е абсурдно смешно.Ако се забрани продажбата на айфони в европа какво ще ме спре мен да си го поръчам по интернет от щатите примерно ?Или от Англия или от където не е забранен за продажба.Не ,че това не се прави в момента, щото тук са абсурдно скъпи.
Имам приятел ,който се занимава точно с новите технологии на жълтите раси и ми сподели ,че в Шанхай и Пекин по изложенията си където ходил предлагали такива телевизори с такива технологии и на такива цени, че ако тук в българия разберем още на следващия ден ще замеряме техномаркет и технополис с камъни.
soleil9

Мнение от soleil9 »

Има доста телефони по добри от Айфон 4. Епъл ги гони параноя с тези патенти. Единственото, което ще постигнат е да увеличат популярността на Самсунг. Сега искат да спрат продажбите на цялата Галакси серия на Самсунг.
Аватар
kike09

Мнение от kike09 »

Romul, от както си влязъл във форума не мога да разбера какво защитаваш и за кой го правиш.
Изчетох поста ти до край. И наистина, проблема явно е, че са прекалено напред. За какво би ми послужил телефон с 4G при положение, че в страната няма 4G мрежа? И за какво ми е по д... телефона да ми измерва мазнините в тялото. о,0 В последната година от LG, Panasonic и Sony Ericsson не съм видял един телефон, който първо да ми грабне окото, а после да ме впечатли с performance. А нокиа x7 например много ми допада... казвам го, за да не кажеш, че съм Apple фанатик.
Ще ти кажа защо толкова харесвам iPhone-a си и претендирам, че е най-доброто (за моите нужди). Защото всичко, което правя ежедневно, било то сърфиране в нета, писане на мейли, гледане на видео, twitter и т.н., го правя бързо, без забивания, в GUI, който за мен е красив и семпъл и всичко това в една красива опаковка.
ПП. Японските телефони в дизайна си или копират по-известните марки, или са супер грозни.
ПП2. Телефон с Андроид не може да ме грабне. Разните там оптимуси и експирийки.. За мен Андроида е супер дървен и без значение къв боклук е даден телефон - на него му се слага Андроид и вече е "смарт". Хардуера трябва да се съобрази с някакви изисквания на ОС-а... И това адски много ме дразни ако Андроид, Симбиан, WP7, WM, iOS, WebOS и пр. са едни момичетa, то Андроида е (с извинение) е....ти ку..вата! Ако от Gооgle не бяха толкова алчни сега можеше да са смачкали iOS.
ПП3. ROMUL, Ако си запознат с нещата ще знаеш какво е iCloud. При наличието на 4G мрежа и при наличието на iCloud Apple съвсем спокойно ще си продава пространството, само че не на "телефончетата" а в облака. Не ги мисли тях.
ПП4. Като си купиш телефонче от оператор в Япония ти дават безплатно интернет? И в глобул ти го дават, пробвай ще видиш. От къде падаш бе момче, безплатен обядн ня.ма.! И защо си мислиш, че производителите въобще имат нещо общо с програмите, с които им се предлагат телефоните по операторите.... А от Apple какво очакваш да направят, за да те спечелят като клиент? Да ти дадат телефона безплатно например? Те привличат клиентите си с добра маркетингова схема и ги задържат с качествените си продукти.
Последно промяна от kike09 на 20 Авг 2011, 23:53, променено общо 2 пъти.
Teamwork makes the dream work!
Аватар
MaRiOnDi

Мнение от MaRiOnDi »

kike, евалата, брат, моето мнение е същото, само че ме мързеше да влизам в пояснения!!! =D> =D> =D>
-= iPhone 4 16 GB ФЗ М-Тел (JailbreakMe.com)=-
romul

Мнение от romul »

Това ,което е грабнало теб във айфона ме е грабнало и мен.До сега нито веднъж не съм отрекъл превъзходството на ябълката.Притеснява ме злоупотребата с това превъзходство.Когато си купих гсм към М-тел далечната 1998-ма година заплатих 180 лева за сим карта, 35 лева за услугата клип клир (да виждаш кой те търси и теб да те виждат), 35 лева за услугата да можеш да изпращаш и получаваш смс-и.Айде не ми обяснявай за безплатния интернет на глобул и не ми обяснявай за безплатния интернет в Южна Корея.Е те тука се обърка.Сестра ми живее и работи там от няколко години.Там имам предвид жълтите 100 минути безплатни разговори означават 100 минути безплатни разговори по целия свят.Глобул нямат подобно предложение.Безплатния интернет на глобул ......виж пич и за тоалетна хартия и дъвки втора употреба пари няма да ти поиска никой.Глобул си имат оферта за това.
Днес едва ли някой би платил 180 лева за сим карта .....След 2/3 години ще осъзнаем как са ни цакали днес.
Неееееее не си пипал телефонче от япония не сиииии.
Айфона върви мазнооооо , гладкоооо хлъзгавоооооо голям кеф е.Онова стряска.Онова провокира.Онова дет го разглеждах те притеснява докато те изпоти и пак се чудиш дали наистина е толкова светкавично бързо.Чудиш се дали има измама и всичко е нагласено за да те провокира.Ам не.Онази технология те прави.....прави излишни половината дествия ,с които си свикнал и им си се наслаждавал.Менюто, интерфейса .....влизаш в един апартамент и се запътваш към хола и там има уредба пускаш я и телефона свири диска дет си пуснал....на стената секция на секцията етажерка на етажерката книги избираш една и почваш да четеш.......е в тоя стил беше менюто и нямаше надписи.Айфона с едни икони дет сега ми се виждат все едно разгръщам вестник работническо дело от 1976-та и чета за пролетариата, към който ни е повел Г.Димитров и героизма на Митко Палаузов.
От епъл да не съдят никой и да не забраняват нищо на компании от които могат да научат много и да взаимстват.Щото по 1000 лева на айфон умножен по 50 милиона продажби прави едни цифри, за които ние потребителите залужаваме много повече.
Хтц примерно разпознаване на лица на камерата, пак Хтц снимаш визитката на някой и автоматично ти запаметява в контактите името и телефонния номер на човека.Андроид примерно........списъка е дълъг не ми се изреждат приложения за които епъл идея си нямат как работят, вместо да се конкурират честно с тях или да се договорят ги съдят.Мерцедес си плащат на Ситроен за технологии.Кой знае ,че Ситроен печелят повече от технологии отколкото от продажбата на автомобили.Митсубиши също ползват технологиите на ситроен ама не ги съдят.Пък и от ситроен си траят и не се бият в гърдите, че са най -велики.Е в тоя ред на мисли ...............някой замислял ли се е чел, ли е в тоя форум колко хиляди въпроса и проблема има с телефона си на епъл.Аре да не се изживяват на най-велики и перфектни.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

А някога да сте виждали платкатка на прехваления iPhone :) :) :)iPhone4 пълен провал,все едно е 2G.
Аватар
kike09

Мнение от kike09 »

Естествено, че няма да сравняваме интернета на Глобул с интернета на... който и да е било оператор в Япония. Не ставаше въпрос за това. Колко пари си дал на М-тел.. аз имам първия си телефон 99-та и съм бил на мобилтел, не помня наще да са давали такива пари. Тъй като съм роден 1992 няма да говоря повече по тоя въпрос. И все пак айде отговори ми честно, аз ако си взема такъв "извънземен" телефон кое да му използвам в България? /цялостното tech развитие на страната ме ограничава/
За политиката на Apple... ми такава е каквато я виждаш, а дали ти харесва или не няма значение. Всъщност ако си толкова афектиран продай си iPhone-a и си вземи htc(което всъщност не е японско, а тайванско), което като сканира визитната картичка на баничарката, отсреща на улицата, ще й запамети и ноера и и-мейла, ще я намери във фейсбук, twitter, google+, myspace и ще я добави в приятели вместо теб.
От поста ти личи, че и iOS не харесваш... наистина, за гъзария ли си го зел тоя iPhone.. с тия гадни икони с надписи.. като вестник.
И нека няма изказвания, като това, че Apple вместо да се бори с конкуренцията я съди. Защото Apple изкарва нов модел веднъж годишно.
@gogi71 "iphone4 пълен провал,все едно е 2G" < (:|f (:|f (:|f 8-X Честно, платката не ме интересува, но изказването е един път! =)) =)) =)) =)) =))
romul написа:Онова стряска.Онова провокира.Онова дет го разглеждах те притеснява докато те изпоти..
То е било на японски и ти си се притеснил да не го развалиш.. гаранция :)) Аре прати ми клипче на тоя телефон дето си разглеждал... Виж колко съм фанатизиран и друго освен ябълки в главата ми няма. Много ми е интересна тая OS без надписи и само като го отключиш тоя телефон и стартира процеса който си си намислил.
ПП.
romul написа: Андроид примерно........списъка е дълъг не ми се изреждат приложения за които епъл идея си нямат как работят
. Айде изреди ги, само ще са в полза на твоята теория, че "телефончетата" на смешната Apple за нищо не стават. Пич земи вече да си млъкнеш или ако искаш регистрирай се в Андроид форума и плюй по iPhone колкото си искаш. И гледах клип за японските телефони 2011.. Нищо особено не са! Направили телефона от пред да прилича на iPhone(и защо ли) сложили му физична слайд qwerty клавиатура, лепнали андроид (ествествено кво друго.. преди да излезе андроида са ползвали WinMobile и ти ми обясняваш за това колко е удобна ОС -а на един японски телефон) и вече телефона е скъпоценен. ха ха ха! нямам думи.. а за тва как аз не съм познал за интернета на японския оператор малко ми прозвуча, като разговора между двамата "роми" -Абе луканката да знайш е много вкусна -Ти от къде знаеш бе да не си я опитвал? -Не, ама брата на мъжа на сестра ми каза че е гледал как ядат луканка и че изглеждало много вкусно.
ПП2. Би ли ми обяснил как цената на iPhone е изкуствено висока... при положение, че в USA телефоните струват $199,99 и $299,99 [при минимално заплащане $7,25 на час, ако работиш 5 дена в седмицата по 6 часа ти е около $1000 за месеца] което се равнява на около 300-400-500 лв за телефон с договор [при 300лв минимална работна в България]
Не обвинявай Apple за неща, за които е виновна държавата в която живееш... било то от финансова гледна точка или заради развитието й в която и да било насока.
ПП3. По повод мъчителните чувства, които изпитваш, докъто използваш Менделеевата таблица или Питагоровата теорема - ето (обяснено е като за простички, така че се надявам да разбереш написаното) почети и после се прай на интересен. Или по твоята логика мога да сложа името си на даден продукт и да го продавам, като печалбата си остава за мен, без да съм произвел продукта или да съм си го платил преди тва.
ПП4. Повече с теб няма да споря!
Последно промяна от kike09 на 21 Авг 2011, 13:54, променено общо 17 пъти.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Да се включа с два въпроса:
Защо всички модерни смартфони, повече или по - малко наподобяват интерфейса на iPhone?
Епъл съдят с право в случая.

Защо най - продаваният вносен телефон в Япония(изобщо, първият успешно продаден внос) е именно iPhone?
Странно, нали?
gogi71 написа:А някога да сте виждали платкатка на прехваления iPhone :) :) :)iPhone4 пълен провал,все едно е 2G.
П.П. Освен че разбираш от ББ(забелязах в друга тема), явно разбираш и от платки. Чудно ми е защо тогава мнението на хората по света(и у нас) е че 2G е перфектно изработеният iPhone? В моята лична статистика, това е телефонът с най - малко дефекти въобще. Липсват ми времената(само 4 години, по дяволите), когато iPhone в джоба беше рядкост и нямаше толкова много капацитети...
"Мисля-значи съществувам"
soleil9

Мнение от soleil9 »

А без джейл какво можеш да правиш с айфона? Чисто и просто, епъл няма как да се бори със самсунг. Изтърваха ги.
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

soleil9 написа:А без джейл какво можеш да правиш с айфона?
Като прочета такова мнение направо избухвам в смях.Това,че вие сте спрели и незнаете за какво да го използвате,а само сте си дали парите за гъзария по-добре мълчете.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

+1 коментара на @N1k0lA. Ти да не си някакъв хакер та да го изпозлваш само с джейлбрейк телефона. Или просто не ти се дават пари за приложения :). Единствената голяма разлика е, че джейла ти дава достъп до файловата система на телефона.
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

soleil9 като знаеш много я си преброй приложенията от AppStore и от Cydia и кажи откъде са повечето?Това,че джейла ви дава възможност да не си плащате приложенията,не означава,че телефона за нищо не става!
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Аватар
kike09

Мнение от kike09 »

soleil9 написа:А без джейл какво можеш да правиш с айфона? Чисто и просто, епъл няма как да се бори със самсунг. Изтърваха ги.
Без джейл мога да правя същото, каквото и в момента правя с джейл. И какво са изтървали Apple, припомням, че iPhone излиза 1 път в годината... самсунг бълват нови модели секи ден егати.. Като ще сме обективни, нека наистина да сме обективни.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

А и от Епъл пусакт 1 телефон на година и този 1 подчертавам 1 не отсъпва по нищо на останалите телефони. Самсунг пускат всеки ден нов телефон, както каза @kike09, а Епъл 1 в годината и пак самсунг не могат да ги минат или да направят нещо по - добро!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
soleil9

Мнение от soleil9 »

Защо човек тряя си плаща кат поп за повечето приложения? Повечето ми приложения са от апп стора. От сидиа рядко тегля нещо. Айфона вече не е такава гъзария. С лопата да ги ринеш.
Ползвам си пълноценно телефона и не се оплаквам L-)
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Е ние от горния пост разбрахме друго. И защо давате луди пари за гъзария. Иди си купи едно Ферари и колко искаш се гъзари. Аз телефона го имам за да ми върши работa, а не да се фукам, че имам iPhone. :)
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Аватар
kike09

Мнение от kike09 »

soleil9 написа:Защо човек тряя си плаща кат поп за повечето приложения?
Защото някой друг се е трудил, за да създаде тези приложения. За това! Ти като отидеш в магазина да си купиш сирене не ти го дават безплатно. В България масата не си купува музиката, която слуша, използва пиратски Windows, играе кракнати игри и гледа филми без да си плати, но в белите страни хората си плащат. И стигаме до заключението, чe пак Apple е виновна за мизерната държава в която живеем и за това, че ни е такъв манталитета, щото видиш ли ни кара да си плащаме приложенията.
koill

Мнение от koill »

Баси тъпите спорове водите, как няма да защитавате IPhona нали все пак сте във форума на марката, имам и IPhonе 4 и Самсунг Галакси 2, и да ви кажа че Самсунга е в пъти по добър, дано от Ейпъл да измислят нещо наистина иноваторско в 5 цата че иначе ще трябва да съдят всички марки и да останат само те на пазара :))
Последно промяна от koill на 21 Авг 2011, 18:09, променено общо 1 път.
ventcislav

Мнение от ventcislav »

Мразя фанатици!

Е тва е. Епъл , та Епъл. На ви го Епъл.
SAMSUNG GALAXY W
soleil9

Мнение от soleil9 »

koill написа:Баси тъпите спорове водите, как няма да защитавате IPhona нали все пак сте във форума на марката, имам и IPhonе 4 и Самсунг Галакси 2, и да ви кажа че Самсунга е в пъти по добър, доно от Ейпъл да измислят нещо наистина иноваторско в 5 цата че иначе ще трябва да съдят всички марки и да останат само те на пазара :))
Прав си колега. :)
koill

Мнение от koill »

Това за дизайна че го копирали ме разтресе от смях :)) , ми то и всички марки лаптопи си приличат по дизайн както и телевизори, но не са тръгнали да се съдят.
Аватар
kike09

Мнение от kike09 »

koill написа:Баси тъпите спорове водите, как няма да защитавате IPhona нали все пак сте във форума на марката, имам и IPhonе 4 и Самсунг Галакси 2, и да ви кажа че Самсунга е в пъти по добър, дано от Ейпъл да измислят нещо наистина иноваторско в 5 цата..
Тъпите спорове ги водим, не щото сме "във форума на марката" а щото някои от нас имат глави, с които мислят. Това, че galaxy-то е по-добро от 4 е без спор. Само дето 4-ката е на година и нещо с2 е на.. не съм сигурен месец, два? Аз, като един фанатик се дразня от простотията, която блика от някои колеги, това че не харесват даден продукт мен не ме вълнува. Нито ще променят моето мнение, нито аз ще променя тяхното. Но да си купиш iPhone да се регистрираш във форума и да почнеш да ръсиш глупости е малко дразнещо. Същото би станало ако си купя htc и тръгна да пиша във андроид форума колко iPhone e велик пък тия тайвански боклуци с тоя бъгав андроид за нищо не стават. Направих си труда да извадя най-фрапиращите моменти от някои изказвания.. Достатъчно писах по темата, мнението ми е ясно.... после само ще ви се смея.
romul написа:Тогава обаче епъл не могат да продават 8.16,32 гигабайтовите си телефончета.
romul написа:В Южна Корея, който си купи телефонче самсунг от оператора получава бонус безплатен интернет .
Ти ,като си купиш айфонче от Глобул какво получаваш ?
romul написа:Абсолютно се чувствам виновен ,че използвам на готово Менделеевата таблица , като се замисля и колко пъти съм цитирал Иван Вазов или Николай Хайтов .......разорен съм.
romul написа:Айфона с едни икони дет сега ми се виждат все едно разгръщам вестник работническо дело от 1976-та
gogi71 написа:iPhone4 пълен провал,все едно е 2G.
soleil9 написа:А без джейл какво можеш да правиш с айфона?
soleil9 написа:Защо човек тряя си плаща кат поп за повечето приложения?
koill написа:дано от Ейпъл да измислят нещо наистина иноваторско в 5 цата..
-Амин!
Публикувай отговор