Как да инсталираме .deb file

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
ilievandon

Re: Как да инсталираме .deb file

Мнение от ilievandon »

Здравейте отдавна ползвам айфон,но до сега не съм сядъл сериозно да се зачета за инсталация на deb. файл,но мисля вече и това да науча,но срещам трудност чета и нещо не се ориентирам.С macbook съм и iphone 4-4.3.3 ФЗ ако може някой да ми напише къде да чета,че тая програма i-fun box е за windows а аз съм с мак. Благодаря предварително.
victor11

Мнение от victor11 »

Ползвай някоя друга - DiskAid, iPhone Explorer и т.н.
ilievandon

Мнение от ilievandon »

Благодаря ти за помоща всичко е ок.
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

Инсталиране на няколко deb, които са от един архив. Инсталирането става по следния начин: всеки един файл от архива се поставя в папката, която всички знаем: var/root/mobile/Cydia/AutoInstall, но разликата е в това, че се поставя само по един, след което се прави рестарт на телефона и накрая just boot. Тази процедура се повтаря след всеки един файл! И най-накрая се поставя вече основния файл - в моя случай беше Ifile. Това описание се отнася за хората, които са направили update до ios5, и са направили следствие на това tethered jeilbreak ios5. Малко досадна процедура, но в този случай няма друг начин. След тетред джейл разбира се в Cydia има три ifile, от които едната е платена, може да се инсталира, но не е пълна, а другите две не са актуализирани да работят и при инсталация крашват. Всичко мина ок.
M_a_v_r_o_v
Обратна връзка:

Мнение от M_a_v_r_o_v »

Здравейте! Имам проблем при деинсталирането .

Инсталирах си MultiClenaer както му е реда.Когато искам да го изтрия и влезна в сидия влизам в
Manage-->Packages-->натискам на приложениято но горе в дясно пише "Purchase" тоест не мога да го изтрия?
Други приложения мога да трия,но това не?
Някои има ли идеи ?

ЕДИТ: Оправих се :)
Благодарение на това се оправих:

Или по по-мързеливия начин -> като избереш апликацията, преди да ти покаже Purchase на бутона за секунда-две се врътка епълската анджъклама за зареждане. Та... докато се врътка просто натисни бутона (преди да се е показал Purchase) и ще ти излязат опции Update, Remove, Cancel. Мисля че знаеш кое да избереш, за да я махнеш
iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

Браво :)
v1ppers0n

Мнение от v1ppers0n »

Имам проблем при аддването на репото http://apt.modmyi.com/ ??? не ми позволява с иОС 5.0.1 сам ? някой може ли да помогне?
Аватар
lian

Мнение от lian »

Мисля че е добавено по default.
Аватар
IphoneManiakk!

Възможно най-лесния начин за качване на деб само с сидия

Мнение от IphoneManiakk! »

Сега ще ви кажа най-лесния начин за качване на .deb без да имате нужда на инсталирате никакви неща на телефона, да отваряте портове и така нататък

1.Влизате в myrepospace.com
2.Правите си акаунт
3.Качвате деба
4.Добавяте репо http://cydia.myrepospace.com/Вашият ник в сайта/
5.Това е влизате в репото и теглите

Можете да слагате много файлове в едно репо.
Както се вика Enjoy :)
Iphone 3GS Black 16 gb - Ios 5 Untethered - ФО
Аватар
The Shaman
supporter

Re: Възможно най-лесния начин за качване на деб само с сидия

Мнение от The Shaman »

Е тва ли е най лесни начин?!
victor11

Re: Възможно най-лесния начин за качване на деб само с сидия

Мнение от victor11 »

Хах, как ли ги е качвал досега, щом този с тези врътки му се вижда най-лесен...
kerenski

Мнение от kerenski »

Направих това
Влизаш в системата на телефона с iFunBox или подобна на нея програма. Отиваш на папка /var/root/Media/Cydia/AutoInstall. Ако няма такава - сама си я създаваш, като внимаваш за големи и малки букви.(тези с червено задължително големи). Копираш .deb фаила в AutoInstall, след което ребутваш телефона.
Това е.
Само че нещо се прецака тоест не ми инсталира нищо и влезе в сафе мод няколко пъти.в сидия не показва дадения deb като инсталиран как да го махна от телефона си.Къде отиват файловете след поставянето в тази папка /var/root/Media/Cydia/AutoInstall
iPhone 4 16GB -> Black -> ФО -> OS Version:6.1 -> Model:MC603GB/A -> Firmware: 04.12.05
Used apple devices: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6S :) and always JB..
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

private/var/stash/Apllications.pwn
kerenski

Мнение от kerenski »

проверих там но го няма.пуснах да го търся по име с ifunbox-a но нищо не намира.има ли вариант след като не е могло да се инсталира да се е изтрило само.
iPhone 4 16GB -> Black -> ФО -> OS Version:6.1 -> Model:MC603GB/A -> Firmware: 04.12.05
Used apple devices: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6S :) and always JB..
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

gogi71 написа:private/var/stash/Apllications.pwn
Някой май не е наясно и пише наизуст? :)

Керенски, сам си дал отговор на въпроса.
"Мисля-значи съществувам"
kerenski

Мнение от kerenski »

а как мога да си запазя вече изтеглените deb файлове. сега ги имам в iphona но в repoto вече са за по нови версии та при евентуален рестор да си ги имам.
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

От Cydia направи реинстал на приложението. Влез в файловата с-ма на телефона и навигирай в private/var/cache/apt/archives и там ще намериш .deb файла който се е преинсталирал. Така можеш да запазиш стара версия на приложение от Cydia.
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
d26549l

Мнение от d26549l »

Колеги здравейте опитвам се да инсталирам deb файлове инсталирах на компа iFunBox но не мога да намеря този файла afc2add за да го инсталирам на компа и този файл ifile за да го инсталирам на телефона.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

За да инсталираш .deb файл,трябва да имаш направен jailbreak ! А в момента си на 7.1.1 и няма как да джейлнеш телефона !
d26549l

Мнение от d26549l »

Ок
Публикувай отговор