Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Здравейте,
Разгледах 1-2 теми относно батериите на този модел, но това, което ме интересува не успях да намеря конкретно. Принцино явно всеки супер много се кефи на придобивката си /iphone4/, че не го оставя да си "почива" и батерията му заминава за ден или максимум два. Въпроса ми на мен е без да е джеилбрекнат телефона, без да се ползва абсолутно нищо освен да се говори, тоест набираш и вдигаш и всички неща от сетингс са на OFF, колко е нормално да издържа тази батерия. Принципно старият ми беше 2G и той нормално караше от 2 до 4-ри дни, но при този немога да разбера все още,че го имам от няколко дни. Заредил съм го преди 21 часа и е ползван /usage/ 1 час и 28 мин. (поне такива показатели излизат) в момента е на 83 % батерия, като не съм ползвал нищо освен да говоря и то сносно през тези 21 часа. Въпорса ми е... колко издържа нормално без "джиджене" мерси
Ами при мен известно време беше втори телефон:
-включено 3Г
-включено WiFi през, което дърпа два акаунта мейли (около 40-50 мейла на ден)
-без разговори
-със спорадично получаване на смс-и
при тази конфигурация издържа около 5-6 дена.
иначе както си разбрал, при постояно интернет/гпс/пуснат екран и т.н. не издържа повече от 10ина часа.
Като чета писаното по горе започвам да се притеснявам за телефона си.Аз съм с айфон4 с включено WIFI нонстоп 3G също и значително разговори и едвам издарйа от сутринта до вечерта дори ми се налага да го зарейдам в колата. Това май е проблем с батерята?Как мислите?
Батко не си единствен и на мен ми държи 1 ден и вечерта пак го зареждам споко нормалко е с 3г и вифи да не изкарва деня апак и ако си засилил контраста си направо чао
Това не е проблем с батерията. Не може уайърлеса и 3г-то да са постоянно включени, да си употребявате телефона нормално и да искате батерията да държи по 4 дена. Замислете се за натоварването, което поема тя. Все пак, това не е акумулатор за автомобил !!!
Мдааа така е прави сте не е акумулатор Досега е на 65 % от 2 дни без нищо освен да говора и всичко е на off. И да видиме колко ще изкара, така съм решил този път да го пробвам! Пък ще видим накрая
fizy написа:Мдааа така е прави сте не е акумулатор Досега е на 65 % от 2 дни без нищо освен да говора и всичко е на off. И да видиме колко ще изкара, така съм решил този път да го пробвам! Пък ще видим накрая
С iOS 4.2.1 i 15-20мин. + 5-10 смс-а на ден изкарва около седмица с 4.3 и нагоре около 4 дни ..
И аз съм с Iphone 4 4.2.1 OS и държа по ден максимум. В работата си слушам радио нон-стоп и го зареждам един път на обяд и един път преди тръгване от работа
Изработка на уеб сайт от уеб студио MOON.bg | Поддръжка на сайтове | Оптимизация | Онлайн Магазин | Реклама | Facebook игри и приложения
На мен едвам ми издържа два дена ,но тук където живея няма добър обхват и това оказва доста голямо влияние върху издръжливоста на батерията.Това е с частично ползване на WI-Fi и 3G
Аз съм от скоро Iphone 4, 4.3.3. и не успявам да изкарам с едно зареждане цял ден, Wi-Fi постоянно изключено, изключен 3G, четене на книги около 1 час на ден и около 30-40 майла на ден (но не ги чета всичките) и около 1 час разговори - сутрин към 6.30 като го изключа от зарядното към 16.00 е на 15% батерията.
Настройките за контрастта са със средни стойности, все пак искам да виждам контрастно, нали за това съм го взел.
Та май със съжаление разбирам че не е моя телефон, предишния ми Нокиа Е71 спокойно си изкарваше цял ден при доста по интензивна употреба.
ако изключваш всички програми във фонов режим /което е много важно за да се пести батерията/ значи проблемът идва от набирането на текст на телефона....в крайна сметка клавиатурата на телефона е сензорна и е нормално сигурно да гори много батерия цялото това докосване на дисплея....но каквото и да си говорим няма такъв телефон като айфоун вече 2-ра година съм с моя а все още ми е тръпка и не бих го заменил с никакъв друг...освен разбира се с по-нов модел един ден
Батерията на Iphone 4 4.3.2 държи едва ден и usage и standby са еднакви цифри- не отчита периода на реална работа с телефона!? какъв може да е проблема? Всичко е на OFF. Ползва се само за разговори!
dikkov написа:Батерията на Iphone 4 4.3.2 държи едва ден и usage и standby са еднакви цифри- не отчита периода на реална работа с телефона!? какъв може да е проблема? Всичко е на OFF. Ползва се само за разговори!
Перглеждай си програмите във фонов режим и ги изключвай за да пестиш батерия,предлагам ти също да направиш restor/update към 4.3.3, защото аз имах подобни проблеми с батерията когато бях на 4.3.2 .Успех!!
nino_xman написа:Перглеждай си програмите във фонов режим и ги изключвай за да пестиш батерия,предлагам ти също да направиш restor/update към 4.3.3, защото аз имах подобни проблеми с батерията когато бях на 4.3.2 .Успех!!
Благодаря!
А usage и standby оправиха ли се след упдеита?
fizy написа:Здравейте,
Разгледах 1-2 теми относно батериите на този модел, но това, което ме интересува не успях да намеря конкретно. Принцино явно всеки супер много се кефи на придобивката си /iphone4/, че не го оставя да си "почива" и батерията му заминава за ден или максимум два. Въпроса ми на мен е без да е джеилбрекнат телефона, без да се ползва абсолутно нищо освен да се говори, тоест набираш и вдигаш и всички неща от сетингс са на OFF, колко е нормално да издържа тази батерия. Принципно старият ми беше 2G и той нормално караше от 2 до 4-ри дни, но при този немога да разбера все още,че го имам от няколко дни. Заредил съм го преди 21 часа и е ползван /usage/ 1 час и 28 мин. (поне такива показатели излизат) в момента е на 83 % батерия, като не съм ползвал нищо освен да говоря и то сносно през тези 21 часа. Въпорса ми е... колко издържа нормално без "джиджене" мерси
Ако искаш максимална издръжливост на батерията си изключвай Cellular Data (когато не ползваш интернет) и включвай само при нужда. Също така си намали осветеността (Brightness) на дисплея, защото ако си надул на повече от 50% това изразходва много енергия. И най-важното - не всички приложения се изключват от home бутона, т.е. трябва в самото приложение да намериш опцията за изключване, иначе то си остава онлайн/във фонов режим... Така стана при мен със скайпа - влизам си аз един ден, след това не дадох на "извън линия" (излезнах с home бутона само) и после се чудех защо батерията пада с 1% на няколко мин.