Като въведа настройките за MMS ми спира интернета (2G 3.1.3)
Като въведа настройките за MMS ми спира интернета (2G 3.1.3)
Здравейте,
ползвам iphone 2g c firmware 3.1.3 и това приложение "MMS for 3.1.3 2G"
След като въведа данните на мобилния оператор (Мтел) ръчно в Setings>General>Network>Celluar Data Network
ми се появява менюто за ММС и пращам и получавам без проблем, но нямам интернет. Ползвам тарифен план с неограничен интернет към Мтел. Като изтрия настройките за ммс ми работи интернета. Някой знае ли дали има вариант да подкарам и 2-те едновременно?
ползвам iphone 2g c firmware 3.1.3 и това приложение "MMS for 3.1.3 2G"
След като въведа данните на мобилния оператор (Мтел) ръчно в Setings>General>Network>Celluar Data Network
ми се появява менюто за ММС и пращам и получавам без проблем, но нямам интернет. Ползвам тарифен план с неограничен интернет към Мтел. Като изтрия настройките за ммс ми работи интернета. Някой знае ли дали има вариант да подкарам и 2-те едновременно?
Re: Като въведа настройките за MMS ми спира интернета (2G 3.1.3)
Пробвай с тези:
ЗА ММС:
MMSC: http://mmsc
Proxy: 10.150.0.33:8080
APN: mms-gprs.mtel.bg
Username: mtel
ЗА мрежата:
APN : inet-gprs.mtel.bg име и парола не се попълват.
YEP! this is it
с тези настройки всичко работи. единственото кофти е, че като вляза в нетуърк менюто, APN i user в полетата на ммс настройките се трият сами.. но като ги напиша и изляза явно си ги помни.
много благодаря за бързия отговор!

с тези настройки всичко работи. единственото кофти е, че като вляза в нетуърк менюто, APN i user в полетата на ммс настройките се трият сами.. но като ги напиша и изляза явно си ги помни.
много благодаря за бързия отговор!
Здравей plumjuice,
Досега не ми се налагаше да ползвам мобилен интернет, но всичко се променя.
Имам нужда от малко помощ от твоя страна ако е възможно.
Имам същия апарат като теб, коя програма ползваш за да въведеш настройките за APN?
При мен нямам такава опция в менюто.
Досега не ми се налагаше да ползвам мобилен интернет, но всичко се променя.
Имам нужда от малко помощ от твоя страна ако е възможно.
Имам същия апарат като теб, коя програма ползваш за да въведеш настройките за APN?
При мен нямам такава опция в менюто.
От менюто на телефона Setings>General>Network>Celluar Data Network
При мен стъпка 5 прецаква нещата, така че не я изпълнявам.just.stef написа:Така.. ако някой не може да се оправи, ето как става активирането на ММС за фирмуер 3.1.3 (поне при мен стана:)
(хубаво е да си въведете данните за мобилните оператори ръчно в Setings>General>Network>Celluar Data Network, преди да започнете.)
1.В сидия добавяте репото: bbyscroopy.pirat3.com/cydia
2.Теглите приложение "MMS for 3.1.3 2G"
3.След инсталация рестаритирате телефона. Когато се включи рестартирайте пак.(за всеки случай)
4.Влезте в Setings>messages и се уверете, че е активирано изпращането на ММС-и
5.МНОГО важна стъпка! Влизате в Setings>General>Network>Celluar Data Network, където вече сте въвели данните и натиснете Reset Settings. Ако не го направите няма да може да изпращате съобщения.
След това вече влизате в съобщения или.. в снимки и разцъквате MMS-и.
Само не знам на каква тарифа са.. и как се таксуват. Някой ако знае да казва.
BTW... На Мтел съм.
Както вече каза vikror11, настройките за мтел са тези:
ЗА ММС:
MMSC: http://mmsc
Proxy: 10.150.0.33:8080
APN: mms-gprs.mtel.bg
Username: mtel
ЗА мрежата:
APN : inet-gprs.mtel.bg име и парола не се попълват.
Успех

btw ако wireless-a е connect-нат при опит за изпращане на ммс ми дава filed.. още не знам дали мога да получавам ммс при connect-нат wifi...
При мен се пращат MMS-ите и се получават такива, стига опцията cellular data да е включена. Тогава дори и да използвам Wi-Fi мрежа, изглежда, че 3г си стои в готовност за ММС-и, а ти знаеш, че при влкючено cellular data и при налична wi-fi, уайърлесът е с предимство, т.е. не зареждам страниците през 3г, имам включен wi-fi, но пак получавам и пращам ММС-и.
iPhone 4 32 GB, iOS 5.1.1 , ФЗ - M-Teл, not jailbroken.
Sag niemals nie!
Sag niemals nie!
Здравейте,
при мен cellular data си е включено, имам активиран и интернет, но не мога да изпращам ммс
Звънях в глобул и ми обясняват ,че трябвало да си го активирам през itunes само, 4е и те не знаят какво точно да активирам.
Телефона е айфон 4 16 гб 4.3.3 както пише в подписа ми и е купуван от глобул.
Ако някой има подобен проблем ако може да пише.
Благодаря предварително !
при мен cellular data си е включено, имам активиран и интернет, но не мога да изпращам ммс

Звънях в глобул и ми обясняват ,че трябвало да си го активирам през itunes само, 4е и те не знаят какво точно да активирам.
Телефона е айфон 4 16 гб 4.3.3 както пише в подписа ми и е купуван от глобул.
Ако някой има подобен проблем ако може да пише.
Благодаря предварително !
iPhone 4 16gb FW 4.3.3
Колеги, ако някой може да даде идея за следния проблем:
С 4-ка съм, гевей (мисля, че червен), 4.3.5
Въвел съм настройките за ММС, включено ми е 3G, Cellular data и всичко възможно, но така и не получавам ММС-а. Единствено получавам СМС, че съм получил (някъде си) ММС и мога да го видя в 7-дневен срок, ако телефона ми поддържа функцията....
Идеи?
С 4-ка съм, гевей (мисля, че червен), 4.3.5
Въвел съм настройките за ММС, включено ми е 3G, Cellular data и всичко възможно, но така и не получавам ММС-а. Единствено получавам СМС, че съм получил (някъде си) ММС и мога да го видя в 7-дневен срок, ако телефона ми поддържа функцията....
Идеи?
bbyscroopy.pirat3.com/cydia вече не работи (така предполагам). Изписва ми "Verification time out" колкото и пъти да се пробвам някой да има новото репо или друго репо от където да изтегля активация за ММS за iPhone 2G 3.1.3?plumjuice написа:just.stef написа:Така.. ако някой не може да се оправи, ето как става активирането на ММС за фирмуер 3.1.3 (поне при мен стана:)
(хубаво е да си въведете данните за мобилните оператори ръчно в Setings>General>Network>Celluar Data Network, преди да започнете.)
1.В сидия добавяте репото: bbyscroopy.pirat3.com/cydia
2.Теглите приложение "MMS for 3.1.3 2G"
3.След инсталация рестаритирате телефона. Когато се включи рестартирайте пак.(за всеки случай)
4.Влезте в Setings>messages и се уверете, че е активирано изпращането на ММС-и
5.МНОГО важна стъпка! Влизате в Setings>General>Network>Celluar Data Network, където вече сте въвели данните и натиснете Reset Settings. Ако не го направите няма да може да изпращате съобщения.
След това вече влизате в съобщения или.. в снимки и разцъквате MMS-и
iPhone 2G 3.1.3 (fake iOS4 jailbroken)
HoLoX BT-321 GPS
HoLoX BT-321 GPS