Iphone 3GS проблем с батерията
Iphone 3GS проблем с батерията
Бях пускал такава тема тук но модераторите я бяха преместили в кошчето.
Телефона е купуван от Мтел и не е джейлнат. Никакви програми не са инсталирани.
Проблема е следния, батерията издържа един ден нормално ползване около 15-20 разговора общо 30-45мин.
Като го заредя вечерта кам 10 до 8 сутринта батерията пада с 30% без да са провеждани разговори и без игри и тн.
3G не е включено. Всичко е изключено Push notification и тн.
Всичко това стана след като го ъпдейтнах от 4..0.1 до 4.3.1.
Имам и Iphone 4 пак от Мтел и съхто го ъпдейтнах до 4.3.1 но нямам такъв проблем с батерията.
Някой имали идея от какво и как мога да го оправя.
Мерси предварително на отзовалите се.
Телефона е купуван от Мтел и не е джейлнат. Никакви програми не са инсталирани.
Проблема е следния, батерията издържа един ден нормално ползване около 15-20 разговора общо 30-45мин.
Като го заредя вечерта кам 10 до 8 сутринта батерията пада с 30% без да са провеждани разговори и без игри и тн.
3G не е включено. Всичко е изключено Push notification и тн.
Всичко това стана след като го ъпдейтнах от 4..0.1 до 4.3.1.
Имам и Iphone 4 пак от Мтел и съхто го ъпдейтнах до 4.3.1 но нямам такъв проблем с батерията.
Някой имали идея от какво и как мога да го оправя.
Мерси предварително на отзовалите се.
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Macbook Pro 13 Retina Late 2013
Re: Iphone 3GS проблем с батерията
Не го дръж по цяла нощ включен на заряд. Зареди си го нормално до 100% (препоръчително с помощта на програмка) и след това го изключи, пък да видим ...
"Legio Patria Nostra"
Мерси за бързия отговор.
Не го държа по цяла ност след като се зареди на 100% го изключвам от зарядното.
С коя програма да го зареждам?
Не го държа по цяла ност след като се зареди на 100% го изключвам от зарядното.
С коя програма да го зареждам?
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Battery Doctor или всяка, която има опцията Full Cycle Charge. Има ги в Ап стор-а. Изтегли, и следвай инструкциите... Отделно, надявам се си затваряш приложенията от мултитаска ... много хора не могат да свикнат да го правят 

"Legio Patria Nostra"
Ако при затворени приложения и зареждане според указанията на Battery Doctor пак имаш този проблем... направи 1 рестор до 4.0 със TinyUmbrella или ако нямаш запазени сигнатури просто направи рестор на 4.3.1
или ъпдейтни до 4.3.2 , според мен ако нямаш запазени сигнатури направо качвай 4.3.2
или ъпдейтни до 4.3.2 , според мен ако нямаш запазени сигнатури направо качвай 4.3.2
http://soundcloud.com/kossov/into-the-deep
Само слабите се стремят към порядък...силните владеят хаоса!
Сега го ъпдейтвам до 4.3.2 , инсталирах и battery doctor но версията е lite и незнам дали ще стане.
А за мултитаскинга знам и затварям всички приложения редовно. мисля че не е от това а и се ползва само и единствено за разговори телефона.
Ще пиша дали се е оправило положението след ъпдейта до 4.3.2.
А за мултитаскинга знам и затварям всички приложения редовно. мисля че не е от това а и се ползва само и единствено за разговори телефона.
Ще пиша дали се е оправило положението след ъпдейта до 4.3.2.
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
И при мен от вчера се появи този проблем, само че на 4-ка ФО 4.3.2 Редсноу
Нищо не съм инсталирал или ъпдейтвал
5 мин = 3% батерия .. ще се ресторва пак .. почва да ми писва
Нищо не съм инсталирал или ъпдейтвал

5 мин = 3% батерия .. ще се ресторва пак .. почва да ми писва
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Не е задължително да ресторваш... ще се самоцитирам:

А вече след туй може пак да започнеш да слагаш един по един необходимите ти софтуери (те пак ще си инсталират Mobile Substrate, ако им трябва), но след всяка инсталация трябва да тестваш/следиш поне няколко часа дали всичко е наред (особено с батерията), преди да сложиш следващата.
Просто и при теб явно има някой недоклатен софтуер, който точи яко батерия, но тъй като 99.99% този софтуер зависи от Mobile Substrate, като махнеш самото Mobile Substrate, ще се махне и проблемния софтуер (заедно с доста други).mitku написа:Не говоря "глупости", а ти не четеш какво съм написал и пишеш глупости първосигнално. Аз някъде казал ли съм, че Mobile Substrate прави проблема?tribaleo написа:Според мен говориш глупости ..на 3-4 зареждане батерията става бетон и пада по 1% на 10 часа някъде (имам инсталиран sbsettings който изисква mobile substrate).mitku написа:Проблемите с батерията НЕ са отстранени. Напълно възможно е да се появят, в зависимост от туй какви "бози" си инсталирал от Cydia. Например при мен се появи пак, но аз тествам много "бози" и е нормално.
Но пък вече е ясно как да се оправя... махам Mobile Substrate, с което всички боклуци изчезват и после пак слагам едно по едно нещата, които ми трябват.![]()
Проблемът се причинява от някой от софтуерните бози, които ползват Mobile Substrate (а НЕ от самият Mobile Substrate) и то в зависимост от конкретната ситуация. Самият Mobile Substrate няма проблем, нямат проблем и SBSettings, Backgrounder, QuickDo, LiveClock, WeatherIcon и др. Аз също съм си сложил SBSettings (естествено и Mobile Substrate) и още няклоко други неща и нямам проблеми сега.

А вече след туй може пак да започнеш да слагаш един по един необходимите ти софтуери (те пак ще си инсталират Mobile Substrate, ако им трябва), но след всяка инсталация трябва да тестваш/следиш поне няколко часа дали всичко е наред (особено с батерията), преди да сложиш следващата.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
А дали ти е спрян Ping-a?
Аааа Ping??? какво е това животно... я обясни тукаnistel написа:А дали ти е спрян Ping-a?
http://soundcloud.com/kossov/into-the-deep
Ping > Settings>General > Restrictions,при положение че имаш Американски акаунт.
При мен май ще е нещо хардуерно 
След рестор и без джейл пада пак 1% на 5-6 минути

След рестор и без джейл пада пак 1% на 5-6 минути
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
И моята батерия пада изключително бързо! Особено по време на разговори ... желателно ли е да ъпдейтна от Cydia програмата Mobile Substrate до версия 0.9.3367-1? A откъде бих могъл да я изтрия и до какво би довело това?
iPhone 3GS (32GB/FU)
OS Version: 6.0.1 (8C148a)
Firmware: 05.16.07
Model: MC141DN (T-Mobile DE)
iPhone 4 (16GB/FU)
OS Version: 6.1.3 (9B208)
Firmware: 04.10.01
Model: MC603DN (Vodafone DE)
iPhone 6 (64GB/FU)
OS Version: 9.3.3 (13G34)
Firmware: 4.71.00
Model: MG4F2ZD/A (Swisscom CH)
iPhone 4 (16GB/FU)
iPhone 6 (64GB/FU)
При теб (като ти гледам подписа, че си с ФЗ 3ГС с модем 06.15) ако махнеш Mobile Substrate, едно от нещата, което също ще се махне е и UltraSn0w и телефонът ще се заключи. Не че е проблем де - после пак ще го инсталираш (UltraSn0w, а той ще си сложи пак Mobile Substrate). Останалото съм го казал по-горе. А дали да ъпдейтнеш Mobile Substrate - не би трябвало да има никакъв проблем да ъпдейтнеш. Малко вероятно е да се оправи проблемът с батерията (тъй като проблемът по всяка вероятност е от друг софтуер), но не пречи да пробваш. Трият се пак от Cydia -> Manage -> Packages -> [име на пакета] -> Modify -> Remove. 

Абсолютно изчерпателен отговор, mitku! Благодаря.
iPhone 3GS (32GB/FU)
iPhone 4 (16GB/FU)
iPhone 6 (64GB/FU)
iPhone 4 (16GB/FU)
iPhone 6 (64GB/FU)
Hitman
Проблема според мен не е от хардуера.
При мен също е така Iphone 3GS 4.3.2 за един ден батерията пада до 20% като съм го ползвал само за разговори и то не повече от 15 за деня. Няма джейл и не съм инсталирал никакви приложения.
И това всичкото се случи след ъпдейта до 4.3.2.
Сега се сещам че ъпдейта го направих от 4.0.1 направо на 4.3.2 , може ли от това да е проблема.
С 4.0.1 батерията държеше между 3 и 5 дни а сега едвам 1- 1.5 дни
Проблема според мен не е от хардуера.
При мен също е така Iphone 3GS 4.3.2 за един ден батерията пада до 20% като съм го ползвал само за разговори и то не повече от 15 за деня. Няма джейл и не съм инсталирал никакви приложения.
И това всичкото се случи след ъпдейта до 4.3.2.
Сега се сещам че ъпдейта го направих от 4.0.1 направо на 4.3.2 , може ли от това да е проблема.
С 4.0.1 батерията държеше между 3 и 5 дни а сега едвам 1- 1.5 дни

iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
При мен с 4.3.2 и джейл (+ около 400 приложения от иТюнс и към 100-ина от Сидия), няма никакви грижи. Телефонът ми държи над 7 часа работа (предимно ровене в нета с ВиФи, както пиша и в момента) за над 2 денонощия стендбай... или при по-пестеливо ползване - над 6 часа работа за над 4 денонощия стендбай. Абсолютно по същия начин се държеше и при иОС 4.2.1 (от който лично аз съм бил най-доволен досега).
Много странно ми изглежда да има такъв проблем с батерията и то след рестор и без джейл. Не съм виждал таквоз нещо... а между колегите ми има над 50 иФон-а.
А правите ли рестора "As new"... да не би проблемът да идва след ъпдейт и връщане на бекъп (нищо, че е без джейл и не би трябвало да е проблем)? Пробвайте с рестор "As new" и не връщайте от бекъп.

Много странно ми изглежда да има такъв проблем с батерията и то след рестор и без джейл. Не съм виждал таквоз нещо... а между колегите ми има над 50 иФон-а.

А правите ли рестора "As new"... да не би проблемът да идва след ъпдейт и връщане на бекъп (нищо, че е без джейл и не би трябвало да е проблем)? Пробвайте с рестор "As new" и не връщайте от бекъп.

Софтуерен е проблема. Първия рестор след връщане на бекъп правеше същото
Set as new при вторият рестор и работи. После пак върнах бекъп и си е ОК.
Нещо беше зависнало пуснато, подозирам wireless-a, защото телефона беше топъл там където се намира антената.
Нещо беше зависнало пуснато, подозирам wireless-a, защото телефона беше топъл там където се намира антената.
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Извинявам се за тъпия въпрос но може ли да ми кажете как се прави рестор и после set as new?
Мерси предварително.
Мерси предварително.
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Като ресторнеш телефона, Айтюнс ще те пита дали да върне бекъп или "set as new" 

**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
**iPhone 4/16GB FL FW4.3.2 No JB**
Това ясно но как точно се прави рестора и после като върна back up-а няма ли пак да се бъгне батерията?
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Оправих се видях как се ресторва:)
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО
Добре де, нали питаш за "set as new", нали хората казват по-горе да не се връща бекъп??? Иначе рестор се прави, прави като натиснеш копчето "Restore" в Айтюнс.
И един приятелски съвет, вземи прочети малко, поне да се запознаеш с терминологията и още нещо, аз си нямам идея с какъв телефон си, тъй че избягвай бутона рестор преди да си се информирал относно процедурата и специфичността й при всеки един модел (говоря ако ти е ФЗ телефона)
И един приятелски съвет, вземи прочети малко, поне да се запознаеш с терминологията и още нещо, аз си нямам идея с какъв телефон си, тъй че избягвай бутона рестор преди да си се информирал относно процедурата и специфичността й при всеки един модел (говоря ако ти е ФЗ телефона)

**iPhone 3Gs/32GB FU FW4.3.1 JB**
Търсих но не намерих относно това как се прави рестор, а за set as new ето цитат на един от по-горните постове
"Софтуерен е проблема. Първия рестор след връщане на бекъп правеше същото
Нещо беше зависнало пуснато, подозирам wireless-a, защото телефона беше топъл там където се намира антената."
Нямаш идея за какъв телефон става въпрос защото предполагам не си видял че аз съм пуснал темата и в първия пост съм обяснил какъв е телефона и тн.
П.П Засега телефона се оправи след съвета на hitman рестор след това set as new и след това бек ъп:)
"Софтуерен е проблема. Първия рестор след връщане на бекъп правеше същото
Нещо беше зависнало пуснато, подозирам wireless-a, защото телефона беше топъл там където се намира антената."
Нямаш идея за какъв телефон става въпрос защото предполагам не си видял че аз съм пуснал темата и в първия пост съм обяснил какъв е телефона и тн.
П.П Засега телефона се оправи след съвета на hitman рестор след това set as new и след това бек ъп:)
iPhone 6 S Plus 64GB-ФО

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1