Кратки впечатления за iPad2

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Кратки впечатления за iPad2

Мнение от nistel »

Моя iPad2 пристигна и реших да напиша малко впечатления като за първи ден с него. Първо честно казано липсва ефекта уау при положение, че ползвам първия от самото му пускане всеки ден по 5-6 часа. Чувства се доста по лек и тънък. Осезаемо по-бърз е в менюто и особено в браузъра в сравнение с iPad1 4.2 ако се изчака да зареди страницата докрай колкото и голяма да е почти е невъзможно да видите checkerboard.

Photobooth е уникално забавна програма може с часове да се плезите и правите странни физиономии. Това за доста хора може да се окаже killer app-a. Междудругото активирах си мултитъч жестовете по официалния начин - е няма такова улеснение. Препоръчвам на всеки, който се чуди дали да мине на 4.3 да не чака. Използвам хоум бутона вече само като треперят иконките да ги спра. За съжаление огромния минус вмомента е липсата на джейл, но това скоро ще се промени.

Да не забравя взех си и смарт ковър - задължителен аксесоар. Честно казано това е едно от най-големите предимства на 2-ката. Иначе така като гледам каквото може да се прави на 1 това и може да се прави на 2 именно за това си мисля, че нямаше уау фактора. iPad1 е също толкова полезна машинка, колкото и iPad2 като изключим камерите, които буквално са с отвратително качество. Може да се каже, че това е голямото ми разочарование. Толкова кофти качество не бях виждал от първия ми телефон с камера преди близо 10 години.

Ако някой иска да направя някакви сравнения и снимки с 1-цата да казва докато не съм я продал. Междудругото имам и оригинален vga преходник от стария и по подразбиране тръгва в клониран режим. На стария тръгваше само като пусна видео от съвместима програма поддържаща тв аут.
Аватар
uomoto

Re: Кратки впечатления за iPad2

Мнение от uomoto »

Ако може да направиш сравнение, ще е добре. :)
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Е то вече сравнения стотици има в нета едва ли с нещо ще допринеса. Имам предвид нещо, което ви интересува а никое от сравненията и ревютата не е показано.

Аз лично дълго търсих някъде да кажат дали смарт ковъра залепва отзаде, но уви не става B-)
playboyko_
supporter

Мнение от playboyko_ »

Един човек да каже нещо смислено, браво, с здраве да си го ползваш!
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Най-много мразя прегледи тип "мойто си е най-убаво" та реших да го направя малко по-критично.

Наистина 2-ката не донася много нови неща .. аз съм т.нар power user на iPad и всяко подобрение е голямо за мен. Ако малко ползвате сегашния си iPad по-добре изчакайте догодина 3-ката, която очаквам да има ретина и по-добри камери.
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

Учудва ме това, което казваш за камерите? Различни ли са от тези в iphone 4?
Тества ли ги със скайп или фейс тайм? По презумция тези камери ще се ползват за видео разговори. Едва ли някой ще снима с айпада.
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Това е най-доброто, което може да се изкара от предната:

Изображение

Оценявам го горе долу като камерата на iPhone2G дори по-зле. Задната е VGA и ето една снимка пак при почти идеални условия:

Изображение

При по-лоши условия и на закрито качеството пада в геометрична прогресия.
Аватар
scarflex
Обратна връзка:

Мнение от scarflex »

Чудесно от твоя страна да постнеш снимки, явно наистина качеството е много зле.
А може ли да кажеш как е батерията, докарва ли колкото 1-цата?
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Don't even look at me wrong when I come through the hood!

Дойде ми една мисъл в главата, но като видя, че няма никой и си отиде!
Аватар
Sashiko20

Мнение от Sashiko20 »

За камерите - явно е като при айтъча 4-ката - лоши камери за снимки, но видеото го докарва горе-долу (поне задната - 720р) :|
iPhone X
Apple Watch Series 1 38mm
MacBook Pro Retina Early 2015
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Tе по-принцип камерите на iPod-a и iPad-a са направени за заснемане на видео.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

A Photobooth приложението и то ли е за видео?

Издънка е качеството на камерите за мен. Видео наистина прави доста прилично ..
pavelsofia
Обратна връзка:

Мнение от pavelsofia »

N1k0lA написа:Tе по-принцип камерите на iPod-a и iPad-a са направени за заснемане на видео.
Това ми беше мисълта! Жалко е, наистина, че не могат да правят хубави снимки (все пак сме 2011). Но наистина най-важното е, при видео разговори да са поне на нивото на тъч 4Г.
Това от лични впечатления ли го казвате или просто предполагате?
qbertbg

Мнение от qbertbg »

Може, ли да ми кажеш къде да видя как да си активирам мултитъч жестовете по официален начин. Само с Xcode ли става, или има и друг начин?
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Тази функция е достъпна официално само за девелопъри така, че единствения начин без джейл е с Х Code 4.0 и нагоре ..
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

iPad 2 TV iAd:
stoinov

Мнение от stoinov »

От 10 дни ползвам и аз двойката да кажа и моето мнение.
Както бях чел някъде преди време - екрана на iPhone 4 ме е повредил. Всичко останало ми изглежда пикселизирано. А екрана на падовете определено е с прекалено нисък DPI за подобна употреба. Все още не мога да свикна с разликата когато мина от телефона на пада вечер. Нещата се подобряват когато се пусне филм или се гледа на поне една ръка разстояние, но ако четете нещо отблизко определено пискелите ще ви се набиват в очи ако имате и iPhone.
Не съм ползвал единицата, но двойката ме изненада с тежеста си - очаквах да е по-лека. Размерите са ОК но определено не са удобни за работа с една ръка. Но това явно също е наследство от телефона, предполагам с времето ще свикна.
Всичко останало за което се сещам са само суперлативи - скорост, функционалност, издръжливост - всичко покрива и надминава очакванията ми. Никъде досегане съм усетил забавяне, нито веднъж не съм се загубил в интерфейса - всичко си е просто както само Apple могат да го направят.
Батерията е феноменална за подобно усторйство с такива размери. Без проблем може да изкара до 3-4 дни на зареждане с доста ръчкане и игри на него. А ако се ползва само за четене или гледане на филми вечер като нищо ще го зареждате веднъж седмично.
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

А кое спира направата на jailbreak за двойката ? Имаме една,която е на 4.3, дали да я ъпдейтна,как мислите ?
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Съжалявам, че пиша в тази тема, но някой може ли да каже от къде да сваля Xcode, защото съм много " умен " и го изтрих, а сега ми трябва да си включа мултитъч жестовете. :)
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

Е, че то на 4.3 става ли, не трябва ли поне 4.3.1 ?
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Не приятелю. Става и на 4.3 :) Порови се малко из нета.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

Значи съм бил в голяма грешка O:-) Имам си занимание сега...
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Аз моят iPad го има от месец насам вече и не съм очаквал, че ще ми върши толкова полезна работа. Докато бях в щатите няколко дни го използвах за снимки. Е камерста не е чак толкова зле, видето, което прави може да се каже, че е сравнително добро.

Браузването в интернет е невероятно лесно и приятно. Сафарито е направено така че, все едно си на Mac-а.

Също така е доста удобно за гледане на филми. ( извън темата бях пуснал тема за филми но и от замунда свалих за нокиа 5800. Пак стават излиза добре ).

Когато играете игри на iPhone и на iPad, разликата е огромна. Когато хванеш такова устройство с ръцете си и после пак дигнеш iPhone-а да играеш ще ви е странно.

Аз нямам оплаквания от iPad-a до момента и се надявам и да е така за напред. Единственото нещо, което чакам с нетърпение, е jailbreak. Свикнал съм да имам и сега ми е доста некомфортно. :)
П.С. Пиша от iPad-а, казах ви невероятен е за браузване. :)
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

fuji

Мнение от fuji »

Привет на всички!За да не пускам нова тема ако е удобно да попитам нещо относно Ipad 2 в тази.Камерата може ли да се ползва за сканиране и имали такава програма.В момента това го правя с телефона си (не е Iphone)?Обмислям покупката на един Ipad 2 който ще ползвам предимно за работата ми.Благодаря ви предварително!
Iphone SE Ipad Mini
kokobrise

Мнение от kokobrise »

Не виждам причини да не може да сканира.Разликата е че качеството ще бъде малко по-кофти от това на Iphone 4
fuji

Мнение от fuji »

Благодаря ти за мнението.
Iphone SE Ipad Mini
Публикувай отговор