Читанка.ком и Ipad
-
Читанка.ком и Ipad
Здравейте имам следния въпрос.Тъй като имам свалена на компютъра цялата библиотека на въпросния сайт дали бих могъл да си качвам книги от него?И как по-точно ще стане
?

-
- Обратна връзка:
Re: Читанка.ком и Ipad
За четене на книги в pdf формат аз лично ползвам програмата GoodReader - има я в AppStore. Поддържа много методи за прехвърляне на книги - да ги изтеглиш от FTP, WEB, MobileMe, iDisk, GoogleDocs, box.net, Dropbox, както и да качиш файла през браузер директно на ipad-а.
Много е удобна. Позволява да се отбелязваш до къде си стигнал, да маркираш текст, да си пишеш коментари (удобно е като отвориш учебник).
Недостатък е, че не отваря doc файлове - тези книги трябва предварително да конвертираш в pdf.
Много е удобна. Позволява да се отбелязваш до къде си стигнал, да маркираш текст, да си пишеш коментари (удобно е като отвориш учебник).
Недостатък е, че не отваря doc файлове - тези книги трябва предварително да конвертираш в pdf.
Да може - зависи какво ще ползваш за четене. Конкретизирай се.
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Зависи във какъв формат си свалил книгите. Ако е epub ще можеш да ги синхронизираш през iTunes.
Но от 4.3 нагоре мисля(4.3.2 със сигурност) вече можеш директно през браузъра да теглиш книги във формат epub към iBooks. Накратко влизаш през Сафари в Читанка и си теглиш директно оттам книгата като избираш формат EPUB.
Другия вариант е качваш в Dropbox каквата книга искаш и от iPad-а влизаш в Dropbox приложението и я отваряш оттам. Тя автоматично се копира в библиотеката ти.
Междудругото за четене за мен iBooks е просто на светлинни години пред всички други рийдъри за основната си функция. Точно в стила на Apple изчистена от всякакви безполезни настройки и глезотийки, които така или иначе никога не ползваме а основните функции за перфектно реализирани ..
Но от 4.3 нагоре мисля(4.3.2 със сигурност) вече можеш директно през браузъра да теглиш книги във формат epub към iBooks. Накратко влизаш през Сафари в Читанка и си теглиш директно оттам книгата като избираш формат EPUB.
Другия вариант е качваш в Dropbox каквата книга искаш и от iPad-а влизаш в Dropbox приложението и я отваряш оттам. Тя автоматично се копира в библиотеката ти.
Междудругото за четене за мен iBooks е просто на светлинни години пред всички други рийдъри за основната си функция. Точно в стила на Apple изчистена от всякакви безполезни настройки и глезотийки, които така или иначе никога не ползваме а основните функции за перфектно реализирани ..
-
Да,направих го свалих EPUB файла от сайта и го синхронизирах и стана.Благодаря ви много!!!
Аз чета epub със Stanza - при нея като източник през web си дефинираш http://chitanka.info и директно си изтегляш книгата (не ги тегли по повече - rar-ва ги и се замотва).
А ако ги имаш изтеглени на компютъра с любимия си инструмент за достъп до файловата система epub-файловете ги поставяш директно във:
private/var/mobile/Applications/BF75EF01-CA74-4CA6-95BC-545032C1CEC2/Documents/
като при теб BF75EF01-CA74-4CA6-95BC-545032C1CEC2 ще е нещо друго кото комбинация
това дефакто е фолдера на Stanza-та.
Успех !
А ако ги имаш изтеглени на компютъра с любимия си инструмент за достъп до файловата система epub-файловете ги поставяш директно във:
private/var/mobile/Applications/BF75EF01-CA74-4CA6-95BC-545032C1CEC2/Documents/
като при теб BF75EF01-CA74-4CA6-95BC-545032C1CEC2 ще е нещо друго кото комбинация
това дефакто е фолдера на Stanza-та.
Успех !
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1