Регистрация в iTunes - паричен превод?
Регистрация в iTunes - паричен превод?
Здравейте. Преди 2-3 години бях в USA и си купих IPod Touch. Още тогава си се бях регистрирал в iTunes със щатската ми карта и всичко беше ок. Снощи обаче окрих, че вече има и български вариянт. Регистрирах си се с българска карта и всичко премина ок. Днес когато си проверих интернет банкирането забелявзах, че от картата ми е изтеглена сума от 3.90 лв. Възможно ли е да е някакъв вид такса за регистрацията или нещо в банката е станал фал?
Благодаря предварително !!!
Благодаря предварително !!!
Re: Регистрация в iTunes - паричен превод?
Такса е. Мисля че иначе е $2. Но при пазаруване се връщат. 

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Точно така. Обикновено при регистрацията се изтегля дребна сума, за да се провери картата, след което ти я връщат.
А връщането на сумата не може ли да стане без да пазарувам нещо. Трябва ли аз да направя нещо за да я освободят или ?
Ще ти ги върнат без да правиш нищо. Целта им е да проверят дали картата е легитимна.
По принцип аз от iTunes съм си махнал кредитната карта след като се регистрирах. Не искам да стават грешки и затова.
По принцип аз от iTunes съм си махнал кредитната карта след като се регистрирах. Не искам да стават грешки и затова.
-
Ами и на мен ми се случи това нещо, даже 2 пъти в рамките на една седмица. Същите суми - приблизително 2 евро. Дали ми ги е изтеглило 2 пъти, защото съм влизал от 2 компютъра в магазина? Като бях в банката и проследих движението по сметката, ми казаха че има 2 транзакции които са със статус чакащи и докато не преминат не може да видя какви са. Парите си седят по сметката като салдо, но като искаш от банкомата баланс по сметка ги няма, като служителката ми обясни, че парите реално не са изтеглени още защото транзакцията не е минала още но не се виждат по картата за да не мога да ги тегля, защото все едно са резервирани за тези транзакции. Предположих че са свързани с iTunes и магазина, но ми е странно как могат да теглят пари от картата ти без да са поискали твоето съгласие. Другият вариант е това да е станало когато влизам в AppStore през телефона и там независимо, че някое приложение е безплатно, ми иска да потвърдя billing info-то, въвеждам Security code (CVV2) и ме изхвърля като ми казва че сесията ми е изтекла. Не съм за тези 8 лв. но бях почнал да се притеснявам че някои ми тества картата да види дали може да я точи
Ако някой има някаква по-актуална информация за подобен проблем да сподели, най-вече какъв срок минава преди да ти върнат въпросните пари?

iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Така е, да - както казваш, "тестват" ти картата. Въпросната сума не се тегли, само се заявява, с цел проверка валидността й.
-
Извинявай, но кога отказват заявката? Смисъл след колко дни горе долу ще знам че вече ми имат доверие 

iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Ами обикновено става веднага. Проблемът ти с изтеклата сесия е свързан по-скоро с интернет връзката ти.
-
Ок, ще изчакам да видя другата седмица да ги върнат двата превода обратно и ще пробвам пак с фрее нещата и някое платено и ще кажа какъв е резултата.
iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
-
За момента не са ми върнали нищо, но не там е проблема. Според мен за всяко устройство от което се опитваш да свалиш нещо, независимо free или не от App store и независимо, че си се вписал в account-a си, иска да ти провери картата. Поради причината, че ползвам 2 pc-та сега си инсталирах iTunes и на второто и тъкмо си свалих музиката и филмите от iPhone-а на компютъра и реших пак да поровя в магазина да разгледам free приложенията. Харесах си едно но не ми дава да го сваля. Когато му дам да се свали пак ми иска паролата за iTunes account-a и после да сверя данните за billing т.е. да въведа CVV2 кода на картата и след това ми казва че моя метод за таксуване е отказан. Предполагам, че е заради това че на картата в момента има под 1 лв. (поради причината че тази карта я използвам само за плащания в нета и правя депозит само когато има да плащам нещо за да няма свободни средства които биха могли да "хванат крака"
) Та мисълта ми е, че вероятно 2 пъти ми теглят по около 2 евро с цел проверка ( един път за първото pc и един път за iPhone-а ) и сега няма средства да изтегли и за второто pc.
Абе незнам, сега вече като го написах и аз се обърках
Ебаси идиотите са тези от Aple. Давам им валидна карта от която съм правил десетки покупки и не съм имал проблеми, а те за безплатни приложения ми правят ебаси проверките.

Абе незнам, сега вече като го написах и аз се обърках

iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Да, така е - за всяко ново устройство се прави проверка. Целта е защита на акаунта ти от неоторизиран достъп, така че от Епъл не са баш "идиоти".
И да, ако нямаш наличност, заявката ще бъде отказана.

-
ОК, явно ще се наложи да почакам, докато ми оторизира всичките устройства. В такъв случай ако преинсталирам някое от вече оторизираните, пак ли ще трябва да се направи същата процедура или при тях се генерира някакъв код на базата на наличният хардуер (при компютрите) или на IMEI или сериен номер при iPhone и няма да има нужда от повторна процедура?
iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Имаш право на до 5 устройства с един акаунт. Преди преинсталация е добре първо да деоторизираш компютъра от iTunes, а след това си го оторизираш отново. Ако достигнеш лимита от 5 устройства, веднъж годишно можеш да деоторизираш всички.
-
А нали все пак на iPhone-а не се задава някъде Authorize this device както се прави за компютъра в iTunes? Поне аз не виждам подобна опция в App Store в телефона.
iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Вече си го изпитал как става на телефона. 

-
Ами иска ми billing info и не иска да сваля нищо, предполагам че изчаква да си провери превода, но Authorize нямаше никъде.
Спирам да задавам въпроси, че ставам досаден вече
Спирам да задавам въпроси, че ставам досаден вече

iPhone 3GS 16 GB ФЗ
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Version 4.3.1 (8G4)
Modem Firmware 04.26.08
Според моя скромен опит броя на "тестовите" заявки за плащане от iTunes зависи от това колко PC~та си оторизирал за работа с един Aplle ID (или account). На мен при пререгистрацията на free account~a в нормален account в българскя AppStore с кредитна карта VISA, издадена от българска банка също ми пуснаха 2 заявки по EUR 1,98.
Естествено и аз веднага се наежих, естествено първия свален App беше free
и нали съм си и аз Ганьо, и аз така си викам: "Ето преебаха ме гадовете, уж free, а ме чарджват с цели - 7,75лева (и аз така като outofconnection - не съм за келявите ~8лв, ама си ме жегна под лъжичката
.
Умувах, рових из Terms&Conditions - нищо! Накрая в Support секцията iTunes Store Account and Billing в сайта на Apple- намирам отговор на тоз мой въпрос и притеснение - хорта са си го написали - тестови транзакции за потвърждение на платежоспособност на кртата - iTunes Store & Mac App Store: About credit-card authorization holds.
Тъй - та парите ти въобще не излизат от сметката - просто стоят като заявена транзакция от iTunes, но след изтичане на определен срок (който зависи от картовия ти оператор VISA, MASTERCARD или който там ти е оператора) банката, която е издател на картата просто не оторизира плащането и voala паричките са си в картата. А между другото срока за оторизация на повечето картови оператори е около 45 дни т.е. ако банката на търговеца (в случая iTunes) не изпрати искане за плащане към твоята банка чрез картовия оператор, твоята банка не "заверява" сметката на търговеца със заявената сума. Уф па дълго излезе дано e полезно ...
Естествено и аз веднага се наежих, естествено първия свален App беше free

Умувах, рових из Terms&Conditions - нищо! Накрая в Support секцията iTunes Store Account and Billing в сайта на Apple- намирам отговор на тоз мой въпрос и притеснение - хорта са си го написали - тестови транзакции за потвърждение на платежоспособност на кртата - iTunes Store & Mac App Store: About credit-card authorization holds.
Тъй - та парите ти въобще не излизат от сметката - просто стоят като заявена транзакция от iTunes, но след изтичане на определен срок (който зависи от картовия ти оператор VISA, MASTERCARD или който там ти е оператора) банката, която е издател на картата просто не оторизира плащането и voala паричките са си в картата. А между другото срока за оторизация на повечето картови оператори е около 45 дни т.е. ако банката на търговеца (в случая iTunes) не изпрати искане за плащане към твоята банка чрез картовия оператор, твоята банка не "заверява" сметката на търговеца със заявената сума. Уф па дълго излезе дано e полезно ...
iPhone 16Gb Ver. 1.1.4 (4A102) Model MB384LL
iPhone 4 16Gb Ver 4.3.3 (8J2) Model MC603GB
iPhone 4 16Gb Ver 4.3.3 (8J2) Model MC603GB
Аз имам дебитна карта Visa на банка ДСК. Разбирам, че apple теглят тези 3.89 лв. като тест дали картата работи, обаче проблема е че тези пари после не ми се връщат. Преди половин година и повече даже съм си сменял устройството и при такава проверка ме чарджат и след това няма връщане. Скоро пак ме чарджиха и вече започвам да се ядосвам и като си погледна назад във времето архива на плащанията са ми взели над 20 лв. за такива пробни транзакций. В интернет банкирането си има графа дебит и графа кредит и там си пише постъпленията и разходите от както съм създал сметката. Ако парите се върнат ще се отчете в графа кредит, но за момента са само в графа дебит. Имам пари взети и от миналата 2011 година поне на края на годината да ги бяха сторнирали ако е така и apple връщат тези пари но уви. Незнам къде е причината да не си ги получавам обратно, но по-вероятно ми се струва apple да не ги връщат. Моля ако някой независимо в коя банка има сметка и са му върнали от тези пробни транзакций да пише за да подпукам ДСК-то.
Винаги са ми ги връщали тея такси. Не съм с ДСК и незнам 100% как е при тях, но е факт че са еврей с арабски произход и цвят на кожата клонящ към черен. Това е дискутирано много пъти и също, че при всяка транзакция ДСК ти прибира такса която мисля е 1.50лв.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аз понеже работя със самата банка по един договор и познавам служителите и не ме третират като обикновен клиент, а като човек свързан с банката
. Днес имах работа в един от клоновете и попитах дето се казва зад кулисите. Оказва се че тези спрени пари от apple след като се възстановят изчезват като разход и не ми се отразяват като приход в онлайн банкирането. Сега засякох последното спряно 3.88 и знам кога ще изтече благодарение на информацията, която ми дадоха. Ще видя при изтичането в точния ден сумата дали ще ми се промени ако стане в което се надявам ОК, ако ли не ще видим какво става. Ще пиша по въпроса след две седмици някъде. Тогава ще изтече въпросния срок. Само да кажа на DanteIX, че за тази транзацкия не ми взимимат нищо колкото си струва приложението в appstore толкова си ми удържат без допълнителни такси. Ако правя превод от една банка към друга тогава ми удържат 0.95 ст. Иначе през ПОС система както е в този случай няма такса.

На 100% Apple връщат парите - попитай в банка си къде са!
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
преди малко си купих whatsup и мисля че беше 0.73 $ ,а гледам сега са ми дръпнали точно 5.43 лв. (да това ми е първата покупка след като си направих грешката да си го ъпдейтнах още преди да е излезнал jailbreak-а за 4S)
iPhone 4S Black 13GB iOS 5.1.1
Някой успял ли е да провери дали в края на краищата се връщат тези допълнителни 2 лева за проверка на сметката. Или поне изтеглената сума се променя колкото е трябвало да бъде в началото?
iPhone 5 Black 16GB 7.1.2