iPhone 4 версия 4.3 проблем с bluetooth връзката

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
exxo

iPhone 4 версия 4.3 проблем с bluetooth връзката

Мнение от exxo »

Здравейте,
От няколко дни имам iPhone 4 версия на софтуера 4.3. При опит да създам връзка между bluetooth-a на колата (BMW X5 2007) и телефона успях без проблеми първия път. За съжаление единствен. След това телефонът не може изобщо да намери (види) устройството на колата.
Искам да уточня, че с предишния си телефон Nokia N97 mini не съм имала никога подобен проблем.
Устройствата се намираха и свързваха без проблем.
Какво ли не опитах до момента за съжаление без успех :( Описвам всичко за да си спестя част от най-стандартните съвети в такива случаи.
1. Изключих bluetooth-a на колата и го включих отново. Същото направих и с iPhone 4 => без резултат
2. Изключих колата. Следващо запалване (след няколко часа) при включен bluetooth на телефона => без резултат
3. Пробвах с Нокията да се свържа bluetooth на колата => без проблем
4. Реших да пробвам да свържа компютъра си (Sony Vayo/Vista операционна система) с телефона iPhone 4 при включени bloetooth и на двете устройства
=> компютъра не вижда само iPhone, Нокията си я намира
=> iPhone не намира компютъра и продължава "Searching"...
Всички тези опити се редуват с рестартиране на телефона.
Изчетох доста по темата, но засега намирам, че с 4.3. версията проблема бил решен...или не е решен проблема или аз нещо пропускам....
Ще бъда благодарна ако ми помогнете :)
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Re: iPhone 4 версия 4.3 проблем с bluetooth връзката

Мнение от nasoblg95 »

Bluetooth на iPhone не може да се свързва с други устройства. Мисля, че има приложение, което се разработва в момента. Нещо, като iBluenova на OS 3.x.
Виж тук : viewtopic.php?f=22&t=25880
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
exxo

Мнение от exxo »

Не е истина ?:-/ едва ли съм първата, която "казва" - Е за какво ми е bluetooth когато той не се свързва с други устройства !?!? Звучи ми налудничаво направо....
Е добре де, как успях да го вържа първия път. Даже се синхронизираха контактите и избирах контакти от компютъра на колата. Звънях и говорих с хората...Не е логично. Щом веднъж се е вързал, значи може да се свързва с други устройства. Проблема е някъде на друго място.
Почти съм 100% убедена, че успешната връзка беше след инсталацията на 4.3 версия. Ама вече започвам да се съмнявам в себе си. Не може така без причина изведнъж да не може да се свърже при успешна първоначална връзка:
- или нещо съм пипнала по настройките, което не трябва (макар, че не виждам какво би могло да е)
- или пък успешната връзка е пред инсталацията на 4.3..честно казано идея си нямам да да се върна на предишната версия, нито пък коя е била предишната версия инсталирана на телефона ми.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

За връзка с кола не знам, но съм сигурен, че iPhone не може да се свърже с друг телефон, лаптоп или каквото да било. Аз съм 100% сигурен. Не знам как си го свързала с колата.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
exxo

Мнение от exxo »

nasoblg95 - много благодаря за отговора, но ето че и други хора са успели да ги свържат.
http://www.everythingicafe.com/forum/ip ... 69321.html
За съжаление при някои нещата са се оправили от само себе си, при друг връзката се разпада постоянно, други се оплакват, че проблема се е появил след инсталирането на 4.3
Ще поискам ъпдейт на софтуера на колата, но това другата седмица. Да видим ще има ли ефект.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Явно с кола наистина става. Мерси и аз научих нещо :)) .
Е късмет, дано го свържеш :)
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

georgian

Мнение от georgian »

Аз лично нямам проблем при връзката на iPhone 4 4.2.1 и радиото в колата - Sony MEX-BT2600, за подобни високотехнологични немски машини с компютри си нямам понятие как става, чудото на немската техника има ли си нещо като ръководство за употреба на милионите копчета по таблото? Моят съвет е да се прочете точно как става връзката по отношение на возилото, проблем с телефона най-вероятно няма.
Малко оффтопик: Е как си ги купувате тия гълтачи на гориво и по-интересно, как ги изхранвате? И с телефона не иска да се върже на всичко отгоре... :))
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

За офф топика:
Които има достатъчно пари, защо да не купува :)
Последно промяна от nasoblg95 на 16 Мар 2011, 00:42, променено общо 1 път.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

victor11

Мнение от victor11 »

exxo, възможни решения на проблема има описани тук: http://support.apple.com/kb/ht1664
representjah

Мнение от representjah »

Аз пък си свързвам компютъра с Айфон. НИкакъв проблем. Само че единствено за звук. Всмисъл на айфона си свири музика а слушам на колоните на лаптопа. Това с блутут.

П.С
току що пробвах и го свързах с гармин нуви. Работи перфектно звука може да се избира на навигацията, спиийкър на айфона или айфона(нормално). От самата навигация се появява бутон за приемане на обаждане при входящо обаждане или изходящо според зависи. Управлява се и от двете места (вдигането и затварянето).
Последно промяна от representjah на 16 Мар 2011, 00:55, променено общо 1 път.
exxo

Мнение от exxo »

Благодаря за съветите. Познавам си прекрасно колата, ползвам я от 5 години и съм доста на ти с всякакви видове техника. Както писах вече - ползвам връзката телефон кола от 5 години, като съм сменяла телефоните. Очевидно съм наясно с инструкциите от книжката на колата :)

victor11 - благодаря. Прочетох ги. Не са моя проблем.
representjah - хич не ми и трябва връзка компютър телефон през bluetooth просто исках да видя виждат ли го като устройство моя телефон другите машинки и за съжаление не го виждат, нито пък той ги вижда.

Засега частичното решение, което намирам е ъпдейт на софтуера на колата. Това поне чета по форумите за коли.
Обаче въпроса, защото не го виждат другите телефони си стои отворен. Иизобщо нямам предвид свързване, а просто да видят че има някакъв блутуут наоколо.
Ако някой има идеи различни от тези и да си прочета упътването на колата и телефона ще му бъда много благодарна за съвета!
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

Моя отговор затова, защо не могат да го виждат другите телефони е, защото iOS е затоворена операционна система. То затова постоянно се опитват да правят някакви приложения да могат да пращат снимки, музика и т.н.
Това е моето мнение. Ако се притесняваш, че някоя Нокиа не го намира, се притесняваш напразно :)
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Аватар
todorfachev

Мнение от todorfachev »

Пробвай с рестарт на самият iphone. Sleep button + home button или от менюто :)
IPhone 4, 16gb, ios 4.3.5, locked to movistar, with Gevey
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Мнение от hovi »

свързва се с китаЙски блутуут хендсфри, както и с други модели
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

exxo написа:Благодаря за съветите. Познавам си прекрасно колата, ползвам я от 5 години и съм доста на ти с всякакви видове техника. Както писах вече - ползвам връзката телефон кола от 5 години, като съм сменяла телефоните. Очевидно съм наясно с инструкциите от книжката на колата :)

victor11 - благодаря. Прочетох ги. Не са моя проблем.
representjah - хич не ми и трябва връзка компютър телефон през bluetooth просто исках да видя виждат ли го като устройство моя телефон другите машинки и за съжаление не го виждат, нито пък той ги вижда.

Засега частичното решение, което намирам е ъпдейт на софтуера на колата. Това поне чета по форумите за коли.
Обаче въпроса, защото не го виждат другите телефони си стои отворен. Иизобщо нямам предвид свързване, а просто да видят че има някакъв блутуут наоколо.
Ако някой има идеи различни от тези и да си прочета упътването на колата и телефона ще му бъда много благодарна за съвета!
Махни pair device и от двете устройства.
Рестарт...ако можеш и на колата пробвай по някакъв начин т.с. самият bluetooth трябва да е чист
На ново pair(след като вече ще можеш да виждаш синия зъб на колата)...и готово.
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Пробвай с reset network settings.
Пробвай дали въобще компютър ти вижда телефона..
Ако не стане правиш рестор. И пак ако имаш проблеми с откриването на телефона ти, бягаш към сервиза... Дано имаш гаранция...
exxo

Мнение от exxo »

"Пробвай с рестарт на самият iphone. Sleep button + home button или от менюто" - пробвано и по 2-та начина още преди да отворя темата тук . Не помогна
"Махни pair device и от двете устройства." - и това беше едно от първите неща, което направих. Рестартирах телефона, blutooth-a на колата и даже изчаках да мине време (няколко часа, че имах друга работа). На нито едно от 2-те устройства не се вижда стар paired devise. Продължават да не се виждат 2-те устройства и не мога да започна нов pair devive.
masterboss - докато включа какъв е този син зъб I-) но включих накрая :))
"Пробвай дали въобще компютър ти вижда телефона.." - не, компютър не го вижда. Това също беше едно от първите неща, които пробвах.
"Пробвай с reset network settings." - направих го. Ще видя дали ще има ефект довечера когато си тръгна от работа.
"Ако не стане правиш рестор" - да, това е последното нещо, което ще направя ако нищо друго не проработи.
Ще изчакам да видя дали ще има някакъв ефект след ъпдейта на софтуера на колата и ако и това не помогне ще тичам към М-тел, защото имам гаранция. Като знам, че го чаках 3 месеца телефона, кой знае колко ще чакам да го сменят или оправят :))))
exxo

Мнение от exxo »

Не се получи с reset network settings.
Ще изчакам ъпдейта на софтуера на колата и ако и това не помогне следва restore.
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Дано да не е хардуерен проблема...
zkiprov

Мнение от zkiprov »

Аз без проблем с iphone 3gs i iphone 4 се свързвам с audi a6 2004. Сигурен съм, че става.
iPhone 6 Gold 128gb Factory Unlocked | 2x iPhone 6 Gold 16gb
iPad Air 32GB Space Grey
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Много ясно, че става... ;)
naidenoff

Мнение от naidenoff »

exxo написа:...... ако и това не помогне ще тичам към М-тел, защото имам гаранция. Като знам, че го чаках 3 месеца телефона..... :))))

С това че е от М-Тел, трябваше да започнеш. Първите и бройки бяха "рециклирана" партида.
От къде ги взимат Ментелци не знам, но е факт че 90% от телефоните и са "скапани".
Бягай бързо в сервиза и искай да ти го сменят.
Apple iPhone 4 iOS 5 b1
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Naidenoff говориш пълни глупости...рециклирана партида ти на кво си бе момче много жълта преса четеш явно, колкото до свързването и аз нямам никви проблеми с музиката в нас и в двете коли които карам всичко си се връзва нормално..понякога не се връзва автоматично и просто трябва от settings-general-bluetooth да дам устройството към което искам да се върже..
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

naidenoff не говори глупости. Точно така си е! Доста от телефоните им направиха чакмаци!
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Това незначи че са рециклирани и ако са били такива от Apple са ги получили така не са си ги намерили от някъде си...
iPhone 5S FW 7.1.2
Публикувай отговор