Проблем с изгорели пиксели

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Lucho88

Проблем с изгорели пиксели

Мнение от Lucho88 »

Здравейте, преди по-малко от месец си закупих iPhone 4 от мтел. Още като се прибрах у дома видях фабричен козметичен дефект - нещо като малко влакно под стъклото до слушалката, но реших да не го връщам заради такава дреболия. След 2 седмици употреба забелязах и изгорял пиксел (бяло светещ на черен фон). Занесох телефона в мтел и съобщих за 2-та дефекта и пратиха телефона на сервиз. След 9 дневно чакане ми върнаха телефона без да е бутнато нищо по него, като заключението беше, че "посочените претенции не оказват влияние на нормалното функциониране на устройството", което според мен означава, че не отричат наличието на дефектите, нито се казва, че гаранцията не ги покрива! Та взех си телефона и като се прибрах вкъщи реших да го тествам по-обстойно за изгорели пиксели, забелязах, че има още 1 такъв бяло светещ на черен фон, но по-трудно забележим, а вчера видях и един, който свети черно на всякакви цветове! Сега не знам какво да правя, дали да ходя пак да се разправям и да настоявам за смяна или да ходя до Комисия за защита на потребителите, не знам и дали имам основания да предприема нещо, в смисъл проблемните пиксели трябва ли да се покриват от гаранцията? ?:-/
Аватар
housemd70

Re: Проблем с изгорели пиксели

Мнение от housemd70 »

Ти си си в правото да получиш това, което ТРЯБВА да получиш спрямо парите, които си дал и нищо по- малко от това! Връщай се и настоявай да ти го заменят с друг. Явно се опитват да шикалкавят и разчитат на типично нашенското "ако мине". Просто не се оставяй да Ти казват какво пречи или не на нормалната работа на апарата, след като очевидно това е дефект. Ако все пак се окажат "костеливи", тогава вкарай "артилерията" КЗП ... мисля че ще има резултат :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
cartman

Мнение от cartman »

Трябва да прочетеш пълният текст на гаранцията.

Точно за изгорели пиксели обикновено има клаузи, понеже са често срещани. За някои производители на лаптопи например, това се счита за дефект само ако пикселите са над 5 (разпръснати по дисплея), или над 3 (един до друг).

Опитай да разбереш за Apple точно как седи въпроса. Ако за 3 пиксела (разпръснати) гаранцията важи - вдигни шум в Мтел като ги заплашиш с КЗП. Да се надяваме че ще се стреснат и ще предпочетат да ти сменят телефона.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

@ cartman & @ housemd70 са много прави. Всияки трябва да си знаем правата!! Отиди в Мтел пробвай спокойно да говориш, ако не се разбират от дума тогава заплаши ги, развикай се малко и ще се стреснат 100%.
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Lucho88

Мнение от Lucho88 »

благодаря ви за отговорите. ще ида утре в М-тел да пробвам пак с добро, ще го дам за сервиз и ако не го оправят или заменят, тогава ще им вдигна скандал!
Lucho88

Мнение от Lucho88 »

Малко развитие по темата. Днес ходих в офиса на мтел и повиших малко тон и ми обясниха как стоят нещата. Имало 2 варианта, първият да пратят телефона отново в сервиз и вероятно пак да ме размотават без да оправят нищо, а вторият да дам всичко с кутийката (зарядно и слушалки) и да го пратят за рекламация, като първо мине през сервиз, но с прикрепена жалба, в която описвам възараженията си. Разбира се избрах втория вариант :) Обадих се и в Apple Support и там ми казаха, че практиката им е да заменят дефектните бройки, включително и тези с изорели пиксели, но нямали сервиз в България. Това е засега, надявам се скоро всичко да приключи и да се радвам спокойно на този чудесен телефон :)
Lucho88

Мнение от Lucho88 »

след 1 месец чакане реших да се обадя и да проверя дали има отговор на рекламацията, защото не ми пратиха писмен такъв. оказа се, че отговор има, но абсолютно неадекватен - "Мтел ще провери фактурите ви и ще преизчисли сметката ви".. казаха ми, че до 2 дни ще имам отговор на жалбата, но пак трябваше да почакам и отново да ги търся аз.. Така след месец и половина чакане получих отрицателен отговор относно рекламацията и писах жалба до Комисия за защита на потребителите. 3 седмици по-късно ми се обадиха от Мтел, че телефонът е заменен с нов. Вземайки го видях, че по него има отпечатъци от пръсти, а кутията беше от стария телефон, както и зарядното и слушалките. В офиса ми разясниха, че такава била процедурата по замяната на телефон, заменял се само самият апарат, а другите неща - не, а отпечатъци от пръсти имало, защото го били "тествали". След като взех телефона и подписах всичко, което ми казаха се прибрах у дома и поразгледах обстойно телефона. Изгорели пиксели има отново, както и драскотини на няколко места, също и доста прах около бутона за заключване, освен това като се постави СИМ картата поставката й се клати леко и трака.. Относно работата на телефона ми се струва, че работи по-бавно и батерията пада по-бързо от предишния.. Ползвайки Сафари доста, често ми изписваше "Safari cannot open the page because it could not connect to the server", след което ресторнах iОs и всичко се оправи, но до днес, сега отново започва да изписва същото нещо и след като натиснеш ОК отваря страницата, но е доста досадно.. Ясно е, че Мтел просто иска да замаже нещата, от комисия за защита на потребителите ми казаха, че след като съм подписал споразумението, няма какво да направят.. Ще съм благодарен ако някой даде съвет как да реша проблема със Safari и ако ми кажете наистина ли такава е процедурата по замяна на телефон..
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Ако говорим за София, няма да можеш да решиш проблема със Сафари ... не е от апарата ... и е от известно време насам :)
"Legio Patria Nostra"
Lucho88

Мнение от Lucho88 »

За Велико Търново става дума, но явно ситуацията е същата
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Мдам, на определени едни и същи места съм го забелязал.
"Legio Patria Nostra"
anonim4o

Мнение от anonim4o »

И в Бургас на определено място съм го забелязал това "Safari cannot open the page because it could not connect to the server" рефрешвам страницата и се отваря
Публикувай отговор