Ще имам ли проблем ако не го отключвам телефончето?

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
ryno

Ще имам ли проблем ако не го отключвам телефончето?

Мнение от ryno »

В смисъл , че искам да си слушам музика, да ползвам безжичната технология, да сърфирам, и тн. Смятам да го ползвам без сим карта така че ще бъде само като апаратче.
Аватар
anthony
Не барай

Re: Ще имам ли проблем ако не го отключвам телефончето?

Мнение от anthony »

Няма да имаш проблем. Ще си спестиш 3-те минути за отключване и ще загубиш 99% от възможностите му. Все едно да си купиш кола и да я ползваш без гориво. Само да си седиш в нея :)
Аватар
Petk0FF

Мнение от Petk0FF »

=)) :)) :O)
http://bgiphone.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;
ryno

Мнение от ryno »

да ама като гледам доста народ има проблеми с него след като го отключат. аз мисля да чакам да бъде разработен специялен за него софтуеър от СДК пакета който са си изтеглил доста фирми.
значи дори и заключен, телефона може да се полва като играчка да го нарачем :)
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Мнение от dastorm »

не съм експерт , но без да го отклчиш няма да може да го използваш като телефон. Няма да може да инсталираш доста голяма част от приложенията които излизат.
Ако ти трябва само играчка по добре си вземи iPod touch . Същото като ифон-а само кадето без телефон :)
My personal Blog for living in US
blog.mitko.us
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами ти как мислиш, че го ползват всички "легални" потребители? По-добре си вземи Айпод тъч. А проблеми ще имаш и ти, ако не знаеш какво правиш. Или ако го изпуснеш на плочките.
ryno

Мнение от ryno »

е нямам намерение да го изпускам. :) ще го пазя
добре, а все пак след като го отключа и му се наслаждавам, след това мога ли пак да му върна оригиналното състояние ?
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Можеш, но няма и да ти мине през акъла подобна глупост :)
varty

Мнение от varty »

Не можеш да ползваш функциите, който изброи (музика и интернет) без да си отключил телефона . Ще ти пише да се свържеш към Itunes , за да си активираш телефона на началния екран. С програми като Ziphone-ще можеш да възстановиш в началното състояние телефона. l|:^|
ryno

Мнение от ryno »

това исках да чуя, значи без да е отключен телефона, няма как да го използвам , или ако не го регистрирам което няма да стане :)
няма да го ползвам за гсм но и пък не искам тоя иподтъч. харесва ми ифоун
имам още някой друг въпрос , защото скоро ще станем колеги.
искам да питам как се справя телефончето с нашич бг нет, влиза ли си във всички страници. аз например ползвам и сайтове за запознанства като аха.бг , там има много жава приложения, дали ще ми се отваря сайта
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

Доста тъпа идея. ;;) Не съм си го помислял досега. Виждал ли си изобщо iPod touch? Абсолютно същият като iPhone, и като софтуер, и като хардуер, ако изключим камерата. И високоговорителя. Пък защо ще си купуваш толкова мощно устройство, щом няма да ползваш параметрите му... iPod touch можеш да си го jailbreak-неш, ще си имаш Installer, ще си слушаш музика и ще браузваш разни страници. Всичко, което ти трябва. А iPhone е доста голичък преди отключване, да знаеш. Магическият свят се открива след unlock и jailbreak, помни го от мен. =:)
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
ryno

Мнение от ryno »

как така телефона е по голичък от мп3 плей-ъра ? тва не бях го чувал досега x_x
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Отключване е много общо понятие, което не дава ясна информация какво точни се има предвид, когато става дума за iPhone. При iPhone има три отделни стъпки за "отключване" на различни възможности на телефона...

1. Активиране, което е задължително, за да може да се прескочи първоначалния екран, който ди блокира достъпа до каквите и да е функции на телефона, освен за Emergency Calls или с други думи не може да се прави абсолютно нищо, без да се премахне първоначалния активационен екран. Активирането е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за всеки един телефон, за да можете да правите каквото и да е с него...

2. Jailbreak или отключване на достъпа до файловата система, което позволява качването на Installer и други допълнителни неофициални приложения на телефона. Jailbreak-ът не е задължителен, но ограничава възможностите на телефона до стандартно наличните приложения, които далеч не осигуряват необходимата функционалност и допълнителни възможности за повечето потребители.

3. Отключване на телефона, тоест възможността устройството да се използва с производлна SIМ карта, независимо от мобилния оператор или страната, в която се намирате. Отключването не е задължително но без него не можете да използвате основната функционалност на iPhone а именно той да ви служи като телефон - не работят Phone и SMS приложенията. Ако не възнамерявате да се възползвате от функционалноста на мобилен телефон, то спокойно може да изберете да използвате музикален плейър iPod touch, който разполага с малко по-ограничени възможности от iPhone (освен липсата на GSM), но е на база на същата палтформа...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
ryno

Мнение от ryno »

нямам и намерение да работя с него като с телефон, само като апарат за филми, музика, камера и прочие. някоя игра може би
аз имам телефон. просто искам да имам устройство за интернет, като малка алтернатива на лаптоп в квартирата ми , ама най вече за браузване и чат със скайп. и да тегля музика и филми ако мога :)
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Браузъра на телефона е чудесен, като изключим факта че не поддържа Java (да не се бърка с Java Script!) и Flash засега...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
ryno

Мнение от ryno »

добре де, отделна тема ли да пусна, нов съм в тази област ама искам да се науча, да зная. вие не знаете ама съм изчел почти целия форум, стоял съм с часове да чета за iPhone, и за грешките му и за нещата които може да прави. ама никъде на видях нещо за подръжка на Жава. само знам че СЪН майкросистемс са изтеглил пакета за софтуеърно разработване и са тръгнали сами да разработват Жава машийн за iPhone. а никъде не се споменава за неговите възможности по този проблем

п.с. имате чудесен форум , не ми прати съобщението за да ме уведоми че съм получил нов пост и може би ще искам да си променя моя пост, ама оставам с него. аз говоря за Жава Скрипт, а не там игричките на Жава. за Флаш знам че не се поддържа
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

ryno написа: п.с. имате чудесен форум , не ми прати съобщението за да ме уведоми че съм получил нов пост и може би ще искам да си променя моя пост, ама оставам с него. аз говоря за Жава Скрипт, а не там игричките на Жава. за Флаш знам че не се поддържа
Това аз не го разбрах. Нещо се оплакваш ли?
ryno

Мнение от ryno »

офтопик
хаха не , напротив, хваля го . не бях срещал такива неща във форум досега. а сега към въпроса ми :) чакам постове
varty

Мнение от varty »

Принципно, ако си вземеш ipod touch - няма камера, и микрофон -т.е няма да можеш да ползваш skype или друга такава програма (има някакви решения за микрофон, но са екзотични и в BG , няма да си намериш на 100% и винаги ще трябва да си го носиш с теб)
Единствения плюс на ipod touch е че е доста по тънък и евтин @-) 8-X
ryno

Мнение от ryno »

така , това решава въпроса дали да е мп3-то или телефона. аз ще ползвам скайп, значи мп3-то отпада. а как стоят нещата с жава скрипт. айде, всеки тук трябва да има уи-фи и нека влезе в аха.бг примерно и да ми каже :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Работи този сайт без грижи. Взимай Айфон и ще намериш жената на живота си там. Или мъжът :)
ryno

Мнение от ryno »

хахаха , не братленце, за жена има си една която може би ще ми бъде жената на живота ми, а ахато ми трябва за приятелите и приятелките които имам там, а и са ми компания някои. оффтопик
много ти благодаря, голям дерт ми беше това :)
искам и ще си взема 16 гб телефонче , ще ми го донесат от англия за по малка сума, не знам дали ще е отключен ама ако не е, ще си говорим с него на 3 очи, аз и камерата му :)
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

А защо реши, че само на iPhone можеш да ползваш Скайп? Fring си бачка и на iPod touch. Изобщо, доста си заблуден в момента, помисли още малко.
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
ryno

Мнение от ryno »

аз знам че и на мп3-ката мога ама не я искам. знам ли кога няма да ми потрябва и телефона, пък и няма камера
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

deezel - download.bg написа:А защо реши, че само на iPhone можеш да ползваш Скайп? Fring си бачка и на iPod touch. Изобщо, доста си заблуден в момента, помисли още малко.
Недей да заблуждаваш хората ей =)) iPodTouch няма микрофон, а доколкото знам и до момента не се продават външни такива. :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Публикувай отговор