iPod touch 4G 8GB - Проблем със зареждането

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
sm0ka

iPod touch 4G 8GB - Проблем със зареждането

Мнение от sm0ka »

Здравейте,имам проблем със iPod touch 4g 8gb iOS 4.1 Jailbroken with limera1n.Значи когато го свържа към компютара iTunes го засича и iPod-а започва да се зарежда.Но след определено време на iPod-а ми изписва "Charging is not supported with this accessory".Иначе кабела е оригиналния в комплекта,а във ел. мрежата го няма този проблем.Пробвал съм и със други портове от компютара и проблема е същия.Благодаря предварително.
iPhone 2G 8GB iOS 3.1.3 Jailbroken with redsn0w-Sold
iPod touch 4G 8GB iOS 4.1 Jailbroken with limera1n-Sold
Аватар
uomoto

Re: iPod touch 4G 8GB - Проблем

Мнение от uomoto »

На друг комп пробвал ли си го?
sm0ka

Мнение от sm0ka »

Не не съм,а ако проблема е същия след като го пробвам какъв е варианта за оправяне.
Аватар
carloss911

Мнение от carloss911 »

USB-то не е свързано към ток =)) .Не знам как става ,но прим мен е същото като го свържа през предното USB.Пробвай задните портове.При мен е така. :)
IPhone 3G[S] IOS 5 Official Unlocked-ORANGE(FR)
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Направи един шот да видим ,че не ми става ясно.. а ти слагаш само кабела без някой аксесоар предполагам?

И си оправи профила,ако обичаш. :)

sm0ka

Мнение от sm0ka »

Така е на всеки един USB порт.
sm0ka

Мнение от sm0ka »

uomoto написа:Направи един шот да видим ,че не ми става ясно.. а ти слагаш само кабела без някой аксесоар предполагам?

И си оправи профила,ако обичаш. :)

Просто включвам iPod-а в компютара без аксесоари.Зарежда се и след опредено време спира и ми изписва надписа който съм посочил по горе.Това е.
Аватар
carloss911

Мнение от carloss911 »

Мокрил ли си го скоро?Кабела или Ipod-a?
sm0ka

Мнение от sm0ka »

carloss911 написа:Мокрил ли си го скоро?Кабела или Ipod-a?
Не,нито iPod-а,нито кабела.iPod-а е на 2 месеца.
Аватар
carloss911

Мнение от carloss911 »

Ето това намерих:

По-новите се зареждат винаги от USB, вкл. и зареждачките им са USB (поне като конектор де, макар че повечето зарядни са с по-висок изходен ток от стандартният USB). Вече има разлика и в повечето дънни платки какъв изходен ток дават по USB. Имаше някои нови дъна, които на някои от портовете даваха 'усилен' ток, точно за зареждане на гаджети по USB (2 до 3 х повече).

За това, че по USB доста от по-старите модели не се 'зареждат' докрай, мисля че обяснението може да е в едно от следните (или съвкупност):
1. Оригиналното зарядно е с по-висок ток от този на USB порта (стандартният) и сработва 'таймер' за ограничаване на времето на зареждане (особено за старите SE / Siemens телефони, които по принцип не се зареждат от USB и ги зареждаме с 'преправени кабели' - симулиращи зарядното);
2. Оригиналното зарядно е с по-високо напрежение от това на USB порта и power-management чипа в телефона се обърква и не зарежда докрай (или зарежда по време, но тока е по-малък и ...);
3. Компютъра има някакъв проблем с USB портовете и не успява да даде нужното напрежение/ток при изискваният от зарядния процес 'максимум' (колкото повече - толкова повече, справка Мечо Пух). Проблема може да е от много закачени USB устройства, сработващ електронен предпазител-ограничител в USB порта.

Божа работа си е, общо взето. Но и батерията си е консуматив...
П.П. Не е писано от мен. :P
sm0ka

Мнение от sm0ka »

Благодаря на всички за бързите отговори.Проблема е отстранен на предните USB портове на компютара след като изтрих iPod-а като устройство от device manager на windows и когато сканирах за нови устройства си намери iPod-а и той започна да се зарежда без да спира след 10-15 минути.
Basketwarrior

Мнение от Basketwarrior »

carloss911 написа:Ето това намерих:

По-новите се зареждат винаги от USB, вкл. и зареждачките им са USB (поне като конектор де, макар че повечето зарядни са с по-висок изходен ток от стандартният USB). Вече има разлика и в повечето дънни платки какъв изходен ток дават по USB. Имаше някои нови дъна, които на някои от портовете даваха 'усилен' ток, точно за зареждане на гаджети по USB (2 до 3 х повече).

За това, че по USB доста от по-старите модели не се 'зареждат' докрай, мисля че обяснението може да е в едно от следните (или съвкупност):
1. Оригиналното зарядно е с по-висок ток от този на USB порта (стандартният) и сработва 'таймер' за ограничаване на времето на зареждане (особено за старите SE / Siemens телефони, които по принцип не се зареждат от USB и ги зареждаме с 'преправени кабели' - симулиращи зарядното);
2. Оригиналното зарядно е с по-високо напрежение от това на USB порта и power-management чипа в телефона се обърква и не зарежда докрай (или зарежда по време, но тока е по-малък и ...);
3. Компютъра има някакъв проблем с USB портовете и не успява да даде нужното напрежение/ток при изискваният от зарядния процес 'максимум' (колкото повече - толкова повече, справка Мечо Пух). Проблема може да е от много закачени USB устройства, сработващ електронен предпазител-ограничител в USB порта.

Божа работа си е, общо взето. Но и батерията си е консуматив...
П.П. Не е писано от мен. :P
Carlos911 извинявай ако ти е неприятно че те поправям, но аз съм изучил електро законите.И да може дъното да пусне както ти го каза усилен ток, ако устройството не си го поиска няма как да влезе.Дъното ако иска да пуска и 50А ток.При положение, че Ipod-а се нуждае от максимум 1А (докато зареди 80% после намалява) той не дърпа повече.Тоест всички USB-та зареждат еднакво.Нещо може да се обърква от това че нещо не е в ред с USB или от BIOS-а на компютъра му е зададена някаква команда.А на някои от версиите на Windows (дори между windows 7 ultimate и Windows 7 home premium има голяма разлика) понякога има нужда 1-во да изтегли драйвери за устройството преди да почне да го захранва.И понякога просто изтегля грешните драйвери.При някои случаи при вкарване на устройството в ново USB се теглят нови драйвери и тогава става.Цялата работа идва от разпознаването.
Надявам се да съм бил ясен защо може с едно от USB-тата да не става. :)
Ipod touch 4G 8Gb iOS5 + Android phone with 2.3.5
Публикувай отговор