Отключване на 1.1.4 iPhone (ZiPhone + Installer)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
sniperfan
Обратна връзка:

Re: Отключване на 1.1.4 iPhone (ZiPhone + Installer)

Мнение от sniperfan »

Така, все още не мога да се справя с този проблем. Ресторнах 2 пъти и няколко пъти jailbreak-нах, но все още не мога да вляза в съдържанието на телефона? :roll:
Потърсих в нета нещо подобно и открих, че след като съм го ресторнал трябва да слайдна "спешно повикване" и да се обадя сам на себе си като набера *#301# , при мен само веднъж става, след това този номер не работи и за това звъня като набера само "0" . След като звънне давам Answer, след това Hold и след това пак като звънне давам Decline. Според описанието, трябва да ми излезе нещо за въвеждане на контакти и там да въвед два линка - prefs и i.unlock.no .
Дали това не отговаря на версият просто, или аз не го правя както трябва? Както казах, опитах няколко пъти, но без резултат.
Всичко останало по телефона си работи, само ме притеснява това, че ми трябва, а контактите всичките са изтрити и не мога да ги кача.
Ще съм много благодарен, ако някой знае как да се справя с този проблем по-бързо.
iPhone 5 - 16 GB черен закл. към М-тел
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
sniperfan
Обратна връзка:

Мнение от sniperfan »

Направих всичко както е описано в последното ти мнение в линка които ми даде и пак същата работа. Изтеглих официалния релийз, shift + restore - избрах го, всичко мина както трябва, след това recovery mode --> do it all, и накрая Set as new, телефона работи. iPhone Browser = не. :| Причната е същата. Казва, че не е jailbroken? Започвам да се отчайвам. Правя всичко както е описано, но защо не става,не мога да си обясня. :cry:
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

щом броузъра ти казва така добавяш сорса на i.unlock.no и от категория Unlocking tools инсталираш ZiPhone iBrickr Fix рестартираш телефона и опитваш пак с iphonebrowser
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
sniperfan
Обратна връзка:

Мнение от sniperfan »

Еее, най-накрая стана! Благодаря ти много, ще трябва да почерпя за помощта! 8-) ;)
zirowe

Мнение от zirowe »

гайс, сори че съм толкова некомпетентен. мисля да си купувам iphone обаче имам няколко въпроса:

първо и най-важно - ако си купя разкодиран сега, и случайно, по някаква причина, се заключи, става ли неизползваем или просто ще изчакам да излязат упдейти на нужните му там джиджафки зифон/jailbreak....квито са там и ще си го отключа?

второ - има ли възможност да е "зле" разкодиран и да не може да се оправи, тоест всичко ли е поправимо, като в PC - форматираш и почваш наново?

трето - как да видя преди да го купя инфо за него като тези неща за които пишете тук - firmware version, onova 3.9, 4.5 нещо и темподобни които са важни? за какво трябва да внимавам като го купувам?

и последно - да сте чували нещо за скорошно излизане на телефона в бг и евентуална цена, щото се чудя дали да не поизчакам докато всичко си стане нормално и да не се занимавам с отключване и нз си кво...най-много да объркам нещо. после даже и да излезе няма да мога да си ползвам разкодирания телефон нормално, да си ъпдейтвам през итуунс без да се заключва нали?

а ако ми препоръчате и място от където да си го купя най-добре разкодиран и на reasonable цена, ще съм адски доволен :) аз чух за едно, където е 770лв с 2 години гаранция.

предварително благодаря адски мн, мн ме кефи телефона обаче никак не ми се иска да го опропастя след 4 дни употреба :))
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Абе пич, я не се занимавай с такива сложни проблеми. Купи си от форума за около 700-750 лв и си го отключи сам за около 3 мин. Всички нови телефони идват с последна версия на фърмуер, буутлоадър и т.н. В България скоро няма да го има официално, а и да се появи някога пак ще трябва да го отключваш, защото ще е кодиран към някой от трите оператора. Ако пък не му направиш jailbreak, няма да можеш да си инсталираш приложения. Демек легално закупен Айфон има функции като телефоните преди 3 години. Иначе с отключване не можеш да го пре*беш. Само с изпускане става. Ама тогава гаранцията пак не ти важи.
zirowe

Мнение от zirowe »

а как точно става купуването "от форума"? с кого да говоря, парите по какъв начин се дават, той как ще ми даде телефона...? и не може ли да ми го даде разкодиран?
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами хайде вземи да попрочетеш малко първо. Има цяла секция купува-продава.
zirowe

Мнение от zirowe »

о, мерси мн. има доволни оферти...не бях разглеждал мн щото изчетох мн неща за разкодиране и др подобни, общо взето четох всичко което ми падна (демек "не бях прочел щото четох мн" :)), не бях стигнал до там просто :) като гледам обаче 8гб са доста по-разпространени...пак благодаря.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Изборът е твой. На мен 8ГБ са ми предостатъчни. Ако имаш много музика и филми, вземи си 16ГБ.
zirowe

Мнение от zirowe »

май ще взема 8, сега четох че юни щял да излиза 32гб с fw 2.0 ама този fw сигурно ще си го има и за 8гбтовите така че разликата пак ще е само гигабайтовете нали, или още не се знае?
Аватар
djskinar

Мнение от djskinar »

Какво е 4.6BL ?
И каде да видя какав е моя BL ?

Благодаря ви... O:-)
amsteriksan

Мнение от amsteriksan »

на мен нещо ми се прецака ... отключвах го и то заби и реших да го рестартирам и сега ми е наполовина отключено, но iTunes не ми засича iPhone-а и немога да го ресторе-на :(
stone cold

Мнение от stone cold »

amsteriksan написа:на мен нещо ми се прецака ... отключвах го и то заби и реших да го рестартирам и сега ми е наполовина отключено, но iTunes не ми засича iPhone-а и немога да го ресторе-на :(
нема нема
вкарай го в DFU
и itunes ще го разпознае
DFU = Ползвай ТЪРСАЧКАТА
iphone 3G/8Gb firmware 2.2 by Alveliky
MacBook Black user
amsteriksan

Мнение от amsteriksan »

a DFU какво е? (blush)
amsteriksan

Мнение от amsteriksan »

Също така на iPhone-a ми по цялия екран има някви бели буквички и немога да ги махна или да изключа телефона .. зн че задавам тъпи въпроси, но си го купих днес и въобще немога да се оправя.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Eми това което можеш да направиш е да стартираш програмата Ziphone и да избереш да ти я стартира в рековъри мод. След това ресторваш през itunes до 1.1.4 и отново отключваш телефона през "Do it all".
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
foolmastah

Мнение от foolmastah »

А възможно ли е да няма нужда от ънлок през инталера? Защото при мен не беше нужен и се надявам да няма проблеми занапред.
Изображение
Аватар
dany_sh

Мнение от dany_sh »

Хора помагайтее!! Вчера в iTunes ми се появи съобщение за ъпдейт на iPhone-a до 2.0 и аз глупака взех че го ъпдейтнах. И сега ест телефона е заключен 8-} Опитах се няколко пъти да го ресторна до 1.1.4, правя всичко точно както е описано(използвам ZiPhone 3.0) ама телефона си е забил на кабелчето с иконката на iTunes и не мърда. :(( Къде бъркам?
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Мразя, когато не четете и се забърквате в глупави ситуации, а след това молите за помощ... На колко места е НАПИСАНО да НЕ ЪПДЕЙТВАТЕ ДО 2.0...
Чети тук! http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =17&t=3370
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Публикувай отговор